Ustani bane, Hrvatska te zove, zove, ustani bane Jelačiću!
-
braconi
Doci ce vrijeme kad ce biti sramota reci u svijetu da si hrvat ( latin )....
Niko u Evropi nema genocidniju istoriju nego oni, a da idalje gaje simpatije prema toj istoj istoriji. New York Post je to nedavno objavio u velikom nedeljnom clanku,poslije onog kocerta Thompsona ( svrsim mu u supalj zub, op. a.), a sto ga je HRT prenosila u cijelosti...
FORZA VELEZ
P.S Danas je "Nedelja kad se vratio VELEZ"
Niko u Evropi nema genocidniju istoriju nego oni, a da idalje gaje simpatije prema toj istoj istoriji. New York Post je to nedavno objavio u velikom nedeljnom clanku,poslije onog kocerta Thompsona ( svrsim mu u supalj zub, op. a.), a sto ga je HRT prenosila u cijelosti...
FORZA VELEZ
P.S Danas je "Nedelja kad se vratio VELEZ"
-
barby02
Istina, ni meni to nije jasnoin33sa wrote:Meni je nadasve interesantno koliko neki ljudi mrze Hrvatsku i Hrvate, ali mile su im i drage hrvatske domovnice (i penzije odnosno hrvatske kune, hrvatskim Srbima naravno)
Jako zanimljiv fenomen.
-
in33sa
Hajde Zagreb, ali sto ce viza i za more trebati.Cryptoman wrote:Ovo su fortifikacijske pripreme za prijem Hrvatske u EU... jbg, samo mi, zadnja fukara, cemo vaditi vizu kad idemo u Zagreb...
Pa plati masno, pa cekaj u redu, pa te odbiju... bice to onakvi redovi kao pred njemackom ambasadom .... ali bitno da nasi politicari imaju HR i diplomatske pasose.
-
Cryptoman
Trebalo bi im se majke sjetiti... al' dok je jos navakatin33sa wrote:Hajde Zagreb, ali sto ce viza i za more trebati.Cryptoman wrote:Ovo su fortifikacijske pripreme za prijem Hrvatske u EU... jbg, samo mi, zadnja fukara, cemo vaditi vizu kad idemo u Zagreb...
Pa plati masno, pa cekaj u redu, pa te odbiju... bice to onakvi redovi kao pred njemackom ambasadom .... ali bitno da nasi politicari imaju HR i diplomatske pasose.
-
tempora
Hrvatska nije kriva sto je imala povlasteni status u Evropi, pa joj nije uveden vizni rezim,niti su njeni gradjani strpani u rezervat.Kao sto nisu ni krivi svi oni koji zele imati hrvatski pasos-jer ipak, budimo realni
samo gradjani drugog reda imaju BiH pasos. 
-
kao novi
mozes li mi molim te definisati sta za tebe znaci gradjani drugog reda? cini mi se da bas ne razumijes taj pojam... molim te pojasni mi ovu tvoju tvrdnjutempora wrote:Hrvatska nije kriva sto je imala povlasteni status u Evropi, pa joj nije uveden vizni rezim,niti su njeni gradjani strpani u rezervat.Kao sto nisu ni krivi svi oni koji zele imati hrvatski pasos-jer ipak, budimo realnisamo gradjani drugog reda imaju BiH pasos.
- stochar
s druge strane, mi smo krivi sto imamo vlast kakvu imamo i sto svake godine biramo iste debile kojima je vlastiti interes uspred interesa drzave.tempora wrote:Hrvatska nije kriva sto je imala povlasteni status u Evropi, pa joj nije uveden vizni rezim,niti su njeni gradjani strpani u rezervat.Kao sto nisu ni krivi svi oni koji zele imati hrvatski pasos-jer ipak, budimo realnisamo gradjani drugog reda imaju BiH pasos.
sad nam je jedini problem sto nekohoce hrvatsko drzavljanstvo a pola vas koji ovdje kenjate protiv toga da imate ikakvu priliku sutra biste uzeli to drzavljanstvo i putovali gdje god hocete bez vize.
srbija je parafirala ugovor o pridruzivanju, crna gora isto, hrvatska je u vijecu sigurnosti a do 2009. ce biti u EU a mi sjedimo do grla u govnima i lajemo na sve umjesto da se cupamo!!!
ZNAM JA NAS, JEBO TI NAS!!!
p.s. ne znam sta se hoce reci naslovom teme, obzirom da od svih nacionalistickih pjesama, ova o banu jelacicu nema nikakvih negativnih konotacija spram BiH. osim ako se ne identificiramo sa madjarima pa nas to nesto k'o pogadja...
-
Cryptoman
Rijec je o tome da likovi od Hrvatske uzimaju privilegije zato sto su Hrvati (npr. "autohtoni Hrvat" Sven Alkalaj), a od BiH uzimaju privilegije zato sto nisu Hrvati (npr. "autohtoni Jevrej" Sven Alkalaj).tempora wrote:Hrvatska nije kriva sto je imala povlasteni status u Evropi, pa joj nije uveden vizni rezim,niti su njeni gradjani strpani u rezervat.Kao sto nisu ni krivi svi oni koji zele imati hrvatski pasos-jer ipak, budimo realnisamo gradjani drugog reda imaju BiH pasos.
Pa bi trebalo skontati da ce nama, kad oni sebe namire, ostati Mudo Marjanovo...
A to su ljudi koje smo birali da se bore za nas...
- stochar
to nije problem hrvatske nego opet problem BiH...Cryptoman wrote:Rijec je o tome da likovi od Hrvatske uzimaju privilegije zato sto su Hrvati (npr. "autohtoni Hrvat" Sven Alkalaj), a od BiH uzimaju privilegije zato sto nisu Hrvati (npr. "autohtoni Jevrej" Sven Alkalaj).tempora wrote:Hrvatska nije kriva sto je imala povlasteni status u Evropi, pa joj nije uveden vizni rezim,niti su njeni gradjani strpani u rezervat.Kao sto nisu ni krivi svi oni koji zele imati hrvatski pasos-jer ipak, budimo realnisamo gradjani drugog reda imaju BiH pasos.
Pa bi trebalo skontati da ce nama, kad oni sebe namire, ostati Mudo Marjanovo...
Svakog dana dizes ustanak
Negdje oko pola dva
Glava ti sva natekla
Od sinocnjeg derneka
Imas PC i diplomu
Al' od toga korist slaba
Da zapocnes neki biznis
Cekas da ti umre baba
Al' nocu ti dodju u san
Karl Marx i Sandokan
Ljuto kazu "Diz' se oko!
Otpor, stoko, otpor stoko!"
Razmisli jos jednom, udahni duboko
Otpor, stoko, otpor stoko!
Gledas skupe autice
I ruzne face u njima
Stari ti se yugo raspo
Kao bivsa drzava
Sta si sve masto
I sta si sve snivo
Sad cekas da ti neko
Plati pivo
Navece si navijes
Ploce stare
Nikad ne's napisat
Svoje memoare
Al' nocu ti dodju u san
Karl Marx i Sandokan
Ljuto kazu "Diz' se oko!
Otpor, stoko, otpor stoko!"
Razmisli jos jednom, udahni duboko
Otpor, stoko, otpor stoko!
- stochar
jeste, bh. pasos je pasos gradjana drugog reda jer je drzava BiH drzava gradjana drugog reda! zasto? zato sto prema Ustavu drzavu cine srbi, bosnjaci, hrvati i ostali gradjani.barby02 wrote:Molim te tepora, hoces nam objasniti, jer mi se ne uklapa smajlic sa tvojom konstatacijom ! ? Da li je za tebe BiH pasos-pasos gradjana drugog reda?tempora wrote:jer ipak, budimo realnisamo gradjani drugog reda imaju BiH pasos.
izn ovog se jasno vidi da je pojam 'gradjanin' na kojem pociva demokratija u nasem slucaju stavljena u drugi red.
ja se izjasnjavam kao bosanac, sto je po svakoj logici, a oni me svrstavaju u manjine!!!
jesam, gradjanin sam drugog reda!!!
-
Cryptoman
Zar sam pomenuo da je to problem Hrvatske?stochar wrote:to nije problem hrvatske nego opet problem BiH...Cryptoman wrote:Rijec je o tome da likovi od Hrvatske uzimaju privilegije zato sto su Hrvati (npr. "autohtoni Hrvat" Sven Alkalaj), a od BiH uzimaju privilegije zato sto nisu Hrvati (npr. "autohtoni Jevrej" Sven Alkalaj).tempora wrote:Hrvatska nije kriva sto je imala povlasteni status u Evropi, pa joj nije uveden vizni rezim,niti su njeni gradjani strpani u rezervat.Kao sto nisu ni krivi svi oni koji zele imati hrvatski pasos-jer ipak, budimo realnisamo gradjani drugog reda imaju BiH pasos.
-
barby02
stochar wrote:jeste, bh. pasos je pasos gradjana drugog reda jer je drzava BiH drzava gradjana drugog reda! zasto? zato sto prema Ustavu drzavu cine srbi, bosnjaci, hrvati i ostali gradjani.barby02 wrote:Molim te tepora, hoces nam objasniti, jer mi se ne uklapa smajlic sa tvojom konstatacijom ! ? Da li je za tebe BiH pasos-pasos gradjana drugog reda?tempora wrote:jer ipak, budimo realnisamo gradjani drugog reda imaju BiH pasos.
izn ovog se jasno vidi da je pojam 'gradjanin' na kojem pociva demokratija u nasem slucaju stavljena u drugi red.
ja se izjasnjavam kao bosanac, sto je po svakoj logici, a oni me svrstavaju u manjine!!!
Sram te bilo !
-
WizzardFromBOZ
ima njiha kolko 'oces, samo se jos nije otkrilo.Fair Life wrote:Sven Alkalaj, Hatidza Hadziosmanovic...
Ko je slijedeci ??
pun ti je samo bihacki (sansko-unski) kanton bosnjaka s hrvatskom putovnicom.
-
WizzardFromBOZ
jok, labudovo...Cryptoman wrote: Pa bi trebalo skontati da ce nama, kad oni sebe namire, ostati Mudo Marjanovo...
-
kao novi
da u pravu si.. sad mi je jasnijestochar wrote:jeste, bh. pasos je pasos gradjana drugog reda jer je drzava BiH drzava gradjana drugog reda! zasto? zato sto prema Ustavu drzavu cine srbi, bosnjaci, hrvati i ostali gradjani.barby02 wrote:Molim te tepora, hoces nam objasniti, jer mi se ne uklapa smajlic sa tvojom konstatacijom ! ? Da li je za tebe BiH pasos-pasos gradjana drugog reda?tempora wrote:jer ipak, budimo realnisamo gradjani drugog reda imaju BiH pasos.
al ipak mislim da se to sto tempora rece odnosilo na neke klasne podjele, kao samo suge i jade imaju BH pasos
-
WizzardFromBOZ
in33sa wrote:Meni je nadasve interesantno koliko neki ljudi mrze Hrvatsku i Hrvate, ali mile su im i drage hrvatske domovnice (i penzije odnosno hrvatske kune, hrvatskim Srbima naravno)
Jako zanimljiv fenomen.
"may you live in interesting times." (chinese proverb)
-
tempora
Gradjani drugog reda su svi oni gradjani, koji u jednoj drzavi nemaju ista prava kao i svi ostali.( naravno o tome bi smo po BiH receptu mogli raspredati danima) U ovom specificnom slucaju, svi gradjani BiH, koji imaju BiH pasos ( a takvih je dovoljno i medju BiH Hrvatima) su gradjani drugog reda, jer im je izmedjuostaloga osporena sloboda kretanja.( i sve ono sto nosi sa sobom potrazivanje slobode kretanja)Oni koji imaju hrvatski pasos ili pasos neke druge zemlje kao sto su clanice EU ili druge, oni su blazeni i povlasteni.kao novi wrote:mozes li mi molim te definisati sta za tebe znaci gradjani drugog reda? cini mi se da bas ne razumijes taj pojam... molim te pojasni mi ovu tvoju tvrdnjutempora wrote:Hrvatska nije kriva sto je imala povlasteni status u Evropi, pa joj nije uveden vizni rezim,niti su njeni gradjani strpani u rezervat.Kao sto nisu ni krivi svi oni koji zele imati hrvatski pasos-jer ipak, budimo realnisamo gradjani drugog reda imaju BiH pasos.
Nesto ne vjerujem da je nasa vlada pametnija od Hrvatske, vec jednostavno-praznovjerno
-
WizzardFromBOZ
signature wrote: neko je davno na ovom forumu rekao da se Bosnjaci moraju procistiti,kukolj izbaciti i ostace pravo cisto zito.
samo prekrupno je reseto.
- stochar
pjesma se zvala Danke Deutschland!tempora wrote:Gradjani drugog reda su svi oni gradjani, koji u jednoj drzavi nemaju ista prava kao i svi ostali.( naravno o tome bi smo po BiH receptu mogli raspredati danima) U ovom specificnom slucaju, svi gradjani BiH, koji imaju BiH pasos ( a takvih je dovoljno i medju BiH Hrvatima) su gradjani drugog reda, jer im je izmedjuostaloga osporena sloboda kretanja.( i sve ono sto nosi sa sobom potrazivanje slobode kretanja)Oni koji imaju hrvatski pasos ili pasos neke druge zemlje kao sto su clanice EU ili druge, oni su blazeni i povlasteni.kao novi wrote:mozes li mi molim te definisati sta za tebe znaci gradjani drugog reda? cini mi se da bas ne razumijes taj pojam... molim te pojasni mi ovu tvoju tvrdnjutempora wrote:Hrvatska nije kriva sto je imala povlasteni status u Evropi, pa joj nije uveden vizni rezim,niti su njeni gradjani strpani u rezervat.Kao sto nisu ni krivi svi oni koji zele imati hrvatski pasos-jer ipak, budimo realnisamo gradjani drugog reda imaju BiH pasos.
![]()
Nesto ne vjerujem da je nasa vlada pametnija od Hrvatske, vec jednostavno-praznovjernovjerujem u visu silu.A i ne znam Njemacki jezik, da im se u slucaju podrske zahvalim s pjesmom pjevanom davnih 90tih.
danas u Hrvatskoj svaki veci grad ima ulicu Hansa Dietricha Genschera, a ko kod nas zna ko je Alois Mock, ko se sjeca ko nas je prvi priznao? niko ba, ne jebemo nikog ni pet posto a ocekujemo da nas neko pogura.
niko nam ne valja, a eto, mi smo najpametniji samo sto nemamo srece!
sjeca li se iko referenduma i za sta se tamo glasalo? glasalo se za jedinstvenu, suverenu i samostalnu Republiku Bosnu i Hercegovinu koja ce nastaviti kontinuitet Kraljevine BiH (bili oni plakati s krunom). a sta smo dobili? dobili smo jednu veliku sarenu lazu!
- gospodar kuglastih munja
Ne zamarajte se puno oko Hatidze i njenog etnickog porijekla. Ona potice iz istog plemena kao i Emir Kusturica, od takozvanih Bjelih Roma, koji, samo zato sto su muslimani dobise prefiks bosnjaci.
Nego je stos to sto je ona SLAGALA izbornu komisiju i predstavila se kao bosnjakinja i postala sudija Ustavnog Suda ispred bosnjaka i time zloupotrebila zakon, mada je znala citav zivot , tako sama izjavljuje, da je hrvatica......a i tu laze...ona je romkinja....

Nego je stos to sto je ona SLAGALA izbornu komisiju i predstavila se kao bosnjakinja i postala sudija Ustavnog Suda ispred bosnjaka i time zloupotrebila zakon, mada je znala citav zivot , tako sama izjavljuje, da je hrvatica......a i tu laze...ona je romkinja....