Krajisnici
Moderator: Chloe
-
ziggy
Generaliziranje je boljka cijele BiH.To za naglasak mi ide jako na zivce,svaki put kad sam pricala sa nekim sarajlijom ili bilo kim iz istocnijih dijelova nase domovine,moj naglasak je bio tema.Mislim,ako mi imamo naglasak,barem sto se Bihaca tice,e onda ne znam...ocigledno neki ljudi ne cuju sami sebe kad pricaju.
-
zlata
Ja sam sa Sane...i samo da naGLASIM...MI NEMAMO NAGLASAK....nego ONI imaju. Kog god zanima lingvistika....nek snimi malo turski naglasak....pa nek usporedi sa sarajevskim....pa ce vidit da su slicni. bRez zafrkancije. Oni su dugo....narocito sarajevska elita.....stoljecima...bili turkofoni....govorili su i turski...pisali su i turski....cak i bolje neg nas jezik....i danas-dan se to CUJE u njihovom naglasku.ziggy wrote:Generaliziranje je boljka cijele BiH.To za naglasak mi ide jako na zivce,svaki put kad sam pricala sa nekim sarajlijom ili bilo kim iz istocnijih dijelova nase domovine,moj naglasak je bio tema.Mislim,ako mi imamo naglasak,barem sto se Bihaca tice,e onda ne znam...ocigledno neki ljudi ne cuju sami sebe kad pricaju.
Govorim 5.5 jezika...i imam sluh u PM...i dok sam cula Turke...bilo mi je jasno....sto Sarajlije onako govore.
- metal_rules_cura
Ma vi iz Bihaca imate ok naglasak... Meni tokom razgovora to nikad nije bila tema... Pa razumijemo se pobogu, ostalo je nebitno...ziggy wrote:Generaliziranje je boljka cijele BiH.To za naglasak mi ide jako na zivce,svaki put kad sam pricala sa nekim sarajlijom ili bilo kim iz istocnijih dijelova nase domovine,moj naglasak je bio tema.Mislim,ako mi imamo naglasak,barem sto se Bihaca tice,e onda ne znam...ocigledno neki ljudi ne cuju sami sebe kad pricaju.
- Salko sto je u vodu skako
naaglaasaak je ok ali je pola rijecnika skoro pa nerazumljivometal_rules_cura wrote:Ma vi iz Bihaca imate ok naglasak... Meni tokom razgovora to nikad nije bila tema... Pa razumijemo se pobogu, ostalo je nebitno...ziggy wrote:Generaliziranje je boljka cijele BiH.To za naglasak mi ide jako na zivce,svaki put kad sam pricala sa nekim sarajlijom ili bilo kim iz istocnijih dijelova nase domovine,moj naglasak je bio tema.Mislim,ako mi imamo naglasak,barem sto se Bihaca tice,e onda ne znam...ocigledno neki ljudi ne cuju sami sebe kad pricaju.Ne pricamo drugim jezikom...
- Bosanac_21
Ma svaki kraj ima svoj nacin govora, ali ipak je razlika u tome sto u Bosanskoj Krajini nema tolikog otezanja rijeci ili zanosenja. Opet kad cujes nekog iz Cazina i iz Sanskog Mosta vidis razliku. Sto se mene tice mi, Krajisnici, nemamo dlake na jeziku, mozda nam neko zamjeri ali sta ces takvi smo. Svakog ce mo docekati, ugostiti, a vala nece ni gladan otici.metal_rules_cura wrote:Ma vi iz Bihaca imate ok naglasak... Meni tokom razgovora to nikad nije bila tema... Pa razumijemo se pobogu, ostalo je nebitno...ziggy wrote:Generaliziranje je boljka cijele BiH.To za naglasak mi ide jako na zivce,svaki put kad sam pricala sa nekim sarajlijom ili bilo kim iz istocnijih dijelova nase domovine,moj naglasak je bio tema.Mislim,ako mi imamo naglasak,barem sto se Bihaca tice,e onda ne znam...ocigledno neki ljudi ne cuju sami sebe kad pricaju.Ne pricamo drugim jezikom...
Sve u svemu treba da se spajamo, ipak nam je zemlja ova ponosna Bosna i Hercegovina, a vala smo svi i Bosanci i Hercegovci
- Bumbar
Salko sto je u vodu skako wrote:naaglaasaak je ok ali je pola rijecnika skoro pa nerazumljivometal_rules_cura wrote:Ma vi iz Bihaca imate ok naglasak... Meni tokom razgovora to nikad nije bila tema... Pa razumijemo se pobogu, ostalo je nebitno...ziggy wrote:Generaliziranje je boljka cijele BiH.To za naglasak mi ide jako na zivce,svaki put kad sam pricala sa nekim sarajlijom ili bilo kim iz istocnijih dijelova nase domovine,moj naglasak je bio tema.Mislim,ako mi imamo naglasak,barem sto se Bihaca tice,e onda ne znam...ocigledno neki ljudi ne cuju sami sebe kad pricaju.Ne pricamo drugim jezikom...
isto kao nama u sarajevo kad dodjemo...
suhva...eki...srklet... urmadzik / hrmadzik (ubila sam se mjesec dana kontajuci sta je to...nesto sto se jede a ja ne znam sta je to...zamisli traumu whahaha)...uh...ima jos toga samo sad se ne merem sjetiti
koncentrisi se fino i sjetices seBumbar wrote:Salko sto je u vodu skako wrote:naaglaasaak je ok ali je pola rijecnika skoro pa nerazumljivometal_rules_cura wrote: Ma vi iz Bihaca imate ok naglasak... Meni tokom razgovora to nikad nije bila tema... Pa razumijemo se pobogu, ostalo je nebitno...Ne pricamo drugim jezikom...
suhva...eki...srklet... urmadzik / hrmadzik (ubila sam se mjesec dana kontajuci sta je to...nesto sto se jede a ja ne znam sta je to...zamisli traumu whahaha)...uh...ima jos toga samo sad se ne merem sjetiti![]()
znaci nisi narucila srneca ledja sa lepinom i salatomBumbar wrote:smilovali su mi se pa su mi rekli whahaha...
-
zlata
Pa ko vam je kriv....kad ne govorite vise maternji jezik...Salko sto je u vodu skako wrote:naaglaasaak je ok ali je pola rijecnika skoro pa nerazumljivometal_rules_cura wrote:Ma vi iz Bihaca imate ok naglasak... Meni tokom razgovora to nikad nije bila tema... Pa razumijemo se pobogu, ostalo je nebitno...ziggy wrote:Generaliziranje je boljka cijele BiH.To za naglasak mi ide jako na zivce,svaki put kad sam pricala sa nekim sarajlijom ili bilo kim iz istocnijih dijelova nase domovine,moj naglasak je bio tema.Mislim,ako mi imamo naglasak,barem sto se Bihaca tice,e onda ne znam...ocigledno neki ljudi ne cuju sami sebe kad pricaju.Ne pricamo drugim jezikom...
-
zlata
Ako je iko gledo onaj dokumentarac o YU-muslimanima u Turskoj (Tanovic). I prikazali jednog (rodom) Zennnncana (tako on izgovara) u nekkvom selu...skoro samo Krajisnika! I zali se on (s osmihom na licu)....veli kako mu je plaho LIPO...sve oko njega Krajisnici...on jedini ZeNNNNcan....eto....veli...i ova moja LJUTA KRAJISKA (i upire prston na zenu)_....amalka wrote:Tako je, zlatoSalkane, kontradiktoran si
Prvo kazes; naglasak, a onda kazes da naglasak nije sporan, pa nam jos rjecnik napadas
![]()
![]()
Kad ce ce ti ona njemu...pravo ispred snimatelja.....pravo krajiski....
Neja za*ebancije s Krajisnicima i Krajiskama.....pa cak ni u Turskoj!
- Bumbar
Salko sto je u vodu skako wrote:znaci nisi narucila srneca ledja sa lepinom i salatomBumbar wrote:smilovali su mi se pa su mi rekli whahaha...jesil se sjetila tih fora i fazona
whahahaha...tek sam sad saznala za taj fazon
btw.uvijek me zanimalo zasto kazu krajiska...ja uvijek svoju sarajevsku raju ispravljam...nisam ja krajiska...ja sam krajiskinja
-
pčelar
Baš tako to je ispravno.Bumbar wrote:Salko sto je u vodu skako wrote:znaci nisi narucila srneca ledja sa lepinom i salatomBumbar wrote:smilovali su mi se pa su mi rekli whahaha...jesil se sjetila tih fora i fazona
whahahaha...tek sam sad saznala za taj fazon![]()
![]()
btw.uvijek me zanimalo zasto kazu krajiska...ja uvijek svoju sarajevsku raju ispravljam...nisam ja krajiska...ja sam krajiskinja
Vidim ovdje nekih ružnih komentara a rekao sam sebi da ću pisati samo o pčelarstvu, al mi moj krajiški temperament ne da mira, pa samo da i ja napomenem da sam i ja krajišnik ali i Bosanac i Bošnjak. Ne bi trebalo da se prepucavamo po tzv. regijama već da te naše različitosti udružimo i pokažemo da smo mi Bosanci i Hercegovci univerzalni i jedinstveni jer smo to pokazali zajedničkim otporom na agresiju fašista na našu BiH. Medeni pozdrav svima.
-
SilentWhisper
horns&drums wrote:Krajisnici - krvi bi ti i "kruva" dala vecina, ljudine bez dlake na jeziku. Drazi su mi od istocne Bosne i posavaca. Ima govana medju njima ali broj je zanemariv ( mene je jedno takvo govno prevarilo za pare, daBogda mu za doktora trebale ).
Uglavnom, posebna sorta, u poslu su najprofesionalniji od nabrojanih, volim se napit` s njima, meraklije su i znas uvijek na cemu si s njima ( osim ovog supka sto me je prevario).
p.s. vise bih volio, kad je to vec neizbjezno bilo, da su oni naselili Sarajevo nego sandze
- StLouis
Bumbar wrote:Salko sto je u vodu skako wrote:naaglaasaak je ok ali je pola rijecnika skoro pa nerazumljivometal_rules_cura wrote: Ma vi iz Bihaca imate ok naglasak... Meni tokom razgovora to nikad nije bila tema... Pa razumijemo se pobogu, ostalo je nebitno...Ne pricamo drugim jezikom...
suhva...eki...srklet... urmadzik / hrmadzik (ubila sam se mjesec dana kontajuci sta je to...nesto sto se jede a ja ne znam sta je to...zamisli traumu whahaha)...uh...ima jos toga samo sad se ne merem sjetiti![]()
suhva...eki...srklet... urmadzik / hrmadzik
-
zlata
Haj ti brete.....vratse svojim celama.....i ne zaboravi.....Krajisnicu su A PRIORI...LOKALPATRIOTE!pčelar wrote:Baš tako to je ispravno.Bumbar wrote:Salko sto je u vodu skako wrote: znaci nisi narucila srneca ledja sa lepinom i salatomjesil se sjetila tih fora i fazona
whahahaha...tek sam sad saznala za taj fazon![]()
![]()
Vidim ovdje nekih ružnih komentara a rekao sam sebi da ću pisati samo o pčelarstvu, al mi moj krajiški temperament ne da mira, pa samo da i ja napomenem da sam i ja krajišnik ali i Bosanac i Bošnjak. Ne bi trebalo da se prepucavamo po tzv. regijama već da te naše različitosti udružimo i pokažemo da smo mi Bosanci i Hercegovci univerzalni i jedinstveni jer smo to pokazali zajedničkim otporom na agresiju fašista na našu BiH. Medeni pozdrav svima.
*ebo zemlju koja Krajne nejma!
-
pčelar
"Haj ti brete.....vratse svojim celama.....i ne zaboravi.....Krajisnicu su A PRIORI...LOKALPATRIOTE!
[/quote]"
Halali ili oprosti u mene nisu "cele" već PČELE i naravno da jesmo lokal patriote ali smo i državopatriote, a nisam mislio pisati ali vidim jako ružnih komentara na račun krajišnika što mi smeta.
Halali ili oprosti u mene nisu "cele" već PČELE i naravno da jesmo lokal patriote ali smo i državopatriote, a nisam mislio pisati ali vidim jako ružnih komentara na račun krajišnika što mi smeta.
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
"Dodji da ti krvnu brat popravi sliku
dodji mala dodji svome krajisniku...."
Pala sam od smijeha kada mi je pustao bivsi decko-koji je inace Krajisnik.Uostalom,dragi su mi to ljudi....mada zahebani pravo!
dodji mala dodji svome krajisniku...."
Pala sam od smijeha kada mi je pustao bivsi decko-koji je inace Krajisnik.Uostalom,dragi su mi to ljudi....mada zahebani pravo!
- Bosanski_kralj
to da smo zehebani stvarno ne mogu ja sam primjetiti, možda što sam tako navikoaida05 wrote:"Dodji da ti krvnu brat popravi sliku
dodji mala dodji svome krajisniku...."![]()
nego što bivši
- cotton's journey
Neka ostane kult da su krajisnici ''zafrknuti,zeznuti i ljuti'' ,neka ljudi iznose svoje misljenje o nama, ako ih ima vise znaci da smo i zanimljivi iliti interesantni:)
Primijetila sam da mi Krajisnici imamo najvise psovki u razgovoru:)
I da su krajisnici nekako sirovi sa zenama.....al' bas mi to smeta, lijepi muskarci sa ruznim manirima
UGLAVNOM
Primijetila sam da mi Krajisnici imamo najvise psovki u razgovoru:)
I da su krajisnici nekako sirovi sa zenama.....al' bas mi to smeta, lijepi muskarci sa ruznim manirima