Vojislav Šešelj
- seln
#53 Re: Vojislav Šešelj
Ne mogu reci da je ocekivano. Ocekivao sam neku gadost od suda, ali ovo je previse.karanana wrote:ocekivano.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#54 Re: Vojislav Šešelj
eeej samo glupani i naivni vjerju u HAG
i ja sam bio među
-
Mohamad Sissoko
#55 Re: Vojislav Šešelj
Siri se knjiga srpskih mitova.
Novo poglavlje odmah iza pobjede nad NATO "agresorom".
Nakon Tesle jos jedan srpskih genije.
Kako je Voja pobjedio srpskom pamecu anti srpski sud...i nato priznao poraz Voji
Novo poglavlje odmah iza pobjede nad NATO "agresorom".
Nakon Tesle jos jedan srpskih genije.
Kako je Voja pobjedio srpskom pamecu anti srpski sud...i nato priznao poraz Voji
-
bole1st
#56 Re: Vojislav Šešelj
Da ironija bude veca, ovo je najgore na sta su mogli da ga osude, jer sad Seselj tesko moze tvrditi da je Hag antisrpski.
Nisam pratio dokazni postupak, ali za sud je vaznije da presuda bude u skladu sa izvedenim dokazima nego da bude pravedna. Ako je tuzilastvo lose uradilo posao, sudije ne mogu da poprave te greske (opet, nisam pratio).
Nisam pratio dokazni postupak, ali za sud je vaznije da presuda bude u skladu sa izvedenim dokazima nego da bude pravedna. Ako je tuzilastvo lose uradilo posao, sudije ne mogu da poprave te greske (opet, nisam pratio).
-
artime
#57 Re: Vojislav Šešelj
fuj... djubre jedno. Neka sad ...be svoj narod. Zadojeni nacionalizmom.
- Baltazar_khan
#58 Re: Vojislav Šešelj
"pa ćete na kraju morati da pojedete... sva govna koja ste izasrali" tako reče vojo onomad... bogami pojedoše ih ove sudije i haški tribunal. mogu mislit slavlja sad u bg njega i njegovih četnika 
- BHCluster
#59 Re: Vojislav Šešelj
Sad kad uzme izbore u Srbiji...
- karanana
#60 Re: Vojislav Šešelj
pratio sam i oni tuzioci su bili smijesni. nisu uopste pojma imali ni o cemu, ni o geografiji ni o stranama koje su ucestvovale u ratu. greske su bile smijesne, a on onakav inteligentan i lajav je to iskoristio na najbolji nacin. pravno: sasvim pravilna odluka.bole1st wrote:Da ironija bude veca, ovo je najgore na sta su mogli da ga osude, jer sad Seselj tesko moze tvrditi da je Hag antisrpski.
- ExNihilo
#61 Re: Vojislav Šešelj
Šešelj se ovim pretvorio u kontraargument samom sebi i svom glavnom argumentu: da je Hag politički sud s misijom da sjebe Srbe. Koliko god to bilo čudno, Šešeljovim oslobađanjem je presuda Karadžiću još teža.
-
__Phoenix__
#62 Re: Vojislav Šešelj
Ko ne želi dobro Srbiji, ovo je najbolja stvar koja se desila danas, on srbe vraća u devedesete u svakom pogledu, a dobro ih je Vučić povukao u ovih par godina prema EU...
- vješalica
#63 Re: Vojislav Šešelj
Kako je Šeško rekao moj prijatelj Sadam Husein...
Ma odlezao je on uvrede i mrznju 13 godina
Hahha bice konferencija u 13h
Pljuvat ce i podizati tenzije,srati po strancima ali nece dugro trajati
Krepat ce on bolestan je
Ma odlezao je on uvrede i mrznju 13 godina
Hahha bice konferencija u 13h
Pljuvat ce i podizati tenzije,srati po strancima ali nece dugro trajati
Krepat ce on bolestan je
- KB9
#64 Re: Vojislav Šešelj
odluka i stvarna desavanja nemaju dodirne tacke
odluka i nacin rada osoba koje su ga tuzile itekako imaju, amaterski poso blago receno
odluka i nacin rada osoba koje su ga tuzile itekako imaju, amaterski poso blago receno
- Capsicum
#65 Re: Vojislav Šešelj
Ma ovaj sud je cirkus. Kad sam cuo kako se sud upustio u opravdavanje agresije, protjerivanja, ubistava, silovanja, mucenja, govora mrznje, Velike Srbije itd. ugasio sam jer bi u suprotnom vjerovatno razbio monitor... Ovakva presuda je prvorazredan skandal i sramota. Namjera suda je ocigledno bila da se presudom ukine svaka veza Srbije sa onim sto se desavalo u ExYu 90tih. Seselj je ovdje samo iskoristen kao pijun za pricu "mir, mir, mir, niko nije kriv"!
- dr socrates
#66 Re: Vojislav Šešelj
Nisam ni očekivao da će ponovo morati u zatvor,čak i da je osuđen na 15 godina recimo ostao bi na slobodi pošto je već 12 godina proveo u haškom pritvoru,a većina zatvorenika se oslobodi nakon dvije trećine odslužene kazne.
Za Vojislava Šešelja se može reći da je vjerovatno najžešći ratni huškač na prostoru bivše Jugoslavije i njegovi šovinistički ispadi su obilježili u velikoj mjeri devedesete godine.
Njegove riječi su često znale da nanesu više zla nego meci i granate,pa ako gledamo čisto sa moralne strane njegova krivica je veća nego oficira koji su neposredno komandovali jedinicama
Haški tribunal je sam kriv što je dospio u ovakvu situaciju,držali su ga godinama u pritvoru bez suđenja i sam proces se na kraju pretvorio u farsu.
Za Vojislava Šešelja se može reći da je vjerovatno najžešći ratni huškač na prostoru bivše Jugoslavije i njegovi šovinistički ispadi su obilježili u velikoj mjeri devedesete godine.
Njegove riječi su često znale da nanesu više zla nego meci i granate,pa ako gledamo čisto sa moralne strane njegova krivica je veća nego oficira koji su neposredno komandovali jedinicama
Haški tribunal je sam kriv što je dospio u ovakvu situaciju,držali su ga godinama u pritvoru bez suđenja i sam proces se na kraju pretvorio u farsu.
-
artuditu
#67 Re: Vojislav Šešelj
Upravo tako. Pratila sam i ja i nervirala se. Tada je se moglo znati da od ikakve ozbiljne presude nema ništa jer je tužiteljstvo bilo najblaže rečeno komično.karanana wrote:pratio sam i oni tuzioci su bili smijesni. nisu uopste pojma imali ni o cemu, ni o geografiji ni o stranama koje su ucestvovale u ratu. greske su bile smijesne, a on onakav inteligentan i lajav je to iskoristio na najbolji nacin. pravno: sasvim pravilna odluka.bole1st wrote:Da ironija bude veca, ovo je najgore na sta su mogli da ga osude, jer sad Seselj tesko moze tvrditi da je Hag antisrpski.
-
VjecitiStudent
#68 Re: Vojislav Šešelj
Poenta je da se ne dozvoli sudski presedan da države mogu biti osuđivane kada se vojno miješaju u događaje u drugim državama, bez odobrenja UN-a.
Vidjeti pod intervencije USA, Francuske, UK, ... u Iraku, Libiji, Siriji ...
Otud sve te skandalozne oslobađajuće presude nakon 2002.
Vidjeti pod intervencije USA, Francuske, UK, ... u Iraku, Libiji, Siriji ...
Otud sve te skandalozne oslobađajuće presude nakon 2002.
- jao_situacije
#69 Re: Vojislav Šešelj
talijanka jedina normalna, francuz nastavlja miteranovu politiku
-
VjecitiStudent
#70 Re: Vojislav Šešelj
Ovakvom logikom bi i Hitler bio tek cheerleader.
Last edited by VjecitiStudent on 31/03/2016 11:40, edited 1 time in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#71 Re: Vojislav Šešelj

samo veselo... sad idu izbori
- hadzinicasa
#72 Re: Vojislav Šešelj
"Tužiteljstvo nije uspjelo dokazati van svake sumnje da je postojao sistemski napad na civilno stanovništvo u Hrvatskoj i BiH na navedenim područjima, u razdoblju na koje se odnosi optužnica. Dokazi koji su podneseni i razmatrani utvrđuju da je postojao oružani sukob dviju neprijateljskih strana. Većina smatra da Tužiteljstvo nije sucima pokazalo na jasan način da su civili koji nisu sudjelovali u sukobu, da su bili masovni cilj napada. Većina ne može odbaciti argument odbrane da su civili bježali iz područja sukoba kako bi se sklonili u sela i gradove gdje je većinsko stanovništvo bilo iste etničke skupine, a autobusi koji su ponuđeni u tu svrhu nisu bili prisila, već su ponuđeni na humanitarnoj osnovi."
eh niti je vrijeme niti je mjesto, ali ne mogu da ne pomislim na jedan nedavni slucaj u kojem takodjer tuzilastvo nije uspjelo nesto dokazati (analogija mi je skroz neprimjerena, svjesna sam Toga).... kako mi je samo mrska ova pravna formulacija....
eh niti je vrijeme niti je mjesto, ali ne mogu da ne pomislim na jedan nedavni slucaj u kojem takodjer tuzilastvo nije uspjelo nesto dokazati (analogija mi je skroz neprimjerena, svjesna sam Toga).... kako mi je samo mrska ova pravna formulacija....
-
artime
#73 Re: Vojislav Šešelj
To sta ce biti sudbina Srbije poslije je smijesno komentarisati. Sta cemo za danas? Cuj unazadit ce Srbiju, pa boli me ...
- seln
#74 Re: Vojislav Šešelj
Upravo tako. Ni on nije bio direktno umijesan u borbe, nije komandovao ni jednom jedinicom, nije nikoga licno ubio.... pravda za Hitlera!VjecitiStudent wrote:Ovakvom logikom bi i Hitler bio tek cheerleader.
-
Yug
#75 Re: Vojislav Šešelj
Nisam to rekao Ja legendo vec MEDJUNARODNI SUD U HAGU,znaci kraj,ende,finis,gotovo.vješalica wrote:Seres cetnicko smece.Yug wrote:Napokon,istorijska presuda poslije koje je pomirenje mnogo blize.
Navedi mi gdje su muslimani kotirali logisticki i poziciono u tadasnjoj JNA pa su se mogli opremati i naoruzavati i kako je.moguce da sposobno vojno muskarci toliki su pobijeni kad su bili naoruzani kako ti to izmisljas?
Osim toga kad vam se u logistici dokaze da ste mrcvarili ljude onda serete po presudama,a sada nesto kenjate...