Sanjin Bećiragić...
Moderator: anex
-
bhxxl
ljetos mi je se dogodila slicna situacija kao foto-reporter bio sam napadnut od strane pripadnika poljskog eufora radi toga sto sam fotografisao jednog od vojnika nasrnuo je na mene sa puskom pokusao je da mi razbije fotoaparat.nepisivo ruzan osjecaj jer si siguran da radis skroz pozitivnu svar da si sto posto zasticen svim mogucim zakonima i konvencijama.pozitivno sam iznenadjen reakcijom nase policije koja mi je pruzila totalnu zastitu i sprijecili su oduzimanje moje opreme i moje odvodjenje u bazu eufora.policija ili bilo koji drugi organ nema pravo da ometa novinara u izvrsavanju njegovog posla.i svaki atak na novinara je atak na slobodu govora i slobodu izvjestavanja.
-
_BosanaC
De da rezimiramo:InfraRedRidinghood wrote:Izvini ti, ali nemam vremena svaki dan te moliti na pp da prestaneš minirati ama baš svaku temu na ovom podforumu.anamo 'vamo wrote:izvini, ali u cemu je problem??? to sto sam bio prisutan u prostoru gdje se scena odigrala???
Da je ne znam kako bezobrazan bio, ima drugih načina da se to riješi; ni jedan, a niti drugi nisu džiberi pred seoskom kafanom, pa da se ovakvo ponašanje može tolerirati.
Šta je sljedeće? Da neko nastrijeli Senada Avdića zato što je nekom nešto rekao, ili se obrecnuo na koga nije smio? Eto, jest da je i on šljeg'o, ali baremko ima diplomu, valjda ljudski život više vrijedi kad imaš ćage na koje ti se Fahira Fejzić potpisala.![]()
Pih!
- Ako nisi roDZeni Sarajlija
- Ako znas razliku izmedju č i ć
- Ako si gluho bilo 'uz'o' pos'o kakvom roDZenom
- Ako ne pripadas vladajucoj oligarhiji i ne ides joj niz dlaku
- Ako ne smatras Harisa Silajdzica novim BH Mesijom
- I jos ako, gluho bilo, hodza na dzumi kaze da emisija za koju radis je qrac i pozove sve prave vjernike na bojkot iste
...onda za tebe zakoni ne vaze i nemas pravo da se bunis.
-
apoliticni_politikant
Eh to je to.... Ja to pokusavam objasniti, ali nekim je lakse metar u dupe nego cenat u glavu ... Zato postoji glava u nos...._BosanaC wrote:De da rezimiramo:InfraRedRidinghood wrote:Izvini ti, ali nemam vremena svaki dan te moliti na pp da prestaneš minirati ama baš svaku temu na ovom podforumu.anamo 'vamo wrote:izvini, ali u cemu je problem??? to sto sam bio prisutan u prostoru gdje se scena odigrala???
Da je ne znam kako bezobrazan bio, ima drugih načina da se to riješi; ni jedan, a niti drugi nisu džiberi pred seoskom kafanom, pa da se ovakvo ponašanje može tolerirati.
Šta je sljedeće? Da neko nastrijeli Senada Avdića zato što je nekom nešto rekao, ili se obrecnuo na koga nije smio? Eto, jest da je i on šljeg'o, ali baremko ima diplomu, valjda ljudski život više vrijedi kad imaš ćage na koje ti se Fahira Fejzić potpisala.![]()
Pih!
- Ako nisi roDZeni Sarajlija
- Ako znas razliku izmedju č i ć
- Ako si gluho bilo 'uz'o' pos'o kakvom roDZenom
- Ako ne pripadas vladajucoj oligarhiji i ne ides joj niz dlaku
- Ako ne smatras Harisa Silajdzica novim BH Mesijom
- I jos ako, gluho bilo, hodza na dzumi kaze da emisija za koju radis je qrac i pozove sve prave vjernike na bojkot iste
...onda za tebe zakoni ne vaze i nemas pravo da se bunis.
POZDRAV DOMOVINI
-
_BosanaC
Objavljeno 09.11.2007. u 15:17
Policijski službenik Anđić suspendovan zbog fizičkog napada na Bećiragića
U povodu incidenta koji se dogodio u poslovnoj zgradi Energoinvesta u Sarajevu direktor Federalne uprave policije donio je danas Rješenje o suspenziji policijskog službenika Joze Anđića, saopćeno je iz Federalne uprave policije.
Naime, na temelju prijave Sanjina Bećiragića, novinara Federalne televizije (FTV) o tome da je fizički napadnut od policijskog službenika Federalne uprave policije koji je tada obavljao poslove osiguranja, Jedinica za profesionalne standarde Federalne uprave policije odmah je otvorila unutarnju istragu te prikupila i ispitala sve relevantne činjenice vezane za prijavu i konstatirala da se radi o pritužbi koja je osnovana.
Okončanjem unutarnje istrage Disciplinska komisija je u skladu sa Zakonom o policijskim službenicima FBiH donijela Odluku o pokretanju postupka za utvrđivanje disciplinske odgovornosti.
Budući da se radi o težoj povredi radne dužnosti kojom je policijski službenik narušio ugled policijskog organa Jozo Anđić je udaljen iz službe do okončanja disciplinskog postupka.
Također, Federalna uprava policije izražava žaljenje zbog incidenta koji se dogodio uz uvjerenje da to neće utjecati na dobru suradnju i odnose s novinarima, stoji u saopćenju.
(FENA)
-
elmedink
#55 Reci mi sve ...........
Bez da ulazim u razloge i posljedice pita vas samo jedno .
1. ZASTO nismo o svemu ovome culi i drugu stranu ........
2. Ko od vas zna koliko su i novinari doprinjeli citaoj situaciji
3. Ko je od novinara odgovarao za svoje poteze...
4. Kad je drzava stala izapolicajaca.....NIKAD-nap. slucaj decertificiranih policajaca
5. Kad je Nazovi premijer ovako napao SVOJE parlamentarne ... stranacke drugove ovako bez rezerve napao ...na prvu ...npr nazovi ministra Alkalajcica....
i tako dalje i tako dalje
Dragi gradjani samo nas jebu u zdrav mozak a mi citavo vrijeme i trazimo da organizuju policiju
BRANKOVICU URADI TO PA NAPADAJ.........SRAM VAS BILO
4. Kad je drzava stala izapolicajaca.....NIKAD-nap. slucaj decertificiranih policajaca
5. Kad je Nazovi premijer ovako napao SVOJE parlamentarne ... stranacke drugove ovako bez rezerve napao ...na prvu ...npr nazovi ministra Alkalajcica....
Dragi gradjani samo nas jebu u zdrav mozak a mi citavo vrijeme i trazimo da organizuju policiju
-
_BosanaC
#56 Re: Reci mi sve ...........
Sve to jarane moj stoji, samo sto, bez obzira na sve, da mu je ne znam sta rekao i uradio (a culi smo na ovoj temi od sudionika svega toga konkretno sta je bio povod) ovo nije nacin, i to nije ono za sta se placa policija.elmedink wrote:Bez da ulazim u razloge i posljedice pita vas samo jedno .
Kad taj isti Jozo zaustavi kakvog ministra zbog prebrze voznje, kazni ga zbog parkinga na zabranjenom mjestu, primjeni silu na Facu, Celu i njima slicne, ja cu mu prvi kapu skinuti. Ali ovdje se ponjeo, sto bi se u narodu reklo, ko zadnja pitschka (Infra nek' mi oprosti na izrazu).
-
elmedink
#58 Slazem se
I treba ih redom kontrolisati a vjeruj mi to je J A nekad i radio i ako je prestao potpuno ga razumijem.Umjetnik a wrote:ne daj se Sanjine
Ali to na stranu niposto ga nije smio udariti SAMO
STO NIKOOOO AMA BAS NIKO od medija pa ni gdja za zastitu novinara
(ona koja se pita je li to boze moj poziv na linc ili tako nesto za novinare)
nije rekla odakle "novinaru" pravooooo da bilo koga "ZOVE U SETNJU"
(Jadni borci kamo srece da se za njih neko tako brine)
Molim te lijepo reci ti meni jel to on lud blesav il zajeban
Ako je bilo sta od toga kako velis trebao bi on to isto uraditi nekom od :
ministara
tajkuna
Cela
Faca
pa bih te ja onda pitao ko bi tu bio kriv i ko bi tu kako naj.......
Osim toga ZNAM !!!! kako su isti ti novinari u najmanju ruku bezobrazni, drski nekulturni i niski kada dodju negdje na press.
Slazem se ne svi i neka se oni posebno 60 minuta bore protiv zla, samo Nemojte NE da i oni kao neke druge kaste sekte klanovi i fele postanu sami sebi svrha u Bosni. npr politicari , glumci, doktori itd
-
_BosanaC
A odakle drotu pravo da se prema BILO KOME ponasa na toliko nadmen nacin prema nekome od cije plate se izdvaja i za platu tog drota?
Zaista mi je pun qrac drotova koji smatraju da su valjda Bogom dani i da narod zivi od njih a ne oni od tog naroda.
Nemas akreditacije - "Oprostite, ne mozete uci, niste akreditirani" a ne "Prosetaj". Ipak se ne radi o kafani.
Zaista mi je pun qrac drotova koji smatraju da su valjda Bogom dani i da narod zivi od njih a ne oni od tog naroda.
Nemas akreditacije - "Oprostite, ne mozete uci, niste akreditirani" a ne "Prosetaj". Ipak se ne radi o kafani.
- zoolander32
_BosanaC wrote:A odakle drotu pravo da se prema BILO KOME ponasa na toliko nadmen nacin prema nekome od cije plate se izdvaja i za platu tog drota?
znaci nije bio napad na novinara nego na gradjanina.cim nema akreditacije nije novinar. sto li u svim medijima pisu da je to napad na profesiju.i sto kazes nije Bogom dato da svi znamo ko je i kako izgleda S
-
apoliticni_politikant
#61 Re: Slazem se
elmedink wrote:I treba ih redom kontrolisati a vjeruj mi to je J A nekad i radio i ako je prestao potpuno ga razumijem.Umjetnik a wrote:ne daj se Sanjine
Ali to na stranu niposto ga nije smio udariti SAMO
STO NIKOOOO AMA BAS NIKO od medija pa ni gdja za zastitu novinara
(ona koja se pita je li to boze moj poziv na linc ili tako nesto za novinare)
nije rekla odakle "novinaru" pravooooo da bilo koga "ZOVE U SETNJU"
To pravo je proizaslo iz policajceva prava da novinaru nalozi da seta u trenutku kad ovaj pokusava raditi svoj posao.
Ne branim S.B., niti J.A., samo kometniram postupak, koji nije bio u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.
POZDRAV DOMOVINI
-
apoliticni_politikant
[.[/quote]
znaci nije bio napad na novinara nego na gradjanina.cim nema akreditacije nije novinar. sto li u svim medijima pisu da je to napad na profesiju.i sto kazes nije Bogom dato da svi znamo ko je i kako izgleda S[/quote]
A sto se ovoga tice,postoje i drugi nacini da se utvrdi neciji identiet. Nije li moguce da je S.B. zaboravio akreditaciju kod kuce ili u redakciji ? Bio je napad na novinara, koji je u tom trenutku bio sa tv ekipom(kamerman,tonac,rasvjetljivac).
POZDRAV DOMOVINI
znaci nije bio napad na novinara nego na gradjanina.cim nema akreditacije nije novinar. sto li u svim medijima pisu da je to napad na profesiju.i sto kazes nije Bogom dato da svi znamo ko je i kako izgleda S[/quote]
A sto se ovoga tice,postoje i drugi nacini da se utvrdi neciji identiet. Nije li moguce da je S.B. zaboravio akreditaciju kod kuce ili u redakciji ? Bio je napad na novinara, koji je u tom trenutku bio sa tv ekipom(kamerman,tonac,rasvjetljivac).
POZDRAV DOMOVINI
- zoolander32
znaci nije bio napad na novinara nego na gradjanina.cim nema akreditacije nije novinar. sto li u svim medijima pisu da je to napad na profesiju.i sto kazes nije Bogom dato da svi znamo ko je i kako izgleda S[/quote]apoliticni_politikant wrote:[.
POZDRAV DOMOVINI[/quote]
jarane ja radim na mjestu gdje je propusnica obavezna.i kad zaboravim propusnicu nema sanse da udjem na posao,mada svi znaju da radim tu.a i kad bih jos poceo osiguranje vrijedjati,zaglavio bih cuze barem 24 sata.
sanjin nije imao akreditaciju,i u tom momentu on nije bio novinar.nije mogao uci.ja sam cuo da je jozo njemu rekao prvo,gospodine ne mozete uci jer nemate akreditacije.na to je sanjin rekao ,sta je papak zar neznas ko sam ja?jozo se nasao uvredjen i povredjen ali opet je smireno rekao prosetaj gospodine. na to je sanjin njemu odbrusio,kad budem setao zvat cu i tebe pa ces vidjeti kako ja papke gazam.jozi pao mrak na oci,a poslije je toga je kod sanjina zavladao mrak (bukvalno)i tek kasnije kad je dosao sebi kamerman mu je rekao da ga je jozo spucao glavom. s pravom!!
-
apoliticni_politikant
Zooloender :
JA ko papagaj. To sto ga je opali glavom, protivzakonit je akt, ili si i ti neka drotina(malo sofisticirana) kojoj se to ne moze objasniti.
Protivzakonito.
Ali za tebe je cini mi se presudno to sto je napadnuti "gnjida" koja radi za "60 minuta" i plete po Bosnajciam i njihovim liderima.
POZDRAV DOMOVINI
JA ko papagaj. To sto ga je opali glavom, protivzakonit je akt, ili si i ti neka drotina(malo sofisticirana) kojoj se to ne moze objasniti.
Protivzakonito.
Ali za tebe je cini mi se presudno to sto je napadnuti "gnjida" koja radi za "60 minuta" i plete po Bosnajciam i njihovim liderima.
POZDRAV DOMOVINI
-
_BosanaC
A sto se ovoga tice,postoje i drugi nacini da se utvrdi neciji identiet. Nije li moguce da je S.B. zaboravio akreditaciju kod kuce ili u redakciji ? Bio je napad na novinara, koji je u tom trenutku bio sa tv ekipom(kamerman,tonac,rasvjetljivac).zoolander32 wrote:znaci nije bio napad na novinara nego na gradjanina.cim nema akreditacije nije novinar. sto li u svim medijima pisu da je to napad na profesiju.i sto kazes nije Bogom dato da svi znamo ko je i kako izgleda Sapoliticni_politikant wrote:[.
POZDRAV DOMOVINI[/quote]
jarane ja radim na mjestu gdje je propusnica obavezna.i kad zaboravim propusnicu nema sanse da udjem na posao,mada svi znaju da radim tu.a i kad bih jos poceo osiguranje vrijedjati,zaglavio bih cuze barem 24 sata.
sanjin nije imao akreditaciju,i u tom momentu on nije bio novinar.nije mogao uci.ja sam cuo da je jozo njemu rekao prvo,gospodine ne mozete uci jer nemate akreditacije.na to je sanjin rekao ,sta je papak zar neznas ko sam ja?jozo se nasao uvredjen i povredjen ali opet je smireno rekao prosetaj gospodine. na to je sanjin njemu odbrusio,kad budem setao zvat cu i tebe pa ces vidjeti kako ja papke gazam.jozi pao mrak na oci,a poslije je toga je kod sanjina zavladao mrak (bukvalno)i tek kasnije kad je dosao sebi kamerman mu je rekao da ga je jozo spucao glavom. s pravom!![/quote]
A ovo si vjerovatno cuo na partijskom sastanku SBIH
-
_BosanaC
Na podrucju opcine Novo Sarajevo osim gatanja zabranjeno je i vrijedjati sluzbena lica, pogotovo pred tolikim brojem svjedoka, posto poznajem ljude koji su uz kaznu za brnjicu platili i kazne jer brnjicu sebi nisu bili navukli. Ali to Jozo ocito nije znao.pitt wrote:sve da je i bilo tako....da se sanjin kurcio, nije ga morao i smio udariti. Sta je falilo da ga je samo uhapsio zbog ometanja sluzbenog lica? ne bi mu trebalo vece kazne i sramote. Ovako ga je samo u zvijezde okovao.
-
walkabout
Ne ulazeci u to kako je sve pocelo, princip koga se treba pridrzavati je vrlo jednostavan:
Ako je neko napravio gresku/prekrsaj (bilo kakvu) to nije razlog/izgovor da se na tu gresku uzvrati praveci gresku/prekrsaj (istu, manju vecu ili puno vecu).
Sto se ovdje upravo desilo. Ne ulazeci ko je poceo (i da li je bilo nekog plana), ovdje se desilo da se na prekrsaj odgovorilo jos vecim prekrsajem, i to 3-4 puta, sto je na kraju rezultiralo grubim prekrsajem, koji dobija na tezini jer dolazi od predstavnika zakona.
Ako je novinar pogrijesio (nekulturno se ponasao i nije poslusao uputstvo predstavnika zakona) to ne daje za pravo policajcu da nekulturno odgovori (kao prva reakcija, a kasnije jos gore) vec da preduzme zakonske mjere (kojih toliko ima na raspolaganju).
Ako je policajac pogrijesio i nezakonito se ponio prema novinaru, onda novinar treba da poslusa sta mu je receno, te da iskoristi sva zakonska prava - a to je da napise pismenu prijavu protiv policajca (bilo sam bilo njegova novinarska kuca). I ovo moze biti jako efikasno ali treba imati strpljenja da se izvede na cistac.
I tu se prica zaustavlja.
Ako je neko napravio gresku/prekrsaj (bilo kakvu) to nije razlog/izgovor da se na tu gresku uzvrati praveci gresku/prekrsaj (istu, manju vecu ili puno vecu).
Sto se ovdje upravo desilo. Ne ulazeci ko je poceo (i da li je bilo nekog plana), ovdje se desilo da se na prekrsaj odgovorilo jos vecim prekrsajem, i to 3-4 puta, sto je na kraju rezultiralo grubim prekrsajem, koji dobija na tezini jer dolazi od predstavnika zakona.
Ako je novinar pogrijesio (nekulturno se ponasao i nije poslusao uputstvo predstavnika zakona) to ne daje za pravo policajcu da nekulturno odgovori (kao prva reakcija, a kasnije jos gore) vec da preduzme zakonske mjere (kojih toliko ima na raspolaganju).
Ako je policajac pogrijesio i nezakonito se ponio prema novinaru, onda novinar treba da poslusa sta mu je receno, te da iskoristi sva zakonska prava - a to je da napise pismenu prijavu protiv policajca (bilo sam bilo njegova novinarska kuca). I ovo moze biti jako efikasno ali treba imati strpljenja da se izvede na cistac.
I tu se prica zaustavlja.
- zoolander32
apoliticni_politikant wrote:Zooloender :
Protivzakonito.
POZDRAV DOMOVINI
ma jarane neovisno radi li se o sanjinu ili o nekom drugom.da je bilo ko spucao bih ga i ja da sam na mjestu joze.
- zoolander32
pitt wrote:osjetio bih i ja mozda potrebu da ga spucam.....al to mi ne daje za pravo da to i uradim
ne daje tebi pitt,jer nisi dole a i nisi drot.dole drotu svako moze ebat majku.mogu ga izudarati(jozu u vogosci i ne sjecam se da je onaj odgovarao za to) a da oni nikom nista ne smiju(slucaj zujevina i onaj narkomancic).e onda se pojavi papak i pred masom naroda dodje i pocne provocirati.sto bi nas narod rekao, naletio, mu ko kec na desetku.
i na kraju taj papak ce nastaviti sa poslom a jozo ce ostati bez posla.sto je poruka drotovima,sutite i trpite.
-
anamo 'vamo
A sto se ovoga tice,postoje i drugi nacini da se utvrdi neciji identiet. Nije li moguce da je S.B. zaboravio akreditaciju kod kuce ili u redakciji ? Bio je napad na novinara, koji je u tom trenutku bio sa tv ekipom(kamerman,tonac,rasvjetljivac).zoolander32 wrote:znaci nije bio napad na novinara nego na gradjanina.cim nema akreditacije nije novinar. sto li u svim medijima pisu da je to napad na profesiju.i sto kazes nije Bogom dato da svi znamo ko je i kako izgleda Sapoliticni_politikant wrote:[.
POZDRAV DOMOVINI[/quote]
sanjin nije imao akreditaciju,i u tom momentu on nije bio novinar.nije mogao uci.ja sam cuo da je jozo njemu rekao prvo,gospodine ne mozete uci jer nemate akreditacije.na to je sanjin rekao ,sta je papak zar neznas ko sam ja?jozo se nasao uvredjen i povredjen ali opet je smireno rekao prosetaj gospodine. na to je sanjin njemu odbrusio,kad budem setao zvat cu i tebe pa ces vidjeti kako ja papke gazam.jozi pao mrak na oci,a poslije je toga je kod sanjina zavladao mrak (bukvalno)i tek kasnije kad je dosao sebi kamerman mu je rekao da ga je jozo spucao glavom. s pravom!![/quote]
-
goldenlily
anamo 'vamo wrote:A sto se ovoga tice,postoje i drugi nacini da se utvrdi neciji identiet. Nije li moguce da je S.B. zaboravio akreditaciju kod kuce ili u redakciji ? Bio je napad na novinara, koji je u tom trenutku bio sa tv ekipom(kamerman,tonac,rasvjetljivac).zoolander32 wrote:znaci nije bio napad na novinara nego na gradjanina.cim nema akreditacije nije novinar. sto li u svim medijima pisu da je to napad na profesiju.i sto kazes nije Bogom dato da svi znamo ko je i kako izgleda Sapoliticni_politikant wrote:[.
POZDRAV DOMOVINI
Mi smo uz Jozu,Jozo je naš
Ja ne znam,do kada će ovi papci preobučeni u novinare i razne druge bezveznjakoviće da rade šta hoće,a da ne snose nikakvu odgovornost.Ovi pametnjakovići što brane,ovog seljačića nek' se zamisle sljedeću situaciju:u njemački Bundestag ulazi kreten bez akreditacije,ili nije bitno uzmite neku manje važnu instituciju,parlament ili vladu Albanije,pri tome se bahato ponaša i vrijeđa obezbjeđenje?!Šta mislite šta bi se desilo sa nevaspitanim bezveznjakovićem?
Ja mislim da bi fasovo degenek