Deep Purple live Sarajevo 3.11.2007

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

LSD

Post by LSD »

Pa sto onda dolaze u drzavu gdje je turbo-folk muzika br.1...a znamo zasto...hoce pare od divljaka na foru da uzmu...sto to nisu dosli u Sa kada su bili u jeku slave i snage,kad su bili svjetska sila(pocetkom 70-tih) a ne sad...sad se po stare dane sjetili ostatke svijeta da na IME i slavu uzimaju pare od BiH i slicnih zemalja.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

LSD wrote:
Pa to kritikuj one koji su zaduzeni za promociju BiH. A cijena karte je bila najjeftinija ...zapitas li se zasto?
Ne ne ne,draga moja-nisi u pravu....kad te neko smatra plemenom i primitivcom a dolazi da ti svira i uzme po 30 km...zar to nije licemjerno :? :x ...pusti ti sad tu pricu o promociji BiH.
Buraz jebe se njih nisu oni pozorisni spektakl nego dio istorije rokenrola a neznam koliko rokenrol i moral idu zajedno.

Prema tome se nemoj uzbudjivati
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

I nemojte jebavat temu kojekakvim tracevima.
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

DaysleepeR wrote:
Amazonka27 wrote:Momak koji je bio u pratnji mi rece, da su dozivili pozitivni sok kada su dosli u Sarajevo. Mislili su da smo neko pleme koje jos nema ni automobile. Dodatno iznenadjenje im je bilo kad su vidjeli koliko je naroda doslo i kaze..." a jos kad su vidjeli da pricamo engleski...." :D
Prvo smo za to krivi mi koji biramo majmune na vlasti, pa su onda ti majmuni krivi za imidz ove zemlje napolju.

Sta ocekujes da misle kad nam je turbo folk muzika br. 1 ?

Naravano u slucaju da taj tvoj jaran ne pretjeruje.

Prica li on engleski?
Poznajem ga jako dugo. Inace rijetko prica o poslu, sinoc smo se dotakli teme o koncertu i tako kaze. A engleski mu je ko maternji.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

LSD wrote:Pa sto onda dolaze u drzavu gdje je turbo-folk muzika br.1...a znamo zasto...hoce pare od divljaka na foru da uzmu...sto to nisu dosli u Sa kada su bili u jeku slave i snage,kad su bili svjetska sila(pocetkom 70-tih) a ne sad...sad se po stare dane sjetili ostatke svijeta da na IME i slavu uzimaju pare od BiH i slicnih zemalja.
Naporan si, jasan je tvoj stav nakon prvog posta.

Moderatori, molim vas da obrisete offtopic sa teme.

Hvala
LSD

Post by LSD »

Hvala
Nemoj ti da vrijedjas mene...pazi sta pises...pamet u glavu
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

jebi ga :( Nije mi ovo bila namjera...u svakom slucaju bolje da je pozitivni shok nego negativni. Najbolje je obrisat....jer ode tema u klinac....
Sorry jos jednom fakat nisam mislila da ce ovakve reakcije biti....meni je bilo vise smijesno nego zalosno kada mi je ispricao...
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

LSD wrote:

Hvala
Nemoj ti da vrijedjas mene...pazi sta pises...pamet u glavu
to kod kuće pa prijeti
black

Post by black »

nemojte da 'berem' shipku :D
rockinfreakapotamus

Post by rockinfreakapotamus »

vako... što se tiče podcjenjivanja i tog... plemena i krađe para...

ljudi su pokazali da su profesionalci... još su nam svirali i "snijeg pade na behar na voće"... zato nemoj te o tome da su došli po 30 marki... ako su .. nek su... odradili su pošteno

a ne znam kolko ne znaju... možda neki članovi benda...ali recimo klavijaturista je svirao za Divlje jagode (onaj album na engleskom što je) i mislim da ipak zna da nismo nikakvo pleme....
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Gillan je dobro prije rata bio na Ilidži sa svojom grupom Gillan's Inn (na znam jel išao dalje u Sa) tako da ta priča o plemenu i sl. nema veze s vezom.
furija Strašna

Post by furija Strašna »

Imam ja snimak pjesme "Black Night", dobar. 8-)
fadill

Post by fadill »

poslije odlicnog nastupa pred Deep Purple-om u Zetri grupa No Rules ce odrzati koncert i promociju u sarajevu

20.11.2007. Utorak Sloga Sarajevo koncert i promocija cd-a "Probaj me"
Ulaz Slobodan

Image
furija Strašna

Post by furija Strašna »

U Slozi će imati promociju??? :shock: Jesi ti siguran?
mali_macak

Post by mali_macak »

Ovako, da se nadovezem na temu, ne znam puno o njima mislim nije moj stil muzike uopste, al posto sam vozio likove mogu vam reci da su sasvim ok, normala su pricali u kombiju dok smo se vozili iako sam i ja imao osjecaj da nas gledaju kao neku bijedu kao neke primitivne divlje ljude kao sto u sustini i jesmo (cast izuzetcima) samo znam da su se sjebali oko toga jer su pitali dal je hotel holiday inn najbolji u sarajevu, ja sam rekao da nije neznam al nekako je sve izgledalo usrano onaj dan kao prvo vrijeme kao drugo oni radovi pord unitica neznam... al cu vam jedno rec sve to nije nista strasno koliko je strasna organizacija i organizatori jer ih je bukvalno bolio k.... za grupu, njima je bila poenta pokupiti pinku i da se pokazu pred kamerama a sto se tice organizacije su sve morali da sredjuju promoteri iz beograda i zagreba i samo su govorili kako ne zeli vise nikakav koncert ovdje organizovati al tako nam i treba kad smo stoka. Al je to u sustini zalosno jer kad nemozemo da docekamo band kao sto je Deep Purple i koji svira za 30km kako ocekujemo da nam dodje linkin park il sta ja znam vec ko, neznam al zalosno. Eto ja mislim da sam i previse reko...
furija Strašna

Post by furija Strašna »

I šta kaže još Ian Gillian?
mali_macak

Post by mali_macak »

Ne kaze nista on je bio cak najtisi u kombiju a onaj gitarista je malo cindiliko pozadi dok su bubnjar i klavijaturista neke privatne teme razglabali uglavnom na kraju su mis se svi pojedniacno podpisali na originalni poster koji se kanim evo par dana da uokvirim.. kazem ti onako su cool likovi dosli sa privatnim avionom svojim ono vidi se da su izivljeni vozio sam isto i kosheen kad su dolazili koji su fakat oni usmdjeli kretenski britanci ono smece fuj nekultivisani nemancipovani neznam il sam ja previse staromodan.. tako da ti kazem ovi jedini zahtjev koji su imali je taj da i maju u kombiju flasirane vode... sasvim rega ljurid i prije nas su svirali u sofiji, kad sam ih vozio na aerodrom izjavio je spyder koji je njihov menadzer kako je ovjde puno uspjesniji i bolji koncert bi nego u sofiji
BihYankee

Post by BihYankee »

....ma uvrijedi me neko onom izjavom da niko nije ni očekivao Child in Time! E pa ja mislim da je većina očekivala baš to a da su i oni sami neplanirano odsvirali Smoke on the Water jer istu nije pratila scenska najava kao i ostale pjesme( display, rasvijeta, pep talk, intro) već su samo pogasili svjetla i onako, "iz duše" odsvirali " moment- prekretnicu koncerta". Falila je i Woman From Tokio i mnogo toga ali sve u svemu većina nas starih prdonja je otišla zadovoljna i pomalo razočarana bez "Childa". Može biti da će mi neko sad napisati da Purple više nigdje ne svira tu stvar ili Gillan nema avaza , ili autorska prava, ali vjerujte, da su to makar šapatom otpjevali ili bar instrumentalno, ne bi oni stali na jednom biss-u već bi morali sa rajom " na po jenu" i upisali bi sebi poštovanje sarajlija i Bosanaca ravno onom koje ima Pjevač ili Toše. Dakle osim rok legendi, profesionalaca, i šta ti ja znam čega postali bi RAJA vrijedna divljenja. Sve u svemu: "da opet dođu- opet bi išo" ...a možda im se osladi ...(rečel čoek u po frke da smo "UN FUCKIN' BELIVEABLE" ili ne?)
fadill

Post by fadill »

furija Strašna wrote:U Slozi će imati promociju??? :shock: Jesi ti siguran?

sloga sloga 100%
ulaz besplatanu utorak 20.11.
ado-šampion

Post by ado-šampion »

BihYankee wrote:....ma uvrijedi me neko onom izjavom da niko nije ni očekivao Child in Time! E pa ja mislim da je većina očekivala baš to a da su i oni sami neplanirano odsvirali Smoke on the Water jer istu nije pratila scenska najava kao i ostale pjesme( display, rasvijeta, pep talk, intro) već su samo pogasili svjetla i onako, "iz duše" odsvirali " moment- prekretnicu koncerta". Falila je i Woman From Tokio i mnogo toga ali sve u svemu većina nas starih prdonja je otišla zadovoljna i pomalo razočarana bez "Childa". Može biti da će mi neko sad napisati da Purple više nigdje ne svira tu stvar ili Gillan nema avaza , ili autorska prava, ali vjerujte, da su to makar šapatom otpjevali ili bar instrumentalno, ne bi oni stali na jednom biss-u već bi morali sa rajom " na po jenu" i upisali bi sebi poštovanje sarajlija i Bosanaca ravno onom koje ima Pjevač ili Toše. Dakle osim rok legendi, profesionalaca, i šta ti ja znam čega postali bi RAJA vrijedna divljenja. Sve u svemu: "da opet dođu- opet bi išo" ...a možda im se osladi ...(rečel čoek u po frke da smo "UN FUCKIN' BELIVEABLE" ili ne?)
Hehe, nak kraju koncerta sam čuo izjavu da "im treba bacit bombu ako ne odsviraju CiT". Pa jel vama ljudi jasno da 4 od 5 članova benda imaju preko 60 godina i da peti ima oko 45?! Niko ko prati grupu DP u zadnjih 15-ak godina nije mogao očekivati da će svirati CiT. Prvo, Gillanov glas nije kao nekad, a da budemo realni nije se našao pop/rock pjevač osim njega koji će imati vokalni raspon da otpjeva tu pjesmu (neki vjeruju da je Gillan početkom 70-ih imao glasovni raspon od 4,5 oktave!). Drugo, Morse je dosta sporiji gitarista od Blackmore-a (da ne pričamo o umjeću sviranja gitare), a Blackmore je najbrže dionice svirao upravo na CiT, posebno uživo. Zadnji put kad su svirali CiT (2002.) Morse je toliko izmjenio solo da to više nije ni ista pjesma. Što se tiče Smoke on the water nije neplanirano odsvirana, ona je standardno na njihovoj setlisti. Ni prve tri pjesme nisu imale najavu...
Comrad

Post by Comrad »

ado-šampion wrote:
BihYankee wrote:....ma uvrijedi me neko onom izjavom da niko nije ni očekivao Child in Time! E pa ja mislim da je većina očekivala baš to a da su i oni sami neplanirano odsvirali Smoke on the Water jer istu nije pratila scenska najava kao i ostale pjesme( display, rasvijeta, pep talk, intro) već su samo pogasili svjetla i onako, "iz duše" odsvirali " moment- prekretnicu koncerta". Falila je i Woman From Tokio i mnogo toga ali sve u svemu većina nas starih prdonja je otišla zadovoljna i pomalo razočarana bez "Childa". Može biti da će mi neko sad napisati da Purple više nigdje ne svira tu stvar ili Gillan nema avaza , ili autorska prava, ali vjerujte, da su to makar šapatom otpjevali ili bar instrumentalno, ne bi oni stali na jednom biss-u već bi morali sa rajom " na po jenu" i upisali bi sebi poštovanje sarajlija i Bosanaca ravno onom koje ima Pjevač ili Toše. Dakle osim rok legendi, profesionalaca, i šta ti ja znam čega postali bi RAJA vrijedna divljenja. Sve u svemu: "da opet dođu- opet bi išo" ...a možda im se osladi ...(rečel čoek u po frke da smo "UN FUCKIN' BELIVEABLE" ili ne?)
Hehe, nak kraju koncerta sam čuo izjavu da "im treba bacit bombu ako ne odsviraju CiT". Pa jel vama ljudi jasno da 4 od 5 članova benda imaju preko 60 godina i da peti ima oko 45?! Niko ko prati grupu DP u zadnjih 15-ak godina nije mogao očekivati da će svirati CiT. Prvo, Gillanov glas nije kao nekad, a da budemo realni nije se našao pop/rock pjevač osim njega koji će imati vokalni raspon da otpjeva tu pjesmu (neki vjeruju da je Gillan početkom 70-ih imao glasovni raspon od 4,5 oktave!). Drugo, Morse je dosta sporiji gitarista od Blackmore-a (da ne pričamo o umjeću sviranja gitare), a Blackmore je najbrže dionice svirao upravo na CiT, posebno uživo. Zadnji put kad su svirali CiT (2002.) Morse je toliko izmjenio solo da to više nije ni ista pjesma. Što se tiče Smoke on the water nije neplanirano odsvirana, ona je standardno na njihovoj setlisti. Ni prve tri pjesme nisu imale najavu...
Ma ja bi za 30 kermi pustio playback. Nezahvalne bosnje, jos dosli ljudi u ovu vukojebinu, koju sve vece grupe zaobilazu u sirokom luku. :roll:
LSD

Post by LSD »

Ma ja bi za 30 kermi pustio playback. Nezahvalne bosnje, jos dosli ljudi u ovu vukojebinu, koju sve vece grupe zaobilazu u sirokom luku.
Pa nisu dosli u ovu vukojebinu (koju sve vece grupe zaobilaze u sirokom luku) zato sto nas vole...vec da nam uzmu po 30 kermi...a glupi bosanac je odmah potrcao da im da u dzep 30 kremi (od sebe prvo polazim)
LSD

Post by LSD »

I jos nesto...zaobilazio nas je i DP u sirokom luku...i to GODINAMA...pa sad se sjetili ove vukojebine 2007 kad su pali vise qrcu za usi,kad ih vise niko ne slusao po engleskoj....sad su se sjetili bosnjaka,idu po madzarskoj,rumuniji i sl.egzoticnim zemljama...gdje su bili kad su bili najjaci u punoj snazi pocetkom 70 godi??...tad su zaobilazili ovu vukojebinu :x
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

ajde vise i ti i tvojih 30 KM. daj adresu da ti posaljem te pare, sta vise kukas kao da si platio 300 na 30. Uostalom, cisto sumnjam da si uopste bio na tom koncertu. Jer, na taj koncert su otisli ljudi koji su zeljni ovakvih kocerta. Znas sta je njima 30KM (slovima: trideset i 000/100 KM. Nista. Trebas da kazes Hvala gospodo, sto ste shvatili koliko je nizak nas standard i opet ste bili humani i dosli i pocastili nas vasim prisustvom.
Dobro te je ba... :roll:
Homer_Simpson

Post by Homer_Simpson »

Evo amazonka i ja se pridruzujem,poslat cemo mu po 15 KM :)
Aj racunaj LSD, doslo oko 10.000 ljudi , zarada je znaci od karata bila oko 300.000 ,njima koliko je od toga otislo -> ???

Jesi ti svjestan jarane da npr. onaj klempo Hari Mata Hari zaradi vise para pjevajuci u Srebrenici , nego Gillan & Companija koji su historijska INSTITUCIJA i koji pored toga odsviraju potpuno profesionalan & besprijekoran koncert ?!

Jesi ti svjestan da je isti koncert ,iste pjesme, isto sve bilo u Splitu za DUPLO vise pare ???Sad ce prica o standardu...

I ako cemo o standardu,kako to da se sabere oko 70.000 beogradjana i ljudi iz cjele Srbije za oko 80 ! KM gledaju Rolling Stonese (koji su definicija kradje na osnovu imena) , a Sarajlije dizu problem ako se sabere 10.000 ljudi za 30 KM ? Pa ako je iko ista ili visa fukara na svijetu od Bosne i Sarajeva,to je Beograd i Srbija...

Pa se cudimo sto nam niko ne dolazi???

Ljudi hoce koncerte domacih grupa da kostaju 3 KM,a koncerti velikih svjetskih INSTITUCIJA da kostaju cener... pa 300.000 KM jedva dodje da se pokrije trosak (da DP dodje sa svojom opremom u ovu shithole,da DP-ovci prenoce u ovoj shithole,da se odrzi koncert u ovoj shithole,da se plati osiguranje,da se rent-a-Zetra u ovoj shithole)

Ali ne vrijedi se raspravljat...
Post Reply