Uh-Oh, Semezdin o Veli u Danima
Moderator: anex
-
Majami
da li se to meni samo cini ili ovakvi forumi sluze da rodbina, prijatelji, poznanici etc. strana u sukobu navijaju kao na utakmici, vicu kad padne gol, utrcavaju na teren..... ako nisam u pravu eto recite mi ko drugi osim njima prisnih ljudi bi hvatao sve detalje, pomno iscitavao svaku recenicu, cekao odgovore, zanimao se za Semezdinovu poznanicu (hej!) etc etc. da niste svi "njihovi", ovakvi razgovori bi itekako imali smisla, ali ocito se za ove nimalo bezazlene stvari interesuju samo ljudi kojih se ovo privatno tice....
-
Majami
Dobro, hoce li ti biti lakse ako kazem da se ne interesuju SAMO ljudi kojih se to privatno tice nego VECINOM ljudi kojih se privatno tice? Hajde, necemo sad vas jedno-dvoje vjernih citalaca (i samo citalaca!) koji su se ovdje oglasili ravnati s vecinom koja uglavnom pita zna li ko kakvi su "stari racuni u pitanju", ko je kome kad sta uradio, ko je zena koja se javila Se... Sori, ali to je vec intima..
-
Nancy Drew
-
poktapok
Ne razumijem o kakvoj je povredi intime rijec ako se na forumu komentira o ocajnom tekstu u kojem je autor sam nalijepio sliku svoje poznanice i oko nje ispisao posljednji pasus. Ako zivis od rijeci, pazi sta pises. Imalo ozbiljnije novine ne bi smjele objavljivati tirade ugrozenih pisaca, kao sto bi se i ljudi od obraza morali groziti svog imena u zutoj stampi. Eh, ali sta je to "obraz" i koja je to danasnja stampa "zuta"?
-
basta sljezove boje
potrazi pa procitaj malo starije novine ... imas diskusije A. G. Matosa ... vrlo zanimljive ... cisto da shvatis sto je kulturna svadja ... jer dragi/draga poktapok ... ti o tome blage veze nemas
p.s. obavezna literatura - Krešimir Bagić Umijeće osporavanja
Naklada MD Zagreb, 1999 ISBN 953-6010-67-4
p.s. obavezna literatura - Krešimir Bagić Umijeće osporavanja
Naklada MD Zagreb, 1999 ISBN 953-6010-67-4
-
Majami
Pa i treba da se posramis ako imas pameti. ako te jedino to zanima u svemu ovome...water wrote:posrami me ovaj majami, ko sam ja da pitam - a ko je ta cura? I od kuda nam pravo da komentarisemo neciju intimu?!
IRR i ND:
Ne znam sto vas je zicnulo sto sam rekla da vecinu zanimaju stvari koje je glupo na forumu pitati i uopce misliti na njih... Pa zar nije tako, zar upravo to ne odvodi na krivi put diskusiju o stvari koja je ozbiljna kad se desava u uslovima u kojim zivimo, a vec nakon prve strane je malo njih bas o tome pisalo? nego se odmah krenulo s pikanterijama. uopce se ne radi o tome hoce li otkriti neko neciji identitet, reci neki detalj i sl., radi se o tome da je tema propala cim to krene i da pismeni ljudi ne bi trebalo ni da pomenu, a ne da jos odgovaraju jedni drugima glupa pitanja. iskazati misljenje-da, ali ocito je dovoljna jedna stranica foruma da se svi izjasne i sve dalje je suplja prica...
-
Majami
Ovo postaje smijesno...
Dakle:
Majami nije jedna osoba, ova sto pise nije pisala prije godinu dana:)!
Majami se slaze s tobom da je S. takav kakav ti kazes da jeste i slaze s sa svima koji su rekli da je nisko, sramno i glupo to sto je uradio.
Majami stoji i dalje iza onog sto je rekao-da bi bilo bolje kad bi nepristrasni ljudi malo vise reagovali i kad bi ti sto reaguju malo vise reagovali na stvarno problem.
Pozdrav veliki!
Dakle:
Majami nije jedna osoba, ova sto pise nije pisala prije godinu dana:)!
Majami se slaze s tobom da je S. takav kakav ti kazes da jeste i slaze s sa svima koji su rekli da je nisko, sramno i glupo to sto je uradio.
Majami stoji i dalje iza onog sto je rekao-da bi bilo bolje kad bi nepristrasni ljudi malo vise reagovali i kad bi ti sto reaguju malo vise reagovali na stvarno problem.
Pozdrav veliki!
-
King Kikapu
polemika o polemici u kojoj polemisu o onima koji polemisu a ne o samoj stvari polemike.
koliko ja znam nenad velickovic niti iko iz knjizevne radionice omnibus nikad nije napao semezdima mehmedinovica licno. jedino je amer tikvesa, tada student knjizevnosti naroda bih, snimio video esej, zapravo (negativnu) video kritiku o mehmedinovicevoj zbirci devet aleksandrija. taj klip je prikazan na jednom od omnifestova u sarajevu (cini mi se u medija centru) i na knjizevnoj veceri odrzanoj tokom bosna literarnog ekspresa u mocvari u zagrebu 2003 godine. licno se ne slazem sa stavom autora da je devet aleksandrija losa knjiga, vise od pola pjesama iz nje znam napamet, ali odgovorno tvrdim pomenuti video rad nije napravljen po velickovicevom nalogu ili instrukciji, te da je u njemu iznesen iskljucivo stav autora amera tikvese. takodje odgovorno tvrdim da u pomenutom eseju autor sudi o knjizi, a ne napada mehmedinovica licno.
koliko ja znam nenad velickovic niti iko iz knjizevne radionice omnibus nikad nije napao semezdima mehmedinovica licno. jedino je amer tikvesa, tada student knjizevnosti naroda bih, snimio video esej, zapravo (negativnu) video kritiku o mehmedinovicevoj zbirci devet aleksandrija. taj klip je prikazan na jednom od omnifestova u sarajevu (cini mi se u medija centru) i na knjizevnoj veceri odrzanoj tokom bosna literarnog ekspresa u mocvari u zagrebu 2003 godine. licno se ne slazem sa stavom autora da je devet aleksandrija losa knjiga, vise od pola pjesama iz nje znam napamet, ali odgovorno tvrdim pomenuti video rad nije napravljen po velickovicevom nalogu ili instrukciji, te da je u njemu iznesen iskljucivo stav autora amera tikvese. takodje odgovorno tvrdim da u pomenutom eseju autor sudi o knjizi, a ne napada mehmedinovica licno.
- Orhanowski
Nancy DrewNancy Drew wrote:
Dakle,
Vešović - Behbi (i ostali Filipovići)
Semezdin - Veličković
Bazdulj - Ivelić (po nalogu ?)
Gatalo - Miljenko, Gatalo - M. Marić
Lovrenović - dok se sjetim svih imena
...
Ko je gdje i s kim?
Lovrenovic je sa svima, bez obzira koje su vjere i nacije, jedino mu je bitno da ima hajra od njih
A za Velickovica sam jos prije dvije godine rekao da je tezak covjek, umisljen, vjeruje da feminizam u BIH postoji zahvaljujuci njemu. Vjeruje da je nenadjebiv. Zbog njegovog 'guranja' studentica knjizevnosti, koje vjeruju da je pisanje eseja i poezije isto sto i tracanje uz kafu i cigaretu, poslao bih ga na dozivotnu robiju.