Pa sto se onda sva ta energija ne bi usmjerila na to da se pokusa stanje u drustvu koliko toliko promjenit, nego zagovarat masovne demonstracije na pravo abortusa.Michun wrote:Tacno itekako. Cak i firma u kojoj si zaposlena i prijavljena na neki iznos ti ne mora davati platu za koju radis nego taj minimalni iznos. I opet je razlicito po kantonima: Tuzlanski 900 KM, Sa oko 300, Mostar, 700 KM. Pa sta ces od tih para...ne moze ti biti za pelene. I ti sad single mom, bez muz, imas roditelje u penziji, zivis s njima u 60 kvadrata..to neki zivotmamica 31 wrote:nemoj mi ovo trpau u usta. Ja sam vec dva puta rekla da u ovim slucajevima podrzavam zenin izbor na abortus. Nemoj molim tePearl wrote: mamice, nije isto kada ti ugledas taj plod a imas kuci muza, posao i stara si preko 20 godina, nisi silovana, niti ti je momak prenio zaraznu bolest koja ce ostaviti posljedice na bebu, nemas sredstava za nju...
nije svaki slucaj isti... ja rekoh, nisam za abortus kao sredstvo kontracepcije... ali isto tako definitivno nisam za uskracivanje prava na izbor...
@sirotanovic... ono bitno je rekla Michun... samo cu reci da rezultat mog "stancanja" neces odgajati ti, jer su mene roditelji odgojili da znam sta je kontacepcija, sta su seksualno prenosive bolesti i da je moje tijelo moj hram... "stancaju" upravo oni bez sexualnog odgoja, ne-cool i ne-fancy "likovi".... a ne obratno...
i molim te, citaj malo pazljivije postove.. vidim da si u bar 3 svoja reply-ja potpuno promasio poentu recenice...![]()
Recite mi ovo. Ljetos mi prica prijateljica dau BiH zena ako je nezaposlena dobija oko 300 km porodiljne naknade???? Jel to tacno???
Njena firma joj nije htjela placat porodiljno (radi za stranu organizaciju), ali je onda od drzave dobijala nesto oko 300 km![]()
Pa jos da nemas izbora...halo, pa o cemu pricamo. Dok se stanje ne sredi i soc. politika ne bude za insane a ne za hajvane, ja nikad ne bi rodila sama.
Nek svako krene od svoje kuce, svog djeteta....
I sto babo ne bi placo alimentaciju. Moja jedna poznanica ostala trudna sa vjerenikom, a on nije htio ni priznat dijete za koje je dokazano da je njegovo. Isli na test i opet nece da placa alimentaciju