Kome dozvoliti da razgovara o Sarajevu?
- srce_ruke_lopata
Sega, tvoja slika stoji kod rijeci "papak" u rijecniku
, i odmakni se malo od kompjutera skodi ti izgleda, a i golubovi ti gladni skakucu oko sebilja 
-
water
nah, ne mere 2 ili 3,šega wrote:stavka 2 ili 3 možeš se i sam opredjelitiwater wrote:kad me vec vuce za jezik:
cim cujem da neko da koristi izraz "sarajevska raja" hoce mi zlo. Eto ti definicija papka, ne treba ti bolja
prije ce biti pod jedan, samo umijesto usro gace pa zbriso 92, treba usro gace pa zbriso 96.
Jos jedna definicija papka: papak nikada nece skontati da je papak.
-
šega
Slažem se ... ti si pravi dokaz za towater wrote:nah, ne mere 2 ili 3,šega wrote:stavka 2 ili 3 možeš se i sam opredjelitiwater wrote:kad me vec vuce za jezik:
cim cujem da neko da koristi izraz "sarajevska raja" hoce mi zlo. Eto ti definicija papka, ne treba ti bolja
prije ce biti pod jedan, samo umijesto usro gace pa zbriso 92, treba usro gace pa zbriso 96.
Jos jedna definicija papka: papak nikada nece skontati da je papak.
-
LjepoticaiZvjer
potpisujemveca_sa wrote:moze li samo jedno pitanje: sto se ne zakljuca ova tema, nista sem svadje i vrijedjanja od samog pocetka
-
šega
Šta je ružno u tome :sarajevska raja, meni ništa, kao ni tuzlanska raja, zenička raja,banjalučka ..niđe veze fakatwater wrote:kad me vec vuce za jezik:
-
sirotanovic
Jel ti stvarno mislis da imas neku privilegiju nad ostalim sto si sašega wrote: Slažem se ... ti si pravi dokaz za to
Vratnika!? Da li te te po automatizmu svrstava medju raju!? Da li si ti veci sarajlija od drugih!?
Sine, nije svijet od Vratnika preko ploce, kroz kapiju do Mahira. Ima nesto i iza Sebilja, zar ne vidis????
-
šega
sirotanovic wrote:Jel ti stvarno mislis da imas neku privilegiju nad ostalim sto si sašega wrote: Slažem se ... ti si pravi dokaz za to
Vratnika!? Da li te te po automatizmu svrstava medju raju!? Da li si ti veci sarajlija od drugih!?
Ni slučajno, za mene su svi sarajlije koji žive u njemu[/b](to naravno nije privilegija)Sine, nije svijet od Vratnika preko ploce, kroz kapiju do Mahira. Ima nesto i iza Sebilja, zar ne vidis????
Ma, ni iz daleka moj sirotanoviću to pitanje drugi povlaće ali mi je simpatićno što svi urlaju na mene koji u niku nemaju mjesto življenja pa ni ti ali vidim da poznaješ geografiju grada(ko li ti je to ispričao?)
Last edited by šega on 29/10/2007 17:41, edited 2 times in total.
- danas
eve nam ga -- roDZeni sarajlijašega wrote:Ma, ni iz daleka moj sirotanoviću to pitanje drugi povlaće ali mi je simpatićno što svi urlaju na mene koji u niku nemaju mjesto življenja pa ni ti ali vidim da poznaješ geografiju grada(ko li ti je to ispričao?)sirotanovic wrote:Jel ti stvarno mislis da imas neku privilegiju nad ostalim sto si sašega wrote: Slažem se ... ti si pravi dokaz za to
Ni slučajno, za mene su svi sarajlije koji žive u njemu(to naravno nije privilegija)
Sine, nije svijet od Vratnika preko ploce, kroz kapiju do Mahira. Ima nesto i iza Sebilja, zar ne vidis????
-
sirotanovic
šega wrote:sirotanovic wrote:Jel ti stvarno mislis da imas neku privilegiju nad ostalim sto si sašega wrote: Slažem se ... ti si pravi dokaz za to
Ni slučajno, za mene su svi sarajlije koji žive u njemu[/b](to naravno nije privilegija)Sine, nije svijet od Vratnika preko ploce, kroz kapiju do Mahira. Ima nesto i iza Sebilja, zar ne vidis????
Ma, ni iz daleka moj sirotanoviću to pitanje drugi povlaće ali mi je simpatićno što svi urlaju na mene koji u niku nemaju mjesto življenja pa ni ti ali vidim da poznaješ geografiju grada(ko li ti je to ispričao?)
Olako donosis ocjene Sega, a to bi valjalo mijenjati. Jednom ce te losa i brzopleta procjena skupo kostati.
Da li je rijec o mom izvrsnom poznavanju "geografije" ili Vratnika prosudi sam; a ja te opet napominjem da nije svijet od Vratnika, preko ploce kroz kapiju do Mahira. Ima nesto i iza Sebilja.
-
šega
sirotanovic wrote:šega wrote:sirotanovic wrote: Jel ti stvarno mislis da imas neku privilegiju nad ostalim sto si sa
Olako donosis ocjene Sega, a to bi valjalo mijenjati. Jednom ce te losa i brzopleta procjena skupo kostati.
Da li je rijec o mom izvrsnom poznavanju "geografije" ili Vratnika prosudi sam; a ja te opet napominjem da nije svijet od Vratnika, preko ploce kroz kapiju do Mahira. Ima nesto i iza Sebilja.[/
Pazi ,mene opominješ za brzu procjenu a to sam činiš.
Ja bih volio da mi ti napišeš šta je iza Sebilja nije valjda Paljanske šume ili Han pješački bor ,ako je to sve ,onda za to znam, kada sam sa školom išao na izlet.
-
sirotanovic
Jel ovo ono; samo je prava raja znala u cemu je trik, ili je ipak jadna skola koju si zavrsio!?šega wrote: Ja bih volio da mi ti napišeš šta je iza Sebilja nije valjda Paljanske šume ili Han pješački bor ,ako je to sve ,onda za to znam, kada sam sa školom išao na izlet.
-
šega
Fakat si ti završio neke velike škole dok su ti ove rečenice ...niđe veze.. za mene sa višom, haj ima večernja stiči ću te ja za dvije heftesirotanovic wrote:Jel ovo ono; samo je prava raja znala u cemu je trik, ili je ipak jadna skola koju si zavrsio!?šega wrote: Ja bih volio da mi ti napišeš šta je iza Sebilja nije valjda Paljanske šume ili Han pješački bor ,ako je to sve ,onda za to znam, kada sam sa školom išao na izlet.
-
sirotanovic
Evo dumam, da li da ti ga spustim od Visegradske kapije preko Carine do Mejdana pa jos nize do Kovaca ili da jednostavno odustanemšega wrote:Fakat si ti završio neke velike škole dok su ti ove rečenice ...niđe veze.. za mene sa višom, haj ima večernja stiči ću te ja za dvije heftesirotanovic wrote:Jel ovo ono; samo je prava raja znala u cemu je trik, ili je ipak jadna skola koju si zavrsio!?šega wrote: Ja bih volio da mi ti napišeš šta je iza Sebilja nije valjda Paljanske šume ili Han pješački bor ,ako je to sve ,onda za to znam, kada sam sa školom išao na izlet.
Ma moram, kad bi crko; ti sve nesto sa visine. Te s Vratnika, te ti skola visa, te ti nakav visok... Znas li jadan da ima neko i na tebe s visine da pljune
Last edited by sirotanovic on 29/10/2007 18:20, edited 1 time in total.
-
sirotanovic
Sta se deres papak jedan. Cujem te ja dobro, nisam na Bistrikušega wrote:HEJ ,SIROTANOVIĆU PA GLEDAM OVE FORUME ,PA TI SE NA FORUMU FILOZOFIJA I RELIGIJA JOŠ VIŠE PROVALJUJEŠ NEGO OVDJE
- Bonnie-Clydova mala
danas wrote:Bonnie-Clydova mala wrote:Nikad mi neće biti jasno zašto svi ovi "došljaci" pljuju po ovom istom Sarajevu, a trče ovamo da završe fakultete, pokupuju stanove i nađu poslove...![]()
![]()
![]()
Ja i ako kažem da Sarajevo ne valja, na to imam više prava nego ovi od 1-4 (ima tu još da se numeriše), jer sam se ovdje rodila, preživila rat i još živim. A na to imam pravo iz prostog razloga, jer znam kako je bilo prije rata, kako neposredno poslije i kako je sada. I znam ko su ti koji su ga napravili ovakvim Sarajevom kakvo je sada.
Moja poruka svim ovim doseljenim koji laju: Idite tamo odakle ste došli ili se poklopite!
Hehe pogađa one koje treba - ali uvijek...
-
basta sljezove boje
dZe ce ti dusaBonnie-Clydova mala wrote:Nikad mi neće biti jasno zašto svi ovi "došljaci" pljuju po ovom istom Sarajevu, a trče ovamo da završe fakultete, pokupuju stanove i nađu poslove...![]()
![]()
![]()
Ja i ako kažem da Sarajevo ne valja, na to imam više prava nego ovi od 1-4 (ima tu još da se numeriše), jer sam se ovdje rodila, preživila rat i još živim. A na to imam pravo iz prostog razloga, jer znam kako je bilo prije rata, kako neposredno poslije i kako je sada. I znam ko su ti koji su ga napravili ovakvim Sarajevom kakvo je sada.
Moja poruka svim ovim doseljenim koji laju: Idite tamo odakle ste došli ili se poklopite!
sto se tice "prava" imas ga koliko i svi stanovnici BiH. Po pozitivnom pravu svaki drzavljanin BiH ima pravo zivjeti gdje zeli. Ti imas svoje pravo koristiti do onih granica do kojih ne ometas nekoga drugog u njegovim pravima. Dakle, nemas pravo nikome odredjivati gdje ce zivjeti. Nikome ko je drzavljanin BiH
- danas
Bonnie-Clydova mala wrote:danas wrote:Bonnie-Clydova mala wrote:Nikad mi neće biti jasno zašto svi ovi "došljaci" pljuju po ovom istom Sarajevu, a trče ovamo da završe fakultete, pokupuju stanove i nađu poslove...![]()
![]()
![]()
Hehe pogađa one koje treba - ali uvijek...
zaboravila si nam reci -- u kojoj vukojebini (kako geografskoj a tako i mentalnoj) su ti se babo i mater rodili
e da, i u kojoj fazi dobrinje zivis
koji fakin odron
-
šega
Šta vam je ljudi? Pa zar je važno odakle je ko, a i ti "danas" si se učlanio u stavke od 1-4. tebi nešto smeta Dobrinja,pa Vratnik ma odakle si ti ?..nisi valjda iz Ferhadije ako ti i to ne smeta,zbog toga sam i postavio ovu temu .
Hehe pogađa one koje treba - ali uvijek