Dodik i Kostunica vode BiH u propast
-
bosank_a
Treba biti posten pa priznati razliku izmedju Komsica i Silajdzica ...MUNAFIK wrote:ovo boldirano potpuno tacno, treba biti posten i to priznati!!!Ahmmed wrote:bosank_a wrote:Hare suradjuje sa Dodikom.
A i ostali nam politicari nisu cemu.
Jedini je Komsic porucio Kostunici da ce dobiti po nosu ako bude dirao BIH.
Najbolji je!
Komšićev odgovor vrlo mi je cool....Nekako , vraća ponosAli treba biti pošten pa reći, kako bi se na voom forumu komentiralo da je Silajdžić ovako odgovorio Koštunici? Da li bi to bilo huškanje,poziv na rat ili...?
Lično, ne mislim da bi Silajdžiću ovakav odgovor "bastao"...On mi je više za Komšića...I ponavljam, v eoma mi se svidio.
Silajdžić je odgovorio na način, svojstven njemu. I zar je teško priznati, da su danas dvojica članova Predsjedništva uputili pristojne reakcije na izjavu srbijanskog premijera?
Uz sve ovo, Lagumdžijin odgovor sanaderu, također je hvale vrijedan.
Slazem se dva clana predsjednistva su uputili pristojne reakcije, al to je ocito nekima tesko svariti, a trebali bi. Ako su ono za sta se predstavljaju, treba da pozdrave cin obojice, nije se cesto desavalo da dva clana predsjednistva ovako reaguju... ipak jedan korak naprijed...
-
pesak
esti
Sonja Biserko - "Beograd želi Kosovo kompenzirati RS"
27.10.2007
Predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko izjavila je danas da je politika zvaničnog Beograda "potpuno razgolićena i da je sada potpuno jasno da oni žele kompenzirati Kosovo Republikom srpskom".
Biserko je na predavanju u okviru seminara "Izgradnja povjerenja" kazala "da to zapravo nikada nije ni prestala da bude politika Srbije, ali da su posljednji istupi Vojislava Koštunice nedvosmisleno pokazali da Srbija ima teritorijalne aspriracije prema Bosni i Hercegovini".
slusajte http://www.slobodnaevropa.org /ima i uzivo i naknadno/
Sonja Biserko - "Beograd želi Kosovo kompenzirati RS"
27.10.2007
Predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko izjavila je danas da je politika zvaničnog Beograda "potpuno razgolićena i da je sada potpuno jasno da oni žele kompenzirati Kosovo Republikom srpskom".
Biserko je na predavanju u okviru seminara "Izgradnja povjerenja" kazala "da to zapravo nikada nije ni prestala da bude politika Srbije, ali da su posljednji istupi Vojislava Koštunice nedvosmisleno pokazali da Srbija ima teritorijalne aspriracije prema Bosni i Hercegovini".
slusajte http://www.slobodnaevropa.org /ima i uzivo i naknadno/
-
zuna
Pesak!!!
Kurac ce oni dobiti kao kompenzaciju!
Beogradskim pasalukom ce te se setati kao gradzani velike Male srbije i to zahvaljujuci istomisljenicima - takozvanoj opoziciji
ovo ce vam biti zadnji boj a ne prvi u kom gubite dvije ili vise bitaka
mada ce istorija pokazati.... vec vidzeno !!!
Beogradskim pasalukom ce te se setati kao gradzani velike Male srbije i to zahvaljujuci istomisljenicima - takozvanoj opoziciji
-
zuna
Pesak!!!
-
pesak
Sto vices ?
Briga mene za sve veliko i sve malo. Ja bih u EU, u normalan zivot.Eto za sta sam.
Ja sam ja, nisam mi. /Cete se pise zajedno/.
Sta kazes za ovu opoziciju ?
http://www.ldp.org.yu
/ja mislim da je to prava opozicija/
Briga mene za sve veliko i sve malo. Ja bih u EU, u normalan zivot.Eto za sta sam.
Ja sam ja, nisam mi. /Cete se pise zajedno/.
Sta kazes za ovu opoziciju ?
http://www.ldp.org.yu
/ja mislim da je to prava opozicija/
-
zuna
Poravni ti i cekaj da te Allah pogladi, jebem li vam sve bogove UBICE balkanskog narodavalajbeg wrote:Oni ako tako misle i rade.... Oni samo sebe u propast vode
Kod Allaha ce se racuni poravnati!!!
El'hamdulilah
- jeza u ledja
zuna wrote: Poravni ti i cekaj da te Allah pogladi,
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
Ja nemogu da vjerujem koliko debila ima među forumašima ,koji pogotovo pljuju po ljudima koji su dokazani patrioti ove Bosne ,ma kakvi oni bili mi ih možemo smjeniti ,pa postoje za to demokratski izbori pa ih smjenjuj te,dok premijere i predsjednike nama "komšijskih zemalja" nemožete im ništa,njih biraju sasvim druge "patriote".
Koštunica je jedan od začetnika balkanske klaonice i kad sam ga prvi put slušao zaključio sam da je on veči četnik i od Miloševića i Šešelja skupa.Ova dvojica su to šta su i šta su bili odveč svima poznata stvar i tu je tačka ali poslije njih trebao je jedan četnik privržen idealima velike srbije a kao "demokratski nastrojen"......Vojo je tu bio idealan dok je Đinđića snašlo to što je snašlo (bratski metak srpske demokratičnosti) ista stvar je i sa Dodikom (isto sranje samo drugo pakovanje) koji navodno brani Dejton a na sasvim profinjen način pokušava da ga sruši(izjave o referendumu RS i odcjepljenju)......poruka Srbima u BiH je da ne nasjedaju na obečavanja od Beograda jer da su istinu govorili ja sada nebih pisao ovo što pišem več bi bio 2 metra pod zemljom ili negdje u izbjeglištvu a ovi prostori bi se zvali Srbija a ne BiH,a poruka Bošnjacima je da ne krive za sve BiH političare več da krive i sebe pogotovo oni koji su glasali za Lepog,klempu i ostale a sada na njih pljuju.Ispadoše BiH Hrvati največe patriote
Koštunica je jedan od začetnika balkanske klaonice i kad sam ga prvi put slušao zaključio sam da je on veči četnik i od Miloševića i Šešelja skupa.Ova dvojica su to šta su i šta su bili odveč svima poznata stvar i tu je tačka ali poslije njih trebao je jedan četnik privržen idealima velike srbije a kao "demokratski nastrojen"......Vojo je tu bio idealan dok je Đinđića snašlo to što je snašlo (bratski metak srpske demokratičnosti) ista stvar je i sa Dodikom (isto sranje samo drugo pakovanje) koji navodno brani Dejton a na sasvim profinjen način pokušava da ga sruši(izjave o referendumu RS i odcjepljenju)......poruka Srbima u BiH je da ne nasjedaju na obečavanja od Beograda jer da su istinu govorili ja sada nebih pisao ovo što pišem več bi bio 2 metra pod zemljom ili negdje u izbjeglištvu a ovi prostori bi se zvali Srbija a ne BiH,a poruka Bošnjacima je da ne krive za sve BiH političare več da krive i sebe pogotovo oni koji su glasali za Lepog,klempu i ostale a sada na njih pljuju.Ispadoše BiH Hrvati največe patriote
-
zavrzlama
zavrzlama Upisano: 30/07/2006 15:30
Član od: 15 jan 2006
Ulazimo u posljednji i zavrsni krug price zvani raspad SFRJ.
Citajuci novine u srbiji,ponasanje Dodika u BIH,istupe Seseljevog zamjenika Tome Nikolica,da se naslutit da se sprema ponovo sranje na nasim prostorima.Srbija posle svih izgubljenih ratova na podrucju ex Jugoslavije,odvajanjem CG i izvjesnom nezavisnoscu Kosova(citaj Srbiji je drazi dio BIH nego Kosovo) je suocena sa potpunim gubljenjem kompasa i jedini nacin da se opravda sva pogresna politika pred sopstvenim narodom je ili gradanski rat u Srbiji ili ponovo izazivanje sranja u BIH i nadanju da se dobitkom rs-a nadomjeste svi promasaji iste politike.Sta ukazuje na to:
Ako se prate istupi Dodika (postavljeni igrac od strane Kostunjavog) gdje prijeti referendumom,ucestali napadi na povratnike,ubrzana prodaja svih vecih firmi u rs-u i privatizacija(citaj skupljanje novca za sranje=rat) posljednja toboze gradnja "most evropa" na Savi je samo pravljenje uzroka napetosti i dobrog povoda za konflikte.
Odbijanje vec potpisane reforme policije i ponovno politiziranje iste stvari,je samo kupovanje vremena dok se ne rijesi Kosovo i dok se ne pripremi plan unistenja drzave BIH.Zasto bas sad se sve to desava,iz razloga sto u srbiji godinama rade sluzbe koje prate desavanja u svijetu i cim medunarodna zajednica se usmjeri na neki veci problem u svijetu oni stupaju u akciju.Sjetimo se prije agresije na BIH,smjena UN sekretara,izbori u USA, sve su to stvare na koje se racunalo da ce pomoci da svijet nema dovoljno vremena da se bavi balkanskim ratom,dok ce neko to debelo iskoristit.Ista je situacija sad,rat na bliskom istoku je idealana sansa da se lovi u mutnom,i planeri sranja na nasim prostorima se nadaju prosirenju tog sukoba da oni mogu komotno radit svoj posao.U Srbiji radikali vec otvoreno zagovarajyu oruzanu odbranu Kosova(citaj pobunu srba u BIH i pokusaj odcjepljenja) sto tkz. kostunjavom demokrati i odgovara da se njegovi propusti izgube u anarhiji i nasilju.Znam da ce mnogi moj post prokomentarisat kao,pretjeravanje i dizanje halabuke ni za sto,ali samo malo zelim da bocnem u nogu kamenog spavaca u BIH, da mu ne zapale usnu harmoniku.....
Samo podsjcanja radi..velikosrbi nikad nece odustati od podjele BIH...oni samo mijenjaju strategiju..dokle..dok Ameri ne lupe od sto i rijese stvari na samo njima poznat nacin..sve drugo je iscrpljivanje i kupovanje vremena u iscekivanju da neko dodje pameti..
-
zuna
pici wrote:Ja nemogu da vjerujem koliko debila ima među forumašima ,koji pogotovo pljuju po ljudima koji su dokazani patrioti ove Bosne ,ma kakvi oni bili mi ih možemo smjeniti ,pa postoje za to demokratski izbori pa ih smjenjuj te,dok premijere i predsjednike nama "komšijskih zemalja" nemožete im ništa,njih biraju sasvim druge "patriote".
BiH hrvati nemaju nista sa dansnjom situacijom da rade ( svaka im cast, bili su veci patriote Bih 92-95 od srba alotom´po´tom) jer oni nisu albanci .
jebena bosna vazda ispasta zbog nekoga i vazda izlazi najponosnija i najjaca .
kao sto ce to vjerujem biti i ovaj put
izvinnjavam se na gramatickim greskama
ucim se latinicu
"ucim" kaze li se to tako
- jeza u ledja
Ja to gledam ovako - najvece patriote su BOSANCI (i Hercegovcipici wrote:Ja nemogu da vjerujem koliko debila ima među forumašima ,koji pogotovo pljuju po ljudima koji su dokazani patrioti ove Bosne ,ma kakvi oni bili mi ih možemo smjeniti ,pa postoje za to demokratski izbori pa ih smjenjuj te,dok premijere i predsjednike nama "komšijskih zemalja" nemožete im ništa,njih biraju sasvim druge "patriote".
-
zemo_online
jel to znaci novi rat?zavrzlama wrote:zavrzlama Upisano: 30/07/2006 15:30
Citajuci novine u srbiji,ponasanje Dodika u BIH,istupe Seseljevog zamjenika Tome Nikolica,da se naslutit da se sprema ponovo sranje na nasim prostorima.Srbija posle svih izgubljenih ratova na podrucju ex Jugoslavije,odvajanjem CG i izvjesnom nezavisnoscu Kosova(citaj Srbiji je drazi dio BIH nego Kosovo) je suocena sa potpunim gubljenjem kompasa i jedini nacin da se opravda sva pogresna politika pred sopstvenim narodom je ili gradanski rat u Srbiji ili ponovo izazivanje sranja u BIH i nadanju da se dobitkom rs-a nadomjeste svi promasaji iste politike.Sta ukazuje na to:
Ako se prate istupi Dodika (postavljeni igrac od strane Kostunjavog) gdje prijeti referendumom,ucestali napadi na povratnike,ubrzana prodaja svih vecih firmi u rs-u i privatizacija(citaj skupljanje novca za sranje=rat) posljednja toboze gradnja "most evropa" na Savi je samo pravljenje uzroka napetosti i dobrog povoda za konflikte.
Odbijanje vec potpisane reforme policije i ponovno politiziranje iste stvari,je samo kupovanje vremena dok se ne rijesi Kosovo i dok se ne pripremi plan unistenja drzave BIH.Zasto bas sad se sve to desava,iz razloga sto u srbiji godinama rade sluzbe koje prate desavanja u svijetu i cim medunarodna zajednica se usmjeri na neki veci problem u svijetu oni stupaju u akciju.Sjetimo se prije agresije na BIH,smjena UN sekretara,izbori u USA, sve su to stvare na koje se racunalo da ce pomoci da svijet nema dovoljno vremena da se bavi balkanskim ratom,dok ce neko to debelo iskoristit.Ista je situacija sad,rat na bliskom istoku je idealana sansa da se lovi u mutnom,i planeri sranja na nasim prostorima se nadaju prosirenju tog sukoba da oni mogu komotno radit svoj posao.U Srbiji radikali vec otvoreno zagovarajyu oruzanu odbranu Kosova(citaj pobunu srba u BIH i pokusaj odcjepljenja) sto tkz. kostunjavom demokrati i odgovara da se njegovi propusti izgube u anarhiji i nasilju.Znam da ce mnogi moj post prokomentarisat kao,pretjeravanje i dizanje halabuke ni za sto,ali samo malo zelim da bocnem u nogu kamenog spavaca u BIH, da mu ne zapale usnu harmoniku.....
Samo podsjcanja radi..velikosrbi nikad nece odustati od podjele BIH...oni samo mijenjaju strategiju..dokle..dok Ameri ne lupe od sto i rijese stvari na samo njima poznat nacin..sve drugo je iscrpljivanje i kupovanje vremena u iscekivanju da neko dodje pameti..
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
pa ako i dođe do rata on če se svrstati u jedan od najkračih u istoriji.....mada lično ne vjerujem i za soluciju sam da se sve politički riješi,jer BiH je takva kakva je država sa tri konstutitivna naroda,Srbi,Hrvati i Bošnjaci i oni predstavljaju stanovništvo BiH ,svidjelo se to nekome ili ne.....pretenzije susjednih država su svima poznate prema tome na Bosancima i Hercegovcima je da se izbore za bolje sutra a ne neki drugi ljudi ili državnici pogotovo vikendaši koji su dolazili radi pljačke a ne bratskoga odnosa i spasa sve Srpstva,Hrvatstva i Arapi sumljivih načela (ja nevidjo"braču muslimane" kad je kota 850 padala i kada je šačica golobradih momaka zautavljala tenkove na stupu itd itd kad je BiH bilo najteže........več se 95 nešto ko pokazuju kao branitelji i osvajači čega????? a pored mene bi Miloš i Robert BiH Srbin i Hrvat) i jesu na žalost Bosanci i Hercegovci manjina u BiH.
-
zavrzlama
Ne rat..klasicni rat je ustupak velikosrbima..oni moraju izgubiti ono sto hoce na kulturan i dugoumirajuci nacin....nazor krepavanje i bez previse buke...test01 wrote:jel to znaci novi rat?zavrzlama wrote:zavrzlama Upisano: 30/07/2006 15:30
Ameri imaju dosije za svakog politicara u BIH..tako da samo to izvuku iz ladice i smjena ide ko klin...
-Presuda suda za genocid se za pola sata pretvori u ukidanje rs-a i srpske policije...
- Brcko se bez problema vrati onima koji ga vole i koji su bili ogromna vecina prije rata a i danas su vecina u tom gradu...
- EUFOR za pola sata ispresijeca rs na deset mjesta i zatvori granice BIH....uz obavezan propust vodecih ljudi iz srpske politike u BIH da idu putem Begisa..
-Instaliraju ljude poput Bogicevica,Popovica ,Lazovica i drugih koji samo cekaju Dodikovu smjenu i odlazak..pa se ubaci i Cavic u igru i9 eto normalizacije.....sve ovo ce biti ako velikosrbi nastave da kvare ono sto je EU i Amerika zacrtala da bude buducnost BIH....
Ako ti nije jasno pojasnit cu ja jos malo..
-
stardust3003
JokTiSi wrote:Ma Komsic je jedan primitivac najobicniiji (i nosac kofera zna se komebosank_a wrote:Hare suradjuje sa Dodikom.
A i ostali nam politicari nisu cemu.
Jedini je Komsic porucio Kostunici da ce dobiti po nosu ako bude dirao BIH.
Najbolji je!)to je valjda svima jasno, cuj on ce nekome dati po prstima i nosu stvarno su mu smjesne izjave, kao da je juche iz skolskih klupa izasao... za koga sam ja glasao
Ovako može samo neki lažnjak pričati...u kontradikciji si sam sa sobom...mora da ti je Koštunica draži od Komšića jer on nije primitivac jel'...
Da on koristi diplomatski riječnik kad:
- na brdu iznad Sarajeva crta granice "velike Srbije"
- se na KOsovu u doba največih zločina nad Albancima slika sa
kalašnjikovom
- i to što čuva i štiti Mladića i Karadžića je diplomatski nema šta
- izjavi da će Kosovo i r. srpsku braniti svim mogučim sredstvima
i da ne nabrajam ostalo
Koštunica je dobio tačno ono što je i zaslužio...
- Maraschino
Iz ove izjave se vidi da je sve bilo jasno ko dan i da je OHR znao sta znaci ta odluka a o nedostatku komunikacije, nemam rijeci. Lajcak licno objasnio Dodiku sta podrazumijevaju te odluke i u potpunosti se suglasili oko toga samo sto Lajcak ide za Sarajevo a Dodik u Beograd na konsultacije.Vidjeli smo da ni predstavnici OHR-a nemaju lošu namjeru, već da se radi o nedostatku komunikacije, a oni su shvatili da RS ima razloge za protivljenje određenim stvarima iz odluke visokog predstavnika koje čak ni pravno nisu bile precizirane", kazao je Mikeš.
Ovo boldirano znaci prostor gdje ce Lajcak popustiti.
Jedino sta moze znaciti sva ova ujdurma ja da se ispitaju reakcije pojedinaca u BiH i u susjedstvu.(nesto kao vojna vjezba
Nama ostaje da se nadamo da ce ova kriza rezultirati boljitkom za BiH.
p.s. Ko nas (Bosance i Hercegovce) moze okupiti u jedinstven blok odbrane BiH kao sto se Srbi okupise.
-
Frankyee
Niko realan nije mogao ocekivati da ce ova situacija da dovede do ozbiljnih promjena i da kad se prasina slegne sve ostaje kao prije. Ono sto je bitno je da se bar malo otkine od blokada na nivou BiH. U praksi Srbi is RS se pojave na sjednici i glasaju protiv svake odluke, znaci u sustini nema velike promjene. Najvaznije je da Lajcak progura ovu odluku jer nakon ove bi mogla da uslijedi druga, treca, ....pa da nakon neke tamo n'te odluke nesto krene na bolje. Rizik je medutim da se Lajcak uplasi, dozvoli da se ova odluka razvodni kao sto se mozda najavljuje veceras od strane to Mikesa i onda da od svega ne bude nista.Maraschino wrote:Iz ove izjave se vidi da je sve bilo jasno ko dan i da je OHR znao sta znaci ta odluka a o nedostatku komunikacije, nemam rijeci. Lajcak licno objasnio Dodiku sta podrazumijevaju te odluke i u potpunosti se suglasili oko toga samo sto Lajcak ide za Sarajevo a Dodik u Beograd na konsultacije.Vidjeli smo da ni predstavnici OHR-a nemaju lošu namjeru, već da se radi o nedostatku komunikacije, a oni su shvatili da RS ima razloge za protivljenje određenim stvarima iz odluke visokog predstavnika koje čak ni pravno nisu bile precizirane", kazao je Mikeš.
Ovo boldirano znaci prostor gdje ce Lajcak popustiti.![]()
Jedino sta moze znaciti sva ova ujdurma ja da se ispitaju reakcije pojedinaca u BiH i u susjedstvu.(nesto kao vojna vjezba)
Nama ostaje da se nadamo da ce ova kriza rezultirati boljitkom za BiH.
p.s. Ko nas (Bosance i Hercegovce) moze okupiti u jedinstven blok odbrane BiH kao sto se Srbi okupise.
Ja licno jos nisam uvjeren da Lajcak hoce i moze da nesto bitno mijenja. Najbolje sto moze da se radi u ovom trenutku su tuzbe protiv RS od strane pojedinaca za ratnu stetu i slicno sa ciljem udara na budgete RS. Sumnjam da ce biti rata kao sto neki ovde predvidaju a i ako rata bude RS ce da potpuno nestane ili da izgubi sve kapacitete.
-
pesak
Zbog ovakvih i ne bih zivela u Bosni. Isti si ko ovi slepci ovde. Da se i preselim, nista se ne bi promenilo.zuna wrote:stani
pesak iz dunava
ili
una -sava
drina-sava
odakle je kamen porijekolim
kao da to ima neke veze
sada je pesak - bez tog zrna peska se ne gradi jak temelj
pesak vjerujemo u tebe, samo se mani ....bosne!!!!