Sandzak je novi Trst, bar kad su tole u pitanju.pitt wrote:hebo to....odakle cemo onda svercat :DD: misli i na uvozAlfons Kauders wrote:pitt wrote:alfonsije ba budi malo ambiciozan ....i agresivan:D i istra je nasha
:D:D
Ma sta Istra ? TRST JE NAS !
most peljesac
- Alfons Kauders
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
pa moras im dat do znanja da se ne zajebaju, jer tako to ide, metar po metar, litar po litar, i ode sve u helacFratris wrote:Joj sto volim patriote koji bi ratovali oko par metara zemlje i par litara vode.ibro dirka wrote:Vidim da opsti kretenizam, kasike i grah efikasno rade i na ovoj temi.![]()
Gospodo Azire, po cemu zakljucujete da je taj dio mora bosansko-hercegovacki ili (posebno ovo) hrvatski? Ove debile koji se bore za hrvatsku onu stvar bih priupitao sljedece: gdje su vam tacno vikendice u Hrvatskoj, bagro retardirana i/ili sitnosicarska?
- Alfons Kauders
Lepoljubac, hajde pitaj sefa otkud to da pola njegovih stranackih kolega i jos nekoliko likova iz SDA imaju vikendice u Lovistu, na Peljescu ?ibro dirka wrote:Ja najvise volim jadnike kojima je sve pitanje rata ili mira, a posebno ove sto izlaz na more svedu na "par metara zemlje ili vode".Fratris wrote:Joj sto volim patriote koji bi ratovali oko par metara zemlje i par litara vode.ibro dirka wrote:Vidim da opsti kretenizam, kasike i grah efikasno rade i na ovoj temi.![]()
Gospodo Azire, po cemu zakljucujete da je taj dio mora bosansko-hercegovacki ili (posebno ovo) hrvatski? Ove debile koji se bore za hrvatsku onu stvar bih priupitao sljedece: gdje su vam tacno vikendice u Hrvatskoj, bagro retardirana i/ili sitnosicarska?
Da ti sirovina Djuro Pucar nije sta u rodu?
I provjeri za svaki slucaj da nece Jata asfaltirati most, vidi s bazom, mozda ti posalju nove instrukcije.
- pitt
pa sirimo se i na tu stranu baAlfons Kauders wrote:Sandzak je novi Trst, bar kad su tole u pitanju.pitt wrote:hebo to....odakle cemo onda svercat :DD: misli i na uvozAlfons Kauders wrote:
Ma sta Istra ? TRST JE NAS !
- Alfons Kauders
Ma bolje je s Turcima preko Jadransko-Jonske magistrale. Jos kad Hrvati naprave most, milina jedna.pitt wrote:pa sirimo se i na tu stranu baAlfons Kauders wrote:Sandzak je novi Trst, bar kad su tole u pitanju.pitt wrote: hebo to....odakle cemo onda svercat :DD: misli i na uvozvalja nam se sa turskom spojiti...imaju dobre autopoteve....a i bosfor bo'me
:D
-
ibro dirka
Ne znam za Hareta, ali mi se cini da ih nije kao hiljade "samoupravljaca" birokrata krao u ona tako divna, ekonomski stabilna, radnicko-samoupravna, socijalisticka, Titina vremena uz nesto simbolicne inflacije.Alfons Kauders wrote:Zdravo Bing, kako buraz ?ibro dirka wrote:Vidim da opsti kretenizam, kasike i grah efikasno rade i na ovoj temi.![]()
Opet mu mali u zatvoru, decko bas nema srece...![]()
![]()
![]()
Idi pitaj Alkalaja sto se ne bori da se utvrdi granica na moru.
I sta te boli kurac za nasim vikendicama ? 'Oš kupit, nakralo se haman s Haretom...
Nego, opet nit rece sta pametno (mada me to bas i ne cudi) niti bar kako-tako odgovori na pitanje. Pusti me da pogadjam, naletilo se nekako 80-ih na "kredite" i "regrese"i izgradilo nesto na Peljescu ili bar Korculi?
Jbg, prodane duse ostaju prodane duse, pa kako god.
-
zemo_online
Svaka zemlja koja ima pristup moru,makar i 1 metar,ima pravo na neometan pristup medjunarodnim vodama po medjunarodnom pravu.
To treba svi da znate.
To treba svi da znate.
- Fratris
Jah, vala, u danasnja vremena, izlaz na more tako puno znaci da Cesi, Madjari, Slovaci, Svicarci, Austrijanci ne znaju sta bi od sebe bez izlaza na more.ibro dirka wrote:
Ja najvise volim jadnike kojima je sve pitanje rata ili mira, a posebno ove sto izlaz na more svedu na "par metara zemlje ili vode".
Poserem se ja i na tebe i na izlaz na more koji je go krs i kamen gdje ne mozes cestitu luku sagradit a koji debili kao ti tretiraju kao da je u najmanju ruku Hamburg ili Liverpool po vaznosti.
Last edited by Fratris on 23/10/2007 21:24, edited 1 time in total.
-
ibro dirka
Chunoljubac, pitaj svog sefa odakle Poljine, Alipasina, D. Ozme itd, jer moj ne postoji. Koje je mostove samoupravno asfaltirao taj sto ti napravi tu vikendicu, kada vec ocito znas kako se te stvari odradjuju?Alfons Kauders wrote:Lepoljubac, hajde pitaj sefa otkud to da pola njegovih stranackih kolega i jos nekoliko likova iz SDA imaju vikendice u Lovistu, na Peljescu ?ibro dirka wrote:Ja najvise volim jadnike kojima je sve pitanje rata ili mira, a posebno ove sto izlaz na more svedu na "par metara zemlje ili vode".Fratris wrote: Joj sto volim patriote koji bi ratovali oko par metara zemlje i par litara vode.
I provjeri za svaki slucaj da nece Jata asfaltirati most, vidi s bazom, mozda ti posalju nove instrukcije.
- Hantraga
Ma nek samo oni grade, pa kad se utvrdi da je jedan od stubova mosta na nasoj teritoriji, onda cemo staviti granicu i na most...Tacno iznad tog stuba...Alfons Kauders wrote:Ni ja ne vjerujem da bi tek tako izvalio, ali mislim da granica na moru jos uvijek nije odredjena, to je problem.test01 wrote:Zasto bi Komsic izvalio tek tako.To je sustina.Alfons Kauders wrote: To sam i rekao. Klek je nas, ali to ne znaci da je i taj dio vodurine nas.
Morske granice se utvrdjuju na osnovu kopnenih,a ako pogledas kartu,onda ne mozes a da ne primjetis da od vrha Kleka do mosta ima jako malo.
Ne znam tacno koliko,a bilo bi interesantno znati.
Ja samo pretpostavljam da je to hrvatski teritorij, jer ne vjerujem da bi tek tako krenuli u gradnju da nisu sigurni u to.
Svakako vrijedi pratiti tu temu.
-
ibro dirka
Jah, vala, u danasnja vremena, izlaz na more tako puno znaci da Cesi, Madjari, Slovaci, Svicarci, Austrijanci ne znaju sta bi od sebe bez izlaza na more.Fratris wrote:Ja najvise volim jadnike kojima je sve pitanje rata ili mira, a posebno ove sto izlaz na more svedu na "par metara zemlje ili vode".ibro dirka wrote:
Joj sto volim patriote koji bi ratovali oko par metara zemlje i par litara vode.
Poserem se ja i na tebe i na izlaz na more koji je go krs i kamen gdje ne mozes cestitu luku sagradit a koji debili kao ti tretiraju kao da je u najmanju ruku Hamburg ili Liverpool po vaznosti.[/quote]
Sine retardirani, seri se babi na glavu koji te je to naucio. O Hamburgu i Liverpoolu cemo tek kada ih uspijes naci na mapi pa mozda i skontati da pitanje luka ili ne i nije toliko bitna u svemu ovome.
- jeza u ledja
Eto, sad smo se podijelili na 'lepoljupce' i 'chunoljupce'. 
- Alfons Kauders
Ne, imas pravo, oni nisu pravili vikendice kada ih je pravila bosanska srednja klasa.ibro dirka wrote: Ne znam za Hareta, ali mi se cini da ih nije kao hiljade "samoupravljaca" birokrata krao u ona tako divna, ekonomski stabilna, radnicko-samoupravna, socijalisticka, Titina vremena uz nesto simbolicne inflacije.
Oni ih prave sad, kad su opljackali tu srednju klasu.
Kod mene se sve radi za kes sinko.Nego, opet nit rece sta pametno (mada me to bas i ne cudi) niti bar kako-tako odgovori na pitanje. Pusti me da pogadjam, naletilo se nekako 80-ih na "kredite" i "regrese"i izgradilo nesto na Peljescu ili bar Korculi?
Nek potpisnik Dejtona i Miletova kurva nije prodana dusa...Jbg, prodane duse ostaju prodane duse, pa kako god.
- Fratris
Nego sta je bitno? Hajd reci mi? Krv i Tlo? Lebensraum? Sto vize zemlje i mora da bi svi mi bili sretniji?ibro dirka wrote: Sine retardirani, seri se babi na glavu koji te je to naucio. O Hamburgu i Liverpoolu cemo tek kada ih uspijes naci na mapi pa mozda i skontati da pitanje luka ili ne i nije toliko bitna u svemu ovome.
- Alfons Kauders
A vidi malog kako pizdi ?ibro dirka wrote: Chunoljubac, pitaj svog sefa odakle Poljine, Alipasina, D. Ozme itd, jer moj ne postoji. Koje je mostove samoupravno asfaltirao taj sto ti napravi tu vikendicu, kada vec ocito znas kako se te stvari odradjuju?
Pa ne sikiraj se, uhljebice i tebe cika Haro, samo tako nastavi....
- kicky
Baogatiisusa šta ovaj nadrobi!simi5 wrote:Mesić računa da dok ga izgrade ili
a) On neće biti na vlasti pa neka ga ruše, šta ga se tiče.
b) Menjaće 33% obale za Prevlaku, dobiće 33% prisajedinjenjem Herceg-Bosne pa neće ni morati da ga ruše
c) Ako bude frke neće ga ni graditi dalje od kamena temeljca
-
ibro dirka
Izgleda da mislis da ces me uvredama na Silajdzicev racun nesto kao zajebati, ali misliti i srati, srecom, ipak nije isto. Mada cini mi se da te kontam, kradu neki drugi a ne ti i tvoji. Ko je navikao zivjeti kao lopov ili bar parazit, mora da je tesko.Alfons Kauders wrote:Ne, imas pravo, oni nisu pravili vikendice kada ih je pravila bosanska srednja klasa.ibro dirka wrote: Ne znam za Hareta, ali mi se cini da ih nije kao hiljade "samoupravljaca" birokrata krao u ona tako divna, ekonomski stabilna, radnicko-samoupravna, socijalisticka, Titina vremena uz nesto simbolicne inflacije.
Oni ih prave sad, kad su opljackali tu srednju klasu.
Kod mene se sve radi za kes sinko.Nego, opet nit rece sta pametno (mada me to bas i ne cudi) niti bar kako-tako odgovori na pitanje. Pusti me da pogadjam, naletilo se nekako 80-ih na "kredite" i "regrese"i izgradilo nesto na Peljescu ili bar Korculi?Rad, trud, znoj, kes, tako to ide.
A ne ko kod vas SBiH skorojevica, lopovluk, dzamija, lopovluk, kes.
Nek potpisnik Dejtona i Miletova kurva nije prodana dusa...Jbg, prodane duse ostaju prodane duse, pa kako god.Who's your daddy ?
Ta "srednja klasa" iz onog doba je klasa parazita i skorojevica koja se uglavnom ogrebala od ostalih za prvo stan dzabalesku, pa zatim i "kredite", "regrese" za vikendice. Sve dok su drugi radili, a oni im fol stitili socijalne i ine interese. Dakle, potpuno isti paraziti kao ovi iz SBiH, SDA sto ih spominjes a bogami i SDP, samo razlicite partijske zastave. Sta je bilo, nije valjda da te nisu primili pa im se ovako ovuda "svetis"?
- kicky
Alfons Kauders wrote:Morje v pristanišču je globoko od 7 do 18 metrov. Sprejme lahko ladje z nosilnostjo 180.000 ton. Ladijski pretovor pristanišča je leta 2006 presegel 14 milijonov ton. Leta 2002 je družba Luka Koper prejela priznanje RS za poslovno odličnost, leta 2006 pa evropsko priznanje za poslovno odličnost fundacije EFQM.kicky wrote: Ko da Slovenija ima jaku flotu (mislim da imaju jednu - barku, doslovno), a Hrvatska s njima muku muči zadnjih 12 godina! Sad će zbog njih imati i probleme u nastavku pregovora sa EU. Ne uspoređujem BiH sa Slovenijom jer sam svjestan na kojoj je poziciji BiH, a na kojoj Slo. Međutim ne mogu se Hrvati ponašati kao stariji veliki brat, pa kad im se ćefne ond nas okerefe, a kad im trebamo onda nas maze i paze. A što se tiče naših puteva i infrastrukture: JAD I ČEMER. Sarajevo i nekako, ali Mostar, Banja Luka. Općenito cijela BiH. Tu bi se mogli ugledat na ''velikog brata'' (mislim na Hrvatsku)
Toliko o Slovencima.
Sarajevo "i nekako" ? Nisi danas vidio kolonu od raskrsnice u Rajlovcu do Stupa. A tako je svaki dan. U Sarajevu jesu super ceste u gradu, ali prilazi gradi su ubjedljivo najgori u regiji, a ne samo u BiH.
Imaš pravo što se tiče luke Koper, najjača je na Jadranu, ali sam mislio na vojnu flotu, ali i trgovačka im nije nešto jaka, riječ je naravno o stranim brodovima!
-
ibro dirka
Prvo par apaurina, malo odrasti pa mozda procumuramo i sta dalje. Do tad Sieg i tebi, sinko.Fratris wrote:Nego sta je bitno? Hajd reci mi? Krv i Tlo? Lebensraum? Sto vize zemlje i mora da bi svi mi bili sretniji?ibro dirka wrote: Sine retardirani, seri se babi na glavu koji te je to naucio. O Hamburgu i Liverpoolu cemo tek kada ih uspijes naci na mapi pa mozda i skontati da pitanje luka ili ne i nije toliko bitna u svemu ovome.
- Alfons Kauders
A to se najbolje vidi na tvom primjeru.ibro dirka wrote: Izgleda da mislis da ces me uvredama na Silajdzicev racun nesto kao zajebati, ali misliti i srati, srecom, ipak nije isto.
Znaci tesko ti je ? Hajde ne kukaj, rekoh ti, uhljebice cika Haro.Mada cini mi se da te kontam, kradu neki drugi a ne ti i tvoji. Ko je navikao zivjeti kao lopov ili bar parazit, mora da je tesko.
Ne bih ti znao reci. Moji su bili pripadnici nesto vise klase, i prije komunjara i poslije komunjara.Ta "srednja klasa" iz onog doba je klasa parazita i skorojevica koja se uglavnom ogrebala od ostalih za prvo stan dzabalesku, pa zatim i "kredite", "regrese" za vikendice.
Mene stranke plaho ne zanimaju, sit se rodio, sit cu crknut, ne sikiraj se. A tebe su haman primili, ili si pak ti njih primio ?Sve dok su drugi radili, a oni im fol stitili socijalne i ine interese. Dakle, potpuno isti paraziti kao ovi iz SBiH, SDA sto ih spominjes a bogami i SDP, samo razlicite partijske zastave. Sta je bilo, nije valjda da te nisu primili pa im se ovako ovuda "svetis"?
- kicky
#72 Re: most peljesac
Misliš ti da mene boli neka stvar za tobom i tvojim komentarima (koji dovoljno govre za sebe). Ne povraćam nad tvojim komentarima, žali bože drobine!privat wrote:
Ja tebe kad cujem i tvoje diskusije, dodje mi da povracam,Ono ti bjese hrvat(sa malim slovom) ili se varam,mlogo si napredovao od zadnjeg posta ,rodi mama sebi, sina croata.
- Fratris
Sad fino izbjegavamo temu. A ja bas htio pitati kad se sprema oslobodilacki pohod na Sutorinu i Igalo.ibro dirka wrote:Prvo par apaurina, malo odrasti pa mozda procumuramo i sta dalje. Do tad Sieg i tebi, sinko.Fratris wrote:Nego sta je bitno? Hajd reci mi? Krv i Tlo? Lebensraum? Sto vize zemlje i mora da bi svi mi bili sretniji?ibro dirka wrote: Sine retardirani, seri se babi na glavu koji te je to naucio. O Hamburgu i Liverpoolu cemo tek kada ih uspijes naci na mapi pa mozda i skontati da pitanje luka ili ne i nije toliko bitna u svemu ovome.
-
in33sa
Znas kad bi takvi ratovali, nikada.Fratris wrote:Joj sto volim patriote koji bi ratovali oko par metara zemlje i par litara vode.ibro dirka wrote:Vidim da opsti kretenizam, kasike i grah efikasno rade i na ovoj temi.![]()
Na vrijeme je to guzicu odvuklo u dijasporu.
Pusti bogati, supljiranja kvazipatriotskog.
- Alfons Kauders
Sto se tice vojne flote, nabavljaju fregatu dugu stotinjak metara sa heliodromom, rade i na tome, cini mi se tek onako da napakoste Hrvatima.kicky wrote: Imaš pravo što se tiče luke Koper, najjača je na Jadranu, ali sam mislio na vojnu flotu, ali i trgovačka im nije nešto jaka, riječ je naravno o stranim brodovima!
Vlastita trgovacka flota im vala i ne treba, roba iz Kopra ide za cijelu Sloveniju, pomalo u Austriju i Madju, a znam par nasih firmi koje rade preko njih.
Kamo srece da u Ploce dolazi desetina tog...