policajac istukao srednjoskolca

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

bosank_a

Post by bosank_a »

Pusur wrote:D
a u titovoj drzavi sve bilo med i mlijeko dok Sloba i Njofra nisu dobili psihopatske poremecaje.
to je ba opet neka druga tema!!!

A sto se tice nase djece - ako su kako netreba trebali bi ih sami prijaviti.

Ali ne, u nas je, moj je dobar pa da je od govana napravljen.

Po istoj toj logici i ove politicare pustamo da sjede u foteljama,a dali su nam na znanje koliko im je stalo i do zemlje i do naroda.
Ja ne mislim da treba skrivati nekoga ko je uradio neki kriminal ali koliko sam mogao skontati momak je sjedio na utakmici to jel bio napusen ili ne nije bitno, s druge strane zivcira me upravo ovo licimjerstvo policije i ovih sto ih podrzavaju jer sam milion puta vidio svojim ocima kako likovi poput Cele, karamedilja (il kako vec) jebu majku policajcu i ovaj nit da ga pogleda. Al moze borac za pravdu mlaviti dijete od 17 godina to moze, to je ba taj fol, hvataju dijecu za joint a u svakom gradu znaju ko je prodaje, bolesno.
Mislim da nista ne moze promjeniti sliku policajaca u BIH, oni su dno dna i btw u svijetu je poznato da su policajci jedni od najkorumpiranijih struktura drzave pa onda skontaj kako je to u BIH.

P.s. doci ce tito da nas sve spasi!!!, salim se nece umro je 1980 i ja mislim da je time njegovo poglavlje zavrseno.

Ti si posebna tema.
Sigurno podrzavas i ove nase krkanske politicare...

Podrzavam da ih tuce dok su mali , a poslije ... starog vola se ne uci orati ...

Policiju opravdavam u svakom pogledu, a to sto su korumpirani je rezultat toga sto im plate kasne mjesecima i sto nisu vece od 400 KM.

Da bi policija stitila drzavu i sprecavala kriminal moraju im se dati dobre plate da nebi bili podkupljivi.
bc_chupo

Post by bc_chupo »

kako ste jadni...jao kako bi volio da vam jednom safataju djete onako u prolazu ono se igra ganje a neko nesto ukro i oni misle on....pa ubiju hljeb u njemu...kako bi u lice djetetu rekli sve je sine ok znaju oni sta rade
BHG

Post by BHG »

bc_chupo wrote:kako ste jadni...jao kako bi volio da vam jednom safataju djete onako u prolazu ono se igra ganje a neko nesto ukro i oni misle on....pa ubiju hljeb u njemu...kako bi u lice djetetu rekli sve je sine ok znaju oni sta rade
e bas nam ti reci sta bi volio da nam se desi...
jel tebi normalno da glupan mali donese pistolj u skolu i da na velikom odmoru upuca jarana...nebitno jel slucajno il namjerno....neznam kojih si godina al po stilu izrazavanja mislim da se nesjecas titine milicije...
kao sto rekoh i tada je bilo velikih kriminalaca...to se nemoze nikad iskorijeniti....ali mi nikad nije ni palo na pamet da bi me neka balavurdija mogla zaskocit u mraku i izbost nozem zato sto imam extra mobitel...
sjeti se toga ako ikad dodjes u konflikt sa malom bagrom koja vise apsolutno nema postovanja ni prema cemu...hvala njihovim nesposobnim roditeljima...ali to je vec druga tema....
saviola

Post by saviola »

recimo da taj policajac ostane bez posla... sta mislite kakva ce atmosfera zavladati u toj (po svemu sudeci kaubojskoj) skoli?
mali gelipteri ce dobiti krila, tuce ce postati cesce, droga ce postati sve prisutnija,... iz prostog razloga jer policija ce izbjegavati obilazak pomenute skole. svaki ce policajac pomisliti, bolje mi je da ne intervenisem ili sporo intervenisem, nego da dodjem u iskusenje da namlatim nekog klinca koji me isprovocira i onda izgubim posao. :roll:
tempora

Post by tempora »

saviola wrote:recimo da taj policajac ostane bez posla... sta mislite kakva ce atmosfera zavladati u toj (po svemu sudeci kaubojskoj) skoli?
mali gelipteri ce dobiti krila, tuce ce postati cesce, droga ce postati sve prisutnija,... iz prostog razloga jer policija ce izbjegavati obilazak pomenute skole. svaki ce policajac pomisliti, bolje mi je da ne intervenisem ili sporo intervenisem, nego da dodjem u iskusenje da namlatim nekog klinca koji me isprovocira i onda izgubim posao. :roll:
A kako si ti uspjeo naci relaciju izmedju porasta kriminala u skoli i otkaza policajcu? Pomislio? Ili vrsio neka ispitivanja? :? Nagadjao ili dokazao? :?
saviola

Post by saviola »

tempora wrote:
saviola wrote:recimo da taj policajac ostane bez posla... sta mislite kakva ce atmosfera zavladati u toj (po svemu sudeci kaubojskoj) skoli?
A kako si ti uspjeo naci relaciju izmedju porasta kriminala u skoli i otkaza policajcu? Pomislio? Ili vrsio neka ispitivanja? :? Nagadjao ili dokazao? :?

jesi li ti cuo/la da policajci dezuraju na velikim odmorima, prije i poslije nastave u gotovo svim srednjim skolama? govori li ti to nesto?
tempora

Post by tempora »

saviola wrote:
tempora wrote:

jesi li ti cuo/la da policajci dezuraju na velikim odmorima, prije i poslije nastave u gotovo svim srednjim skolama? govori li ti to nesto?
Ja sam ti vec postavila pitanje, na koje nisi odgovorio!
saviola

Post by saviola »

tempora wrote:
saviola wrote:
tempora wrote: A kako si ti uspjeo naci relaciju izmedju porasta kriminala u skoli i otkaza policajcu? Pomislio? Ili vrsio neka ispitivanja? :? Nagadjao ili dokazao? :?

Ja sam ti vec postavila pitanje, na koje nisi odgovorio!

ne znam sta ti nije jasno. policija ce biti manje prisutna u toj skoli sto implicira da ce tu biti vise belaja. ili mozda ocekujes da ti nacrtam :roll:
bc_chupo

Post by bc_chupo »

nevidim u ovom slucaju da je mali donio pistolj i upucao jarana :oops:

policija dezura da nebi bilo problema...a ne da ga stvaraju
BHG

Post by BHG »

bc_chupo wrote:nevidim u ovom slucaju da je mali donio pistolj i upucao jarana :oops:

policija dezura da nebi bilo problema...a ne da ga stvaraju
prije svega neznas sta je mali uradio pa je dobio batine jerbo nemozes ni doci do takvih informacija od nasih azurnih i temeljitih mediskih kuca...
al cinjenica je da ce se vrlo rijetko desiti da neko od fine, kulturne i normalne raje dobije batine od drota tek tako
Citizen-X

Post by Citizen-X »

cyprus wrote:
BHG wrote:
saviola wrote:

e vidi se da si iz niodaklevaca :-)

zapitas li se zasto fina omladina nikad nema problema sa policijom? :roll:
:thumbup: ote mi rijeci iz usta :D
Jah, volio bih da na ovo neko odgovori. :-)
Evo odgovoricu ja:

Dao bog da imate djece ;)

Ah da, i zivi bili pa vidjeli - kako cete je vi (omladinu) vaspitavat' - i sta ce dobit' ili ne dobit' za to vaspitanje.
gumifufna

Post by gumifufna »

A zasto je bio samo jedan policajac uvijek je u patroli dvojica :?
Mora da je njegovom dijetu nesto nazao ucinio pa policajac dosao da to rijesi po bosanski nacin.
A sto se tice policije i veliki kriminalaca nije do policije.Sto da ga privodi kad ce kasnije mu se morati izvinuti sto ga je priveo
Last edited by gumifufna on 23/10/2007 13:24, edited 1 time in total.
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Inteligentan komentar kao i predjasnji nema sta ;) :faraon1:
saviola

Post by saviola »

Citizen-X wrote:
cyprus wrote:
BHG wrote: :thumbup: ote mi rijeci iz usta :D
Jah, volio bih da na ovo neko odgovori. :-)
Evo odgovoricu ja:

Ah da, i zivi bili pa vidjeli - kako cete je vi (omladinu) vaspitavat' - i sta ce dobit' ili ne dobit' za to vaspitanje.

odgovor je blago receno nidje veze :-)

ili si mozda zelio da nam ukazes da je tesko vaspitati dijete u tolikoj mjeri da ono ne bi imalo posla sa policijom :D
saviola

Post by saviola »

Citizen-X wrote:
Inteligentan komentar kao i predjasnji nema sta ;) :faraon1:

tvoja inteligencija je neupitna :lol:
Citizen-X

Post by Citizen-X »

saviola wrote:
Citizen-X wrote:
cyprus wrote: Jah, volio bih da na ovo neko odgovori. :-)
Evo odgovoricu ja:

ili si mozda zelio da nam ukazes da je tesko vaspitati dijete u tolikoj mjeri da ono ne bi imalo posla sa policijom :D
Blago receno - jos jedan "inteligentan" komentar - al hajd.
Blago nama sa takvim razmisljanjem :)
BHG

Post by BHG »

Citizen-X wrote:
saviola wrote:
Citizen-X wrote: Evo odgovoricu ja:

ako je tebi ili nekom desetom tesko odgojiti djecu kako treba onda molim te nemojte je nikad ni imati...bolje kupi sebi macku, ona ako pomahnita mozes je uvjek uspavati
pinkzelena

Post by pinkzelena »

BHG wrote:
bc_chupo wrote:kako ste jadni...jao kako bi volio da vam jednom safataju djete onako u prolazu ono se igra ganje a neko nesto ukro i oni misle on....pa ubiju hljeb u njemu...kako bi u lice djetetu rekli sve je sine ok znaju oni sta rade
jel tebi normalno da glupan mali donese pistolj u skolu i da na velikom odmoru upuca jarana...nebitno jel slucajno il namjerno....neznam kojih si godina al po stilu izrazavanja mislim da se nesjecas titine milicije...
kao sto rekoh i tada je bilo velikih kriminalaca...to se nemoze nikad iskorijeniti....ali mi nikad nije ni palo na pamet da bi me neka balavurdija mogla zaskocit u mraku i izbost nozem zato sto imam extra mobitel...
sjeti se toga ako ikad dodjes u konflikt sa malom bagrom koja vise apsolutno nema postovanja ni prema cemu...hvala njihovim nesposobnim roditeljima...ali to je vec druga tema....

Pa dobro je rekao.Izvini,ali ako sam dobro upratila temu ovdje se ne radi o onom slučaju iz III gimnazije,a i da se radi..OPET drot NEMA PRAVO izmlatiti nekoga,pogotovo ne dijete.Možda je to dijete užasno,bezobrazno,opasno,ali on nema pravo da ga fizički napadne.Ima lisice,ima pritvor,ima popravni dom,ima kazna novčana..nebitno..NEMA PRAVO DA PREBIJE NEKOGA.
Kad već spominješ balavurdiju,koja krade mobitele..evo da ti kažem koliko su drotovi vični da priteknu u pomoć normalnim ljudima.
Svojim sam očima vidjela kad su momka napali.. drot je stajao par metara dalje..i nije se htio petljati,vjerovatno da i on ne bio dobio batine,al zato može mlatiti tuđe dijete jel,jer je slabije od njega?
Nemoj mi molim te od drotovskom poštenju i uniformi,koju više zloupotrebljava,nego što je koristi u dobre svrhe.
sofist

Post by sofist »

da bi bio drot moras biti malo nenormalan. :D najozbiljnije. cast pojedincima ali drotovi su goli misevi. kurce se nad djecom i obicnim ljudima a slihtaju se kriminalcima. i zna se da je izmedju drota i kriminalca tanka linija.
BHG

Post by BHG »

pinkzelena wrote:
BHG wrote:
Pa dobro je rekao.Izvini,ali ako sam dobro upratila temu ovdje se ne radi o onom slučaju iz III gimnazije,a i da se radi..OPET drot NEMA PRAVO izmlatiti nekoga,pogotovo ne dijete.Možda je to dijete užasno,bezobrazno,opasno,ali on nema pravo da ga fizički napadne.Ima lisice,ima pritvor,ima popravni dom,ima kazna novčana..nebitno..NEMA PRAVO DA PREBIJE NEKOGA.
Kad već spominješ balavurdiju,koja krade mobitele..evo da ti kažem koliko su drotovi vični da priteknu u pomoć normalnim ljudima.
Svojim sam očima vidjela kad su momka napali.. drot je stajao par metara dalje..i nije se htio petljati,vjerovatno da i on ne bio dobio batine,al zato može mlatiti tuđe dijete jel,jer je slabije od njega?
Nemoj mi molim te od drotovskom poštenju i uniformi,koju više zloupotrebljava,nego što je koristi u dobre svrhe.
pazi neopravdana upotreba sile treba da je kaznjiva...ali niko od nas nezna sta je taj mali uradio...
ja samo kazem da ovdje generalno fali stara dobra milicija...jer tada za one sto ih roditelji nisu mogli odgojiti postojala bi policija...tada smo koliko se sjecam, a sjecam se sigurno puno vise nego mnogi imali puno manje problema sa sitnim kriminalcicima (kazem sitnim, nemojte mi sad nabijat na nos komunizam, tita, gole otoke i ostalo)
Citizen-X

Post by Citizen-X »

BHG wrote:
Citizen-X wrote:
saviola wrote:

ako je tebi ili nekom desetom tesko odgojiti djecu kako treba onda molim te nemojte je nikad ni imati...bolje kupi sebi macku, ona ako pomahnita mozes je uvjek uspavati
Vala - prijatelju, glavu dajem u vatru da bi ti stajao i gledao kako ti tuku dijete taman da je najgori sljam ;) - a ako bi i mogao - onda se od sljama ne bi razlikov'o - dok mozes tako nesto sebi da dozvolis.

Nemam pojma cemu silno pametovanje i prosipanje zakona u uslovima kad cijela drzava zivi u bezakonju halo ba.

Na kraju krajeva, evo ja ti zivotom garantujem da bi u stanju bio roknut bilo koje djubre i istjerat pravdu sam,
jer ja ovoj policiji i ovom zakonu koji se ispire preko ledja slabijeg i nejakog (iz vec vidjenog), ne vjerujem vise ni sekunde a ti bujrum naprijed vjeruj "pravdi i zakonu" preko svojih ledja i preko svoje djece - a ja cu bit' u stanju da vaspitavam svoje dijete ako ga budem im'o ili cu ga dat' u dom ako ne budem mog'o da ga vaspitavam - eto ti i na to odgovor.

Ne brini ti za mene - pobrini se za sebe. Pogotovo ako imas djece - dobro se pobrini.
Miner

Post by Miner »

Fox Mulder wrote:Djubre drotovsko... Ako je to istina, ali buduci da avaz pise, ko zna sta je bilo, pa jos Zenica...
A sta znaci "pa jos Zenica" ???
pinkzelena

Post by pinkzelena »

BHG wrote: pazi neopravdana upotreba sile treba da je kaznjiva...ali niko od nas nezna sta je taj mali uradio...
ja samo kazem da ovdje generalno fali stara dobra milicija...jer tada za one sto ih roditelji nisu mogli odgojiti postojala bi policija...tada smo koliko se sjecam, a sjecam se sigurno puno vise nego mnogi imali puno manje problema sa sitnim kriminalcicima (kazem sitnim, nemojte mi sad nabijat na nos komunizam, tita, gole otoke i ostalo)

Ja ti samo kažem da sam se bezbroj puta uvjerila koja su to *ovna od ljudi,drotovi..kad su trebali reagovati,držali su se po strani.
@Sofist spomenu kriminalce..pa eto sjeti se sam..šta se dešava..i šta drotovi rade i onda kad čujem da je prebio nekog srednjoškolca,okrene mi se stomak kontaš?
Ne kažem ja da je taj mali nevin.. vjerovatno je nešto uradio,al mislim tako neku pravdu provodit..mislim da je ispod časti jednog policajca.
Opravdavam da se UZVRATI...ko recimo kad je bio slučaj onih vandala što su bacali boju na predsjedništvo,pa kad je onaj jedan iz čista mira nasrnuo na drota..u tom slučaju ima pravo da prebije,da se odbrani..ali sam na svoju ruku prebiti nekog balavca..mislim da nije ok.
I inače glupo je što se ova diskusija uopšte nastavlja,jer još uvijek ne znamo šta je tačno bilo.Samo mahalamo bezveze.
BHG

Post by BHG »

Citizen-X wrote:
BHG wrote:
Citizen-X wrote: Blago receno - jos jedan "inteligentan" komentar - al hajd.
Vala - prijatelju, glavu dajem u vatru da bi ti stajao i gledao kako ti tuku dijete taman da je najgori sljam ;) - a ako bi i mogao - onda se od sljama ne bi razlikov'o - dok mozes tako nesto sebi da dozvolis.

Nemam pojma cemu silno pametovanje i prosipanje zakona u uslovima kad cijela drzava zivi u bezakonju halo ba.

Na kraju krajeva, evo ja ti zivotom garantujem da bi u stanju bio roknut bilo koje djubre i istjerat pravdu sam,
jer ja ovoj policiji i ovom zakonu koji se ispire preko ledja slabijeg i nejakog (iz vec vidjenog), ne vjerujem vise ni sekunde a ti bujrum naprijed vjeruj "pravdi i zakonu" preko svojih ledja i preko svoje djece - a ja cu bit' u stanju da vaspitavam svoje dijete ako ga budem im'o ili cu ga dat' u dom ako ne budem mog'o da ga vaspitavam - eto ti i na to odgovor.

Ne brini ti za mene - pobrini se za sebe. Pogotovo ako imas djece - dobro se pobrini.
e pa PRIJATELJU prije svega nemoj da sudis o tome kakav sam ja i sta bi ja radio i kako bi svoje djecu odgajao jer me nepoznajes....ja sam se pobrino za sebe i to bolje nego sto mozes i da zamislis...dijete ako mi neko pipne bez razloga ce da odgovara na ovaj ili onaj nacin....a ako mi je dijete sljam onda je to moja sramota i moj neuspjeh...
a ti betmene, prije nego sto dobijes djecu dobro razmisli hoces li ih moci uputiti na pravi put jer mi je to tvoje razmisljanje klimavo...nemoj ga napravit ziv bio i onda dati u dom...imamo sirocadi i previse....
generalcina

Post by generalcina »

aferim, prijatelju.....

Sve cekam hoce li neko reci, pa mozda taj DROT u tom trenu nije bio drot, vec roditelj.....

Glupo je stavljati se na stranu bilo koga ako se ne zna citava prica.....

Zaista je mozda taj mali zrtva ili nasilnik (ni kriv ni duzan, a mozda ipak je prebio drotovo dijete, opljacka mu stan, silovao kcerku....).

Zato ne serite bez rezloga, nego vidite imate li koga u Zenici ko vam poblize moze objasniti sta i kako pa onda pucajte sa pricama......
Post Reply