A gdje su dinosauri?

Rasprave o vjerskim temama.
univerzalac

Post by univerzalac »

Tema je extra!!!

Ukoliko su ljudi u vrijeme dinosaurusa bili veliki...onda su dinosaurusi za takve ljude bili normalne veličine...pa možda nije bilo potrebe navesti neku životinju koja će u budućnosti zaintrigirati neke naučnike svojim fosilnim ostatcima...

PS. U Kur'anu se spominju mikroskopske stvari...pa se pitam da nije postojao mikroskop prije 1400 god??? 8-)
Vidim ima dosta onih koji se koprcaju...ali eto šta ću im ja nek se koprcaju...nek vjeruju u predpostavke!!! :-?
Comrad

Post by Comrad »

univerzalac wrote:Tema je extra!!!

Ukoliko su ljudi u vrijeme dinosaurusa bili veliki...onda su dinosaurusi za takve ljude bili normalne veličine...pa možda nije bilo potrebe navesti neku životinju koja će u budućnosti zaintrigirati neke naučnike svojim fosilnim ostatcima...

PS. U Kur'anu se spominju mikroskopske stvari...pa se pitam da nije postojao mikroskop prije 1400 god??? 8-)
Vidim ima dosta onih koji se koprcaju...ali eto šta ću im ja nek se koprcaju...nek vjeruju u predpostavke!!! :-?
Kad su to ljudi bili veliki kao dinosaurusi, hoces da kazes da je covjek bio visok oko 20-ak metara :-) , pa ostao bi barem neki kostur (nadam se samo da ovdje neces postirati onu sliku skeleta sa takmicenja u photoshopu :-) )
Gdje se u Kur'anu spominju mikroskopske stvar :?
danas

Post by danas »

stochar wrote:
danas wrote:hmm, ne pada mi na pamet da se po ko zna koji put upustam u suplje diskusije glede famoznih prevoda sa arapskog...

sto se same teme tice -- cinjenica da se dinosauri ne spominju u svetim knjigama zapravo ne znaci nista i pocetno pitanje je otprilike na nivou petogodisnjaka (sto izgleda da je 'nivo' argumenata sa svih zaracenih strana na ovom podforumu u zadnje vrijeme)... a kao sto vec rekoh, njihovo spominjanje ili opis bi se vec dali diskutovati -- da takvi opisi postoje... posto ih nema, tema je fakat besmislena... to je sve... hvala...
ne, tema je na nivou sedmogodisnjeg djeteta, ali oni koji su na nivou petogodisnjaka je nikad nece shvatiti. sad, ako ti je toliko besmisleno ne znam koji ces qratz ovdje.

sto se drugog bolda tice: da opisi postoje onda bi se moglo diskutovati, ali posto ne postoje onda je tema besmislena. de mi pojasni molim te, obzirom da sam ja kao pokretac teme na nivou petogodisnjeg djeteta, sta ova recenica govori? je li to neka dogma ili koji je qratz?

evo, da pojasnim na nivou trogodisnjeg djeteta sta sam htio pitati:

ako vjerske knjige nisu djelo ljudskih ruku vec su poslanici samo prenijeli Boziju rijec, kako to da se onda nigdje u pricama o stvaranju zemlje (bilo to sedam dana ili sedam vremenskih perioda po 50.000 godina) ne spominju tolike zivotinje kao sto su dinosaurusi?

ako imamo musice, ovce, konje, krave, potop... kako to da nemamo dvije ogromne cinjenice kakve su ledeno doba ili postojanje dinosaurusa, ma(h)muta i pterodaktila?

p.s. zar je moguce da su ljudi toliko ograniceni pa da kad god nemaju odgovor na neko jednostavno pitanje, umjesto da jednostavno izbjegnu diskusiju oni moraju onog ko je pitanje postavio proglasiti glupim, predloziti da ga se spali na lomachi ili pak temu okrenuti u sasvim drugom smjeru i staviti je na svoj nivo?

nije ni cudo sto je inkvizicija odlicno funkcionisala, posto vidim da bi i danas mnogi najradije spalili svakoga ko misli drugacije, umjesto da mu ponude kvalitetan argument, kontraargument ili, ne d'o Bog, saslusaju njegove argumente pa se sloze s njim.

vidi stochara sto je razvuko ko hodza teraviju, naso se cojk uvrijedjen... :lol: aaaaj, sujeto moja :lol: ne samo da mu je pamet na nivou petogodisnjeg djeteta, vec vidim da je i ego tu nedje :D :D

pa ovako, ukratko :wink: ti u svome pitanju polazis od posve neosnovane pretpostavke da svete knjige moraju/trebaju da opisu SVE dogadjaje, SVE stvari, SVE zivotinje... svete knjige tvrde mnogo toga, ali ne znam da ijedna za sebe tvrdi da je ekvivalent enciklopedije ili da nudi komplet historijsko-geolosku-biolosku-itd-itd dokumentaciju planete zemlje (ili univerzuma uostalom)... to sto se nesto ne spominje u bibliji ili kuranu stoga ne znaci nista, jer nijedna od ovih knjiga i ne tvrdi da spomnije sve sto je ikad postojalo -- ne spominje se ni ajkula ni puz ni dimnjak ni most, pa sta sa time??? ko kaze da SVE mora biti spomenuto???

sa druge strane, da svete knjige spominju nesto poput dinosaura -- zivotinju koja nije bila poznata tadasnjim ljudima -- ovaj forum bi u ovom momentu bio prenatrpan vjernicima svih boja i dezena koji bi imali 'dokaz' za jos jedno cudo iz njihove svete knjige... i to bi zaista i bio interesantan dokaz, o kojem bi se dalo pricati...

ovako, smijemo se tebi i tvojoj 'logici', a ne njima :wink:
rockinfreakapotamus

Post by rockinfreakapotamus »

meni se nešto čini, da je dinosaur spomenut... samo bi rekli... ahh pa negdje su našli kostur i to napisali... :-)
stochar

Post by stochar »

ponovicu:

zar je moguce da su ljudi toliko ograniceni pa da kad god nemaju odgovor na neko jednostavno pitanje, umjesto da jednostavno izbjegnu diskusiju oni moraju onog ko je pitanje postavio proglasiti glupim, predloziti da ga se spali na lomachi ili pak temu okrenuti u sasvim drugom smjeru i staviti je na svoj nivo?

nije ni cudo sto je inkvizicija odlicno funkcionisala, posto vidim da bi i danas mnogi najradije spalili svakoga ko misli drugacije, umjesto da mu ponude kvalitetan argument, kontraargument ili, ne d'o Bog, saslusaju njegove argumente pa se sloze s njim.

ja sam postavio pitanje, a osim dogmi niko mi nije ponudio kvaliettan odgovor. mnogi ce me proglasiti heretikom ali cu reci ovo:

- osnovna cinjenica kad je ova tema u pitanju je da u vjerskim knjigama nisu pomenuti dinosauri kao najveca bica koja su ikad naseljavala planetu zemlju niti je pomenuto ledeno doba kao jedno od najupecatljivijih razdoblja.

- elementarna logika je da ako su vjerske knjige nesto sto nadilazi ljudsku svijest i ako su ljudi u njihovom pisanju bili tek mediji koji su prenijeli boziju rijec na pergament, onda bi se valjda bar u jednoj recenici i takvo sta pomenulo.

legal notice: ne smatram da sam potpuno u pravu niti smatram da sam ovim srusio temelj vjera niti mi je to zelja, vec jednostavno me to kopka i zanima me sta ljudi o tome misle. do ovog momenta, osim uvreda, nisam dobio nista.
Comrad

Post by Comrad »

1. Dinosaurusi su zivjeli prije ljudi, doslo ledeno doba, gotovo sa njima.
2. Ljudi su dosli nakon ledenog doba.
3. Religije kazu da je prvo stvoren covjek, pa sve ostalo.
4. Zasto ne spomenuti najvecu zivotinju koja je ikad postojala.
:roll:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

danas wrote:
stochar wrote:
danas wrote:hmm, ne pada mi na pamet da se po ko zna koji put upustam u suplje diskusije glede famoznih prevoda sa arapskog...

sto se same teme tice -- cinjenica da se dinosauri ne spominju u svetim knjigama zapravo ne znaci nista i pocetno pitanje je otprilike na nivou petogodisnjaka (sto izgleda da je 'nivo' argumenata sa svih zaracenih strana na ovom podforumu u zadnje vrijeme)... a kao sto vec rekoh, njihovo spominjanje ili opis bi se vec dali diskutovati -- da takvi opisi postoje... posto ih nema, tema je fakat besmislena... to je sve... hvala...
ne, tema je na nivou sedmogodisnjeg djeteta, ali oni koji su na nivou petogodisnjaka je nikad nece shvatiti. sad, ako ti je toliko besmisleno ne znam koji ces qratz ovdje.

sto se drugog bolda tice: da opisi postoje onda bi se moglo diskutovati, ali posto ne postoje onda je tema besmislena. de mi pojasni molim te, obzirom da sam ja kao pokretac teme na nivou petogodisnjeg djeteta, sta ova recenica govori? je li to neka dogma ili koji je qratz?

evo, da pojasnim na nivou trogodisnjeg djeteta sta sam htio pitati:

ako vjerske knjige nisu djelo ljudskih ruku vec su poslanici samo prenijeli Boziju rijec, kako to da se onda nigdje u pricama o stvaranju zemlje (bilo to sedam dana ili sedam vremenskih perioda po 50.000 godina) ne spominju tolike zivotinje kao sto su dinosaurusi?

ako imamo musice, ovce, konje, krave, potop... kako to da nemamo dvije ogromne cinjenice kakve su ledeno doba ili postojanje dinosaurusa, ma(h)muta i pterodaktila?

p.s. zar je moguce da su ljudi toliko ograniceni pa da kad god nemaju odgovor na neko jednostavno pitanje, umjesto da jednostavno izbjegnu diskusiju oni moraju onog ko je pitanje postavio proglasiti glupim, predloziti da ga se spali na lomachi ili pak temu okrenuti u sasvim drugom smjeru i staviti je na svoj nivo?

vidi stochara sto je razvuko ko hodza teraviju, naso se cojk uvrijedjen... :lol: aaaaj, sujeto moja :lol: ne samo da mu je pamet na nivou petogodisnjeg djeteta, vec vidim da je i ego tu nedje :D :D

pa ovako, ukratko :wink: ti u svome pitanju polazis od posve neosnovane pretpostavke da svete knjige moraju/trebaju da opisu SVE dogadjaje, SVE stvari, SVE zivotinje... svete knjige tvrde mnogo toga, ali ne znam da ijedna za sebe tvrdi da je ekvivalent enciklopedije ili da nudi komplet historijsko-geolosku-biolosku-itd-itd dokumentaciju planete zemlje (ili univerzuma uostalom)... to sto se nesto ne spominje u bibliji ili kuranu stoga ne znaci nista, jer nijedna od ovih knjiga i ne tvrdi da spomnije sve sto je ikad postojalo -- ne spominje se ni ajkula ni puz ni dimnjak ni most, pa sta sa time??? ko kaze da SVE mora biti spomenuto???

sa druge strane, da svete knjige spominju nesto poput dinosaura -- zivotinju koja nije bila poznata tadasnjim ljudima -- ovaj forum bi u ovom momentu bio prenatrpan vjernicima svih boja i dezena koji bi imali 'dokaz' za jos jedno cudo iz njihove svete knjige... i to bi zaista i bio interesantan dokaz, o kojem bi se dalo pricati...

ovako, smijemo se tebi i tvojoj 'logici', a ne njima :wink:

PS i da, moguce je da su ljudi cak i ograniceniji nego sto ti mislis... da se vidjeti iz tvog primjera -- covjek postavlja pitanje a ni sam ne barata osnovnim cinjenicama, a o elementarnoj logici da ni ne govorimo :D :D anfakinbilivibl :lol:

aferim :) No, mislim, kao i prethodni diskutant, da su dinosauri čak i pomenuti, recimo u Kur anu, da bi se uvijek našao neko ko bi to "opravdao" činjenicom da je Muhammed a.s. kao trgovac, petnaest godina prije poslanstva prilično mnogo putovao, pa je mogao čuti priču o postojanju nekakvih velikih kostura.....Ili je, slučajno, u osami na brdu Hiri, "zarovio" malo u pijesak, iz kojeg je "iskočila" kakva bedrena kost od pet-šest metara :D
stochar

Post by stochar »

Comrad wrote:1. Dinosaurusi su zivjeli prije ljudi, doslo ledeno doba, gotovo sa njima.
ekshli...
danas

Post by danas »

Comrad wrote: 4. Zasto ne spomenuti najvecu zivotinju koja je ikad postojala.
a zasto je mora spomenuti? ko kaze da mora??? ne spominje ni ajkule ni gliste, niti svete knjige kazu da spominju sve sto je ikada postojalo...

PS hvala stochko, upravo dobih opkladu da tvoja sujeta nece moci izdrzati a da ne napise jos jedan histericni nidje veze post :D :D :lol:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Comrad wrote:1. Dinosaurusi su zivjeli prije ljudi, doslo ledeno doba, gotovo sa njima.

Samo da se osvrnem na ovo treće.....Islam ne kaže da je prvo stvoren čovjek, pa sve ostalo....Prvo stvoreno "sve ostalo", pa onda Adem i Hava:)
stochar

Post by stochar »

danas wrote:
a zasto je mora spomenuti? ko kaze da mora??? ne spominje ni ajkule ni gliste, niti svete knjige kazu da spominju sve sto je ikada postojalo...

PS hvala stochko, upravo dobih opkladu da tvoja sujeta nece moci izdrzati a da ne napise jos jedan histericni nidje veze post :D :D :lol:
ne mora, naravno da ne mora, ali ja tvrdim da mi je neobicno sto nije pomenuta tako velika pojava kao sto je dinosaur i ubijedjen sam da zbog toga, ako nema nekog logicnog odgovora, nisam zasluzio ni uvrede. a, to sto ti smatras histericnim i nidje veze je tvoje pravo.

"Sura Al-Fil

Zar nisi cuo sta je sa vlasnicima slona Gospodar tvoj uradio! Zar lukavstvo njihovo nije omeo i protiv njih jata ptica poslao koje su na njih grumenje od gline pečene bacale, pa ih On kao lisce koje su crvi istovcili ucinio?"

(vidi, ja vjerujem da bi mi hfz. Bugari ili fra Luka Markesic ovo vrlo lako pojasnili (i ne znaci da ih necu nekad pitati ili da nemam i neko svoje misljenje o tome), ali me fakat zanimalo sta 'obicna' raja misli.

a obicna raja k'o obicna rajam najjaci kontraargument: joj Hamo vid' mu glave!

predvidivo...
stochar

Post by stochar »

Ahmmed wrote:

Samo da se osvrnem na ovo treće.....Islam ne kaže da je prvo stvoren čovjek, pa sve ostalo....Prvo stvoreno "sve ostalo", pa onda Adem i Hava:)
da kaze da je sve ostalo stvoreno u sest razdoblja i nije namijenjen da bude udzbenik istorije nego je zbirka propisa kojih se treba pridrzavati svaki vjernik.

ali, ova tema nije o tome, i niko nije rekao da su se u knjigama MORALI pomenuti dinosaurusi, ali mi i dalje cudno da su izostavljeni...
venera888

Post by venera888 »

pa hajd mi reci sto? mozda su postojale i vece zivotinje? nauka nikada nije savrsena niti ce biti,Allah vidi ono sto naucnici jos i ne misle. Ako za 10 hiljada godina izumre konj,,kakve koristi ce imati tadasnji ljudi da znaju o konju? posebno ako civilizacija opet padne na isti nivo kao sto je bila za vrijeme poslanika a.s.Allah u Kur'anu govori ono sto je vazno,a o nauci govori ljudima da sami uce,putuju i uvjeravaju se u Boziju moc
Last edited by venera888 on 24/10/2007 23:32, edited 1 time in total.
Comrad

Post by Comrad »

danas wrote:

Ako vec religija nalaze da je prvo nastao covjek, pa sve ostalo, a nauka je dokazala da su dinosaurusi stariji od covjeka, kako to. :?
danas

Post by danas »

Comrad wrote:
danas wrote:

Ako vec religija nalaze da je prvo nastao covjek, pa sve ostalo, a nauka je dokazala da su dinosaurusi stariji od covjeka, kako to. :?
dajmo se makar malo obrazovati o temama o kojima diskutujemo...

ucenja abrahamovskih religija kazu da je covjek stvoren zadnji, sestog 'dana'... poslije svega ostalog...
stochar

Post by stochar »

venera888 wrote:
pa hajd mi reci sto? mozda su postojale i vece zivotinje? nauka nikada nije savrsena niti ce biti,Allah vidi ono sto naucnici jos i ne misle. Ako za 10 hiljada godina izumre konj,,kakve koristi ce imati tadasnji ljudi da znaju o konju? posebno ako civilizacija opet padne na isti nivo kao sto je bila za vrijeme poslanika a.s.Allah u Kur'anu govori ono sto je vazno,a o nauci govori ljudima da sami uce,putuju i uvjeravaju se u Boziju moc
kad bi konj izumro a ljudi i vjerske knjige opstali, vjeruj da bi onda iz tih knjiga ljudi mogli puno saznati o konju, magarcu, ovcama. slonu, pcelama...

za danas: ja se ne pregonim da dokazem da je covjek napisao kur'an, jer u kur'anu i hadisima pise da ga je covjek napisao, ali da mu je Bog diktirao. men' se cini da je medju prvim naredbama bila ona: pisi... helem, da se ne zamaram s tim jer ti ocito znas sve elementarne cinjenice... i ne pregonim se da bilo sta dokazem niti osporim, vec diskutujem. nekome ce ta diskusija ojacatri vjeru, nekoga ce ostaviti ravnodusna, ali sigurno vjernike nece skrenuti s pravog puta. zdrava diskusija pokazuje i zdravlje drustva, ali obzirom na kolicine uvreda koje covjek dozivi ako iskazhe neko mishljenje ili sumnju, ne bih rekao da smo mi bas nesto posebno zdravi...

"...Sve zivotinje koje po Zemlji hode i sve ptice koje na krilima svojim lete svjetovi su poput vas - u Knjizi Mi nismo nista izostavili - i sakupice se poslije pred Gospodarom svojim..."
(Sura Al-An'am)
Last edited by stochar on 24/10/2007 23:51, edited 1 time in total.
Ahmmed

Post by Ahmmed »

stochar wrote:
venera888 wrote:
kad bi konj izumro a ljudi i vjerske knjige opstali, vjeruj da bi onda iz tih knjiga ljudi mogli puno saznati o konju, magarcu, ovcama. slonu, pcelama...

za danas: ja se ne pregonim da dokazem da je covjek napisao kur'an, jer u kur'anu pise da ga je covjek napisao, ali da mu je Bog diktirao. men' se cini da je medju prvim naredbama bila ona: pisi... helem, da se ne zamaram s tim jer ti ocito znas sve elementarne cinjenice... i ne pregonim se da bilo sta dokazem niti osporim, vec diskutujem. nekome ce ta diskusija ojacatri vjeru, nekoga ce ostaviti ravnodusna, ali sigurno vjernike nece skrenuti s pravog puta. zdrava diskusija pokazuje i zdravlje drustva, ali obzirom na kolicine uvreda koje covjek dozivi ako iskazhe neko mishljenje ili sumnju, ne bih rekao da smo mi bas nesto posebno zdravi...

"...Sve zivotinje koje po Zemlji hode i sve ptice koje na krilima svojim lete svjetovi su poput vas - u Knjizi Mi nismo nista izostavili - i sakupice se poslije pred Gospodarom svojim..."
(Sura Al-An'am)
Volio bih da znam zbog čega si citirao ovaj ajet. :)
Last edited by Ahmmed on 25/10/2007 00:36, edited 1 time in total.
stochar

Post by stochar »

Ahmmed wrote:
stochar wrote:

(Sura Al-An'am)
Volio bih da znam zbog ćega si citirao ovaj ajet. :)
najvise zbog dijela "u Knjizi Mi nismo nista izostavili". kaze danas: mora li sve biti? mora, i tu je, samo neko to vidi a neko ne vidi... helem:

nego, (nevezano za gore citirano): gdje su dinosaurusi? :-) :-) :-) ima l' ko drugi da dodje do rijeci? da nam kaze sta kazu druge knjige...
danas

Post by danas »

pa eto onda, tu su nabrojani i dinosauri -- kaze fino 'sve zivotnije' :D

sad ce stochko pitat -- a sto nisu sve zivotinje izlistane poimenicno, sa latinskim imenima vrste, genusa, porodice, i tako dalje :lol:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

stochar wrote:
Ahmmed wrote:
stochar wrote: kad bi konj izumro a ljudi i vjerske knjige opstali, vjeruj da bi onda iz tih knjiga ljudi mogli puno saznati o konju, magarcu, ovcama. slonu, pcelama...

za danas: ja se ne pregonim da dokazem da je covjek napisao kur'an, jer u kur'anu pise da ga je covjek napisao, ali da mu je Bog diktirao. men' se cini da je medju prvim naredbama bila ona: pisi... helem, da se ne zamaram s tim jer ti ocito znas sve elementarne cinjenice... i ne pregonim se da bilo sta dokazem niti osporim, vec diskutujem. nekome ce ta diskusija ojacatri vjeru, nekoga ce ostaviti ravnodusna, ali sigurno vjernike nece skrenuti s pravog puta. zdrava diskusija pokazuje i zdravlje drustva, ali obzirom na kolicine uvreda koje covjek dozivi ako iskazhe neko mishljenje ili sumnju, ne bih rekao da smo mi bas nesto posebno zdravi...

(Sura Al-An'am)
Volio bih da znam zbog ćega si citirao ovaj ajet. :)
najvise zbog dijela "u Knjizi Mi nismo nista izostavili". kaze danas: mora li sve biti? mora, i tu je, samo neko to vidi a neko ne vidi... helem:

nego, (nevezano za gore citirano): gdje su dinosaurusi? :-) :-) :-) ima l' ko drugi da dodje do rijeci? da nam kaze sta kazu druge knjige...

Eto, mogu se naći i u tom ajetu :) Ali i dalje mislim da sve ne mora biti u svetim Knjigama :)
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Image
stochar

Post by stochar »

danas wrote:pa eto onda, tu su nabrojani i dinosauri -- kaze fino 'sve zivotnije' :D

sad ce stochko pitat -- a sto nisu sve zivotinje izlistane poimenicno, sa latinskim imenima vrste, genusa, porodice, i tako dalje :lol:
to s genusom me pravo zanima, deder pojasni nama petogodisnjacima...

nisu, ti ubi kako 'ne mora sve biti nabrojano'... ja i dalje smatram neobicnim sto tolike zivotinje kao sto su dinosaurusi nisu pomenute ni u jednoj vjerskoj knjizi (ima jos vjera na ovom svijetu).

nego, nevezano za temu: kako bi ti reagovala da tvoj muz/momak ispostuje dio u kojem se kaze da 'ako posumnjas u zenu trebas razgovarati s njom, odvojiti se od nje u krevetu pa je i udariti'? i, sta mislis da li je neobicno da Bog koji je sve ljude stvorio jednakim kaze 'nisu vam dozvoljene udate zene osim onih koje zarobite'? zar nije to spominjanje robova kao nizih bica koje mozes imati u vlasnistvu, od strane Boga koji je sve ljude stvorio jednakim, malo nelogicno?

(ovo je, uz sitne razlike u formulaciji, prisutno u vecini vjerskih knjiga. mislim da u jednom dijelu Biblija navodi kamenovanje zena kao legitiman cin)
stochar

Post by stochar »

Image
stochar

Post by stochar »

a evo da ima jos ljudi na ovom svijetu koji raspravljaju o dinosaurusima i religiji:

http://answers.google.com/answers/threadview?id=716111

http://www2.abc.net.au/science/k2/stn-a ... c6203.shtm

http://www.knowprose.com/node/17246

Allah Almighty did mention dinosaurs in the Noble Quran. While the word "dinosaurs" is a modern word that refers to the gigantic animals that existed perhaps millions of years ago, Allah Almighty referred to all created "beasts" as "dabbah". A "dabbah" in the Noble Quran consists of all animals, including the dinosaurs.

"Behold! in the creation of the heavens and the earth; in the alternation of the night and the day; in the sailing of the ships through the ocean for the profit of mankind; in the rain which God Sends down from the skies, and the life which He gives therewith to an earth that is dead; in the beasts of all kinds that He scatters through the earth; in the change of the winds, and the clouds which they Trail like their slaves between the sky and the earth;- (Here) indeed are Signs for a people that are wise. (The Noble Quran, 2:164)"

"He created the heavens without any pillars that ye can see; He set on the earth mountains standing firm, lest it should shake with you; and He scattered through it beasts of all kinds. We send down rain from the sky, and produce on the earth every kind of noble creature, in pairs. (The Noble Quran, 31:10)"

Notice in Noble Verse 31:10, Allah Almighty said that He created the mountains to prevent the earth from shaking (which had been scientifically proven to be true. Please visit: http://www.answering-christianity.com/mountains.htm), and then after that He, the Almighty, created beasts and scattered them throughout the land. These first beasts that were created before mankind are what we call today "dinosaurs".
(http://www.answering-christianity.com/dinosaurs.htm)
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 14/07/2010 20:50, edited 1 time in total.
Post Reply