Treba mi pomoc....

Rasprave o vjerskim temama.
Pooll

Post by Pooll »

ragib wrote:Jok pooll. ;)
razumijem ;)
arnica

Post by arnica »

"Muhamed nikada nije pitao Zidove ili Kriscane da predju na njegovu religiju, osim samo ako su to oni sami zeljeli, radi toga sto su i oni primili autenticne revelacije takodje. Kuran se nesmatra kao "brisanje" prijasnjih svetih otkrica i misli prijasnjih proroka, vec se smatra kao dopuna religioznog dozivljaja covjecanstva. Vazno je podvuci ovu cinjenicu jer tolerancija se nesmatra kao vrlina koju bi Zapadnjaci asocirali sa Islamom...Kuran ne osudjuje druge religije kao pogresnim ili nedovrsenim, vec pokazuje kako svaki novi prorok potvrdjuje i nastavlja misli i otkrica njegovih predaka. Kuran kaze da je Bog poslao glasnike svakom narodu na planeti: Islamska tradicija kaze da je bilo 124,000 takvih proroka, simbolicni broj koji sugestira bezkrajnost. Prema tome Kuran cesto prikazuje da ne donosi poruku koja je u sustini nova i da Muslimani moraju naglasiti njihovu lozu sa starijim religijama:

Ne prepirite se sa pratiocima ranijih otkrica/religija --osim ako neko od njih planiran nesto zlo--i kazi: "Mi vjerujemo u to sto nam je poklonjeno, takodje i u to sto je poklonjeno vama_ jer nas Bog i vas Bog su jedno i isto, i u/za njega se svi mi predajemo."

Karen Armstrong, "History of God"

Tako, draga moja, tvoj problem nije problem religije, vec malo napetog momka...Ako ga znas samo mjesec dana i niste bili nesto znacajno intimni, zaboraviti ce tebe on prije nego sto ces ti njega....ako se znate duze i niste bili intimni, onda neshvatam zasto je tesko ostati samo prijatelj sa njim...ako se znate duze I bili ste intimni, onda....sretno :)
Ahlam

Post by Ahlam »

arnica wrote:"Muhamed nikada nije pitao Zidove ili Kriscane da predju na njegovu religiju, osim samo ako su to oni sami zeljeli, radi toga sto su i oni primili autenticne revelacije takodje. Kuran se nesmatra kao "brisanje" prijasnjih svetih otkrica i misli prijasnjih proroka, vec se smatra kao dopuna religioznog dozivljaja covjecanstva. Vazno je podvuci ovu cinjenicu jer tolerancija se nesmatra kao vrlina koju bi Zapadnjaci asocirali sa Islamom...Kuran ne osudjuje druge religije kao pogresnim ili nedovrsenim, vec pokazuje kako svaki novi prorok potvrdjuje i nastavlja misli i otkrica njegovih predaka. Kuran kaze da je Bog poslao glasnike svakom narodu na planeti: Islamska tradicija kaze da je bilo 124,000 takvih proroka, simbolicni broj koji sugestira bezkrajnost. Prema tome Kuran cesto prikazuje da ne donosi poruku koja je u sustini nova i da Muslimani moraju naglasiti njihovu lozu sa starijim religijama:

Ne prepirite se sa pratiocima ranijih otkrica/religija --osim ako neko od njih planiran nesto zlo--i kazi: "Mi vjerujemo u to sto nam je poklonjeno, takodje i u to sto je poklonjeno vama_ jer <a href="http://www.ntsearch.com/search.php?q=nas&v=56">nas</a> Bog i vas Bog su jedno i isto, i u/za njega se svi mi predajemo."

Karen Armstrong, "History of God"

Tako, draga moja, tvoj problem nije problem religije, vec malo napetog momka...Ako ga znas samo mjesec dana i niste bili nesto znacajno intimni, zaboraviti ce tebe on prije nego sto ces ti njega....ako se znate duze i niste bili intimni, onda neshvatam zasto je tesko ostati samo prijatelj sa njim...ako se znate duze I bili ste intimni, onda....sretno :)

Zato.... sto.. sta ja znam sta.. bojim se da ostanemo prijatelji.

I Kur' an se pise odvojeno...
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

Ahlam wrote:
MUNAFIK wrote:
komi wrote:Ahlam

nemoj svoju sreću odbacuješ zbog nekih ideologija :(

ti sama odlučuješ o svojoj sudbini
iz procitanog predpostavljam da tu nema neke srece!!!

uradi nesto da te on sam otjera od sebe!!!!!!

Jao.. dobar si... nasta su Hrvati alergicni?
Mislim sta mrze kad im spominjes... mama mu je dobra, na njoj nista ne mogu naci lose.... ali.. jao ni sama ne znam... da mu spominjem i vriedjam vjeru.... ne... kaznio bi me bog, ali ipak.. to je dobra ideja... sta mislis?
na sta su hrvati alergicni, to je bar lahko na onaj severinin 'filmic' :)

vidim ja da se ragib zado... samo naprijed :-D :-D 8) 8)
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

BECHO wrote:Kako su ovi cetnicko-ustaski provokatori samo providni, mater im *ebem iskomplesiranu! :-)
ko li je ovdje iskompleksiran i recimo jos isfrustriran :? :?

hajd sretno ti bice bolje negubi nadu :-D :-D
ragib

Post by ragib »

tvoj problem nije problem religije
--------------------------------------------------------

005:017. Nevjernici su oni koji govore: "Bog je - Mesih, sin Merjemin!" Reci: "Ko može spriječiti Allaha da, ako hoće, uništi Mesiha, sina Merjemina, i majku njegovu, i sve one koji su na Zemlji? Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji i na onome što je između njih; On stvara što hoće, i Allah sve može.
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

ragib wrote:tvoj problem nije problem religije

005:017. Nevjernici su oni koji govore: "Bog je - Mesih, sin Merjemin!" Reci: "Ko može spriječiti Allaha da, ako hoće, uništi Mesiha, sina Merjemina, i majku njegovu, i sve one koji su na Zemlji? Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji i na onome što je između njih; On stvara što hoće, i Allah sve može.
ako ona ima problem a ja neznam jel ga ima ili ne!!! ja nevjerujem svemu sto procitam!!! recimo da ga ima zasto se takav problem nebi trebao staviti na podforum RELIGIJA???

BECO!! Ljudi smo svi grijeimo :) :) :) nemozemo drugacije!!!
elviss83

Post by elviss83 »

frajer je ocito lud a ti ga ocito samo zalis nista vise mozda mislis da si zaljubljena al ga zalis samo tako te ja barem skonta
TIFA29

Post by TIFA29 »

Zasto li samo imam dojam da je tema izmisljena, da curica nije curica, vec neki momak, kao i da je postavljena sa sasvim drugom namjerom nego sto sadrzaj uvodnog komentara sugerira.? :)
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Mozda se ovo Komi sa nama zajebava, nema ga nesto ova tri dana pa nesto novo izmislio... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D
Ahlam

Post by Ahlam »

ragib wrote:tvoj problem nije problem religije

Znam da nije.. ali kako da ga se rijesim.
Ahlam

Post by Ahlam »

elviss83 wrote:frajer je ocito lud a ti ga ocito samo zalis nista vise mozda mislis da si zaljubljena al ga zalis samo tako te ja barem skonta
Mozda je i to.. ni sama ne znam gdije mi je mozak.
cicka

Post by cicka »

Ahlam
jel ti ovo nas farbas? Pa da ti pravo kazem, ni ti , ni on, mi ne djelujete kao cisti slusajevi? Hvali vam oboje nesto..raja to djele savjete, pa sjedi sama i razumi, da jedan zivot imas i pazi ga kako zivis...nadam se da nas ne levatis..
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

Ahlam wrote:
elviss83 wrote:frajer je ocito lud a ti ga ocito samo zalis nista vise mozda mislis da si zaljubljena al ga zalis samo tako te ja barem skonta
Mozda je i to.. ni sama ne znam gdije mi je mozak.

ja se pitam kako neko sa takvim problemima od kojih nezna ni gdje mu je mozak moze da se konektuje na net i da daje toliko komentara, ipak nekom sa teskim problemima nije do nekog foruma??? :-D
black

Post by black »

U ovom slucaju slazem se sa TIFOM 8)
Sarajevska Princeza

Post by Sarajevska Princeza »

Ahlam wrote:
Sarajevska Princeza wrote:Duboka depresija popracena razmisljanjima o samoubistvu i nanosenje tjelesnih povreda 'samom sebi' lutko je kriticna i vrlo ozbiljna stvar.
Znam to... ali sta da radim?

Ja sma mu govorila to je ruzno, zabranjeno, bla-bla-bla.. a on je na to sve rekao ali zato je to dokaz ljubavi.... joj..
Kazes mu da bi on mogao da voli nekoga mora prvo da voli sebe :D jer tek kad sebe dobro volis i upoznas onda mozes ZNATI kako to isto da pruzis osobi koju volis. Zivot je putovanje u kojoj osobe dolazi i odlaze iz zivota sve sa ciljem da se nesto nauci. Onda ga pusti da razmislja. Nanositi sebi bol u ime ljubavi nikome nece naskoditi osim njemu, cuj odmah mu daj do znanja da se nikad ne zna sta ce sutra biti i s tobom i da cesto u zivotu ostali faktori igraju ulogu, nije samo ljubav. Pripremis ga da smanji ocekivanja odmah sad. Puno osoba zeli da bude skupa pa ne zavrse skupa, jer faktori i situacije razlicite isto igraju ulogu.

Nije ti lako, samo pazi lutko ti izgleda si privucena momcima koji imaju problema i hoces da budes njihov spasilac. Pitaj se zasto ne trazis nekog ko nema problem, nekoga s kim mozes da imas zdravu relaciju. I naravno u pitanju je i PERSONALITET osobe, neko je prirodno jaka osoba da izlazi na kraj sa svim padovima i postane jos jaci, a neko pada i odlazi u ponore na sto ti ne mozes uticati jer to je NJEGOV personalitet koji je izgradjen na osnovu svih njegovih iskustava i onda kako je on to sve svario, sagledao i protumacio. Jedino mentalno da on totalno mijenja sve to, a za to trebaju nova iskustva, i novi nacin tumacenja zivota s njegove strane - hocu da kazem - ti si vrlo mlada da mozes da izadjes na kraj s tim. To je komplikovan problem koji i kad se otkrije opet zavisi VELIKIM dijelom samo od njega.

Ne mozes promjeniti personalitet osobe. To je van tvoje kontrole.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

LudoALudjiJA wrote: ne znam sta on misli, ali cu ti reci sta ja mislim...ti ili se zezas sa citavom ovom pricom (ako je tako, skidam kapu na inteligenciji, stilu i ideji) ili si jako nezrela, da ne kazem nista jace...koje god od ovo dvoje, ja sam sa ovim topikom zavrsio...:)

TIFA29 wrote: Zasto li samo imam dojam da je tema izmisljena, da curica nije curica, vec neki momak, kao i da je postavljena sa sasvim drugom namjerom nego sto sadrzaj uvodnog komentara sugerira.? :)
mada sam namjeravao zavrsiti sa ovim topikom, vratio sam se samo da kazem da se i ja i Tifa mozemo oko neceg sloziti...svijet je ljepsi sa takvim spoznajama :D :D :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Ahlam wrote:Imam ideju.. necu se javljati na telefon kada on zove... hehehehehehhe
I tako da ce me sigurno i zaboraviti..... NADAJMO SE.....
Jeli to imas video-telefon ? Pametno, cim ga vidis na telefonu ne podizi slusalicu !
nikita

Post by nikita »

Ahlam, cestitam!
Ne samo da si upecala, mladica nego vidim ima i somova.
Samo nema stuka, one vide bolje
:D :D :D :D
hamdo

#70 hrvat

Post by hamdo »

sta to pises kujo jedna, ja sam tebi srce svoje dao i na tanjiru ti ga servirao, mojim venama topla krv tekla samo zbog tebe.... zasto me tako izdajes.. ako sam hrvat .... znas da te VOLIM!!! kada sam u vezi dajem svoju dusu, ako sam urezao imena pokazuje samo moju iskrenost i predanost, tvoje ime nisam urezao nego sam urezao SMRT I ZIVOT. smrt je tvoja smrt zivot je moj poslije moje smrti, lahko cu ja bez tebe, zovi policiju nek me zatvore ... il si moja il si nicija!!!!!!!
volim te i moram te zastititi od tebe(a najbolja zastita je smrt)
micika

Post by micika »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

O Boze ovdje se nezna ko je ludji :(
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zugluft

#73 znas kako

Post by zugluft »

sta si uopce trazila pa si njega nasla. bolje da si to sto si imala mene pitala. :roll:
Pooll

Post by Pooll »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

O Boze... tako je.. ovo je religija.. treba se pominjati Bog :D
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

Pooll wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

O Boze... tako je.. ovo je religija.. treba se pominjati Bog :D

BOZE pomozi nam svima, a narucito Hamdi i Ahlam-i!!! amin

eeto ga
Post Reply