a vezano za ulazak u EU prije ce brcko distrik kao lokalna zajednica u evropu nego srbija... jer je nas Djapo kralj za te poslove
BiH vs Srbija ka putu u EU
-
district-beg
ma ovi iz SDA su jaci,kakav djapoinfobrcko wrote:ma sta je ba vama ljudi samo pricate o srbiji... tu zemlju i onako treba ukinut![]()
a vezano za ulazak u EU prije ce brcko distrik kao lokalna zajednica u evropu nego srbija... jer je nas Djapo kralj za te poslove
sto se tice srbije i njihovog ulaska,smijesno je o tome pricati,prije ce kosovo nego i mi i oni
- infobrcko
Ti haman care nisi iz Brckog. zar ima SDA u Brckom ?moje_brcko wrote:ma ovi iz SDA su jaci,kakav djapoinfobrcko wrote:ma sta je ba vama ljudi samo pricate o srbiji... tu zemlju i onako treba ukinut![]()
a vezano za ulazak u EU prije ce brcko distrik kao lokalna zajednica u evropu nego srbija... jer je nas Djapo kralj za te poslove![]()
sto se tice srbije i njihovog ulaska,smijesno je o tome pricati,prije ce kosovo nego i mi i oni
-
district-beg
ima neka mjesavina: Socijal Demokratska Akcija 
-
district-beg
nemoj ga ometati, ima vazan poziv iz Sainfobrcko wrote:moje_brcko wrote:ima neka mjesavina: Socijal Demokratska Akcija![]()
![]()
p.s. recu te predsjedniku
- jeza u ledja
U Srbiji zivi skoro 8 miliona ljudi bez Kosova (po zvanicnom popisu od prije 5 godina bilo je 7.5 miliona, danas se taj broj procjenjuje na 7.7-7.8 miliona.)moje_brcko wrote:ovo nije bas za jedan, nastavnice! tu je tojeza u ledja wrote:Sjedi - jedan.kijameta wrote: Ne znam gdje nadze 8 miliona ljudi,to valjda sa Kosovom.Nazad na osnovnu skolu,za pocetak.
Drugo Bosna od 3,7 miliona(podatak sa kojim svi barataju) i preko 2 miliona nastanjenih sirom EU ima daleko vecu kupovnu moc od Srbije,cak i kad bi ova imala 12 miliona a ne tih 8 iz tvojih snova.
Za BiH naravno nema podataka ali procjene su na negdje oko 4 miliona. Van BiH nikako ne moze biti 'preko 2 miliona' njenih stanovnika jer bi to znacilo da je broj Bosanaca u zadnjih 16 godina skocio za 50%, sto bi znacilo da se brze razmnozavamo i od Albanaca.
Kao sto rekoh - sjedi jedan.
-
zuna
EU ? Jel to kontamo - cim bi usli u EU svi su problemi rjeseni?
Osim toga EU treba jednu drzavicu u evropi u kojoj se mogu prati prljave pare.
. De da se okrenemo radu i radnim akcijama
pustimo evropu neka bude sretna skupa sa rumunijom srbijom i ostalim trubama.
Osim toga EU treba jednu drzavicu u evropi u kojoj se mogu prati prljave pare.
-
district-beg
van BiH ima preko 2 miliona Bosanaca...eto,ako nas je prije rata bilo 4 mil,(prije 16 god),a nisu se racunali Bosanci u dijaspori,(iako ih je i tada bilo Bog zna koliko); ako se srbija siri za 5 godina pola miliona- mozemo i mi,prema tome,racunaj plus milion i po..i na kraju krajeva,ko zna da nas danas ovdje ima 3.7 miliona,kad je zadnji popis radjen prije 16 god,pouzdanijeg nema
- infobrcko
stvarno sto ides na zivce sa tom svojom republikom srpskom...idi ba tuguj za milanom i pusti nas da se radujemoSFSN wrote:...реално....то јесте БиХ....и то данашња БиХ и другачије нема...bosank_a wrote: a sto se tice te raje nase u pravu si nema je bolje ...
samo hajd ti malo do RS pa da vidim kako ce te raja prihvatiti ili tzv. Herceg-Bosne ...
e to je BiH ... ne znam mozes li ti to da shvatis ....
-
bosank_a
Daj ba sto si takavinfobrcko wrote:stvarno sto ides na zivce sa tom svojom republikom srpskom...idi ba tuguj za milanom i pusti nas da se radujemoSFSN wrote:...реално....то јесте БиХ....и то данашња БиХ и другачије нема...bosank_a wrote: a sto se tice te raje nase u pravu si nema je bolje ...
samo hajd ti malo do RS pa da vidim kako ce te raja prihvatiti ili tzv. Herceg-Bosne ...
e to je BiH ... ne znam mozes li ti to da shvatis ....
- jeza u ledja
Srbija se ne siri pola miliona za 5 godina. Procjenjena brojka od 200-300 hiljada viska danas je vecinom zbog izbjeglica sa Kosova.moje_brcko wrote:van BiH ima preko 2 miliona Bosanaca...eto,ako nas je prije rata bilo 4 mil,(prije 16 god),a nisu se racunali Bosanci u dijaspori,(iako ih je i tada bilo Bog zna koliko); ako se srbija siri za 5 godina pola miliona- mozemo i mi,prema tome,racunaj plus milion i po..i na kraju krajeva,ko zna da nas danas ovdje ima 3.7 miliona,kad je zadnji popis radjen prije 16 god,pouzdanijeg nema
Ne postoje podaci o broju Bosanaca i Hercegovaca u dijaspori od prije rata, moze se govoriti o ciframa od nekoliko desetina hiljada, ne vise, mada je i to puno. Milion i po Bosanaca u dijaspori? Ma kakvi. 500 hiljada bi bilo previse. I ovdje govorimo o svim etnickim grupama, ne samo o Bosnjacima, i o ljudima koji su rodjeni u BiH.
-
bosank_a
Ko bi znao kud je ko hodao od '92. na ovamo i svi imaju po dvije adrese i dva-tri paposa ... Pa ako je na zadnjem popisu u BiH bilo skoro 4 miliona stanovnika i oduzmes one koji su odselli i one koji vise nisu s nama ...
mozda bi neko realno stanje bilo da nas je ovdje malo vise od pola one cifre ... valjda ce uskoro napraviti popis stanovnistva ...
mozda bi neko realno stanje bilo da nas je ovdje malo vise od pola one cifre ... valjda ce uskoro napraviti popis stanovnistva ...
-
district-beg
naravno da sam s tim racunaojeza u ledja wrote:Srbija se ne siri pola miliona za 5 godina. Procjenjena brojka od 200-300 hiljada viska danas je vecinom zbog izbjeglica sa Kosova.moje_brcko wrote:van BiH ima preko 2 miliona Bosanaca...eto,ako nas je prije rata bilo 4 mil,(prije 16 god),a nisu se racunali Bosanci u dijaspori,(iako ih je i tada bilo Bog zna koliko); ako se srbija siri za 5 godina pola miliona- mozemo i mi,prema tome,racunaj plus milion i po..i na kraju krajeva,ko zna da nas danas ovdje ima 3.7 miliona,kad je zadnji popis radjen prije 16 god,pouzdanijeg nema
Ne postoje podaci o broju Bosanaca i Hercegovaca u dijaspori od prije rata, moze se govoriti o ciframa od nekoliko desetina hiljada, ne vise, mada je i to puno. Milion i po Bosanaca u dijaspori? Ma kakvi. 500 hiljada bi bilo previse. I ovdje govorimo o svim etnickim grupama, ne samo o Bosnjacima, i o ljudima koji su rodjeni u BiH.