BiH vs Srbija ka putu u EU

infobrcko

Post by infobrcko »

ma sta je ba vama ljudi samo pricate o srbiji... tu zemlju i onako treba ukinut :D
a vezano za ulazak u EU prije ce brcko distrik kao lokalna zajednica u evropu nego srbija... jer je nas Djapo kralj za te poslove
district-beg

Post by district-beg »

infobrcko wrote:ma sta je ba vama ljudi samo pricate o srbiji... tu zemlju i onako treba ukinut :D
a vezano za ulazak u EU prije ce brcko distrik kao lokalna zajednica u evropu nego srbija... jer je nas Djapo kralj za te poslove
ma ovi iz SDA su jaci,kakav djapo :D
sto se tice srbije i njihovog ulaska,smijesno je o tome pricati,prije ce kosovo nego i mi i oni :-D
infobrcko

Post by infobrcko »

moje_brcko wrote:
infobrcko wrote:ma sta je ba vama ljudi samo pricate o srbiji... tu zemlju i onako treba ukinut :D
ma ovi iz SDA su jaci,kakav djapo :D
sto se tice srbije i njihovog ulaska,smijesno je o tome pricati,prije ce kosovo nego i mi i oni :-D
Ti haman care nisi iz Brckog. zar ima SDA u Brckom ? :-)
district-beg

Post by district-beg »

ima neka mjesavina: Socijal Demokratska Akcija :D
infobrcko

Post by infobrcko »

moje_brcko wrote:ima neka mjesavina: Socijal Demokratska Akcija :D
:lol: :lol:
p.s. recu te predsjedniku
district-beg

Post by district-beg »

infobrcko wrote:
nemoj ga ometati, ima vazan poziv iz Sa :D :D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

moje_brcko wrote:
jeza u ledja wrote:
kijameta wrote: Ne znam gdje nadze 8 miliona ljudi,to valjda sa Kosovom.Nazad na osnovnu skolu,za pocetak.
Drugo Bosna od 3,7 miliona(podatak sa kojim svi barataju) i preko 2 miliona nastanjenih sirom EU ima daleko vecu kupovnu moc od Srbije,cak i kad bi ova imala 12 miliona a ne tih 8 iz tvojih snova.
Sjedi - jedan.
ovo nije bas za jedan, nastavnice! tu je to
U Srbiji zivi skoro 8 miliona ljudi bez Kosova (po zvanicnom popisu od prije 5 godina bilo je 7.5 miliona, danas se taj broj procjenjuje na 7.7-7.8 miliona.)
Za BiH naravno nema podataka ali procjene su na negdje oko 4 miliona. Van BiH nikako ne moze biti 'preko 2 miliona' njenih stanovnika jer bi to znacilo da je broj Bosanaca u zadnjih 16 godina skocio za 50%, sto bi znacilo da se brze razmnozavamo i od Albanaca.
Kao sto rekoh - sjedi jedan.
infobrcko

Post by infobrcko »

moje_brcko wrote:
infobrcko wrote:
nemoj ga ometati, ima vazan poziv iz Sa :D :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D
zuna

Post by zuna »

EU ? Jel to kontamo - cim bi usli u EU svi su problemi rjeseni? :lol:
Osim toga EU treba jednu drzavicu u evropi u kojoj se mogu prati prljave pare. :oops: . De da se okrenemo radu i radnim akcijama :-D :-D pustimo evropu neka bude sretna skupa sa rumunijom srbijom i ostalim trubama.
district-beg

Post by district-beg »

van BiH ima preko 2 miliona Bosanaca...eto,ako nas je prije rata bilo 4 mil,(prije 16 god),a nisu se racunali Bosanci u dijaspori,(iako ih je i tada bilo Bog zna koliko); ako se srbija siri za 5 godina pola miliona- mozemo i mi,prema tome,racunaj plus milion i po..i na kraju krajeva,ko zna da nas danas ovdje ima 3.7 miliona,kad je zadnji popis radjen prije 16 god,pouzdanijeg nema
infobrcko

Post by infobrcko »

SFSN wrote:
bosank_a wrote: a sto se tice te raje nase u pravu si nema je bolje ...
samo hajd ti malo do RS pa da vidim kako ce te raja prihvatiti ili tzv. Herceg-Bosne ...
e to je BiH ... ne znam mozes li ti to da shvatis ....
...реално....то јесте БиХ....и то данашња БиХ и другачије нема...
stvarno sto ides na zivce sa tom svojom republikom srpskom...idi ba tuguj za milanom i pusti nas da se radujemo ;)
bosank_a

Post by bosank_a »

infobrcko wrote:
SFSN wrote:
bosank_a wrote: a sto se tice te raje nase u pravu si nema je bolje ...
samo hajd ti malo do RS pa da vidim kako ce te raja prihvatiti ili tzv. Herceg-Bosne ...
e to je BiH ... ne znam mozes li ti to da shvatis ....
...реално....то јесте БиХ....и то данашња БиХ и другачије нема...
stvarno sto ides na zivce sa tom svojom republikom srpskom...idi ba tuguj za milanom i pusti nas da se radujemo ;)
Daj ba sto si takav :-D Taman smo se oko neceg slozili.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

moje_brcko wrote:van BiH ima preko 2 miliona Bosanaca...eto,ako nas je prije rata bilo 4 mil,(prije 16 god),a nisu se racunali Bosanci u dijaspori,(iako ih je i tada bilo Bog zna koliko); ako se srbija siri za 5 godina pola miliona- mozemo i mi,prema tome,racunaj plus milion i po..i na kraju krajeva,ko zna da nas danas ovdje ima 3.7 miliona,kad je zadnji popis radjen prije 16 god,pouzdanijeg nema
Srbija se ne siri pola miliona za 5 godina. Procjenjena brojka od 200-300 hiljada viska danas je vecinom zbog izbjeglica sa Kosova.
Ne postoje podaci o broju Bosanaca i Hercegovaca u dijaspori od prije rata, moze se govoriti o ciframa od nekoliko desetina hiljada, ne vise, mada je i to puno. Milion i po Bosanaca u dijaspori? Ma kakvi. 500 hiljada bi bilo previse. I ovdje govorimo o svim etnickim grupama, ne samo o Bosnjacima, i o ljudima koji su rodjeni u BiH.
bosank_a

Post by bosank_a »

Ko bi znao kud je ko hodao od '92. na ovamo i svi imaju po dvije adrese i dva-tri paposa ... Pa ako je na zadnjem popisu u BiH bilo skoro 4 miliona stanovnika i oduzmes one koji su odselli i one koji vise nisu s nama ...
mozda bi neko realno stanje bilo da nas je ovdje malo vise od pola one cifre ... valjda ce uskoro napraviti popis stanovnistva ...
district-beg

Post by district-beg »

jeza u ledja wrote:
moje_brcko wrote:van BiH ima preko 2 miliona Bosanaca...eto,ako nas je prije rata bilo 4 mil,(prije 16 god),a nisu se racunali Bosanci u dijaspori,(iako ih je i tada bilo Bog zna koliko); ako se srbija siri za 5 godina pola miliona- mozemo i mi,prema tome,racunaj plus milion i po..i na kraju krajeva,ko zna da nas danas ovdje ima 3.7 miliona,kad je zadnji popis radjen prije 16 god,pouzdanijeg nema
Srbija se ne siri pola miliona za 5 godina. Procjenjena brojka od 200-300 hiljada viska danas je vecinom zbog izbjeglica sa Kosova.
Ne postoje podaci o broju Bosanaca i Hercegovaca u dijaspori od prije rata, moze se govoriti o ciframa od nekoliko desetina hiljada, ne vise, mada je i to puno. Milion i po Bosanaca u dijaspori? Ma kakvi. 500 hiljada bi bilo previse. I ovdje govorimo o svim etnickim grupama, ne samo o Bosnjacima, i o ljudima koji su rodjeni u BiH.
naravno da sam s tim racunao
Post Reply