Bihać - bedem krajine

Zanimljivosti, dešavanja i kulturno-politički život u Bihaću, Buzimu, Cazinu, V. Kladuši, Bos. Petrovcu, Sanskom Mostu, Bos. Krupi...

Moderator: Chloe

Post Reply
%tacno*

#51 Re: Kroz Bihac...

Post by %tacno* »

:( :(

http://www.biscani.net/index.php?stream ... &vid=19836

poznati ugostitelj

Neka mu je vjecni rahmet dusi
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#52 Re: Kroz Bihac...

Post by anthraxQ »

_tulumba_ wrote:
Hodidid wrote:
_tulumba_ wrote:Ima li iko iz Bihaća, da me uputi u sam Bihać (generalno grad, hranu, kafice, sta moram vidjeti, cega da se klonim, kakvi su biscani/anke ljudi tak') ..uskoro sam "stanovnik" bisera na Uni a jos nikad nisam ni bio tamo niti koga poznajem :roll: :-D
Oklen si :D ? By the way tvrd i potezak svijet. Prilicno za sebe onako. Ne vole dosljake. trebaju godine i godine da te prime medju "svoje". Kad i ako te prime medju svoje onda si mali bog.Ali nisu ti to prilike :D .

Od mjesta za izaci Imas Tasun i Macao blizu autobuske stanice. Istom ulicom prema centru s lijeve strane kad predjes most imas Paviljon. Imas Papayu,River na samoj Uni itd. U samom centru imas 6-7 kafica gdje je Bondeno najpoznatiji.Za klopu u gradu imas River, Paviljon, restoran Belvederre i Cavkunovica u centru sa kuhanim jelima.

E da i kloni se Biscanki. Zahebate su.
Hvala lijepo na podijeljenim info. :) Dacu se bukvalno u istrazivanje grada, u slobodno vrijeme i trenutno mi je najveca briga upravo klopa :lol: Vjerujem sto se tice prihvatanja novih ljudi, ne razlikuju se vjerovatno od ostalih dijelova BiH..Inace, iz nicaZe sam a ni mi nismo nista bolji po tom pitanju :D (Tešnjaci znaju uglavnom to! :-) ) Sto se tice Biscanki, nikakav problem pa ako je k'o na glasu zahebanih iz centralne Bosne, onda su Zenicani hehe ..a jos kad bih ti rekao iz kojeg sam tacno naselja, bolje bi njima bilo da se mene klone :-) :D

koje naselje? Jel ono prije bolnice ili ono kod zeljeznicke stanice? Da ne imenujem. :D
Hodidid

#53 Re: Kroz Bihac...

Post by Hodidid »

More bit Jalija, Mokusnice, Radakovo, Crkvice, Kineski zid itd....
Mannequin

#54 Re: Kroz Bihac...

Post by Mannequin »

Tasun.. Ako zelis da dobijes ne samo casu/flasu u glavu nego i sto, onda bujrum tamo :) Krkanska muzika, normalnog covjeka ni u prici. U zimsko doba za nocne izlaske no.1 disco club Pasarela - super uredjeno, normalna raja i dobra muzika, slijedi Piramida gdje se svaki vikend odrzavaju rock svirke :) Za popodnevne kafe opet Pasarela, Hard Rock, Alhambra i Avlija. To bi bilo oko izlazaka.
Oko hrane necu nista pisati, jer uvijek sto je meni ukusno - drugima nije i obrnuto.

Znam da kasnim s ovim postom, ali eto da se nadje za ubuduce :-)
kakavdanakneiskustvu

#55 Re: Kroz Bihac...

Post by kakavdanakneiskustvu »

ima li snijega u bihaću?
Bosanski_kralj

#56 Re: Kroz Bihac...

Post by Bosanski_kralj »

kakavdanakneiskustvu wrote:ima li snijega u bihaću?
Ima, grad je juče skorz slabo bio očišćen, ne znam kakvo je stanje danas.
BISCANIN2

#57 Re: Kroz Bihac...

Post by BISCANIN2 »

Bosanski_kralj wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ima li snijega u bihaću?
Ima, grad je juče skorz slabo bio očišćen, ne znam kakvo je stanje danas.
Danas je puno bolje a snijeg ima oko 50 cm i jos nekakav vlazan i tezak.
Kralj Tvrtko I.

#58 Re: Kroz Bihac...

Post by Kralj Tvrtko I. »

ajmo sliku koju ubaciti da vidimo
kakavdanakneiskustvu

#59 Re: Kroz Bihac...

topi li se,zna li ko ima li ga poslije prelaza izačić,jesu li čiste ceste?
Bosanski_kralj

#60 Re: Kroz Bihac...

Post by Bosanski_kralj »

Prohodni su putevi, uz dobre zimske gume ne bi trebalo biti nigdje problema.
kakavdanakneiskustvu

#61 Re: Kroz Bihac...

Bosanski_kralj wrote:Prohodni su putevi, uz dobre zimske gume ne bi trebalo biti nigdje problema.

hvala
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#62 Koliko košta taxi prevoz Bihać - Plitvice?

Post by PipiDugaDevetka »

Treba mi i broj telefona tog taxiste da ga dadnem turisti iz HONG-KONGA koji dolazi u regiju u maju 2013.g., pa njih nekoliko želi da se prevezu do PlitvicA NP. Molim na pp broj telefona taxiste, po mogućnosti sa znanjem engleskog jezika.
Hodidid

#63 Re: Koliko košta taxi prevoz Bihać - Plitvice?

Post by Hodidid »

Obicno je markica kilometar. Tu negdje okvirno kontam da bi mogli proci sa 60-80KM u jednom pravcu.Jedino ako ih ne bi nesto extra oderao kad bi vidio da su stranci.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#64 Re: Koliko košta taxi prevoz Bihać - Plitvice?

Post by Matijevic_Vlado »

engleski znaju samo nasa dva Sa taxista sa foruma :mrgreen:
CungaLunga

#65 Re: Koliko košta taxi prevoz Bihać - Plitvice?

Post by CungaLunga »

Mozda ovi imaju informacije, a i stranica im je na eng, kratko ali je ipak nesto :D

http://taxi-bihac.jimdo.com/english/
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#66 Re: Koliko košta taxi prevoz Bihać - Plitvice?

Hvala na informacijama svima. Odoh dojaviti u Hong-Kong ovu web. stranicu putem e-mail poruke. Valjda taxisti neć puno odrati gospođu Ritu koja me je zamolila da joj dojavim za cijene.
PipiDugaDevetka

#67 Re: Koliko košta taxi prevoz Bihać - Plitvice?

Greška je moja, izgleda da su Kinezi što dolaze u maju iz Tajwana. To sam utvrdio po extenziji e-mail adrese: ''tw''.
BISCANIN2

#68 Re: Koliko košta taxi prevoz Bihać - Plitvice?

Post by BISCANIN2 »

Pipi odvešću ih ja na Plitvice čak im mogu preporučiti gdje da odjsednu šta vide itd ,jer sam u toj branši i imam dobre veze sa Plitvicama.
Edin H.

#69 Re: Koliko košta taxi prevoz Bihać - Plitvice?

Post by Edin H. »

Pa sto ne trazite taksiste koji govore kineski onda? :oops:

:D
swanfilter

#70 Re: Koliko košta taxi prevoz Bihać - Plitvice?

Post by swanfilter »

Ima da im prisjedne posjeta kad ih oderu ..
PipiDugaDevetka

#71 Re: Koliko košta taxi prevoz Bihać - Plitvice?

POZIV PRIVATNIM IZNAJMLJIVAČIMA, OBRTNICIMA I SVIM ZAINTERESIRANIM

Poštovani,

u tijeku je izrada novih web stranica JUNP „Plitvička jezera“. Želja nam je da sve posjetitelje web stranica, osim ljepote Jezera i ponude Nacionalnog parka, upoznamo i s bogatom ponudom lokalne zajednice.

Svima koji se bave ugostiteljstvom, bilo da je riječ o gastronomiji ili smještajnim kapacitetima, kao i ostalim obrtnicima, poduzetnicima ili obiteljsko poljoprivrednim gospodarstvima sa područja općina koje okružuju Nacionalni park Plitvička jezera koji imaju što ponuditi posjetiteljima Plitvičkih jezera, omogućujemo da na našim stranicama, bez ikakve naknade, imaju svoj link kojim će prezentirati svoju ponudu.

Da bismo vas uvrstili na stranice, molimo da nam pošaljete Rješenje o odobrenju za pružanje usluga u domaćinstvu, Registraciju obrta, odnosno Rješenje da su upisani u upisnik subjekata u ekološkoj proizvodnji s pravom proizvodnje ekoloških proizvoda.

Navedena rješenja moraju biti u originalu ili preslika ovjerena kod javnog bilježnika. Zahtjeve koji nemaju potpunu dokumentaciju nećemo uvrstiti na naše stranice. Uz navedena rješenja, molimo da nam dostavite i Vašu web adresu kako bismo je mogli postaviti na naše stranice. Svu dokumentaciju molimo poslati poštom na JU Nacionalni park Plitvička jezera, Znanstveno-stručni centar „dr. Ivo Pevalek”, Plitvička jezera bb, 53231 Plitvička jezera s opaskom : “za web stranice” zaključno s 05.11.2012.

Očekujemo Vas!

JUNP Plitvička Jezera

http://www.np-plitvicka-jezera.hr/hrv/i ... mitstart=7

#72 Re: Kroz Bihac...

Post by zeleni xy »

Image
Mannequin

#73 Re: Kroz Bihac...

Post by Mannequin »

zeleni xy wrote:Image

:thumbup:

Najdrazi grade, sretan ti rodjendan :)
%tacno*

#74 Re: Kroz Bihac...

Post by %tacno* »

cuj opcinski nacelnik... :-) ko da nekoga interesuje ko je opcinski nacelnik

isto kao sto sam citao '' Sretnu Novu ...godinu zeli vam BH Poste Sadik Bahtic''

pa nije vam to prcija niti babovina... :-)
theTruePath

#75 Re: Kroz Bihac...

Post by theTruePath »

:thumbup: :bih:
Post Reply