"Sedmica" na Federalnoj televiziji

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Faust

Post by Faust »

water wrote:ja kad ne poznam sudionike i ne razumijem temu samo pogledam za koga je Pecanin - i ja znam protiv koga sam - nemere jednostavnije! :angry:

:lol: :lol: :lol: Tebi je sve jednostavno...
sulesavic

Post by sulesavic »

Kad pomislim da su izasrali ¹ta su imali, ispostavi se da je dovoljno kvarne hrane pojedeno da æe se novine koristiti, umjesto u WC-u - kao WC, narednih decenija i decenija...

Izvin'te!
irfan2

#53 kristijan ivelic

Post by irfan2 »

sta je bilo na kraju sa njim? mislim ono za muharema bazdulja..cuo sam da je bio suspendovan ...
Faust

#54 Re: kristijan ivelic

Post by Faust »

irfan2 wrote:sta je bilo na kraju sa njim? mislim ono za muharema bazdulja..cuo sam da je bio suspendovan ...
Radio je Babilnsku knjižnicu poslije priloga o Bazduljevim sonetima... Nisam dugo gledao Sedmicu da znam je li još radi priloge...
rikardoreis

#55 Re: kristijan ivelic

Post by rikardoreis »

Radi jos uvijek Babilonsku knjiznicu...u prosloj Sedmici je govorio o Samardzicevom romanu "Ljudi koje su na krilima donijele guske".
sulesavic

#56 Re:

Post by sulesavic »

Faust wrote:Je li iko gledao posljednji prilog u večerašnjoj Sedmici? Kako je Ivelić nablatio Bazdulja i knjigu mu soneta "Heroes" to se dugo nije glasilo u kritičkom životu BiH. Ivelić - od večeras moj omiljeni kritičar...

http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp?wbf_id=60

Napominjem, posljednji prilog....
Šta ćemo sad?
u kontekstu skupa na kojem su bili Duška, Rambo, Adi 202, Bazdulj i gošća mjeseca

Razdvojiti Bazduljev književni rad i ono što nije književnost, ali djeluje na stanje u društvu?

Konstatirati da je Ivelić pametniji od Bazdulja, a Bazdulj od Sarajlića i Duške?

Priznati da smo se ovdje (i na još nekoliko mjesta) možda malo zayebali kad je u pitanju procjena Bazduljevog intelekta?

Pretpostaviti da Bazdulj nije imao adekvatne sagovornike?
uroborus

#57 Re:

Post by uroborus »

Faust wrote:Može li se ovaj prilog čitati kao zavist? Da li će Pukovnik jergović stati u odbranu svog redova? Hoće li Dani FTV proglasiti TV-kućom koja proizvodi govor mržnje? Da li će se kopati po biografiji Ivelića? Ko će dokazivati da Bazduljev pisanje i vrijedi nešto? :D

Eto sapunice za auditorijum gladna spektakla... :dance:

Zaboravio si na Pecanina koji ce ponovo morati da sakupi dovoljno snage i aktivira svoje mozdane vijuge u korist wunderkind Bazdulja...opet cu samo moci zamisljati dokle dosize Bazduljev intelekt,kosmopolitizam i neukaljanost industrial-provincijom u pozadini ;-)

Ako Bono Vox i Zizek ne priskoce tu u pomoc ....i will kill myself :run:
uroborus

#58 Re: Re:

Post by uroborus »

sulesavic wrote:
Faust wrote:Je li iko gledao posljednji prilog u večerašnjoj Sedmici? Kako je Ivelić nablatio Bazdulja i knjigu mu soneta "Heroes" to se dugo nije glasilo u kritičkom životu BiH. Ivelić - od večeras moj omiljeni kritičar...

Šta ćemo sad?
u kontekstu skupa na kojem su bili Duška, Rambo, Adi 202, Bazdulj i gošća mjeseca

Razdvojiti Bazduljev književni rad i ono što nije književnost, ali djeluje na stanje u društvu?

Konstatirati da je Ivelić pametniji od Bazdulja, a Bazdulj od Sarajlića i Duške?

Priznati da smo se ovdje (i na još nekoliko mjesta) možda malo zayebali kad je u pitanju procjena Bazduljevog intelekta?

Sve je relativno...gledaj na to kao na sukob zaraceni knjizevnih gang-ova u koji zele napraviti vlastitu hijerahiju vrijednosti :D
Faust

#59 Re: Re:

Post by Faust »

sulesavic wrote:

Šta ćemo sad?

Nećemo mnogo toga:
- Priznati da je Bazdulj bio odličan u emisiji (nije bilo ni teško u emisiji s nejasnom temom, voditeljicom koja ne reaguje s potpitanjima kad neko od gostiju ne odgovori na njeno pitanje, (a potpitanja su joj jača strana), zbunjenom gošćom mjeseca koja voli jednu Thompsonovu pjesmu, rockerom koji se nervira i muzičkim urednikom koji na mnogo toga nema komentar)
- Ne znam je li Ivelić pametniji od Bazdulja, samo sam zahvalan što je neko rekao da je nešto od Bazduljovih književnih umotvorina obično smeće
- Ne znam za druge, no ne bavim se procjenama intelekta, nego sporadičnom uoptrebom riječi. Procjenjujući te riječi, zaključio sam da mnogo izrečenih pohvala o književniku i novinaru Bazdulju ne odgovoraju njegovim napisima. Eto, to ćemo.
:-D
balea

#60 Re: "Sedmica" na Federalnoj televiziji

Post by balea »

Znam da je prošlo poprilično vremena od ovoga, ali me interesuje da li mogu igdje naći ovaj prilog....
irfan2

#61 Re: "Sedmica" na Federalnoj televiziji

Post by irfan2 »

balea wrote:Znam da je prošlo poprilično vremena od ovoga, ali me interesuje da li mogu igdje naći ovaj prilog....
http://rapidshare.com/files/230320250/sedmica1012.rm
:)
"..ovakve atrofirane maste, i magareceg njakanja, posramili bi se i famozni leksikoni i spomenari iz osnovne skole.."
koji uzas :-) :lol: :lol: :D
Post Reply