NAJBOLJI LIJEK PROTIV OPSTIPACIJE (ZATVORA) ?
Moderator: anex
-
pinkzelena
chuchumbamayumbe wrote:Jedi što više zeljanice!!!![]()
![]()
-
harka
#54 Re: NAJBOLJI LIJEK PROTIV OPSTIPACIJE (ZATVORA) ?
svako jutro dva kiwija pojestinausnica wrote:Nije zezancija, fakat mi treba dobar savjet:
Šta je najbolji lijek za redovno pražnjenje debelog crijeva?
S obzirom da ne pušim cigarete i ne pijem kafu, ova dva najupražnjenija diuretika otpadaju u mom slučaju.
Znam za Bekunis, to ne fercera loše naveče kad se popije, a ujutro potjera. Ali je ukus bljaki, i ne djeluje baš svaki put.
i zeljeni ucinak nece izostati

- The Nightwatchman
a zna li neko kakav lijek protiv flatulencije?
ozbiljno pitam, haj sad svi na guglo pa vid'te sta je flatulencija
ozbiljno pitam, haj sad svi na guglo pa vid'te sta je flatulencija
- Bosanac sa dna kace
a Boga ti @mindjuho kako si rijesila pobljem, haj pljucni molim tenausnica wrote:Hvala jOFLI i ostalima koji su se javili na PP glede ove akcije
kao i svima vama koji ste svojim znanjem i dobronamjernoscu
odlucili pomoci opstipiranoj osobi.
Za sve vas, uspjesno sam rijesila problem i zahvaljujem iz dubine duse
- Dori
Vidis da ga je rijesila....svuda po forumu...ali reca pa sara maloBosanac sa dna kace wrote:a Boga ti @mindjuho kako si rijesila pobljem, haj pljucni molim tenausnica wrote:Hvala jOFLI i ostalima koji su se javili na PP glede ove akcije
kao i svima vama koji ste svojim znanjem i dobronamjernoscu
odlucili pomoci opstipiranoj osobi.
Za sve vas, uspjesno sam rijesila problem i zahvaljujem iz dubine duse
-
lejla1991
#60 Re: NAJBOLJI LIJEK PROTIV OPSTIPACIJE (ZATVORA) ?
Aman ljudi ja vec godinu dana imam problem sa opstipacijom osjecam da cu puknuti..u mjesecu 2 ili 3 puta i to je to...a nista ne pomaze...imali nesto u apoteci da se kupi...al da djeluje, da odma letim u wc
-
Hadzi Lojo
#61 Re: NAJBOLJI LIJEK PROTIV OPSTIPACIJE (ZATVORA) ?
Laneno sjeme i to mljeveno ili tucano u avanu, je najbolji lijek z ate stavri!
Veliku vrhnatu kasiku preliti sa soljom jogurta i ostaviti da stoji min 2 sata, najbolje da prenoci. To koristiti prvih sedam dana ujutro i uvece dok se stolica ne normalizuje, nakon sedam dana koristiti jednom dnevno oko tri mjesca. Pored toga piti vise tecnosti da sjeme sto vise nabubri u crijevima. Ima da kakis ko grlica ali ne proliv!
U zemljama gdje se koristi kruh od crnog brasna (znaci kompletno zrno mljeveno) je ta bolest nepoznata!
Bijelo brasno je bolest za svakodnevnu upotrebu!
Veliku vrhnatu kasiku preliti sa soljom jogurta i ostaviti da stoji min 2 sata, najbolje da prenoci. To koristiti prvih sedam dana ujutro i uvece dok se stolica ne normalizuje, nakon sedam dana koristiti jednom dnevno oko tri mjesca. Pored toga piti vise tecnosti da sjeme sto vise nabubri u crijevima. Ima da kakis ko grlica ali ne proliv!
U zemljama gdje se koristi kruh od crnog brasna (znaci kompletno zrno mljeveno) je ta bolest nepoznata!
Bijelo brasno je bolest za svakodnevnu upotrebu!
- walter kurtz
#62 Re: NAJBOLJI LIJEK PROTIV OPSTIPACIJE (ZATVORA) ?
Imam ja lijek za to javi se na pplejla1991 wrote:Aman ljudi ja vec godinu dana imam problem sa opstipacijom osjecam da cu puknuti..u mjesecu 2 ili 3 puta i to je to...a nista ne pomaze...imali nesto u apoteci da se kupi...al da djeluje, da odma letim u wc
-
ja71
#63 Re: NAJBOLJI LIJEK PROTIV OPSTIPACIJE (ZATVORA) ?
javi se ti ljekaru za svaki slucaj. ovo je stvarno ekstremno.lejla1991 wrote:...u mjesecu 2 ili 3 puta i to je to...a nista ne pomaze...imali nesto u apoteci da se kupi...
-
Klitemnestraaa
#64 Re: NAJBOLJI LIJEK PROTIV OPSTIPACIJE (ZATVORA) ?
Djeluje trenutno, ali nije stalno rjesenje. Meni najvise sto pomaze je ujutro pola litre-litru vode da prazan stomak i mao sacekati i onda polako s obrocima. Jedem samo kad osjetim da me stomak zaboli koliko sam gladna. I izbacila sam kruh i tjesteninu, pojedem neko pecivo i uglavnom s crnim tjestom. Sjemenke lana, med, cimet, sve su to super stvari...lejla1991 wrote:Aman ljudi ja vec godinu dana imam problem sa opstipacijom osjecam da cu puknuti..u mjesecu 2 ili 3 puta i to je to...a nista ne pomaze...imali nesto u apoteci da se kupi...al da djeluje, da odma letim u wc
Ali ono sta je najvaznije je jesti samo kad dodje glad, a ne iz dosade sve zivo pozobati kako sam ja znala i izbaciti cokoladu i kruh, ici na trcanje ili neku fizicku aktivnost i puno vode. Meni je to pomoglo.