EDI MAAJKI ne daju HR pasoš, BEŠLAGIĆU već dali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sekretar

#51 Re: EDI MAAJKI ne daju HR pasoš, BEŠLAGIĆU već dali

Post by sekretar »

nausnica wrote: a jedan papak iz Tešnja (izvinjavam se svim ljudima iz Tešnja, nadam se da će razumjeti šta želim reći)
Ja nisam iz Tešnja. Al' ne kontam šta hoćeš reći i što je papak?
Bonnie-Clydova mala

#52 Re: EDI MAAJKI ne daju HR pasoš, BEŠLAGIĆU već dali

Post by Bonnie-Clydova mala »

moje_brcko wrote:
Bonnie-Clydova mala wrote:
nausnica wrote:Na HR Piramidi večeras, tema Edo Maajka i zašto taj čovjek još uvijek nema HR papire i putovnicu. Jednostavno mu ne daju, vozaju ga i ignorišu već godinama.

Tokom rasprave saznamo da je Enis Bešlagić bez ikakvih problema, sa štelom koju je našao u Zagrebu, dobio HR putovnicu još davno.

Pobudalim.

Malo mi je krivo, tj podosta mi je krivo, što jedna faca i pravi umjetnik poput Ede Maajke koji u HR živi već ihajhaj, još uvijek nema putovnicu jer mu je ne daju, a jedan papak iz Tešnja (izvinjavam se svim ljudima iz Tešnja, nadam se da će razumjeti šta želim reći) preko štele dobije i to odmah :sad: :( :? :sad: :( :?

Ta dva lika (Edo vs Enis) se ne mogu nikako porediti...

Po stvarima koje Bešlagić radi i kako ih radi, saznajemo da je riječ o papku, ne zato što je iz Tešnja već fakat zato što jednostavno ima onu pronicljivu proračunatu papansku malograđansku dušu, i snima takve bljuvotine i gluposti da sam ga davno prekrižila ko potencijalni kvalitet. Toliko se on uvukao onom Zuhri u pakšu, da mi je zlo kad gdje vidim jednog, vidim i drugog, nema više projekta bez njih, a kvaliteta - nigdje. Enis je već davno počeo da liči na malog papka koji se dočepao svjetla grada, i u strahu da ponovo ne završi u vukojebini, prihvata svakave poslove i u sve se petlja, a nije dobar. Postao je pravi karakterni glumčić, koji nije u stanju glumiti išta drugo osim papka iz Tešnja, samo uvijek u drugim oblicima.

Edo Maajka na drugu stranu je lik sam za sebe, Don jebeni Kihot, sam protiv vjetrenjača, nije prodana duša, ne leti na sve što mu dođe pod noge, jednostavno bira i vjeruje u sebe. Svi ga vole, i mladi i stari, ima dušu i ljudi je razumiju. Ne glumi nikoga, samo je ono što jeste - kvalitet. I to mu niko ne može osporiti.

Ipak, Edo Maajka još uvijek nema ni domovnicu ni putovnicu. Niko mi ne može reći da Edo Maajka nema veće i više štele u Zagrebu od Enisa nekakvog Bešlagića. Ali onda se sjetim kako će papak sve učiniti samo da dođe do cilja i po svaku cijenu. Žao mi je što i Edo nije papak jer bi do sad imao putovnicu :sad:

Uffff, eto.... Tištilo me, tištilo, i morala sam ovo izbaciti iz sebe.

Ma lijepo si se ti ovdje napričala. Al zbog čega je jedan bolji od drugog???
Po čemu je Enis "papak iz Tešnja", a E. Majka nije "papak iz Brčkog, il odakle li je već", ako ćemo već pričati o papanluku i vezat ga za gradove porijekla?

Nekome je E.Majka bezveze, a Enis super. Njih dvojica su dva različita umjetnika i svaki je poseban na svoj način. I što se jedan uvlači u dupe, a drugi ne uvlači? Mislim da se obojica uvlače, inače ne bi, dok traže selameta u Hrvatskoj, obojica dobro kotirali u toj istoj Hrvatskoj. Samo je jedan uspješniji uvlakač od drugog.

Btw, Edo Majka je posebna priča, ja ga lično ne volim i smetaju mi psovke u njegovim pjesmama.S druge strane Enis je ako ništa, stvarno smiješan kad ga posmatraš u miljeu poslovično od humora operisanih Hrvata...
Brcko ba i Tesanj... :-?
Poenta - ako se priča o papcima, ne treba se pričati i o gradovima.

A šta nije jasno Brčko/Tešanj? Joj glupe polemike...odustajem...
Arogantni

Post by Arogantni »

Edo je za mene kreten...Enis (jel se tako zove?) je super glumac!

Pa zar ima i jedan bosanac da nebi "dao guze" da mu daju Hrvatski pasos?
[pitanje se odnosi samo na bosance koji imaju BIH pasos]
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

Hoće da ti kaže da je Bešlagić provincijalac, pošto je iz provincije.
Mislim... ima tu dosta istine, ali može da bude, ne mora da znači.
Meni je onaj glavonja Maajka ( sad ja kao moram da pišem sa dva a ), seljak par exellance, ali ko me pita. Još se uobrazio, a najgore je kad se seljak* popapuči. Gore nego kad dođe do para ili završi fakultet. :D

* glavati gumeni opanak :D
cica maca

Post by cica maca »

Svi priznati umjetnici, znaci koji su u udruzenju umjetnika drzave, imaju vece privilegije pri dobijanju viza (zbog nastupa itd.) od obicnih gradjana.
Ja mislim da je Edo trazio putovnicu samo iz jednog razloga, a to je zbog zastite autorskih prava, jer je u Hrvatskoj donesen zakon koji se i postuje, za razliku od BiH. Cujem da ce mnogi umjetnici iz BiH takodjer traziti Hrvatsko drzavljanstvo bas iz ovog razloga.
Nije kriv Enis sto je snalazljiviji od Ede :)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

moje_brcko wrote:Enis je zaista dobar glumac,komicar...mozda jedan od boljih u regionu u ovom momentu! Edo Maajka je bez mozda najbolji u regionu u svojoj bransi...medjutim, Edo nikad nije dosao na pozornicu i ismijavao Bosnu i Bosance kao sto to Enis u svakoj novoj emisiji NMK radi! Dakle, o tome je rijec! Edo sine, vrati se ti nama, ima i ovdje hljeba..ili ko sto neko rece, sta ce mu hrv. kad i ma bolji heh..
tu se vratimo na jednu staru raspravu:
Da li Enis Beslagic pokrenuo trend glupog Muje i jos glupljeg Sulje, ili se takvi vicevi pricaju od pamtivijeka?

Ja ponavljam: koliko god mu sve uloge bile kao preslikane, drago mi je kad upalim novuTv i vidim njegovu facu.

PS Nesto mi u NMK i ne djeluje glupavo, stavise ima super rolu - kud god podji, Semsi na portu dodji :D
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

Da li ta zaštita autorskih prava važi samo za hrvatske umetnike? Nemoguće, ako se usvoji takav zakon ( bolje rečeno poštuje, pošto on na papiru postoji odavno ), onda on važi za sve.
A šta je to snalažljivost? Meni je to na ovim prostorima sinonim za lopova. :D
Last edited by enes-s on 11/10/2007 10:08, edited 1 time in total.
nausnica

Post by nausnica »

Do Viđajna! :bih:
enes-s

Post by enes-s »

mIRCerka wrote: tu se vratimo na jednu staru raspravu:
Da li Enis Beslagic pokrenuo trend glupog Muje i jos glupljeg Sulje, ili se takvi vicevi pricaju od pamtivijeka?
Ima facu za takve stvari. :D Prikazuje Bosance kao glupake i na tome zarađuje. U svakoj ulozi je glupi Bosanac.
Videh da ga Severina gotivi. Žene vole takve. Glup je, smešan i ima velikog pitona. Idealno.
*mima*

Post by *mima* »

Jeli ono nausnica otkriva Ameriku?
enes-s

Post by enes-s »

Mene je Enis nervirao, ali sada mi je simpatičan. Ovaj Maajka mi je uvek bio umišljena sirovina.
tempora

Post by tempora »

Nista ne znam o tome da li Edo nije dobio pasos ili nije.Koliko znam u svakoj drzavi postoje jasni zakoni o naturalizaciji, pa ce biti ako ga nije dobio, da nije ispunio te zakone( ako izuzmemo kupovinu pasosa 90tih godina i sl) ili nije od drustvenog znacaja da bi se za njega napravio izuzetak.
Jedina interesantna stvar u svemu ovome je ta sto jedan broj BiH gradjana biva gradjanin drugog reda jer posjeduje samo BiH pasos.E to je tragedija.A to sto Edo ili Enis zasluzuju ili ne zasluzuju hrvatski pasos, to je za mahalu. :oops:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

enes-s wrote:
mIRCerka wrote: tu se vratimo na jednu staru raspravu:
Ima facu za takve stvari. :D Prikazuje Bosance kao glupake i na tome zarađuje. U svakoj ulozi je glupi Bosanac.
Videh da ga Severina gotivi. Žene vole takve. Glup je, smešan i ima velikog pitona. Idealno.
A ko je kriv za stereotip glupog Bosanca?

MI! I onda se meni spocitava stosta negativno kad kazem da me nerviraju raznorazni grbovi i slicne nebuloze, ali sami smo si krivi jer u Sarajevu rijetko kad cujem vic o Juri Peri (izuzev Perice malog i sestre mu marice) vec cujem samo Mujo, Fata, Suljo, Huso, Haso i Hata...

Ko prica te viceve? MI!!!

Dokaz?

Radi Suljo u pekari, Dosao Mujo da ga obidje i kaze:
M: Imal' hljeba?
S: NEma.
M: Imal' kifli?
S: Nema.
M: Imal' pereca?
S: Nema.
M: Pa sta ima?
S: Ma evo nista, radi se.

Ko je ispricao vic? Cini mi se ciko iz Sarajeva, u CODE nagradnoj igri.

Ko je kriv sto nas svi smatraju glupima? Mi.

Sto se tice Enisa i putovnice, pa sad je na red carpetu bila reportaza o folkerici Super Silvi, imala tesku saobracajnu nesrecu i nije zdravstveno osigurana i Red Carpet pokusava uticati na udrugu umjetnika hrvatske, ali kad je Alka isto to trazila prije godinu dana, da se uplacuje staz, dobila je odbijenicu - bila je kod Hloverke u emisiji povodom toga.

Dakle, hos pjevat' bujrum ali ne smatramo te umjetnikom vrijednim clanstva.

PS Zar nije i Tarik Filipovic u nekoliko filmova glumio gay ili metro lika? Pa jel iko rekao da on predstavlja sve Bosance i HErcegovce gayovima? Nije.
Ovo je u pitanju Enis i njegov Tesanj i pljuvanje po tome.
A Enisu svaka cast na uspjehu.
enes-s

Post by enes-s »

tempora wrote:Nista ne znam o tome da li Edo nije dobio pasos ili nije.u.
Uh dilema... nije dobio ili nije, pitanje je sad.
Pa nije, bili sinoć na Piramidi. Ko ga jebe. :D Glavonja. :D
obuca

Post by obuca »

i onda ovi u BiH prime Halku Kujicu u udruzenje umetnika i sve je super sve je za 5 kad si musko i volis nogomet :lol: :lol: :lol:
incognito071

Post by incognito071 »

obuca wrote:i onda ovi u BiH prime Halku Kujicu u udruzenje umetnika i sve je super sve je za 5 kad si musko i volis nogomet :lol: :lol: :lol:
ja mislim (opet) da si ti ljubomorna na alku vujicu :D :D :oops:
obuca

Post by obuca »

ko je tebi reko da mislis :D
tempora

Post by tempora »

enes-s wrote:
tempora wrote:Nista ne znam o tome da li Edo nije dobio pasos ili nije.u.
Uh dilema... nije dobio ili nije, pitanje je sad.
Pa nije, bili sinoć na Piramidi. Ko ga jebe. :D Glavonja. :D
Ne, nije dilema.Rekoh da ne znam i interesuju me samo cinjenice, a ne interpretacija. :shock:
enes-s

Post by enes-s »

Znaš kako, kad Bosanac ispriča vic o Muji i Hasi ( u originalu Sulji ), onda ga on ispriča iz zajebancije, da bi se zabavio, napravio dobru atmosferu.
Međutim, kad taj isti vic ispriča neko ko nije Bosanac, on često to ne radi iz istih pobuda, nego priča taj vic da bi omalovažio i uvredio. :D Nije uvek tako, ali često.
Znaš šta sam primetio... kada Srbinu u Srbiji ispričaš vic ( koji je duhovit i jako smešan ) u kojem Srbin ispadne glup, verovala ili ne, niko se ne smeje.
incognito071

Post by incognito071 »

obuca wrote:ko je tebi reko da mislis :D
a i cuo sam kako Alka ima bolje 'pele od tebe :oops: :oops:

:D :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

enes-s wrote:
Znaš kako, kad Bosanac ispriča vic o Muji i Hasi ( u originalu Sulji ), onda ga on ispriča iz zajebancije, da bi se zabavio, napravio dobru atmosferu.
Međutim, kad taj isti vic ispriča neko ko nije Bosanac, on često to ne radi iz istih pobuda, nego priča taj vic da bi omalovažio i uvredio. :D Nije uvek tako, ali često.
Znaš šta sam primetio... kada Srbinu u Srbiji ispričaš vic ( koji je duhovit i jako smešan ) u kojem Srbin ispadne glup, verovala ili ne, niko se ne smeje.
tako je svugdje u svijetu osim ovdje. crnci se medjusobno zovu NIGGAZ a ti stisni pa mi to reci...

problem je u nama...
i da, Enis je dobio papire, bio na 69 show - zuhra show na HRT.
fantom slobode

Post by fantom slobode »

I neka ga ne daju.Ako mu je frka, neka ide da trazi pasos Srbije, rekose, ko god se tako osjeca, dobice.Pa eto sta mu fali, ako se bude koji dan lose osjecao, neka ode da popuni zahtjev :-D
Uostalom, sta komplikuje, neka se ozeni, mozda dobije na zenu domovnicu.Nadam se da mu nasi forumasi mogu pomoci sa savjetima, koliko to kosta,(on je poznat-mozda moze i dzaba), kako prici da ona pomisli da ti je stalo, koliko treba izdrzati i strpiti se dok odredjeno zakonsko vrijeme prodje, kako tih godina popunjavati vrijeme, da li se moze zena i ne slusati, kakve su mogucnosti seksa izvan kuce (zbog svog licnog zadovoljstva-ko je inace vidio sa zenom se seksat'), moze li se negdje drugo prespavat' (valjda bi on mogao, ono makar nakon koncerta) itd...itd...
Hera

Post by Hera »

Boli me p***a :-D i za jednog i za drugog. Ogavni su obojica. Edo sta se nabljuvao o ex-wife je fuj. Kao bila ljubomorna. A njega nikad kuci nije bilo i uz to je varao, u svakom gradu je imao curicu neku. A Enis je frckava seljacina koja se dobro snasla. Haha jest' dobro nekad biti zao :-)
enes-s

Post by enes-s »

Evo ja ću Edi savetima da pomognem. Ima pivo ( pivu ) da kupi u dragstoru za 5 kuna. Što mu je velika ušteda za kućni budžet.
BHG

Post by BHG »

puca mi qrac i za edu i za enisa
Post Reply