Gužva u gradu i nepotrebni semafori na svakom koraku...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

dimu

Post by dimu »

mali Ninja wrote:ja sam za to da budu trepčuća zelena i sto vise kamera (fotića) na raskrsnicama 8)

sacekaj dok bosnje skontaju da skidaju zadnje tablice, onda ce bit veselo :lol:
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Najsmješnije mi je što murije nikad nema na mapi kad je špica... ljudi sami sve rješavaju... psovkama, gestikulacijama, tučama čak... a murija stoji na nekom bezveznom mjestu sa radarom iako svi mile 10. na sat... alal im poso...

fakat na svim pozicijama su bezzezze ljudi... a mislim da je set semafora za raskrsnicu negdje oko 20 000 km... minimum.,...
obuca

Post by obuca »

dimu wrote:
mali Ninja wrote:ja sam za to da budu trepčuća zelena i sto vise kamera (fotića) na raskrsnicama 8)

sacekaj dok bosnje skontaju da skidaju zadnje tablice, onda ce bit veselo :lol:
i zalete se kroz crveno i skinu gace i policija dobije sliku dupeta :lol: :lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Jebo semafore...

Prije jedno dva sata pokupi auto zenu na po jebenog pjesackog... onog pjesackog o kojem ja vazda vazim, pravac stadion Grbavica - most kod Elektroprivrede, izmedju Aleje lipa i Vilsonovog...

Jebem ti vise i krkana i onog ko kaze da semafori ne trebaju :x Pa jel dosta vise turiranja kad god se vidi pjesak na jebenom pjesackom, sviranja, tersanja???

Jel' iko uopste procita STA ZNACI I ZA STA SLUZI PJESACKI PRELAZ???

I jos mi drot rece da je lik izgleda pod dozom bio... A zenu odnijeo skoro tri metra od pjesackog i jso presao na lijevu stranu...

Ma sta da pricam... Jaci vlada...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:Jebo semafore...

Prije jedno dva sata pokupi auto zenu na po jebenog pjesackog... onog pjesackog o kojem ja vazda vazim, pravac stadion Grbavica - most kod Elektroprivrede, izmedju Aleje lipa i Vilsonovog...

Jebem ti vise i krkana i onog ko kaze da semafori ne trebaju :x Pa jel dosta vise turiranja kad god se vidi pjesak na jebenom pjesackom, sviranja, tersanja???

I jos mi drot rece da je lik izgleda pod dozom bio... A zenu odnijeo skoro tri metra od pjesackog i jso presao na lijevu stranu...

Sta bi sa zenom ba?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Lokva krvi, drot kaze izbio je bukvalno autom na drugu stranu ceste, valjda glavom od ivicnjak maznula... Tako bar on kaze... Hitna ju je odvela...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:Lokva krvi, drot kaze izbio je bukvalno autom na drugu stranu ceste, valjda glavom od ivicnjak maznula... Tako bar on kaze... Hitna ju je odvela...
a sta je autu bilo?
pinkzelena

Post by pinkzelena »

_BosanaC wrote:Jebo semafore...

Meni su najsmješniji,ustvari najgori oni..koji mi psuju kad prelazim na pješačkom..ili u slučaju gdje su semafori,kad se upali zeleno pješacima..on iz auta maše rukom,psuje i izderava se pješacima.. :-)
A da ne govorim da saobraćajna kultura i tolerancija u Sarajevu ne postoji.Pa to je nevjerovatno.. po pola sata čekaš da te propusti neko na raskrsnicama kad si s autom,a kad si pješak..staće ti da pređeš,al prekosutra...
dimu

Post by dimu »

_BosanaC wrote: Prije jedno dva sata pokupi auto zenu na po jebenog pjesackog... onog pjesackog o kojem ja vazda vazim, pravac stadion Grbavica - most kod Elektroprivrede, izmedju Aleje lipa i Vilsonovog...
zeznut je taj prelaz fakat, ima na pocetku mosta pjesacki ali sa semaforom pa valjda se svi zalete nakon tog pjesackog ko ono nemaju obavezu stajati do iduceg semafora.

a meni se cini da je ondje poprilicno mracno, tj nije dobro osvjetljeno tako da je bas zeznuto pjesacima koji tuda prelaze

a sta ces, kad nam je policija qrac, kad su ikome napisali kaznu sto nije propustio pjesaka ? ja mislim da takvih kazni napisu 5 mjesecno ukupno, a mogli bi 5000 dnevno. zato pisu za gluposti poput pojasa i svjetala po danu, u gradu naravno. nidje veze

pinkzelena wrote: Meni su najsmješniji,ustvari najgori oni..koji mi psuju kad prelazim na pješačkom..ili u slučaju gdje su semafori,kad se upali zeleno pješacima..on iz auta maše rukom,psuje i izderava se pješacima.. :-)
A da ne govorim da saobraćajna kultura i tolerancija u Sarajevu ne postoji.Pa to je nevjerovatno.. po pola sata čekaš da te propusti neko na raskrsnicama kad si s autom,a kad si pješak..staće ti da pređeš,al prekosutra...
a nije samo do vozaca, koliko pjesaka prelazi kad im je crveno, ili prelazi gdje nema pjesackog, a mrsko im sacekati 10 sekundi da se upali zeleno ili im je mrsko proci 10 metara do pjesackog

opet kazem policija tu nista ne radi, koliko vozace treba paliti po dzepu za nepropustanje pjesaka toliko i pjesake treba derati na pretrcavanje ceste gdje nema pjesackog odnosno prelazenja na crveno
amrica

Post by amrica »

mIRCerka wrote:
Guento wrote: 2) Zasto u Sarajevu nastupi potpuni KOLAPS saobracaja kad padne i najmanja kisa?
to i mene zanima..

strah od vode, da ne stane u baru slucajno. Mada i ja izbjegavam ici pjeske kad pada, najvise zbog vozaca sto voze 70 na sat tik uz pločnik po barama, a tusiranje prljavom vodom nastojim izbjeci, cak i po cijenu peglanja u guzvi.
Post Reply