Govor muftije Zukorlica
- seln
MOJ poglavar nije, pa da jebe rak raka....jeste najvisi cinovnik vjerske zajednice kojoj pripadam, to da....ali poglavic....venera888 wrote:pa oni ga vec imaju,on je poglavar svih Bosnjaka pa tako i njih![]()
ja bi im poklonila tebe
I da jeste poglavar svih Bosnjaka, kakve to veze ima sa Sandzakom i srbima islamske vjeroispovijesti koji tamo zive?
P.S. Haris mi nije ni poglavic ni glavic...
-
venera888
selnicu moj dragi,mozda nije tebi ali ja tebe i ne gledam kao prosjecnog bosnjuseln wrote:MOJ poglavar nije, pa da jebe rak raka....jeste najvisi cinovnok vjerske zajednice kojoj pripadam, to da....ali poglavic....venera888 wrote:pa oni ga vec imaju,on je poglavar svih Bosnjaka pa tako i njih![]()
ja bi im poklonila tebe
I da jeste poglavar svih Bosnjaka, kakve to veze ima sa Sandzakom i srbima islamske vjeroispovijesti koji tamo zive?
ne govorim o srbima islamske vjeroispovjesti vec govorim o bosnjacima
-
Kralj Tvrtko XXVIII
Cuj Srbi islamske vjeroispovjesti.
Koji degen.
-
Kralj Tvrtko XXVIII
Nije on je Nijemac. Kakve to veze ima sa Bosnjacima u Sandzaku. Pogledaj malo mape srednjovijekovne Bosne, pa ces vidjeti kome je i kako pripadao Sandzak. To se care uci u osnovnoj skoli. Pogledaj i koji sandzaci su bili dio bosanskog ejaleta u sklopu osmanske imperije._BosanaC wrote:Jel' Hans iz Njemacke koji je primio islam Bosnjak?Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Cuj Srbi islamske vjeroispovjesti.![]()
![]()
Koji degen.
-
_BosanaC
Cool, a svi katolici su Italijani tj. po Hrvatske su Italijani jer je Rim palio i zario po tom dijelu prije stoljeca sedmog?Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Nije on je Nijemac. Kakve to veze ima sa Bosnjacima u Sandzaku. Pogledaj malo mape srednjovijekovne Bosne, pa ces vidjeti kome je i kako pripadao Sandzak. To se care uci u osnovnoj skoli. Pogledaj i koji sandzaci su bili dio bosanskog ejaleta u sklopu osmanske imperije._BosanaC wrote:Jel' Hans iz Njemacke koji je primio islam Bosnjak?Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Cuj Srbi islamske vjeroispovjesti.![]()
![]()
Koji degen.
Jasta radi... A i papa je garant Hrvat.
-
Kralj Tvrtko XXVIII
_BosanaC wrote:Cool, a svi katolici su Italijani tj. po Hrvatske su Italijani jer je Rim palio i zario po tom dijelu prije stoljeca sedmog?Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Nije on je Nijemac. Kakve to veze ima sa Bosnjacima u Sandzaku. Pogledaj malo mape srednjovijekovne Bosne, pa ces vidjeti kome je i kako pripadao Sandzak. To se care uci u osnovnoj skoli. Pogledaj i koji sandzaci su bili dio bosanskog ejaleta u sklopu osmanske imperije._BosanaC wrote: Jel' Hans iz Njemacke koji je primio islam Bosnjak?![]()
Nemas care pojma sa historijom. Tvoji stavovi su u krajnju ruku presmijesni. Ti si taj koji bi da kroji politiku na ovom forumu a nikako ne kontas da te niko zivi ne benda, tj da se nebitna persona koja izgleda jedino svoje stavove moze da izkaze preko foruma krijuci se iza nicka. Ti covjece jedan anonimac. Bosnjaci su i u Sandzaku, i u Srbiji, i u Hrvatskoj i u Njemackoj. Nasa dijaspora je ogromna. A savjetujem ti da odes u Novi Pazar ako si faca pa da njima objasnis ko su oni i sta su. Posto si toliko pametan vjerujem da ces ih za par sati ubijediti da su Srbi pa ce se na sljedecem popisu mozda tako izjasniti.
Kad se sjetim tvog stava oko nezavisnosti Kosova dodje mi da placem od smijeha. Ja cekam dan kada Kosovo bude nezavisno, a to ce biti vrlo brzo da prozovem tebe javno na forumu. Prihvati cinjenicu ogromna vecina Bosnjaka je za nezavisnost Kosova.
-
Kralj Tvrtko XXVIII
Nego bosanac koje si ti nacionalnosti?
-
_BosanaC
A milijarde muha moraju znati sta valjaKralj Tvrtko XXVIII wrote:_BosanaC wrote:Cool, a svi katolici su Italijani tj. po Hrvatske su Italijani jer je Rim palio i zario po tom dijelu prije stoljeca sedmog?Kralj Tvrtko XXVIII wrote: Nije on je Nijemac. Kakve to veze ima sa Bosnjacima u Sandzaku. Pogledaj malo mape srednjovijekovne Bosne, pa ces vidjeti kome je i kako pripadao Sandzak. To se care uci u osnovnoj skoli. Pogledaj i koji sandzaci su bili dio bosanskog ejaleta u sklopu osmanske imperije.![]()
Nemas care pojma sa historijom. Tvoji stavovi su u krajnju ruku presmijesni. Ti si taj koji bi da kroji politiku na ovom forumu a nikako ne kontas da te niko zivi ne benda, tj da se nebitna persona koja izgleda jedino svoje stavove moze da izkaze preko foruma krijuci se iza nicka. Ti covjece jedan anonimac. Bosnjaci su i u Sandzaku, i u Srbiji, i u Hrvatskoj i u Njemackoj. Nasa dijaspora je ogromna. A savjetujem ti da odes u Novi Pazar ako si faca pa da njima objasnis ko su oni i sta su. Posto si toliko pametan vjerujem da ces ih za par sati ubijediti da su Srbi pa ce se na sljedecem popisu mozda tako izjasniti.
Kad se sjetim tvog stava oko nezavisnosti Kosova dodje mi da placem od smijeha. Ja cekam dan kada Kosovo bude nezavisno, a to ce biti vrlo brzo da prozovem tebe javno na forumu. Prihvati cinjenicu ogromna vecina Bosnjaka je za nezavisnost Kosova.
Nego, lafe, nejse, ne pricam o Sandzaku koji je ocito tebi, a ne meni trn u oku. Hajd' ovako: Petar, rodjeni Beogradjanin, cija porodica zivi stotinama godina u tom Beogradu, predje na islam, promjeni ime, sve po PS-u. Jel' postaje Bosnjak? Mijenja li nacionalnost? Ili ostaje Srbin iako je promjenio vjeroispovjest?
Ako ti je ovo prekomplikovano mozes slobodno razmisliti pa odgovoriti prije nego lupis jos koju glupost ili uradis kakvu psihoanalizu.
- JohnnyS
Pretpostavljam onda da ti nisi jedan od onih koji osporavaš pravo Hrvatima i Srbima u BiH da se tako osjećaju. Bilo bi nekompatibilno s tvojim postom da njih smatraš za bosanske katolike i prvaoslavce... Sorry na off topicu, morao sam ubacit ovu digresijuKralj Tvrtko XXVIII wrote:_BosanaC wrote:Cool, a svi katolici su Italijani tj. po Hrvatske su Italijani jer je Rim palio i zario po tom dijelu prije stoljeca sedmog?Kralj Tvrtko XXVIII wrote: Nije on je Nijemac. Kakve to veze ima sa Bosnjacima u Sandzaku. Pogledaj malo mape srednjovijekovne Bosne, pa ces vidjeti kome je i kako pripadao Sandzak. To se care uci u osnovnoj skoli. Pogledaj i koji sandzaci su bili dio bosanskog ejaleta u sklopu osmanske imperije.![]()
-
Kralj Tvrtko XXVIII
Pa ko sam ja da ikome ista osporavam. Uostalom hrvatima i srbima to niko ne moze osporiti jer su oni u ustavu BiH, i to kao narod. Ako neko zeli da bude Hrvat, Srbin, ili Bosnjak ko mu to moze zabraniti. Eto uzmimo primjer Emira Kusturice. Covjek se izjasnjava kao Srbin. Ko to moze njemu da zabrani. Tako da je prica u potpunosti glupa. Petar iz Beograda koji primi Islam je Srbin islamske vjeroispovjesti, osim ako sam ne zeli da se izjasnjava drugacije. Ali to opet nema nikakve veze sa sandzakom i Bosnjacima u Sandzaku.JohnnyS wrote:Pretpostavljam onda da ti nisi jedan od onih koji osporavaš pravo Hrvatima i Srbima u BiH da se tako osjećaju. Bilo bi nekompatibilno s tvojim postom da njih smatraš za bosanske katolike i prvaoslavce... Sorry na off topicu, morao sam ubacit ovu digresijuKralj Tvrtko XXVIII wrote:_BosanaC wrote: Cool, a svi katolici su Italijani tj. po Hrvatske su Italijani jer je Rim palio i zario po tom dijelu prije stoljeca sedmog?![]()
-
Kralj Tvrtko XXVIII
I Bosanac nisi odgovorio na pitanje koje si nacionalnosti?
-
_BosanaC
Ako tebi iz mog nicka nije jasno koje sam nacionalnosti onda uzmi bukvar umjesto tastature.Kralj Tvrtko XXVIII wrote:I Bosanac nisi odgovorio na pitanje koje si nacionalnosti?
I zasto je bitno za diskusiju, u opste, koje sam ja nacionalnosti? Sad bi malo krvna zrnca brojao, jel'?
-
_BosanaC
Naravno da to nema veze sa Sandzakom i Bosnjacima u Sandzaku.Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Pa ko sam ja da ikome ista osporavam. Uostalom hrvatima i srbima to niko ne moze osporiti jer su oni u ustavu BiH, i to kao narod. Ako neko zeli da bude Hrvat, Srbin, ili Bosnjak ko mu to moze zabraniti. Eto uzmimo primjer Emira Kusturice. Covjek se izjasnjava kao Srbin. Ko to moze njemu da zabrani. Tako da je prica u potpunosti glupa. Petar iz Beograda koji primi Islam je Srbin islamske vjeroispovjesti, osim ako sam ne zeli da se izjasnjava drugacije. Ali to opet nema nikakve veze sa sandzakom i Bosnjacima u Sandzaku.JohnnyS wrote:Pretpostavljam onda da ti nisi jedan od onih koji osporavaš pravo Hrvatima i Srbima u BiH da se tako osjećaju. Bilo bi nekompatibilno s tvojim postom da njih smatraš za bosanske katolike i prvaoslavce... Sorry na off topicu, morao sam ubacit ovu digresijuKralj Tvrtko XXVIII wrote:
A prije nego se ko klen upalis iduci put procitaj ovo boldirano sto si sam napisao, izbog cega je i zapocelo ovo nase prepucavanje.
Hajd' vozdra.
-
Kralj Tvrtko XXVIII
Pa jer si tuzan raspravljas o tudjim nacijama a sam nemas nacije. Nema te u ustavu, ne egzistiras. Vidis ja sam Bosanac, al Bosnjak. Moje dijete je rodjeno u Njemackoj ali nikad nece biti Nijemac, vec uvijek Bosnjak. I mozemo ovako u nedogled naglabati._BosanaC wrote:Ako tebi iz mog nicka nije jasno koje sam nacionalnosti onda uzmi bukvar umjesto tastature.Kralj Tvrtko XXVIII wrote:I Bosanac nisi odgovorio na pitanje koje si nacionalnosti?
I zasto je bitno za diskusiju, u opste, koje sam ja nacionalnosti? Sad bi malo krvna zrnca brojao, jel'?
-
_BosanaC
Stvarno nema svrhe...Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Pa jer si tuzan raspravljas o tudjim nacijama a sam nemas nacije. Nema te u ustavu, ne egzistiras. Vidis ja sam Bosanac, al Bosnjak. Moje dijete je rodjeno u Njemackoj ali nikad nece biti Nijemac, vec uvijek Bosnjak. I mozemo ovako u nedogled naglabati._BosanaC wrote:Ako tebi iz mog nicka nije jasno koje sam nacionalnosti onda uzmi bukvar umjesto tastature.Kralj Tvrtko XXVIII wrote:I Bosanac nisi odgovorio na pitanje koje si nacionalnosti?
- NIN
Blago se tebi kralju!Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Pa jer si tuzan raspravljas o tudjim nacijama a sam nemas nacije. Nema te u ustavu, ne egzistiras. Vidis ja sam Bosanac, al Bosnjak. Moje dijete je rodjeno u Njemackoj ali nikad nece biti Nijemac, vec uvijek Bosnjak. I mozemo ovako u nedogled naglabati._BosanaC wrote:Ako tebi iz mog nicka nije jasno koje sam nacionalnosti onda uzmi bukvar umjesto tastature.Kralj Tvrtko XXVIII wrote:I Bosanac nisi odgovorio na pitanje koje si nacionalnosti?
Vidis moj _BosanaC, sad nas i nema - hava smo!
Da mi je 'vakav mozak, uh - gdje bi mi kraj bio...
-
_BosanaC
Ma necu da ga pitam sta mu pise ko nacionalnost na jednom od pasosa, ispasce opet kako mrzim dijasporu... A i da ga pitam ima li tih Bosanaca al Bosnjaka u Njemackom ustavu, ili ne priznaje Njemacki ustavi... I jos hiljadu nekih ili, al' dzaba kad ni ne konta o cemu mu se prica.NIN wrote:Blago se tebi kralju!Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Pa jer si tuzan raspravljas o tudjim nacijama a sam nemas nacije. Nema te u ustavu, ne egzistiras. Vidis ja sam Bosanac, al Bosnjak. Moje dijete je rodjeno u Njemackoj ali nikad nece biti Nijemac, vec uvijek Bosnjak. I mozemo ovako u nedogled naglabati._BosanaC wrote: Ako tebi iz mog nicka nije jasno koje sam nacionalnosti onda uzmi bukvar umjesto tastature.
Vidis moj _BosanaC, sad nas i nema - hava smo!![]()
....
Da mi je 'vakav mozak, uh - gdje bi mi kraj bio...- garant negdje u Deutschu...
- seln
Ali bar nije tuzan...ima ga u Aneksu..._BosanaC wrote:Ma necu da ga pitam sta mu pise ko nacionalnost na jednom od pasosa, ispasce opet kako mrzim dijasporu... A i da ga pitam ima li tih Bosanaca al Bosnjaka u Njemackom ustavu, ili ne priznaje Njemacki ustavi... I jos hiljadu nekih ili, al' dzaba kad ni ne konta o cemu mu se prica.NIN wrote:Blago se tebi kralju!Kralj Tvrtko XXVIII wrote: Pa jer si tuzan raspravljas o tudjim nacijama a sam nemas nacije. Nema te u ustavu, ne egzistiras. Vidis ja sam Bosanac, al Bosnjak. Moje dijete je rodjeno u Njemackoj ali nikad nece biti Nijemac, vec uvijek Bosnjak. I mozemo ovako u nedogled naglabati.
Vidis moj _BosanaC, sad nas i nema - hava smo!![]()
....
Da mi je 'vakav mozak, uh - gdje bi mi kraj bio...- garant negdje u Deutschu...