pet godina od alijanse

Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

ibro dirka wrote: Sto se tice mup-a rs, jos ga nije prihvatio kao takvog, sta god radio mileva javljala. To zna svako ko je taj protokol procitao
Ocito nisi :oops:
Ustav BiH wrote:3. Composition
Bosnia and Herzegovina shall consist of the two Entities, the Federation of Bosnia and Herzegovina and the Republika Srpska (hereinafter "the Entities").
A Hare i kolega Dodo porucuju :D
II U skladu s tim, slažemo se i prihvatamo da:
...
2. struktura policijskih snaga u BiH će odgovarati ustavnoj strukturi zemlje

Nije govno nego se pas posr'o.
piskerernest

Post by piskerernest »

Prpa.ba wrote:
ibro dirka wrote: Sto se tice mup-a rs, jos ga nije prihvatio kao takvog, sta god radio mileva javljala. To zna svako ko je taj protokol procitao
Ocito nisi :oops:
Ustav BiH wrote:3. Composition
Bosnia and Herzegovina shall consist of the two Entities, the Federation of Bosnia and Herzegovina and the Republika Srpska (hereinafter "the Entities").
A Hare i kolega Dodo porucuju :D
II U skladu s tim, slažemo se i prihvatamo da:
...
2. struktura policijskih snaga u BiH će odgovarati ustavnoj strukturi zemlje

Nije govno nego se pas posr'o.
upravo tako ,ostaje rs ostaje muo rs a silajdžić šuti o tome
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Prpa, ja to fino pojasnih, ali vidim da ti citas samo ono sto ti se svidja. Slobodno nastavi dalje sa Iznogudom Lagumdzijom, on ce to promjeniti. Kao i ustav.
Patron of Formello

Post by Patron of Formello »

ibro dirka wrote:Prpa, ja to fino pojasnih, ali vidim da ti citas samo ono sto ti se svidja. Slobodno nastavi dalje sa Iznogudom Lagumdzijom, on ce to promjeniti. Kao i ustav.
E nakon sto nas opljacka i podjeli lopovska druzina na celu sa Lepim i koalicionim partnerom ronhillom nece se vise nista moci promjeniti jer cemo otici u neku stvar moj dobri i posteni Harisov poltrone. :oops:
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

A sjeca li se ko "Zdruzene liste"? :)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ibro dirka wrote:Prpa, ja to fino pojasnih, ali vidim da ti citas samo ono sto ti se svidja. Slobodno nastavi dalje sa Iznogudom Lagumdzijom, on ce to promjeniti. Kao i ustav.
ne cita on ono sto mu se svidja vec cita ono sto pise, a ne slusa onog iskvarcanog maloumnika sto bi sestru rodjenu prodo za vlast

a tebi cim nestane argumenata, koje zapravo ni za jednu svoju tvrdnju nikad ni nemas, odma pocnes lajat o lagumdziji, jebo te on a i ti njeg namcorastog
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

ibro dirka wrote:Slobodno nastavi dalje sa Iznogudom Lagumdzijom, on ce to promjeniti. Kao i ustav.

Da nastavim sa... malo si mi nepovezan... gdje sam u citiranom komentaru spomenuo Lagumdziju? Kakve veze on ima sa dogovorom dvojice nacionalnih prvaka? Pricu okreces na SDP koji je, budimo iskreni, minorna i nebitna stranka po buducnost BiH u ovom trenutku. Na izborima su pobijedili oni koji su rekli da ce se boriti za ukidanje RS-a, ukidanje Policije RS-a, gradjansku, multi-kulti drzavu, sa regionalnom podjelom i ostale utopisticke gluposti. Isto tako se nepostojeca ekonomska politika SBiH i SDA pravda time da oni "moraju biti cvrste ruke u kljucnim trenucima za opstanak BiH", kada se cijeli svijet potpomognut od strane domacih izdajnika koji odradjuju 1.5 miliona KM donacija iz EU :D , urotio protiv jadnih patriota. I onda pocne prica kako su Harisu zavrtali ruke , kako je morao napraviti kompromis jer se smijenjen ne moze boriti za BiH :-) , kako nije vise bitan grb pod kojim je policija RS-a, kako Srebrenica, iako su puna usta Srebrenice, ne zasluzuje posebnu policijsku regiju, ali je sada bitno da imamo zajednicki budzet (nema veze sto svaki entitet, pardon :oops: , ustavna jedinica donosi vlastiti pa se to samo sabere i predstavi kao drzavni ), nekakve fiktivne funkcije savjetnika za RS i FBiH , i tako blize i tako dalje.
Ja tu ne vidim cvrstu ruku i patriote, nego foteljase koji dobijaju izbore na jednoj politici, za svoj dzep vode drugu, a za drzavu neku trecu politiku, a narod uspijevaju uvjeriti da svo vrijeme ispunjavaju svoja izborna obecanja. Pardon, da "su rekli da ce raditi... i da, evo, rade...." Sabur narode, moze i gore. Zamislite da vas crveni pocnu ni krive ni duzne deportovati iz zemlje 8)
edinbug

Post by edinbug »

GORI UŠI VINETU wrote:SDP je na velika vrata počeo uvoditi red u BH EKONOMIJU (Rast industrijske proizvodnje je bio 15% u FBiH na godišnjem nivou),zatim red u PRAVOSUĐU (Vodeći kriminalci su se našli iza rešetaka dok su neki pobjegli iz zemlje),počela je gradnja KORIDORA C5,primljeni smo u VIJEĆE EUROPE, instalirana je DRŽAVNA GRANIČNA SLUŽBA BiH,uveden CIPS projekat koji je napokon uveo jedinstvene dokumente i jedinstvenu bazu podataka u BiH... Naravno,određeni centri moći su procijenili da im uvođenje reda ne odgovara pa su odlučili narod uvjeriti da je nacionalizam jedini ispravan put.Na žalost uspjeli su u tome i danas imamo to što imamo. Podsječam samo na neke od propagandnih poruka koje su bile aktuelne pred izbore 2002:Kum Zlatka Lagumdžije je četnički vojvoda,Zlatko Lagumdžija ukrao naftaricu iz jednog sarajevskog stana,ZlatkoLagumdžija prodao POST Banku ruskoj mafiji,Zlatkova žena ima firmu koja pljačka građane BiH,Zlatko Lagumdžija je povukao tužbu BiH protiv SRJ... NAROD KOJI JE POVJEROVAO U OVE BLJUVOTINE I NE ZASLUŽUJE NIŠTA DRUGO NEGO DA IMA HARISA KAO ZAŠTITNIKA NACIONALNIH INTERESA!!!
POTPISUJEM
ibro dirka

Post by ibro dirka »

:lol: :lol: :lol:

Ima li vas jos? :D Ne vrijedi, picite vi o Alijansi i filmskoj umjetnosti, jer Lagumdzija nije tema, je li :D

Jos manje su ove reforme, a pametnom je dovoljno da jednom procita ono sto milion puta napisah. Zato, pichi, pichi, pichite, i na sljedece izbore sticice te. A tamo... :shock: Opet spektakl.

Ovog puta i sa mojim glasom Silajdzicu, ako mu se sta ne desi ili ko bolji ne dodje (u sta ne vjerujem, al eto).

(Ovdje dole idu partijske zastave i infantilni partijsko-mahalsko-pekinezerski humor, pa nek' se neko vec razmase)
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

ibro dirka wrote:Ovog puta i sa mojim glasom Silajdzicu

Cuj? :D Sudeci po tvojim komentarima, cudi me da nisi u rodbinskim ili nekim drugim :oops: odnosima sa Haretom, al' ispade da te je forumanje i upoznavanje crvenog neprijatelja ustvari nagnalo da predjes u SBi...pardon, na patriotsku stranu 8)
etovidis

Post by etovidis »

Nadajmo se da nema mnogo onih koji i sada misle da su Silajdzic i njegovi 'patrioti' dobri za BiH? :roll:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ibro dirka wrote::lol: :lol: :lol:

Ima li vas jos? :D Ne vrijedi, picite vi o Alijansi i filmskoj umjetnosti, jer Lagumdzija nije tema, je li :D

Jos manje su ove reforme, a pametnom je dovoljno da jednom procita ono sto milion puta napisah. Zato, pichi, pichi, pichite, i na sljedece izbore sticice te. A tamo... :shock: Opet spektakl.

Ovog puta i sa mojim glasom Silajdzicu, ako mu se sta ne desi ili ko bolji ne dodje (u sta ne vjerujem, al eto).

(Ovdje dole idu partijske zastave i infantilni partijsko-mahalsko-pekinezerski humor, pa nek' se neko vec razmase)
Ko ih jebe zlonamjerne :lol: :lol: :lol:
Nihad_27

#63 Re: pet godina od alijanse

Post by Nihad_27 »

mostarac wrote:
Pet godina od smrti Alijanse za promjene

Ovog se vikenda navršava pet godina otkako su građani BiH na Općim izborima srušili vlast Alijanse za promjene i ponovo na vlast u BiH vratili provjerene nacionalističke stranačko-političke matrice. Niko nikada ...

... nije ozbiljno zahvatio niti kritički rekapitulirao period od nekih dvadesetak mjeseci u novijoj povijesti BiH unutar kojeg je funkcionirala vlast Alijanse za promjene, jedne prilično čudne, gotovo nadrealne, programski difuzne koalicije desetak stranaka koje su nekako uspjele naći zajednički minimum u svom političkom djelovanju: “Nismo ni mi bogzna kakva 'pljačka', ali ne možemo biti gori od ovih prije nas”, tako bi otprilike mogla glasiti politička platforma koja je, uz neophodnu međunarodnu didaktičko-logističku potporu uspjela napraviti krhku, ali ipak zajedničku alternativu do tada bezmalo sudbinskim, zadatim i zakovanim etno-nacionalnim modelima upravljanja Bosnom i Hercegovinom.

Piše: Senad Avdić; Slobodna Bosna

Po čemu se danas građani BiH sjećaju vremena (početak 2001.- oktobar 2002.) kada je na vlasti bila Alijansa za promjene? Ako ćemo reagirati “na prvu loptu”, onda je neizbrisivo sjećanje da je u tom periodu Danis Tanović dobio Oscara. Da je Željo gurao i gurao u kvalifikacijama za Ligu prvaka sve dok se nije nasukao na svirepi Newcastle United. Da je Ivica Osim bio dogradonačelnik Sarajeva... Što, naravno, nema nikakve veze sa karakterom tadašnje vlasti.

Ono što se uz tu vlast dobroga ima i mora vezati jeste uvjerljivo krčenje puta za ulazak u Vijeće Evrope. Potom, krčenje i asfaltiranje autoputa u dužini 12 kilometara od Sarajeva prema Zenici, za šta je aktiviran novac iz BH Telecoma. Od ostatka profita ove firme isplaćeno je 100 miliona maraka otpuštenim vojnicima Vojske Federacije.

Ujedinjen je i konkretnim novcem cementiran federalni mirovinski/penzioni fond, staloženo spriječeno instaliranje trećeg, hrvatskog, entiteta i njegove vojne hunte, civilizirano je i zakonski bez većih potresa ispunjavana suradnja sa Haagom (podsjetimo, u vrijeme vlasti Alijanse su krajnje obzirno, civilizirano i odgovorno u Haag transferirani generali Mehmed Alagić, Enver Hadžihasanović, Sefer Halilović i brigadir Amir Kubura).

Unutrašnji sadržaj “Alijansine” Bosne i Hercegovine, ako već nije imao spektakularne rezultate, barem je nudio opipljive i dohvatljive zajedničke temelje: Vijeće ministara BiH zajednički, jedinstveno, spriječilo je tadašnjeg visokog predstavnika u BiH Wolfganga Petritscha da poremeti telekomunikacijski sistem u korist svojih austrijskih poslovnih prijatelja; autoput su gradile bosanskohercegovačke firme, jedinstveno se bez “fige u džepu” odlučivalo o zadacima i obavezama BiH kao članice Antiterorističke koalicije...

Formirana je Fondacija za kinematografiju - nakon toga je nemoguće bilo da samoinicijativno dođe Veljko Bulajić i uz Izetbegovićev blagoslov pokupi milione maraka kojima su građani BiH trebali pomoći Pjeru Žalici, Dini Mustafiću, Jasmili Žbanić... da snime filmove.

Na vanjskopolitičkom planu, BiH je stajala gotovo besprijekorno, prije svega zahvaljujući relaksiranju odnosa sa susjednim državama - demokratski provjetrenom Račanovom i Mesićevom Hrvatskom i zahuktalom Srbijom Zorana Đinđića. U vrijeme vlasti Alijanse u BiH i Koalicije Ivice Račana u Hrvatskoj je pravomoćno presuđen tuđmanovsko-miloševićevski špekulant i opsjenar Fikret Abdić, iz srbijanskih kazamata bh. pravosuđu je prepušten njegov pajtaš Alija Delimustafić...

Pogrešno bi, netačno i neodgovorno, bilo dvogodišnju vlast Alijanse za promjene bespogovorno gloricifirati i nekritički hvaliti. U toj je vlasti bilo svakakvog šljama, u nju su se penetrirali, temeljem 5-6 posto glasova, Siljadžićevi kriminogeni “povjerenici”, od moralno poroznog državnog ministra Safeta Halilovića do jadnog i čemernog ljevičarskog kvazitribuna Nijaza Durakovića. Bilo je u toj vlasti i ljudi koji su pod haškim crimenom, od Jadranka Prlića do Sefera Halilovića, ortodoksnih kriminalaca tipa siledžije-obavještajca Ivana Vukšića, računalo se, naivno, na medijski “suport” Radončićevog “poslovnog carstva”...

Milion sam zamjerki fakturisao bivšoj vlasti Alijanse za promjene, ali ostaju neoborive barem dvije činjenice: 1. Ta je vlast demonstrirala drugačiji model vladanja u odnosu na onu prije nje i onu nakon nje i 2. Ta je vlast, možebiti, nerealno i neutemeljeno, pokazala ambicije i planove prema kojima je moguća i drugačija Bosna i Hercegovina.

Nije vlast Alijanse za promjene, sa svojih 20-ak mjeseci vlasti u BiH, izuzetak u tranzicijskom političkom iskustvu, manje-više svud oko nas - Hrvatska, Mađarska, Makedonija, Srbija - reformske strukture su nakon početnog entuzijazma građana bile kažnjene i dotučene nakon prvog potrošenog mandata. Samo je malo ostalo neistraženo zašto je Alijansa kažnjena prije pet godina na izborima.

Ako želite moj odgovor, nju su prije svega na nož dočekale i na političku marginu gurnule ratno-profiterske, klerikalističke, konzervativne bošnjačke elite kojima se u tih dvadesetak mjeseci iz temelja drmalo finansijsko kormilo nad svojim narodom. Alijansinu vlast bošnjačkog povjerenja koštala je deportacija šest alžirskih kriminalaca.

Oni koji su zamijenili vlast Alijanse protjeruju 500 ljudi iz BiH zbog bliskosti sa “alžirskom šestorkom”. Aktuelni federalni ministar branitelja Zahid Crnkić prije pet godina predvodio je desetine hiljada svojih suboraca u obračunu sa Alijansinom “komunističkom vlašću” koji im guši prava. Danas ti isti borci ruše Crnkića jer im nudi mnogo manje nego vlast koju su zajednički rušili ...
Daleko od toga da je Alijansin brod bio bogzna kako čvrst, konzistentan i sinhronizirano vođen; sigurno je samo to da je bio usmjeravan u jedinom mogućem pravcu!
Moze se sad neko upirati ovako ili onako, ali ovo su fakti.
Tekst na razini jednog 13-to godisnjaka. S brda s dola.
jefferson

Post by jefferson »

ibro dirka wrote::lol: :lol: :lol:

Blago tebi jaro moj!
mostarac

Post by mostarac »

Prpa.ba wrote:
ibro dirka wrote:Ovog puta i sa mojim glasom Silajdzicu

Cuj? :D Sudeci po tvojim komentarima, cudi me da nisi u rodbinskim ili nekim drugim :oops: odnosima sa Haretom, al' ispade da te je forumanje i upoznavanje crvenog neprijatelja ustvari nagnalo da predjes u SBi...pardon, na patriotsku stranu 8)
mene ne bi cudilo da je on Lepi licno :D
Maystor

Post by Maystor »

etovidis wrote:Nadajmo se da nema mnogo onih koji i sada misle da su Silajdzic i njegovi 'patrioti' dobri za BiH? :roll:
Nazalost ima. Ali kao sto jedan nas forumas rece, narod koji to ne vidi i ne zasluzuje bolje.
zlatan01

Post by zlatan01 »

Maystor wrote:
etovidis wrote:Nadajmo se da nema mnogo onih koji i sada misle da su Silajdzic i njegovi 'patrioti' dobri za BiH? :roll:
Nazalost ima. Ali kao sto jedan nas forumas rece, narod koji to ne vidi i ne zasluzuje bolje.
Meni prosjecan bosanski/hercegovacki glasac nevjerovatno lici na Hasu iz vica sa hemoroidima. Vic ide ovako:
Poslije visegodisnjih pokusaja nadje Haso ljekara koji mu izlijeci hemoroide nekom nevjerovatno efikasnom kremom. Licno mu to mazo. Poslije dugog niza godina, jednog dana rece doktor Hasi da ide u penziju i da sad on nadje nekog da mu to maze. Haso sta ce pa kaze Fati, hajd mi mazi. Fata naravno pristane i pita kako se to radi. Haso joj objasni da ce on zauzeti "cetveronoske" stav, da ona stavi svoju desnu ruku na njegovo desno rame a lijevu ruku na lijevo rame. Kad su to uradili, Haso rece:"sad mazi". Fata tada upita cime da maze, na sta Haso zamisljeno upita sam sebe:"Majku mu cime me je on mazo 30 godina?"
GRAĐANIN AL" BAŠ ON

Post by GRAĐANIN AL" BAŠ ON »

Eh,kad se sjetim ALIJANSE tačno me neka jeza obuzme.Pa to je bilo zlatno doba u odnosu na ovo što imamo sad.
jefferson

Post by jefferson »

[quote="GRAĐANIN AL" BAŠ ON"]Eh,kad se sjetim ALIJANSE tačno me neka jeza obuzme.Pa to je bilo zlatno doba u odnosu na ovo što imamo sad.[/quote]

Cuj zlatno doba? A Zlatko Lagumdzija bio u vlasti, boze sacuvaj.
Pa ti si zaludjen. Znas li ti da iako ti je bolje, da ti je ustavri gore jer je Lagumdzija u vlasti. Pa pitaj Avaz, oni ce ti objasniti!
Mozes misliti da alijansa nije htjela osloboditi Avaz poreza od kupovine stamparije OKO, i ti pricas o Alijansi.

Jaro moj mogu oni pricat sta hoce, ali dok je bila alijansa lagumdzija je sa Collin powel-om sjedio na otvaranju zimskih olimpijskih igara u SLC, imao susrete sa Blairom itd, itd. Gdje nasa vanjska politika sada? gdje smo u svijetu?
Ali eto, kriv je Lagumdzija za sve sto nam se desava zadnjih 5 godina, pa i za reformu policije!
GORI UŠI VINETU

Post by GORI UŠI VINETU »

jefferson wrote:[quote="GRAĐANIN AL" BAŠ ON"]Eh,kad se sjetim ALIJANSE tačno me neka jeza obuzme.Pa to je bilo zlatno doba u odnosu na ovo što imamo sad.
Pa ti si zaludjen. Znas li ti da iako ti je bolje, da ti je ustavri gore jer je Lagumdzija u vlasti. Pa pitaj Avaz, oni ce ti objasniti!
Mozes misliti da alijansa nije htjela osloboditi Avaz poreza od kupovine stamparije OKO, i ti pricas o Alijansi.

Jaro moj mogu oni pricat sta hoce, ali dok je bila alijansa lagumdzija je sa Collin powel-om sjedio na otvaranju zimskih olimpijskih igara u SLC, imao susrete sa Blairom itd, itd. Gdje nasa vanjska politika sada? gdje smo u svijetu?
Ali eto, kriv je Lagumdzija za sve sto nam se desava zadnjih 5 godina, pa i za reformu policije![/quote]Nemojte tako,pa HARIS je dva puta u ZAGREBU sjedio sa Mesićem a nezvanično saznajem da da je imao sastanak sa predsjednikom mjesne zajednice "KLOKOTNICA GORNJA" koja je vrlo važno komunikacijsko čvorište na putu od istoka prema zapadu!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jefferson

Post by jefferson »

GORI UŠI VINETU wrote:
jefferson wrote:[quote="GRAĐANIN AL" BAŠ ON"]Eh,kad se sjetim ALIJANSE tačno me neka jeza obuzme.Pa to je bilo zlatno doba u odnosu na ovo što imamo sad.

Ali eto, kriv je Lagumdzija za sve sto nam se desava zadnjih 5 godina, pa i za reformu policije!
Nemojte tako,pa HARIS je dva puta u ZAGREBU sjedio sa Mesićem a nezvanično saznajem da da je imao sastanak sa predsjednikom mjesne zajednice "KLOKOTNICA GORNJA" koja je vrlo važno komunikacijsko čvorište na putu od istoka prema zapadu!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]

Seres? Nisam to znao! Izgleda da sam pogrjesio :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
LAIBACH KUNST

Post by LAIBACH KUNST »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
LAIBACH KUNST

Post by LAIBACH KUNST »

Jeli to "onaj" HARIS što za sebe voli reći da ima "vrlo važne prijatelje" u svijetu??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Pricajte vi sta hocete i zajebajite se, a Haris nam jebe majku svima, onako laganini, odozada...
Pushimo GA zestoko!
LAIBACH KUNST

Post by LAIBACH KUNST »

chuchumbamayumbe wrote:Pricajte vi sta hocete i zajebajite se, a Haris nam jebe majku svima, onako laganini, odozada...
Pushimo GA zestoko!
To je istina,ali sad je na nama da odredimo do kada će to stanje krhanja odozada trajati.Nadam se što kraće!!! :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Post Reply