Evo postidjeh se, izvini molim te.Do mene je.skorpija83 wrote:hehe jao cuj to...jaaadne...kako su samo darezljivetempora wrote:Odmah mi padne na pamet kako je na holandskim vijestima javljeno da jedna Holandjanka skuplja vjencanice po zemlji, za svoju prijateljicu u BiH jer je ova izjavila da u BiH nema mogucnosti da se mlade obuku kako treba, zbog rata i ostalih trica i kucina, te bi tim vjencanicama zeljela pomoci svim BiH zenama koje se udaju.Silne Holandjanke, udarene po sentimentu izvukle su iz ormara svoje odore koje su mozda htjele sacuvati za uspomenu, ali je ovo bio dobar razlog da se odreknu emocije.
Nesto mi govori da su cijene istih u nekoj od BiH prodavnica vjencanica izuzetno visoke.![]()
PRONOVIAS VJENCANICE???
Moderator: anex
-
tempora
-
skorpija83
tempora wrote:Evo postidjeh se, izvini molim te.Do mene je.skorpija83 wrote:hehe jao cuj to...jaaadne...kako su samo darezljivetempora wrote:Odmah mi padne na pamet kako je na holandskim vijestima javljeno da jedna Holandjanka skuplja vjencanice po zemlji, za svoju prijateljicu u BiH jer je ova izjavila da u BiH nema mogucnosti da se mlade obuku kako treba, zbog rata i ostalih trica i kucina, te bi tim vjencanicama zeljela pomoci svim BiH zenama koje se udaju.Silne Holandjanke, udarene po sentimentu izvukle su iz ormara svoje odore koje su mozda htjele sacuvati za uspomenu, ali je ovo bio dobar razlog da se odreknu emocije.
Nesto mi govori da su cijene istih u nekoj od BiH prodavnica vjencanica izuzetno visoke.![]()
-
Ljubicasta
Iznajmljivanje vjenčanica Pronovias košta od 500-800 KM ... Imaš ih i u Kiseljaku i Vitezu ... A od nedavno imaš i u novom Robotu ... Markirane su, ali nisam sigurna jesu li Pronovias ... Koštaju 500 KM.
Ja sam iznajmila vjenčanicu St. Patrick u skend bazaru... radnja se zove San ... za 250 KM ... Imaš odličnih vjenčanica i u drugom salonu u skend bazaru ... Preko puta one prodavnice ćilima ... zaboravih kako se zove ...
Ja sam isto gledala u Kiseljaku i zamalo iznajmila Pronovias od 700 KM, da bih na kraju našla nešto što mi se više svidjelo i to jeftinije i bliže ... Jedna gospođa iz te druge radnje mi je rekla da djevojke iz Mostara, Kiseljaka, Viteza, ... dolaze kod nas iznajmiti vjenčanicu, jer su kod njih preskupe ... a u suštini iste ...
Puno sreće sa traženjem ...
Ja sam iznajmila vjenčanicu St. Patrick u skend bazaru... radnja se zove San ... za 250 KM ... Imaš odličnih vjenčanica i u drugom salonu u skend bazaru ... Preko puta one prodavnice ćilima ... zaboravih kako se zove ...
Ja sam isto gledala u Kiseljaku i zamalo iznajmila Pronovias od 700 KM, da bih na kraju našla nešto što mi se više svidjelo i to jeftinije i bliže ... Jedna gospođa iz te druge radnje mi je rekla da djevojke iz Mostara, Kiseljaka, Viteza, ... dolaze kod nas iznajmiti vjenčanicu, jer su kod njih preskupe ... a u suštini iste ...
-
skorpija83
jao super hvala ti puno svakako sam ovih dana planirala krenuti u potragu po Sarajevu...naoruzati se strpljenjem i dobrom voljom:D planirala sam otici u taj salon u Robotu rekli su mi da ima dobrih vjencanica, pa salon Gold kod Holiday Inna i ima neki u Papagajci kazu da je super:) a sad mi je na listi i skend bazar:D
Jos jednom hvaaalaaaa
Jos jednom hvaaalaaaa
Ljubicasta wrote:Iznajmljivanje vjenčanica Pronovias košta od 500-800 KM ... Imaš ih i u Kiseljaku i Vitezu ... A od nedavno imaš i u novom Robotu ... Markirane su, ali nisam sigurna jesu li Pronovias ... Koštaju 500 KM.
-
madgestic
#56 Re: PRONOVIAS VJENCANICE???
imas i ovdje vjencanica.. http://www.isabelle.hr/
mene su pronovias odusevile, pa javi ako ih nadjes !!
a vidi i ove na http://www.sposa.hr/
mene su pronovias odusevile, pa javi ako ih nadjes !!
a vidi i ove na http://www.sposa.hr/
-
papuca
#57 Re: PRONOVIAS VJENCANICE???
naletih ovdje ceprkajuci na temu - gdje iznajmiti vjencanicu u sarajevu... vidim da tema bas nije aktivna, al eto bilo kakva informacija je dobro dosla.... znam da ima na carsiji, skenderiji i m. dvoru... tek zapocinjem potragu i veze nemam sta cu!
i da nisu neke preskupe hehe.. ove na slikama su sigurno žara?!
hvalaa!
hvalaa!
- semmy
#58 Re: PRONOVIAS VJENCANICE???
vidjela sam u prolazu na otoci u onoj novoj zgradi ''nahla'' ( 50-tak m ispod pijace ) da ima salon vjencanica i cini mi se da nisu lose, cak imaju i la sposa i pronovias koliko sam po reklami uspjela procitati..
-
papuca
#59 Re: PRONOVIAS VJENCANICE???
nikad cula.. to nesto novo?
bila sam danas u skenderiji u dva salona. jedan je samo sa vjencanicama (ok mi izgledaju vjencanice, cisto je i uredno, sve haljine imaju navlake preko da se ne prljaju) nisam ni jednu probala, kad izvidim sve onda cu..., a drugi - sto imaju i svecane haljine...
totalna suprotnost.. prvi utisak = 0 bodova.
trazila sam web stranicu da vidim sta imaju u ponudi, rekli su mi da nemaju trenutno pravi se nova i da su na FB...
evo ako koga zanima http://www.facebook.com/vjencanice.ladym?ref=ts
svasta nesto mi je gospodja napricala da imaju u ponudi.. cak i sminkanje profesionalno..
bila sam danas u skenderiji u dva salona. jedan je samo sa vjencanicama (ok mi izgledaju vjencanice, cisto je i uredno, sve haljine imaju navlake preko da se ne prljaju) nisam ni jednu probala, kad izvidim sve onda cu..., a drugi - sto imaju i svecane haljine...
trazila sam web stranicu da vidim sta imaju u ponudi, rekli su mi da nemaju trenutno pravi se nova i da su na FB...
evo ako koga zanima http://www.facebook.com/vjencanice.ladym?ref=ts
svasta nesto mi je gospodja napricala da imaju u ponudi.. cak i sminkanje profesionalno..
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#60 Re: PRONOVIAS VJENCANICE???
Da ne kvarim ćejf i iluziju budućim mladenkama, ali toplo preporučujem što komotniju vjenčanicu. Ja sam imala jednu iznajmljenu baš pronovias, imala je gornji dio korzet u perlama (ali se korzet toliko utegne da mi se povraćalo
) i veliki dugački rep koji su mi djeca nosila. Ali do općine. Poslije na samom činu vjenčanja mi se motalo oko nogu, smetalo, korzet utezao... ukratko najnekomotniji osjećaj koji sam ikad imala. Jedva sam čekala da potpišem i idem na presvlačenje
. Tako da sam na ručku i veselju bila u nečem običnom. A vjenčanica je prelijepo izgledala.
-
papuca
#61 Re: PRONOVIAS VJENCANICE???
pa trebala si popustiti korzet
... meni treba za juli/august, bice +1000°C tako da i ne planiram neke sa milion slojeva.. i presvlacenje poslije obavezno! 
- KatarinaKosaca
#62 Re: PRONOVIAS VJENCANICE???
KOrzet da bi izgledao kako je zamišljen i da bi istakao svaku ženstvenost, dakle struk i grudi mora biti jako zategnut. zato se i prave trake, a ne obično kopčanje. Mlitav korzet, nije korzet.papuca wrote:pa trebala si popustiti korzet... meni treba za juli/august, bice +1000°C tako da i ne planiram neke sa milion slojeva.. i presvlacenje poslije obavezno!
- KatarinaKosaca
#64 Re: PRONOVIAS VJENCANICE???
Da ti imaš sretan brak pun ljubavi i razumjevanja ti želim od srca. A vjenčanje je samo jedan dan, vidjećeš. Ovo prvo je najvažnije.papuca wrote:sve za ljepotu!
-
papuca
#65 Re: PRONOVIAS VJENCANICE???
da nema tog prvog, nebi bilo ni drugog.. hvala puno! 
-
Maybach
#66 Re: PRONOVIAS VJENCANICE???
Moja prijateljica je iznajmljivala Pronovas vjencaniu u Zagrebu,za 1500km.Nije bila nikad nosena.Iznajmljivanje takve je inace skuplje.A kostala je,da se kupi,oko 2500Km.Ja kad o tome razmisljam,nekako mi je nelagodna ideja da iznajmim vjencanicu,pogotovo nedaj boze vec nosenu.kao da cu na maskenbal.A opet da sijem,nidje veze.Najvise bih voljela da je kupim,mada kad pomislim na novce koje bih bukvalno bacila,ja ili neko drugi,na nesto sto nikad vise necu obuci(a da ne pomislim na to da bi mi ta haljina mozda nekad mogla stvarati i neugodne uspomene)opet se predomisljam.Kao i vecini djevojaka uzasno mi se svidjaju Pronovias vjencanice,kao i jos neke,naravno markirane
Kad bih mogla ovdje da ostvarim neko od svojih vjencanja iz maste,onda mi vjencanica tog tipa ne bi ni trebala,a mozda cak ni cipele
ali back to reality 
-
papuca
#67 Re: PRONOVIAS VJENCANICE???
@anida_s - otvaras salon vjencanica? gdje? kad? ne zuri mi se bas toliko.. da sacekam da vidim 
- beautyfool
#68 Re: PRONOVIAS VJENCANICE???
Nova kolekcija Pronovias vjencanica mi i ne izgleda nesto prezahtjevno za siti, prelijepo i jednostavno, kombinacija, satena\svile i cipke...naci dobar materijal i dobrog krojaca i sasiti po svojoj zelji i mjeri a poslije ako je neces nositi prepraviti je, skratiti, doraditi ili eventualno materijal iskoristiti za nesto drugo i eto to je to
U svakom slucaju buducim gospodjama zelim puno srece
U svakom slucaju buducim gospodjama zelim puno srece
-
encian
#69 Re: PRONOVIAS VJENCANICE???
vidjeh ovu temu vise puta, ali nisam mislila da imam ista napisati. sad me anida navede ovim komentarom o sivanju haljina.
ja sam se udala u japanu, i iznajmljivanje vjencanica je ovdje grozno skupo. i koliko god sam se slagala sa prodavacicama da je to jedan i poseban dan u zivotu, nisam se mogla sloziti s njima da je vrijedno toliko para. obrni-okreni i ja shvatim da mi nije stalo da izgledam kao da sam pobjegla iz magazina o vjencanjima, nego lijepo, sredjeno i drugacija od drugih zvanica. sa novim stavom, opet pocnem prevrtati po opcijama. sjetim se prijateljice svedjanke cija je vjencanica ucinila da mi vilica padne i cijene i porijekla njene vjencanice - 50$ + troskovi postarine, kina. zamolim je za ime "radnje" na e-bay-y, danima gledam i kontam koja bi mi najbolje stajala, napokon se odlucim za jednu od 100$ (+ 80$ dolara troskova prevoza), zovnem pedantnu prijateljicu da me izmjeri detaljno (sve moguce distance: rame-rame, rame-vrh dojke, vrh dojke-struk, otprilike nekih 15 mjera), unesemo mjere i platimo karticom i ... cekamo.
haljina je dosla za osam dana, ukljucujici i 3 dana brze dostave. nedostaci: ornament nasiven sprijeda je bio pomalo smijesan, reljef cipke nije bio isti kao na slici. nedostaci koje smo skrivile nas dvije: dodale smo 5cm na duzinu da se ne bi desilo da je haljina prekratka, nismo narucile zicanu podsuknju iako je djevojka na slici ocigledno nosila i to.
ali haljina je bila savrseno sasivena. gornji dio je imao zicanu podrsku i vezao se kao korzet. nakon sto sam je obukla, niko od nas nije mogao vjerovati kako haljina stoji - dala je potpuno novo znacenje frazi "kao da je sivana za tebe". poslije smo cisto iz znatizelje omjeravali sve i uporedjivali sa mjerama - do u centimetar je sve ispostovano. savovi su savrseni, veze na gornjem dijelu takodjer. nema cudnih nabora i napuhivanja. reakcija gostiju: super pozitivna.
prijateljica je za svoje vjencanje napravila 2 vjencanice i onda birala koja joj je ljepsa
. to zadovoljstvo je kostalo 200$. zao mi je ako kome pokvarim posao, ali eto mozda kome i pomogne. druge moje prijateljice misle da je ovo pametna ideja ali se ne odlucuju na nju. mislim da su sujetne oko male cijene i zemlje porijekla. meni je moja vjencanica jos uvijek prelijepa, iako nije savrsena, i drago mi je sto je imam spakovanu u ormaru
.
izvinjavam se na dugom postu
ja sam se udala u japanu, i iznajmljivanje vjencanica je ovdje grozno skupo. i koliko god sam se slagala sa prodavacicama da je to jedan i poseban dan u zivotu, nisam se mogla sloziti s njima da je vrijedno toliko para. obrni-okreni i ja shvatim da mi nije stalo da izgledam kao da sam pobjegla iz magazina o vjencanjima, nego lijepo, sredjeno i drugacija od drugih zvanica. sa novim stavom, opet pocnem prevrtati po opcijama. sjetim se prijateljice svedjanke cija je vjencanica ucinila da mi vilica padne i cijene i porijekla njene vjencanice - 50$ + troskovi postarine, kina. zamolim je za ime "radnje" na e-bay-y, danima gledam i kontam koja bi mi najbolje stajala, napokon se odlucim za jednu od 100$ (+ 80$ dolara troskova prevoza), zovnem pedantnu prijateljicu da me izmjeri detaljno (sve moguce distance: rame-rame, rame-vrh dojke, vrh dojke-struk, otprilike nekih 15 mjera), unesemo mjere i platimo karticom i ... cekamo.
haljina je dosla za osam dana, ukljucujici i 3 dana brze dostave. nedostaci: ornament nasiven sprijeda je bio pomalo smijesan, reljef cipke nije bio isti kao na slici. nedostaci koje smo skrivile nas dvije: dodale smo 5cm na duzinu da se ne bi desilo da je haljina prekratka, nismo narucile zicanu podsuknju iako je djevojka na slici ocigledno nosila i to.
ali haljina je bila savrseno sasivena. gornji dio je imao zicanu podrsku i vezao se kao korzet. nakon sto sam je obukla, niko od nas nije mogao vjerovati kako haljina stoji - dala je potpuno novo znacenje frazi "kao da je sivana za tebe". poslije smo cisto iz znatizelje omjeravali sve i uporedjivali sa mjerama - do u centimetar je sve ispostovano. savovi su savrseni, veze na gornjem dijelu takodjer. nema cudnih nabora i napuhivanja. reakcija gostiju: super pozitivna.
prijateljica je za svoje vjencanje napravila 2 vjencanice i onda birala koja joj je ljepsa
izvinjavam se na dugom postu
-
encian
#70 Re: PRONOVIAS VJENCANICE???
moja nije sivana fabricki. iz korespondencija sam shvatila da je haljinu sila ista osoba koja je navedena kao kontakt. fabricko sivanje podrazumijeva koliko-toliko masovno sivanje. moja je vala bila po meni 100%.
ne stoje sve rucno sivane haljine ko krpe. zavisi od snajdera.
ne stoje sve rucno sivane haljine ko krpe. zavisi od snajdera.