ljubav ili strast??

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

anais_nin

Post by anais_nin »

Saian wrote:seln je voli na svoj nachin , jel tako anais :D :D :D
ma on je samo neshvacen :lol:
anais_nin

Post by anais_nin »

P.S.

a sta ako je I ljubav I strast? :D cemu onda rijeci?
anais_nin

Post by anais_nin »

Saian wrote:
Amazonka27 wrote:jel to preslo 30 a nije se ozenio... ne moRe valjat :D
jel ovo fakat ustaljeno misljenje, da znam da namah govorim da ne valjam :D :D :D
ja bih fakat voljela da mi neko objasni kakve veze godine imaju s tim? ili s bilo cim? :oops: ja ne bih dobih tu listu s rokovima :lol:
anais_nin

Post by anais_nin »

bosmen wrote:
anais_nin wrote:P.S.

a sta ako je I ljubav I strast? :D cemu onda rijeci?
:D
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

anais_nin wrote:
Saian wrote:
Amazonka27 wrote:jel to preslo 30 a nije se ozenio... ne moRe valjat :D
jel ovo fakat ustaljeno misljenje, da znam da namah govorim da ne valjam :D :D :D
ja bih fakat voljela da mi neko objasni kakve veze godine imaju s tim? ili s bilo cim? :oops: ja ne bih dobih tu listu s rokovima :lol:

dobro...mozda sam trebala staviti pod navodnike :D ima i ona...."ma to je ona...sto ima 35 god a nije se nikad udavala"... :D

ja to kroz zezu... :roll:
talijan

#56 Re: ljubav ili strast??

Post by talijan »

Yamahalac wrote:
ja licno ne razlikujem strast i ljubav, kod mene ako si mi nesto dobijes sve, ako nisi nista i to je to u najjednostavnijem obliku
Zelena Carapa

#57 Re: ljubav ili strast??

Post by Zelena Carapa »

talijan wrote:
Yamahalac wrote:
ja licno ne razlikujem strast i ljubav, kod mene ako si mi nesto dobijes sve, ako nisi nista i to je to u najjednostavnijem obliku
ovaj citat znaci da se slazes sa gornjim ili sta? ;-)
talijan

Post by talijan »

sta bi drugo mogao znaciti?
ne volim koristiti smileys
Zelena Carapa

Post by Zelena Carapa »

anais_nin wrote:
nego reci ti jaranici da se opusti i uziva, ako bude trosila previse energije zamarajuci se iscekivanjem rijeci propustice neke puno ljepse, dublje, upecatljivije stvari, pa ce joj kasnije biti zao :D
nismo svi isti, i ja bih se opustila i uzivala jer ocito im je lijepo zajedno ali izgleda da su neki od nas bas formalisti :roll:

ja se uglavnom nadjem nespremna kad mi nako "izvali" ljubav po prvi put...jer je meni pravo tesko to izgovoriti cak i kad sam jako jako zaljubljena i u tom momentu sam sigurna da bolje ne moze - ja ipak ne mogu reci te dvije rijeci
a jaranica jos uvijek zvoca sto on ni habera ;-)
anais_nin

Post by anais_nin »

charapice, ne mozes nikoga ubjediti u nesto....ali mozes pruziti savjet...prijateljski... :D nije nikad kasno da se nesto novo nauci....ovako samo sebi muku stvara...i sebi, a i njemu...bezze...bespotrebno.... :D ako nista isprintaj joj forumsko savjetovaliste....nek vidi sta joj forumski mudraci napricase....mozda progleda :D
Choban-Budala

Post by Choban-Budala »

U pravu ti je jaranica. A zaljubice se ovaj vec, u jednom momentu.
inspire_me

#62 Re: ljubav ili strast??

Post by inspire_me »

kaokakao wrote:
Zelena Carapa wrote:Imam jednu prijateljicu koja me sinoc upita za savjet, i pored najbolje volje ne znadoh sta da joj kazem a da budem iskrena. Ukratko, njen dragi (s kojim je u veoma intenzivnoj vezi 3-4 mjeseca) pokazuje joj na razne nacine da mu je stalo do nje, ali nije joj nikad rekao da je voli. Sad to nju nesto jede, i ko bitno bi joj bilo da joj kaze.

Ja sam je uvjeravala da djela znace vise od rijeci, ali ona kaze kako nije bas sigurna da sa njegove strane nije u pitanju samo strast (jer navodno se nevjerovatno dobro slazu u krevetu). I boji se da mu je to jedini motiv sto je svaki slobodan trenutak s njom. Ustvari boji se da ce ga proci kad je "izgustira".

E tu ja vise nisam bila kompetentna, mada sam je uvjeravala da je ljubav u pitanju, jer covjek se objektivno dosta zrtvuje za nju.

Jutros mi evo opet to pade napamet i skontah da ne znam odgovor na gornje pitanje. Sad ja pitam muski dio foruma, razlikujete li vi ljubav od strasti, i kako bi mi zene mogle skontati kad se o cemu radi.

Dajte nam malo hintova.

Samo da napomenem nisu balavci, oboje su presli 30.

hm...ova mi prica bas poznato zvuci...

imam prijatelja koji je u takvoj vezi vec 3-4 mjeseca...i on i njegova ta recimo shema imaju preko 30 god. :-)

nevjerovatno! mozda pricamo o istim ljudima :-) :D
Pa de nam onda ti reci sto taj tvoj prijatelj nece da joj kaze 'volim te' :oops: :oops: :D :lol: :lol: :P
Felicita

Post by Felicita »

I ja sam se prije par mjeseci nasla u slicnoj situaciji, i skontah da je bolje biti strpljiv i ne izazivati sudbinu tj. bolje da kaze kad to i misli. I frku sam napravila i sve, i na kraju skontah da su fakat radnje, a ne RIJECI sto vaze.

Rekao mi je da nece da se rasipa s tom rijeci, zato sad kad god kaze struja me prodje :) Neopisiv osjecaj, vrijedan cekanja!
Zelena Carapa

Post by Zelena Carapa »

Felicita wrote: Rekao mi je da nece da se rasipa s tom rijeci, zato sad kad god kaze struja me prodje :) Neopisiv osjecaj, vrijedan cekanja!
lijepo :)
Choban-Budala

#65 Re: ljubav ili strast??

Post by Choban-Budala »

Zelena Carapa wrote:Imam jednu prijateljicu koja me sinoc upita za savjet, i pored najbolje volje ne znadoh sta da joj kazem a da budem iskrena. Ukratko, njen dragi (s kojim je u veoma intenzivnoj vezi 3-4 mjeseca) pokazuje joj na razne nacine da mu je stalo do nje, ali nije joj nikad rekao da je voli. Sad to nju nesto jede, i ko bitno bi joj bilo da joj kaze.

Ja sam je uvjeravala da djela znace vise od rijeci, ali ona kaze kako nije bas sigurna da sa njegove strane nije u pitanju samo strast (jer navodno se nevjerovatno dobro slazu u krevetu). I boji se da mu je to jedini motiv sto je svaki slobodan trenutak s njom. Ustvari boji se da ce ga proci kad je "izgustira".

E tu ja vise nisam bila kompetentna, mada sam je uvjeravala da je ljubav u pitanju, jer covjek se objektivno dosta zrtvuje za nju.

Jutros mi evo opet to pade napamet i skontah da ne znam odgovor na gornje pitanje. Sad ja pitam muski dio foruma, razlikujete li vi ljubav od strasti, i kako bi mi zene mogle skontati kad se o cemu radi.

Dajte nam malo hintova.

A, k'o zensko, sta ces. Lakse joj je ucerat metar od zada nego cent u glavu.
Choban-Budala

#66 Re: ljubav ili strast??

Post by Choban-Budala »

Dajte nam malo hintova.

Choban-Budala

#67 Re: ljubav ili strast??

Post by Choban-Budala »

Dajte nam malo hintova.

karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

Ćelava cura wrote::D Ne moras nam triput reci.. i jednom je dovoljno.
nekad vam ni triput nije dovoljno
Choban-Budala

Post by Choban-Budala »

Sorry, nisam namjerno. Mislim da je provajdera ili tako nesto. Dakle, evo ja se javno izvinjajem.
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

ja_cura_

Post by ja_cura_ »

imala sam veza, i do sada sam izgovorila te rijeci samo jednom, jer sam misljenja, da sto ih vise puta kazem, da one gube na vrijednosti... da to nema vise prvobitno znacenje, vec da postaje jedna vrsta otrcane fraze... isto tako ne volim ni da se meni te rijeci govore tek tako, usput. s toga nastojim da malim gestima pokazem kako mi je stalo do te osobe...

sta cu, skrta sam na tim rijecima... :roll:
talijan

Post by talijan »

karabaja-x wrote:
nekad vam ni triput nije dovoljno
:lol: :lol: :lol:
vinja

Post by vinja »

meni bi bilo sumnjivo da mi nakon par mjeseci to kaze... Stekla bih dojam da te rijeci ne shvata bas suvise ozbiljno...
Mislim da ta tvoja prijateljica moze svojom nervozom zbog izostanka ljubavne izjave stvoriti samo negativnu atmosferu... Jednom sam osjetila (nije mi receno, nego sam bas osjetila) taj pritisak na sebi...ja pobjegla...mislim, on ce prije ili poslije osjetiti taj njen ispitivacki pogled...napeto iscekivanje...to bas nije fino...brrrrrrrrrrrrr :-)
Pusti covjeka da se skonta sam...ili ce pobjeci...
femme of_Roi

Post by femme of_Roi »

Prvi put u braku rekoh da nekog volim.I sad se ne rasipam puno s tim rijecima.Ako skrivi odmah kazem da ga ne volim,tako da i on hud vise nije siguran a zajedno zivimo vec 4 godine.To je dobro,uvijek drzati na distanci. :D
Rania

Post by Rania »

femme of_Roi wrote:Prvi put u braku rekoh da nekog volim.I sad se ne rasipam puno s tim rijecima.Ako skrivi odmah kazem da ga ne volim,tako da i on hud vise nije siguran a zajedno zivimo vec 4 godine.To je dobro,uvijek drzati na distanci. :D
gdje ces bona muza drzati na distanci :D

a kamo ono povjerenje, poznavanje, briga i postovanje kao Fromova definicija ljubavi? :-)
Locked