Jadna mu majka ko od vas ovdje bude šta učio.paldumđija wrote: Predlažem osnivanje kluba štovatelja "MAPLEA" pardon "KANTE" i Armana za doživotnog predsjednika. Članarina nije obavezna, ali je poželjna na ime liječenja crash-testiranih članova![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.
Da čujemo ostale učenike na forumu, glasanje počinje evo sada.
MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
- arman1
Reci koje su cijene pošto očito imaš iskustva sa takvim liječenjima. Da se nisi slučajno liječio od VW ili renault grupacie?SA 071 wrote: Kluba postovatelja, da te ispravim. I ja sam za. S tim da se novac od clanarine iskoristi u preventivne svrhe, tj. za psihijatrijsko lijecenje onih koji iskazu i samo interesovanje da kupe nekog kineza.
-
SA 071
Pedlazem da armana odsada zovemo kinez...arman1 wrote:Reci koje su cijene pošto očito imaš iskustva sa takvim liječenjima. Da se nisi slučajno liječio od VW ili renault grupacie?SA 071 wrote: Kluba postovatelja, da te ispravim. I ja sam za. S tim da se novac od clanarine iskoristi u preventivne svrhe, tj. za psihijatrijsko lijecenje onih koji iskazu i samo interesovanje da kupe nekog kineza.
-
paldumđija
Isti se bez suzdržanih glasova jednoglasno usvaja.SA 071 wrote:Pedlazem da armana odsada zovemo kinez...arman1 wrote:Reci koje su cijene pošto očito imaš iskustva sa takvim liječenjima. Da se nisi slučajno liječio od VW ili renault grupacie?SA 071 wrote: Kluba postovatelja, da te ispravim. I ja sam za. S tim da se novac od clanarine iskoristi u preventivne svrhe, tj. za psihijatrijsko lijecenje onih koji iskazu i samo interesovanje da kupe nekog kineza.
Možda bi bila dobra ideja da se utisak pojača dodavanjem prefiksa SHU-PLJE-ZI-KLE.
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
bolje i to nego kinesko cudo od tehnikearman1 wrote:Ma jašta živio bicikl i kad ti babo da ključeve stojadina.karabaja-x wrote:nikad im ja dolara necu dat. iz principa jarane.
- arman1
Imaš u Mars 97 jeftino knskih bicikla.karabaja-x wrote:bolje i to nego kinesko cudo od tehnikearman1 wrote:Ma jašta živio bicikl i kad ti babo da ključeve stojadina.karabaja-x wrote:nikad im ja dolara necu dat. iz principa jarane.
- DobroJutroKolumbo
Ma auto kao auto ne valja...onako na izgled onaj najskuplji njihov model koji je cijenom tu negdje sa Fabiom je ljepsi od iste...Ali nije siguran...A sto se tice motora u njemu je Toyotin motor...Nek neko kaze da Toyota ne valja!?
-
mirz@
Joj, vozio sam Maple i to onaj najveci mislim da je model C51, ma smjesno, stvarno sto se tice masine fino vuče, ali kvaliteta izrade, unutrašnjosti pogotovo je užasna, katastrofalna, kad nesto dodirnete, neko dugme ili pepeljaru imate osjećaj da će se raspasti, a sto se tiče vanjskog dizajna i nije loš, ako ga npr. poredimo sa Loganom, ali Maple kad otvorite vrata, gepek, podignete haubu, vidjet ćete varove, tj. spojeve lima i šasije, što je pravo odvratno nako na oko, a svi smo vidjeli kako Kinezi prolaze na Crash testu.

-
paldumđija
Evo iz prve ruke saznah da je potrošnja modela C 31 12 l/100km sa uključenom klimom. Sada zamislite kada dođu hladni dani i veliki minusi šta će ta aždaha izbacivati iz auspuha. Vjerovatno sve apoene od 10 KM pa će i odnos potrošnje biti 10 kilometara = 10 KM.mirz@ wrote:Joj, vozio sam Maple i to onaj najveci mislim da je model C51, ma smjesno, stvarno sto se tice masine fino vuče, ali kvaliteta izrade, unutrašnjosti pogotovo je užasna, katastrofalna, kad nesto dodirnete, neko dugme ili pepeljaru imate osjećaj da će se raspasti, a sto se tiče vanjskog dizajna i nije loš, ako ga npr. poredimo sa Loganom, ali Maple kad otvorite vrata, gepek, podignete haubu, vidjet ćete varove, tj. spojeve lima i šasije, što je pravo odvratno nako na oko, a svi smo vidjeli kako Kinezi prolaze na Crash testu.
![]()
![]()
- arman1
Najveći su C52 i C82. Razlika je u motoru.mirz@ wrote:Joj, vozio sam Maple i to onaj najveci mislim da je model C51, ma smjesno, stvarno sto se tice masine fino vuče, ali kvaliteta izrade, unutrašnjosti pogotovo je užasna, katastrofalna, kad nesto dodirnete, neko dugme ili pepeljaru imate osjećaj da će se raspasti, a sto se tiče vanjskog dizajna i nije loš, ako ga npr. poredimo sa Loganom, ali Maple kad otvorite vrata, gepek, podignete haubu, vidjet ćete varove, tj. spojeve lima i šasije, što je pravo odvratno nako na oko, a svi smo vidjeli kako Kinezi prolaze na Crash testu.
![]()
![]()
Jesi li otvarao Loganu gepek.
- arman1
Šitriš dezinformacije. Da ne voziš slučajno VW?paldumđija wrote:Evo iz prve ruke saznah da je potrošnja modela C 31 12 l/100km sa uključenom klimom. Sada zamislite kada dođu hladni dani i veliki minusi šta će ta aždaha izbacivati iz auspuha. Vjerovatno sve apoene od 10 KM pa će i odnos potrošnje biti 10 kilometara = 10 KM.mirz@ wrote:Joj, vozio sam Maple i to onaj najveci mislim da je model C51, ma smjesno, stvarno sto se tice masine fino vuče, ali kvaliteta izrade, unutrašnjosti pogotovo je užasna, katastrofalna, kad nesto dodirnete, neko dugme ili pepeljaru imate osjećaj da će se raspasti, a sto se tiče vanjskog dizajna i nije loš, ako ga npr. poredimo sa Loganom, ali Maple kad otvorite vrata, gepek, podignete haubu, vidjet ćete varove, tj. spojeve lima i šasije, što je pravo odvratno nako na oko, a svi smo vidjeli kako Kinezi prolaze na Crash testu.
![]()
![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
arman1 wrote:
Jesam ja prije par mjeseci i mogu samo reci katastrofa. Doduse bio je onaj osnovni model, benzinac, bez klime i samo sa jednim racnim jastukom na strani vozaca. Gluho i daleko bilo. Al' ruku na srce Maple je isto katastrofalan. Ipak da biram izmedju dva zla uzeo bih manje, u ovom slucaju Logan.
- arman1
Sam si rekao Gluho i daleko bilo.Drvosjeca iz Dejcica wrote:arman1 wrote:
Jesam ja prije par mjeseci i mogu samo reci katastrofa. Doduse bio je onaj osnovni model, benzinac, bez klime i samo sa jednim racnim jastukom na strani vozaca. Gluho i daleko bilo. Al' ruku na srce Maple je isto katastrofalan. Ipak da biram izmedju dva zla uzeo bih manje, u ovom slucaju Logan.
- Citizen-X
Ma daj, ne frustriraj se - vozis kinesko auto i tebi je fino - sta te briga - ne osvrci se na to sto raja okrece s vremena na vrijeme na salu - jedri ga - nije poenta da se naljutis zbog gluposti. Drzis se necega ko pjan plota isto dijete kojem se rugaju da ima losu igracku i plazu mu jezik.arman1 wrote:Sam si rekao Gluho i daleko bilo.Drvosjeca iz Dejcica wrote:arman1 wrote:
Mnogi od cjenjenih forumasa kao ja nemamo ni za cestito biciklo - zato jaro
Zivio
- testdriver

evo mapleova s carinske zone u vogošći, ima ih tamo više od 100 komada
ima jedna stvar kad se gleda maple, dakle u kini su to auti namjenjeni širokim siromašnjim masama...motori koji se ugrađuju su bazirani na starijim motorima od toyote corrole, što je i plus jer su jednostavniji za održavanje, ovi auti se jako dobro prodaju u kini a nešto jača prodaja je krenula i u rusiji, nije ko cherry (hit model starija verzija seat toleda) ali prodaje se ok, druga stvar je da je shangai maple dio od gelly grupe kao npr seat od vw-a
ova gama koja se treutno nudi su stariji modeli, vidio sam i vozao u kini već potpuno nove modele, na kojima se vidi da su malo odlučili poraditi na kvaliteti vozila,prije svega toj nekoj završnoj obradi
- arman1
Ne frustriram se. Više sam nego zadovoljan svojom vozilicom.Citizen-X wrote: Ma daj, ne frustriraj se - vozis kinesko auto i tebi je fino - sta te briga - ne osvrci se na to sto raja okrece s vremena na vrijeme na salu - jedri ga - nije poenta da se naljutis zbog gluposti. Drzis se necega ko pjan plota isto dijete kojem se rugaju da ima losu igracku i plazu mu jezik.
Mnogi od cjenjenih forumasa kao ja nemamo ni za cestito biciklo - zato jaroopusti se i uzivaj - nije auto za lijecenje kompleksa - nego za vozanje.
Zivio
Toga sam itekako svjestan. Mogu i ja pričati ovo je dobro, a ovo loše. Kod nas ljudi ne znaju gdje su granice. Svi bi da se vozaju u mečki ili benđi, a da plate par milja.Citizen-X wrote: Mnogi od cjenjenih forumasa kao ja nemamo ni za cestito biciklo
Ja sam svoj izbor bazirao na perfomansama(minimalno zadovoljavajućim) + plus cijena(prihvatljiva.
Gluposti sam crash ili plat testovima me neinteresuju. Masa toga je namješteno(primjer prevrtanja rumunske ikone).
- Drvosjeca iz Dejcica
Prevrtala se i A klasa, cak je naknadno dogrdjivan ESP u neke od modela.arman1 wrote: Masa toga je namješteno(primjer prevrtanja rumunske ikone).
Ja sam ipak sigurniji i komotniji u Volvu straom do 5-7 godina nego u Maple-u. Ne kazem, ako nekad dostignu sigurnost Skode, mozda se odlucim za Kineza.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 09/10/2007 14:03, edited 1 time in total.
- testdriver
jao e a ovo s crash testovima je več smiješna priča i toliko apsurdna, još prije par godina testiran je model LANDWIND X3...auto se raspao i onda su počele priče, kao da je to kopija opel frontere ( a nije točno jer je auto baziran na ford exploreru i većinski udio ima ford), onda se radio novi test u tuv-u koji nije bio objavljen...a najbolji dio je to da model x3 uopće nije išao u distribuciju nego je to bio model X6 koji je ustvari i bio najmjenjen euro trižištu
onda i sa testom BRILLIANSA, prvo pola njih nije znalo šta se odnosi na koji model, pa je adac dao 1 zvijezdicu, onda je dekra dala 2,ali test na 56 km/h, pa je za 3 mjeseca španjolska IDIADA dala 3 zvijezdice...i report u kojem piše, da je na autu napravljeno 76 izmjena i da je sve uredno homolgirano..a ja ih sad pitam? u 3 mjeseca izmjeniti auto i homolgirati je nemoguče??!! također i promjeniti proizvodnju i proizvodnu traku,nemoguće, a pogotovo da tako nešto odradi vlasnik BRILLIANSA BMW
onda i sa testom BRILLIANSA, prvo pola njih nije znalo šta se odnosi na koji model, pa je adac dao 1 zvijezdicu, onda je dekra dala 2,ali test na 56 km/h, pa je za 3 mjeseca španjolska IDIADA dala 3 zvijezdice...i report u kojem piše, da je na autu napravljeno 76 izmjena i da je sve uredno homolgirano..a ja ih sad pitam? u 3 mjeseca izmjeniti auto i homolgirati je nemoguče??!! također i promjeniti proizvodnju i proizvodnu traku,nemoguće, a pogotovo da tako nešto odradi vlasnik BRILLIANSA BMW
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
ne hvala, vozim bmw. stvarno ne znam u cemu je problem, gledajmo stvari objektivno, kineskim proizvodima kvalitet nije najjaca strana. isto tako cinjenica je da im je imitiranje, kopiranje, spijuniranje u krvi, i to je dovoljno za mene...ne volim imitatore ne volim los kvalitet. smijesan si bolan.arman1 wrote:Imaš u Mars 97 jeftino knskih bicikla.karabaja-x wrote:bolje i to nego kinesko cudo od tehnikearman1 wrote: Ma jašta živio bicikl i kad ti babo da ključeve stojadina.
- arman1
Baš divno što voziš bavarca. Nemoj mi samo reći da si novog kupio.karabaja-x wrote: ne hvala, vozim bmw. stvarno ne znam u cemu je problem, gledajmo stvari objektivno, kineskim proizvodima kvalitet nije najjaca strana. isto tako cinjenica je da im je imitiranje, kopiranje, spijuniranje u krvi, i to je dovoljno za mene...ne volim imitatore ne volim los kvalitet. smijesan si bolan.
Svojevremno su svi za japance govorili da su imitatori i to loši, a sad se zaklinju u njihov kvalitet. Ne kažem da je moje auto odraz kvaliteta ali nije ni gomila plastike i željeza bez iakvog smisla.
Ko je smiješan nek vrijeme pokaže, a dotle svakom svoje.
-
Mislilac
Toliko informacija.. Al' većina njih su tipa rekla-kazala... Na žalost.
Davnooo rekoh, evropski i amewrički automobilski lobi se boji rastuće kineske autoindustrije, tako da su sva testiranja i kuđenja kineskih automobila na ovom tržištu i svi podaci kojei se dobiju relativni.
Uostalom, kinska industrija je u ekspaniziji, pa budemo vidjeli...
PS. Kupujte golfove.
Oni su em dobri, em malo troše. 
Davnooo rekoh, evropski i amewrički automobilski lobi se boji rastuće kineske autoindustrije, tako da su sva testiranja i kuđenja kineskih automobila na ovom tržištu i svi podaci kojei se dobiju relativni.
PS. Kupujte golfove.
-
SA 071
Pa ako sumnjas da su ti testovi "relativni" (citaj namjesteni) zbog straha evropskih proizvodjaca od "rastuce kineske autoindustrije" onda brate kupi jednog jeftinog, a kvalitetnog kineza.Mislilac wrote:Toliko informacija.. Al' većina njih su tipa rekla-kazala... Na žalost.
PS. Kupujte golfove.Oni su em dobri, em malo troše.
Kineska autoindustrija se smatra rastucom zbog otvaranja tvornica velikih koncerna kao sto su VW, Audi, GM, itd. u zemlji koja cini najbrze rastuce trziste za sve vrste roba i usluga, a ne zbog otvaranja nekakvih kineskih fabrika tipa SMA, Jelly, Briliance i sl. Mozda neke od njih i uspiju za koju deceniju, ali sada je ipak smijesno pricati o nekakvim kineskim cudima tehnike. Da je tako lako kopirati tehnologiju, dosad bi Bugari, Rumuni, Srbi bili najrazvijenije nacije. Ovako su ostali na farmerkama i cd-ovima.
Stvarno koje auto vozis?
-
paldumđija
SA 071 wrote:Pa ako sumnjas da su ti testovi "relativni" (citaj namjesteni) zbog straha evropskih proizvodjaca od "rastuce kineske autoindustrije" onda brate kupi jednog jeftinog, a kvalitetnog kineza.Mislilac wrote:Toliko informacija.. Al' većina njih su tipa rekla-kazala... Na žalost.
PS. Kupujte golfove.Oni su em dobri, em malo troše.
Kineska autoindustrija se smatra rastucom zbog otvaranja tvornica velikih koncerna kao sto su VW, Audi, GM, itd. u zemlji koja cini najbrze rastuce trziste za sve vrste roba i usluga, a ne zbog otvaranja nekakvih kineskih fabrika tipa SMA, Jelly, Briliance i sl. Mozda neke od njih i uspiju za koju deceniju, ali sada je ipak smijesno pricati o nekakvim kineskim cudima tehnike. Da je tako lako kopirati tehnologiju, dosad bi Bugari, Rumuni, Srbi bili najrazvijenije nacije. Ovako su ostali na farmerkama i cd-ovima.
Stvarno koje auto vozis?
Evo konačno jedan razuman komentar bez klasičnog dječijeg odnosa "Arman 1 -Drvosjeća odnekle" u smislu napucavanja čija je igračka bolja. Uputno je da su vam stavovi budu ovako modelirani Do tada možete se obratiti bivšem pozivnom znaku za Sarajevo da vam besplatno održi još koju prigodnu besjedu.