Dvolitreni dizelasi probili granicu od 200KS

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Qler

Post by Qler »

ibro dirka wrote:Ma ne pase ni zadnja vucu svakom autu, nije to tako jednostavno. U "kecu" (bi doduse kratko, ali ne i nezaboravno, sto za te pare i tu klasu mora bit :D) zadnju vucu nesto ne osjetih, a i sam u principu vise volim zadnju (ako vec nije 4x4 :D).

Znam da sam subjektivan, ali kada bih u jednoj recenici opisao to cudo, rekao bih otprilike kao neki krizanac onih malih fol jednovolumena i stojadina, samo sto je svabo to pravio. :D:D
ja sam je vozio kratko ali slatko :D dok mi nije zaplesala nisam popustao :D i to nije bilo na onoj BMW-ovoj promociji nego privatno auto :) da vidis kako leta guza :D samo kad ga stisnes :D
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Pa fazon sa zadnjom vucom nije samo da proklizava, inace kupi Ladu 1300 ili jos bolje Skodu 120L i dernek je dok ide. :D Jos kad kisa ljohne, jal bandera jal jarak... :lol: :D

ili je fazon da proklizava pred kokama? :D :P
milano

Post by milano »

ibro dirka wrote:Benzinci se jos nekako drze, ali dizelasi imaju puno strmiju putanju rasta i razvoja. I to samo po pitanju snage, po pitanju obrtnog momenta im je vec zdravo sto se tice masovnih, isplativih motora. A i dokle ce, ne znamo :D

Meni je u zadnje vrijeme sve interesantniji FIAT jer su izgleda skoro sve ulozili na turbo malisane sto se tice benzinaca. Vidjet cemo kako ce se to pokazati.
da,da, ja imam cromu staru godinu, i fantazija od auta. Namam sad potrebe da kupujem drugi, ali za 2 godine Cu uzeti novi bravo. Vozio sam ga malo i turbak ide ko mahnit. A tek udobnost kakva je. fiat ima najbolje motore i benzince i dizel JTD.
Post Reply