Silajdžic i Dodik potpisali Protokol o reformi policije

Locked
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Nije Seselj, vec Cosic. Hajte vi sto lupate po svim bubnjevima fino otvorite drugu temu pa se bubajte, i svi mirni i zadovoljni.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

dripac wrote:Nemogu da vjerujem da su pojedini forumaši koji su od starta bili protiv Lajcakovog protokola o reformi policije sada spremni da ga procitaju. Da nije zalosno bilo bi smjesno. To je BiH glasacko tijelo. Stoka jeb.na.
Vi koji nista o njemu ne procitaste a biste za ste fakat interesantniji slucaj. Zbog takvih je sve i dalje u qrcu, pa mahali kakvim god partijskim ili mahalskim zastavama hocete.
nezeljeni nadimak

Post by nezeljeni nadimak »

ibro dirka wrote:Nije Seselj, vec Cosic. Hajte vi sto lupate po svim bubnjevima fino otvorite drugu temu pa se bubajte, i svi mirni i zadovoljni.
I Seselj, Ibro, ali u pravu si to nije tema.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

Real Khan wrote:Dobro, ovo što je ONASA javila, nadam se da je fakat potvrđeno. Shvatam ogorčenost forumaša, ali vjerujte da je ovo ipak možda najbolje rješenje. Čitao sam taj famozni Protokol i imao sam milion primjedbi, ali na samom početku se nalazi nešto što ipak daje nadu. Najvažnije je da će BiH napokon potpisati sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, i s obzirom da se na početku Protokola nalaze jasno navedeni principi EU, upravo to nam daje nadu da ćemo kada-tad imati normalnu policiju. Ostanak policije RS jeste opravdan sa gledišta Daytona, ali iz ugla principa EU (sa kojom ćemo eto uskoro potpisati Sporazum, a samim tim i prihvatiti pravila igre) tamo Dayton neće piti vode. To je u svakom slučaju loša vijest za Dodika i velikosrpski projekat...
Još jednom, potpuno shvatam bijes forumaša, ali ipak kada se malo dublje razmisli, mislim da smo na dobrom putu. Jeste malo gorko, ali za sada jedino moguće rješenje... za dalje korake ćemo vidjeti

jedini komentar važan pažnje!!!! Nebulozna prepucavanja koje kriv i ko je izdajica je presipanje iz praznoga u šuplje......ulaskom BiH u EU če se sve nacionalističke i primitivističke stranke dovest na marginu fosila dinosaurusa,toga su i oni i to dobro svjesni,znači zbogom"RS","FBiH",zbogom "velika Srbijo" zbogom primitivna Balkanska politička bagro.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

@neeljeni
Seselj zbog svoje guzice, a na Cosicev nagovor. Znaci nije "najvise" kao sto Better Man u svojoj mudrosti napisa.

@Pustinjski otvori vec tu temu i molim te ne dovlaci tvoje kolege po funkciji, mahace zastavama, ovdje. Mozemo li bar jednu ozbiljnu temu malo sacuvati od bezveznog pljuvanja.
dripac

Post by dripac »

ibro dirka wrote:
dripac wrote:Nemogu da vjerujem da su pojedini forumaši koji su od starta bili protiv Lajcakovog protokola o reformi policije sada spremni da ga procitaju. Da nije zalosno bilo bi smjesno. To je BiH glasacko tijelo. Stoka jeb.na.
Vi koji nista o njemu ne procitaste a biste za ste fakat interesantniji slucaj. Zbog takvih je sve i dalje u qrcu, pa mahali kakvim god partijskim ili mahalskim zastavama hocete.
Ne, muzicaru. Takvi kao ti koji su protiv necega samo sto Haris ili Dodig tako kazu su najintersantniji. Vjerovatno ces sutra biti onaj koji ce tvrditi kako Haris i Dodig ti koji su nam svojim dogovorom dali reformiranu policiju i nose najvece zasluge za nas strasni prodor ka Evropi.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

pici wrote:
Real Khan wrote:Dobro, ovo što je ONASA javila, nadam se da je fakat potvrđeno. Shvatam ogorčenost forumaša, ali vjerujte da je ovo ipak možda najbolje rješenje. Čitao sam taj famozni Protokol i imao sam milion primjedbi, ali na samom početku se nalazi nešto što ipak daje nadu. Najvažnije je da će BiH napokon potpisati sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, i s obzirom da se na početku Protokola nalaze jasno navedeni principi EU, upravo to nam daje nadu da ćemo kada-tad imati normalnu policiju. Ostanak policije RS jeste opravdan sa gledišta Daytona, ali iz ugla principa EU (sa kojom ćemo eto uskoro potpisati Sporazum, a samim tim i prihvatiti pravila igre) tamo Dayton neće piti vode. To je u svakom slučaju loša vijest za Dodika i velikosrpski projekat...
Još jednom, potpuno shvatam bijes forumaša, ali ipak kada se malo dublje razmisli, mislim da smo na dobrom putu. Jeste malo gorko, ali za sada jedino moguće rješenje... za dalje korake ćemo vidjeti

jedini komentar važan pažnje!!!! Nebulozna prepucavanja koje kriv i ko je izdajica je presipanje iz praznoga u šuplje......ulaskom BiH u EU če se sve nacionalističke i primitivističke stranke dovest na marginu fosila dinosaurusa,toga su i oni i to dobro svjesni,znači zbogom"RS","FBiH",zbogom "velika Srbijo" zbogom primitivna Balkanska politička bagro.
Jeste, eno i u Bugarskoj i Rumuniji, iza kojih smo mi daleko i puno tezi slucaj, se evo odjednom sve postavi na svoje mjesto.
Timotije

Post by Timotije »

Jos jedan u nizu: "Historijskih/povijesnih dogovora od sirokog drustvenog interesa, koji ce, u bliskoj nam buducnosti, donijeti progres i bolju i sretniju buducnost svim nasim narodima i narodnostima"!
A donijece nam kurac, kao i sve ostalo sto su njih dvojica dosad "usaglasili" !
Jebem ti takvu drzavu, u kojoj dvojica ljudi, ma ko oni bili, mimo svih demokratskih/ustaljenih kanala, odlucuju o tako vaznim drzavnim pitanjima...
Timotije

Post by Timotije »

:x
Last edited by Timotije on 28/09/2007 18:33, edited 2 times in total.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

dripac, ne kaki. ako te interesuje moj lik i djelo procitaj moje postove, umjeto ponovnog dokazivanja sopstvene gluposti. i nije dodig vec dodik, nauci citati.
pitarozder

Post by pitarozder »

pici wrote:

do toga ko ziv ko mrtav pasha ... najmanje jos deset duuuuuugiih godina ako evropska zajednica uopste opstane u ovom okviru kakav je sad ... a do tad ce se zavrsit pljacka i legalizovat sve i opet ga narod pusi a "oni" puni ko brod ... yebo i hareta i dodika
volvoxII

Post by volvoxII »

Sutra se ispisujem iz bh dzavljanstva!

i prije nego sto mi neko kaze "ko te jebe mozemo i bez tebe", odmah da mu odgovorim da je u pravu

Mi smo slijepo crijevo civilizacije
artzy

Post by artzy »

Evo press release: http://www.baacbh.org/site/en/?action=pressReleases o novoj rezoluciji. Bez obzira sto srpski lobi je jaci i brojniji stavovi za koje se zalazu ne bi trebali da dobiju podrsku veceg broja kongresmena jer je ipak vecini ljudi manje-vise jasno sta se ovdje dogadja/lo.

Sto se tice policije, cini se da bi Dodik mogao prihvatiti reformu cak i ako policija republike srpske bude vrlo simbolican dio Policije BiH.

Ukidanje Policije feredacije je dobro. Policija rs onda djeluje kao policija jednog od kantona sto bi trebalo da strukturu ucini efektivno jedinstvenom kao normalna policija normalne drzave...

Ako policija moze da funkcionise kao JEDNA policija protok informacija i aktivnosti mogu biti neometane cak i ako postoji nekakav medju-organ s imenom Policija BiH u RS...

Mozda bi trebalo ukinuti i Federaciju kao entitet a zadrzati kantone i pustiti "Republikosrpcane" da sami ukidaju svoj entitet...
Timotije

Post by Timotije »

volvoxII wrote:Sutra se ispisujem iz bh dzavljanstva!

i prije nego sto mi neko kaze "ko te jebe mozemo i bez tebe", odmah da mu odgovorim da je u pravu

Mi smo slijepo crijevo civilizacije
Mimo svih normalnih tokova....
windas

Post by windas »

MA SVE CE ONI POTPISATI, KAD IM NEKO ZAPRIJETI DA CE LETJETI SA FUNKCIJA -PRIVILEGIJA.
Sto bi narod reko, bjezte noge usra vas guzica... :lol: :lol: :lol:
dripac

Post by dripac »

ibro dirka wrote:dripac, ne kaki. ako te interesuje moj lik i djelo procitaj moje postove, umjeto ponovnog dokazivanja sopstvene gluposti. i nije dodig vec dodik, nauci citati.
Ja cu da kakim koliko ja hocu, a tvoj lik idjelo je mozda interesantan samo tebi, a vezano za "dokazivanje sopstvene gluposti" bi se mogao malo nadojiti.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Vidim, to ti jedino i ide, pametno tatino.
dripac

Post by dripac »

ibro dirka wrote:Vidim, to ti jedino i ide, pametno tatino.
A da malo odjebeš
ibro dirka

Post by ibro dirka »

A da bar naucis citati?
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

sarlo wrote:Da ponovim jos jedanput:
-Bosnjacki clan predsjednistva mora biti hrabar i beskompromisan. Mora.
-Njegov Posao je da zastupa i stiti interese Bosnjaka i drugih gradjana (adekvatnije je upotrijebiti glagol boriti se),
-Uspjeh njegovog posla zavisi od njegovih sposobnosti, rada i (nazalost) vise od drugih faktora;
-Radi-bori se- sa ciljem da uspije. A ako i ne uspije ni u cemu na prvom mjestu je bitno da bude hrabar i beskompromisan.

Najboljih tridesethiljada momaka ove zemlje je dalo zivote za nju i on nesmije njih da iznevjeri. Mi zivi cemo se nekako snaci.
Kakva bljuvotina.
dripac

Post by dripac »

ibro dirka wrote:A da bar baucis citati?
A ti pisati? Nema potrebe da nastavimo sa raspravom, molim te zaobilazi moje postove kao i ja tvoje.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Nece biti tesko.
Pustinjski pjesnik i mrav

Post by Pustinjski pjesnik i mrav »

windas wrote:MA SVE CE ONI POTPISATI, KAD IM NEKO ZAPRIJETI DA CE LETJETI SA FUNKCIJA -PRIVILEGIJA.
Sto bi narod reko, bjezte noge usra vas guzica... :lol: :lol: :lol:
Juce su optuzivali Harisa da je maksimalista i da ne smije biti tvrdoglav, jer eto, sta fali da ostane policija rs-a. :roll: :-)

Danas kada su se barem malo usaglasili, ali sada ni to ne valja! Sto ce sad dvije policije :-?

Sta mi u stvari hocemo??
Last edited by Pustinjski pjesnik i mrav on 28/09/2007 18:50, edited 1 time in total.
dripac

Post by dripac »

ibro dirka wrote:Nece biti tesko.
Drago mi je da ti to neće predstavljati problem. Pozdrav.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Kakvim se vi glupostima bavite, opet ste do Seselja dosli. Dobro je pa niko jos nije Litex spomenuo. Nego procita li iko od vas ovaj protokol. Jebo lud zbunjenoga. Da se kladimo da ce se sljedecih pet godina raspravljati sta zapravo ovaj protokol znaci i kako da se provede u praxu. Skolski primjer prodavanja muda pod bubrege...
Locked