GOLF 2 VS. GOLF 4

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

laky_Sa

Post by laky_Sa »

:lol: :lol: pa tvoj problem sto si gao dao tako jeftino jer ni sad sa takvom opremom neces naci "dobrog" punta ispod 8000... mora da ti se nesto zurilo da ga se rijesis .. a bas me interesuje koliko ce biti superioran za nekih 8 god... dok golf II jos bude na cestama :lol: :lol:

onda ne znam sto spominjes i poredis ova auta sa golfom ...mijenjas temu
drugo to ti je isto kao da poredis punta (1998-99-00) i golfa V ... tu je negdje razlika u god... tako da nema smisla raspravljati o ovome

a moze li se znati sta ti vozis trenutno
amrica

Post by amrica »

Moze li mi neki strucnjak objasniti kako Punto od 1,2 moze imati snagu kao Golf 1,6?
Ja sam imala g2 1,8, auti 1,1, 1,2, 1,3... su mogli biti ispred mene samo do prve prilike za preticanje
laky_Sa

Post by laky_Sa »

ma tehnologija napreduje :D nije to bas ista snaga...
to su jako male kubikaze a kubici su sva snaga auta a Konjske snage za brzinu, npr. moja djevoojka ima novog yarisa 1.0 motor koji ima 70 KS, po ravnom je zuca ... ali uz brdo i na max brzinama su jako tromi pogotovo kad su pod teretom....

to su motori za gradsku voznju... to znaju oni koji krenu uz ivan sa tim auticima... ne smijes ni pomislit da upalis klimu ako je imas :D

samo da se zna nisam bas neki strucnjak :lol: :lol: ovo je ono osnovno iskustvo
stidljiv

Post by stidljiv »

Better Man wrote:Samo glupan i debil može dati više od 1000 KM za golfa 2.
To je to...
laky_Sa

Post by laky_Sa »

stidljiv wrote:
To je to...

a sta bi vi uzeli za 1500 KM :? :?
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

rihakm wrote: slazem se drug!!!Ja sam prije pola godine kupio Golf-a IV motor je SDI i mogu vam reci da sam prezadovoljan....sa potrosnjom da ne pricam,a i ostalo je sve na svom mjestu...
i sad letiš, jelde?
kad tih 68 KS zaurla pa kad kreneš u preticanje :x
Faruk

Post by Faruk »

laky_Sa wrote:
stidljiv wrote:
To je to...

puno mjesečnih karata GRAS-a
pa zar postoji potreba da se vozi nešto što košta 1500 KM

misliš li ti na svoju sigurnost kad sjedneš u nešto od 1500 KM?
koliko zapravo košta tvoje zdravlje ako si spreman da se voziš u bilo čemu od 1500 KM?
Faruk

Post by Faruk »

revolver amidza wrote:evo ja sam glupan koji će dati preko 1000KM za golfa 2,.. a ti budi pametan pa kupuj fiata punta i govna ala to,..pa se vidimo za par godine ko će bit naguzici kad ga bude trebalo prodavati
bravo idiote
punto je auto za to vase govno zvano g2

imao 2 punta i nikad nista
hem je udobniji, ima servo i uglavnom abs i klimu (nesto o cemu govno 2 moze sanjati)
sto je najbitnije imao bliski kontakt sa govnetom 2 i poderao ga puntom

idiote samo ti kupi govno 2
to nam treba dvica samo bosnji daj golfa i nista mu vise ne treba
Faruk

Post by Faruk »

ibro dirka wrote:Ne vjerujem da bi uvodjenje samo strogih kontrola na tehnickim pregledima bilo dobro, jer bi najvise stradali oni kojima auta trebaju a jednostavno nemaju mogucnosti da kupe nesto puno bolje.
voziti auto nije socijalna stvar
ako neko nema za bolje po tebi treba da vozi krs pa da sutra na pjesackom zgazi tvoje dijete i da ti kao objasnjenje kaze znas jarane pukla mi kociona crijeva a ja ti nemam za BOLJE
ako nemas ne vozis
samo u ovoj nasoj BAZNIJI moze svako da vozi i ama bas sve da vozi
Faruk

Post by Faruk »

laky_Sa wrote: ja sam nedavno prodao dvicu ( '92 1.6 TD ) za 5.500 u roku dva dana ...
steta
lika poput tebe treba da stigne kletva da Bog da golfa 2 vozio citav zivot
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Beg_Babic wrote:
laky_Sa wrote:
Better Man wrote: Koju količinu gluposti može reči čovjek na jednom mjestu! Da si ikada sjeo za volan kakvog novijeg automobila ili potpuno novog ne bi pričao takve gluposti i nasmijavao me! Puna su groblja junaka koji su vozili golfa II i pritom misleči da imaju najbolje i nasigurnije auto stiskali papučicu gasa do kraja. Velika večina je upravo golfova II koji ne vrijede 1000 KM, a možda ni 800 KM, dok je vrlo mizeran broj onih koji vrijede iznad 1000 KM. I po ko zna koji put ću ponoviti samo debil i nortorni idiot može za golfa II dati više od 1000 KM. Trebalo bi uvesti zakon da se svi krševi koji se nalaze na cestama u BiH trajno isključe iz saobraćaja, radi sigurnosti drugih učesnika. Ako nemaš novca za normalno i ispravno auto, vozi se javnim 'prevozom, a nemoj voziti otpad i zagađivati okolinu.

:shock: a sta da radi npr. moj komsija koji je invalid od rata i zivi od invalidnine i kupio golfa za 3000 od invalidnine , solidnog golfa, i odrzava ga od invalidnine ... ti bi njega u javni prevoz na stake pa dokle dogura... ccc, pasha pusti ljude ... svi bi najradije vozali kolica od 100 000 al ne ide tako!
Pa sta mozda je covjek navikao na luksuz , mozda nikad nije imao Golfa II ,nego ovaj topic treba hitno lock, cuj Golf VS Golf IV , ja sam prije odgovorio na ovo temu ali gluplje usporedbe nisam vidio odavno
Beze :D

Glupa jest usporedba ali je vise bio cilj cinicni osmijeh koji sam zelio time da izmamim. Nisam bas ocekivao da posegnes za uvredama al hajd nek ti bude...
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Faruk wrote:
revolver amidza wrote:evo ja sam glupan koji će dati preko 1000KM za golfa 2,.. a ti budi pametan pa kupuj fiata punta i govna ala to,..pa se vidimo za par godine ko će bit naguzici kad ga bude trebalo prodavati
bravo idiote

hem je udobniji, ima servo i uglavnom abs i klimu (nesto o cemu govno 2 moze sanjati)

Vrijedjanje na ovoj bezveznoj temi nisam ocekivao - i ja sam za zakljucavanje. Bezveze vrijedjas.
big_bud

Post by big_bud »

iskreno, ja sam se nasmijao i temi i naslovu, ali komentarima najvise :)
sto se tice pomenutih auta, golfa 2 ne bih uzeo da mi ga dzabe daju, dok bih one koji ih cijene po 5,5 - 6 milja za jaja objesio. u stvari, mogu ga oni cijeniti i milion, ali mi nisu jasne budale koje daju te pare za golf 2.
licno, radije bih se taxijem vozikao ili gradskim saobracajem, dok ne bih skupio vise para za neki normalan auto. recimo golf 4 je sasvim ok
laky_Sa

Post by laky_Sa »

Faruk wrote:
laky_Sa wrote:
stidljiv wrote: To je to...

puno mjesečnih karata GRAS-a
pa zar postoji potreba da se vozi nešto što košta 1500 KM

misliš li ti na svoju sigurnost kad sjedneš u nešto od 1500 KM?
koliko zapravo košta tvoje zdravlje ako si spreman da se voziš u bilo čemu od 1500 KM?
jesi bukva :lol: :lol:
laky_Sa

Post by laky_Sa »

big_bud wrote:iskreno, ja sam se nasmijao i temi i naslovu, ali komentarima najvise :)
sto se tice pomenutih auta, golfa 2 ne bih uzeo da mi ga dzabe daju, dok bih one koji ih cijene po 5,5 - 6 milja za jaja objesio. u stvari, mogu ga oni cijeniti i milion, ali mi nisu jasne budale koje daju te pare za golf 2.
licno, radije bih se taxijem vozikao ili gradskim saobracajem, dok ne bih skupio vise para za neki normalan auto. recimo golf 4 je sasvim ok
ti mora da si neki opasan dingospo ...
laky_Sa

Post by laky_Sa »

Faruk wrote:
laky_Sa wrote: ja sam nedavno prodao dvicu ( '92 1.6 TD ) za 5.500 u roku dva dana ...
steta
lika poput tebe treba da stigne kletva da Bog da golfa 2 vozio citav zivot
:lol: :lol: :lol: jesi looood :lol: :lol: :lol:

sta ti vozis zivota ti ... da predpostavim : bmw il merca nekog a il je to za tebe bagatela :lol: :lol:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

laky_Sa wrote::lol: :lol: pa tvoj problem sto si gao dao tako jeftino jer ni sad sa takvom opremom neces naci "dobrog" punta ispod 8000... mora da ti se nesto zurilo da ga se rijesis .. a bas me interesuje koliko ce biti superioran za nekih 8 god... dok golf II jos bude na cestama :lol: :lol:

drugo to ti je isto kao da poredis punta (1998-99-00) i golfa V ... tu je negdje razlika u god... tako da nema smisla raspravljati o ovome

Nisam ga ja dao ispod cijene, to mu je bila realna tržišna vrijednost tada. To je bio Punto prve generacije, ne druge! 8) A nikad nisam rekao da je superioran, već da je bolji od Golfa II u svakom slučaju pa i nakon 8 godina. Kako održavaš auto, tako ćete ono i služiti.
Auta poput Punta, Clija, Corse itd. sam spominjao baš iz razloga da ti plastično objasnim koja je budalaština dati 5000 ili 6000KM za kršinu zrelu za otpada! :roll:
Pitao si me šta trenutno vozim, pa da ti odgovorim: biciklo! :oops: Stvarno, ne zezam, trenutno sam bez auta. Skupljam pare za najvjerovatnije kakvu Alfu 156 1.8 ili 2.0, vidjećemo. 8-)
laky_Sa

Post by laky_Sa »

Romeo 80 wrote:
laky_Sa wrote::lol: :lol: pa tvoj problem sto si gao dao tako jeftino jer ni sad sa takvom opremom neces naci "dobrog" punta ispod 8000... mora da ti se nesto zurilo da ga se rijesis .. a bas me interesuje koliko ce biti superioran za nekih 8 god... dok golf II jos bude na cestama :lol: :lol:

Nisam ga ja dao ispod cijene, to mu je bila realna tržišna vrijednost tada. To je bio Punto prve generacije, ne druge! 8) A nikad nisam rekao da je superioran, već da je bolji od Golfa II u svakom slučaju pa i nakon 8 godina. Kako održavaš auto, tako ćete ono i služiti.
Auta poput Punta, Clija, Corse itd. sam spominjao baš iz razloga da ti plastično objasnim koja je budalaština dati 5000 ili 6000KM za kršinu zrelu za otpada! :roll:
Pitao si me šta trenutno vozim, pa da ti odgovorim: biciklo! :oops: Stvarno, ne zezam, trenutno sam bez auta. Skupljam pare za najvjerovatnije kakvu Alfu 156 1.8 ili 2.0, vidjećemo. 8-)
aha...trkacki duh

sretno :D
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Romeo 80 wrote:

Ja skupljam za kosilicu pogonjenu dvotaktnim motorom ali evo cujem da ce se pravit na hidrogen pa cu cekat dok stagod ne izadje na vodu da se bacim u kredit :D
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

Citizen-X wrote:
Romeo 80 wrote:

Ja skupljam za kosilicu pogonjenu dvotaktnim motorom ali evo cujem da ce se pravit na hidrogen pa cu cekat dok stagod ne izadje na vodu da se bacim u kredit :D
:D Možda da pokušaš sa orgonskim pogonom, hehe! Jesi li čuo za to? Kažu teorije da možeš transformisati motor sa unutrašnjim izgaranjem da ide na besplatnu orgonsku energiju (navodno dolazi iz svemira)! :D E tek bi tada vidio cijene polovnih... :lol:
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Romeo 80 wrote:
Citizen-X wrote:
Romeo 80 wrote: Nisam ga ja dao ispod cijene, to mu je bila realna tržišna vrijednost tada. To je bio Punto prve generacije, ne druge! 8) A nikad nisam rekao da je superioran, već da je bolji od Golfa II u svakom slučaju pa i nakon 8 godina. Kako održavaš auto, tako ćete ono i služiti.
:D Možda da pokušaš sa orgonskim pogonom, hehe! Jesi li čuo za to? Kažu teorije da možeš transformisati motor sa unutrašnjim izgaranjem da ide na besplatnu orgonsku energiju (navodno dolazi iz svemira)! :D E tek bi tada vidio cijene polovnih... :lol:
Itekako sam to investigEris'o :D I nije iz svemira nego - Joe Cell ;) ili Steven Mayer's Cell ;)
Last edited by Citizen-X on 02/10/2007 18:51, edited 1 time in total.
Better Man

Post by Better Man »

Beg_Babic wrote:
laky_Sa wrote:
Better Man wrote: Koju količinu gluposti može reči čovjek na jednom mjestu! Da si ikada sjeo za volan kakvog novijeg automobila ili potpuno novog ne bi pričao takve gluposti i nasmijavao me! Puna su groblja junaka koji su vozili golfa II i pritom misleči da imaju najbolje i nasigurnije auto stiskali papučicu gasa do kraja. Velika večina je upravo golfova II koji ne vrijede 1000 KM, a možda ni 800 KM, dok je vrlo mizeran broj onih koji vrijede iznad 1000 KM. I po ko zna koji put ću ponoviti samo debil i nortorni idiot može za golfa II dati više od 1000 KM. Trebalo bi uvesti zakon da se svi krševi koji se nalaze na cestama u BiH trajno isključe iz saobraćaja, radi sigurnosti drugih učesnika. Ako nemaš novca za normalno i ispravno auto, vozi se javnim 'prevozom, a nemoj voziti otpad i zagađivati okolinu.

:shock: a sta da radi npr. moj komsija koji je invalid od rata i zivi od invalidnine i kupio golfa za 3000 od invalidnine , solidnog golfa, i odrzava ga od invalidnine ... ti bi njega u javni prevoz na stake pa dokle dogura... ccc, pasha pusti ljude ... svi bi najradije vozali kolica od 100 000 al ne ide tako!
Pa sta mozda je covjek navikao na luksuz , mozda nikad nije imao Golfa II ,nego ovaj topic treba hitno lock, cuj Golf VS Golf IV , ja sam prije odgovorio na ovo temu ali gluplje usporedbe nisam vidio odavno
Šta da radi? Ne treba da uopće vozi automobil, tj. krš od automobila, jer predstavlja potencijalnu opasnost na cesti, kako za sebe tako i zadruge učesnike u saobraćaju. A što se tiće luksuza¸ 12 godina sam vozio Golfa 2, koji nije kupljen polovan, već nov u Tasu prije rata, kada večina Vas koji danas vozite to polovno smeće mogla samo sanjati da ima novu zastavu, a kamoli novog golfa. Sad imam nov automobil, preciznije rečeno Clio 3, a golf 2 voze tata i mama, jer je svakako auto njihovo. Ja sam bio privremeni korisnik, dok nisam stekao uslove da svojim radom mogu kupiti sebi nov automobil. Razlika je ogromna, jer golf 2 se ne može ni po kom osnovu da poredi sa autom koji sad vozim. Od udobnosti i svih ostalih mogučih karakteristika, da ih ne nabrajam. O ponašanju u krivinama pri večim brzinama je suvišno govoriti. Dok je ponašanje golfa 2 jako loše i nesigurno, Clio se ponaša odlično. Čitava Evrpa se sa veseljem rješava otpada zvanog golf 2 i sličnih starudija, dok samo glupi Bosanac sav sretan što može imati krš od automobila.
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Better Man wrote:
Beg_Babic wrote:
laky_Sa wrote:
Šta da radi? Ne treba da uopće vozi automobil, tj. krš od automobila, jer predstavlja potencijalnu opasnost na cesti, kako za sebe tako i zadruge učesnike u saobraćaju. A što se tiće luksuza¸ 12 godina sam vozio Golfa 2, koji nije kupljen polovan, već nov u Tasu prije rata, kada večina Vas koji danas vozite to polovno smeće mogla samo sanjati da ima novu zastavu, a kamoli novog golfa. Sad imam nov automobil, preciznije rečeno Clio 3, a golf 2 voze tata i mama, jer je svakako auto njihovo. Ja sam bio privremeni korisnik, dok nisam stekao uslove da svojim radom mogu kupiti sebi nov automobil. Razlika je ogromna, jer golf 2 se ne može ni po kom osnovu da poredi sa autom koji sad vozim. Od udobnosti i svih ostalih mogučih karakteristika, da ih ne nabrajam. O ponašanju u krivinama pri večim brzinama je suvišno govoriti. Dok je ponašanje golfa 2 jako loše i nesigurno, Clio se ponaša odlično. Čitava Evrpa se sa veseljem rješava otpada zvanog golf 2 i sličnih starudija, dok samo glupi Bosanac sav sretan što može imati krš od automobila.
Je l ga vaspitavas :D
revolver amidza

Post by revolver amidza »

Faruk wrote:
bravo idiote

kao prvo,hvala ti na "čaščenju",pokazuješ da si totalan papak,..
nisi čitao moje postove,..ali to tebi nije ni bitno,..dati 8 milja za na pr.za punto ili 2-3 za golfa 2 uopšte nije isto,..a kojeg si ti to golfa kako kažeš poderao,..dizela,jel?
volio bih te vidjeti kako bi me poderao u golfu 2 syncro koji sam imao,.izletio bi ti menui mačak u prvoj krivini koju ću ja proći dok kažem piksla,.i kad već pričamo o "deranju" i starim autima,.ti dovuci to svoje arogantno dupe u tom tvom fiatiću za kog si "kesno" cirka 8 milja,.a ja ću svog audija 90 2.3 E ,za kog sam "kesno" 5,5 milja,.pa da vidiš kako ćeš amidži popušit auspuh!
revolver amidza

Post by revolver amidza »

da se usput nadovežem,.da audi ima i klimu i servo i abs,..

već vidim kako ćeš sad reći da nije fazon upoređivat audijevu mrcinu od mašine
naspram tvog fiata,..
Locked