Nikolaidisov tekst u Bosni o nagradi "Meša Selimović&qu
Moderator: anex
-
ibro dirka
Svakom ona novina koja mu odgovara i koja ga najmanje lose oslikava. Je li posteno, da skratimo tu pricu u prazno?
- black
upravo tako..citava prica se svela na neko prepucavanje oko nagrade i autora, ali, kao sto kazes, niti jednog clanka o tome zasto je Ruta bolja od konkurencije..a vala i onaj bazdulj je vise dosadan..Faust wrote:
Po ko zna koji put jedan detalj (dodjela književne nagrade) koji se ne uradi po propisu donese niz uvredljivih tekstova koje oni (intelektualci, kritičari) vole nazivati polemikom.
Jeste da mi je ovaj Avdić nedraga osoba, ali se moram složiti s njim u činjenici da bi bilo sasvim normlano obrazložiti zbog čega je nagrađena knjiga bolja od konkurencije. Možda bi se tada razgovaralo o nagrađenoj knjizi, a ne o autorima.
-
hammerhead
MA i Andrej i Miljenko su sjajni pisci,i cijelu pricu su pokrenuli urednici za cije novine pisu,sve zbog licnih interesa i tiraza novina.
A ovo sa Bazduljem nije trebalo ni njemu ni Nikolaidisu
A ovo sa Bazduljem nije trebalo ni njemu ni Nikolaidisu
-
rashomon
Jepatrius wrote:Do tebe jerashomon wrote:Imamo problem, meni ne odgovara nijedna novina...
do mene je
SB tabloid sa primjesama politike i reklame za SDP i pivaru (je l' ono tako bješe)...
Dani, ako nema Džanke, Vešovića i Hemona nečitljivi skroz...a da prostiš nema ih nikako, lately...
A šta sad, da se natežem sa tokom svijesti anglo-cracKKKera Bazdulja...
Do mene je...
-
patrius
Nisu "Dani" i "SB" jedine novinerashomon wrote:Jepatrius wrote:Do tebe jerashomon wrote:Imamo problem, meni ne odgovara nijedna novina...
do mene je
SB tabloid sa primjesama politike i reklame za SDP i pivaru (je l' ono tako bješe)...
Dani, ako nema Džanke, Vešovića i Hemona nečitljivi skroz...a da prostiš nema ih nikako, lately...
A šta sad, da se natežem sa tokom svijesti anglo-cracKKKera Bazdulja...
Do mene je...
-
ibro dirka
Sta ima jos a da valja? Btw meni su jedino Dani vrijedni cijene, resto sto procitah je tariguz razlicitog kvaliteta. Tu ne mislim na samu kvalitetu papira 
-
basta sljezove boje
ipak su jeftniji od tableta za spavanje koje imaju isti ucinak kao i Bazduljev opusibro dirka wrote:Sta ima jos a da valja? Btw meni su jedino Dani vrijedni cijene, resto sto procitah je tariguz razlicitog kvaliteta. Tu ne mislim na samu kvalitetu papira
-
patrius
Ljudi bozji,kad bi ste samo shvatili kol'ko ste kontradiktorni
Najprije ne valjaju nijedne,a zatim se kritikuju samo ova dva lista.A kad ja kazem da to nisu JEDINE! novine,onda pitanje sta ima JOS!!!da valja
Ibro,mojne d(i)rkat,ziv bio 
-
ibro dirka
Pa ako ti se ne svidja, ne moras ga citati. To je jedna ili dvije stranice. Sta ti citas sem Arene?basta sljezove boje wrote:ipak su jeftniji od tableta za spavanje koje imaju isti ucinak kao i Bazduljev opusibro dirka wrote:Sta ima jos a da valja? Btw meni su jedino Dani vrijedni cijene, resto sto procitah je tariguz razlicitog kvaliteta. Tu ne mislim na samu kvalitetu papira
-
ibro dirka
Pa daj konkretno reci sta? Start? OK u pocetku, brzo se pokvari. Sta ima jos? Patriot? Nije da i njih ne treba citati, mada mi nista bolje ne pada na pamet.patrius wrote:Ljudi bozji,kad bi ste samo shvatili kol'ko ste kontradiktorniNajprije ne valjaju nijedne,a zatim se kritikuju samo ova dva lista.A kad ja kazem da to nisu JEDINE! novine,onda pitanje sta ima JOS!!!da valja
Reci ti konkretno, ti rece da znas
-
hammerhead
Bazdulj ima dobrih tekstova,radio je sjajne prikaze knjiga sto su izlazile u biblioteci Dana
-
patrius
Gdje sam rek'o da znamibro dirka wrote:Pa daj konkretno reci sta? Start? OK u pocetku, brzo se pokvari. Sta ima jos? Patriot? Nije da i njih ne treba citati, mada mi nista bolje ne pada na pamet.patrius wrote:Ljudi bozji,kad bi ste samo shvatili kol'ko ste kontradiktorniNajprije ne valjaju nijedne,a zatim se kritikuju samo ova dva lista.A kad ja kazem da to nisu JEDINE! novine,onda pitanje sta ima JOS!!!da valja
Reci ti konkretno, ti rece da znas
-
ibro dirka
Patrius, o cemu to ti? Otkud znas sta bih ja zelio cuti ili ne? Ako imas ista konkretno (a u ovom trenutku moram priznati da sumnjam) za reci, slobodno reci. Ko ne zeli da te cita, nece 
-
ibro dirka
Pa ja ni ne kazem da
Je li te ovo "da valja" zbunjuje, ili o cemu je u ovoj epizodi rijec?patrius wrote:Ljudi bozji,kad bi ste samo shvatili kol'ko ste kontradiktorniNajprije ne valjaju nijedne,a zatim se kritikuju samo ova dva lista.A kad ja kazem da to nisu JEDINE! novine,onda pitanje sta ima JOS!!!da valja
- Faust
Samo primjer kako se neke informacije plasiraju kako bi se drugome naudilo. Nikakvo objašnjenje, nego samo zagrada. Da se čitaoci pitaju kada je to Kazaaz "mlatio"...rashomon wrote:Ovo za premlaćivanje je isforsirano na pogrešan način, čujem...Ali, hajde ti znaj sad...
-
ibro dirka
Mahalatrans, i novine za tariguz u wc-ima autobusa iste firme. Ako je to ikada bilo upitno (a nije), ovim je i dokazano.
Za Zvalju je i Sena Internet profesionalac i stvaratelj.
Za Zvalju je i Sena Internet profesionalac i stvaratelj.
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
Faust wrote:Samo primjer kako se neke informacije plasiraju kako bi se drugome naudilo. Nikakvo objašnjenje, nego samo zagrada. Da se čitaoci pitaju kada je to Kazaaz "mlatio"...rashomon wrote:Ovo za premlaćivanje je isforsirano na pogrešan način, čujem...Ali, hajde ti znaj sad...