Konzum vrtoglavo raste

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Eshek

Post by Eshek »

fakat mi konzumove namjere nisu najjasnije. koliko vidim, polako se izbacuje logo Vf-a, ali i dalje koriste njihovu stranicu za internet prodaju...neko je spomenuo i da im se Thompson znao vrtiti po marketima...k'o fole žele osvajati tržište u BiH, ali ne rade ništa posebno na tome...
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

u Konzumu nema vise Dukatovih proizvoda, Francuzi se nisu dali ucjenjivat od cvjecara Todorica. Bolji je Kerum
Eshek

Post by Eshek »

basta sljezove boje wrote:u Konzumu nema vise Dukatovih proizvoda, Francuzi se nisu dali ucjenjivat od cvjecara Todorica. Bolji je Kerum
Mislim da su tu posrijedi bili neki drugi problemi...prijašnji talovi...
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

Velikim trgovačkim lancima više se ne mogu odupirati niti u BiH. Najnoviji je primjer ulazak hrvatskog trgovačkog lanca Konzuma na bh tržište. Komzumov market u Imotskom već je uzeo značajan dio kupaca hercegovačkim trgovcima, a sada se pregovara s tvrtkom FIS Vitez.

Partnerski odnos
– To je neizbježno, dolaze trgovački divovi, jači lanci, i Konzum nas zanima i s njima smo u pregovorima. Uistinu nemam pojma dokle su došli ti pregovori, ali ne prodajemo FIS. Otvaramo novi prodajni centar i tražimo nekog partnera da otvori trgovinu hrane. U pregovorima smo s Konzumom o iznajmljivanju toga prostora, ali prodaja ne dolazi u obzir. Kroz našu trgovinu prehrane dnevno prođe deset do petnaest tisuća ljudi, i posluje pozitivno, ali to nije naša primarna djelatnost. Pokušavamo s Konzumom napraviti partnerski odnos da bi i oni za svoj trgovački lanac uzimali robu koju mi uvozimo kako u BiH, tako i u Hrvatskoj – kazao nam je Pero Gudelj vlasnik trgovine FIS Vitez.

Pet posto tržišta
Ivica Todorić, vlasnik koncerna Agrokor, koji je već kupio i sarajevski Kiseljak, potvrdio je da nakon preuzimanja maloprodajne mreže domaćeg trgovačkog lanca VF komerc Agrokor razmatra mogućnost zajedničke gradnje još šest do sedam trgovačkih centara diljem BiH.

– Mi ne iznosimo profit iz BiH, već ga ovdje reinvestiramo – kazao je Ivica Todorić. Preuzimanjem sarajevskog VF komerca i čitlučkog Mališića Konzum je stekao nešto više od pet posto tržišta maloprodaje u BiH. Time je na trećem mjestu trgovačkih lanaca u BiH, a vjerojatno će doći i do dogovora s tvrtkom FIS Vitez, što će još dodatno ojačati udio Konzuma među bh trgovcima i kupcima.

http://www.vecernji.hr
Eshek

Post by Eshek »

U skladu sa naslovom teme....dođe Konzum i na Baščaršiju...
Mahalac

Post by Mahalac »

A sipci oko Borova postadosmo svi mi :roll: :(
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Zivio Merkur :D
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

Eshek wrote:U skladu sa naslovom teme....dođe Konzum i na Baščaršiju...
gdje?
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

daduli_sa wrote:Zivio Merkur :D
merkur je katastrofa skup
Eshek

Post by Eshek »

Eshek wrote:U skladu sa naslovom teme....dođe Konzum i na Baščaršiju...
Image

Image

Image
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

odron
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

odlična lokacija :D
GRAĐANIN AL" BAŠ ON

Post by GRAĐANIN AL" BAŠ ON »

StupskaBitanga wrote:
Nemogu a da ne primjetim da redovno sve osobe koje ne šire nacionalizam redovno nazivaš nacionalnim izdajnicima a ovdje propagiraš da je TODORIĆEV KONZUM O.K,a MIMS-ov MERKUR skup.Ne kontam zašto više voliš hrvatsku firmu od bosanske i zašto sa toliko ushićenja reklamiraš istu.Možda je to neki novi način zaštite vitalnih nacionalnih interesa.By the way MERKUR je uistinu 20% jeftiniji od KONZUM-a.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

StupskaBitanga wrote:
U odnosu na sta?
Ali nije ni bitno, mislim da u svakom slucaju nije istina.
I kad uzmem u obzir da je jedno domaca, a drugo "kolonijalisticka" varijanta ja radije biram domacu... pa cu cak pristati i na 10% skuplje.... AKO JE skuplje.
Eshek

Post by Eshek »

Kasno Marko.... mene evo opet uhvati muka kad vidjeh sebilj, a iza njega znak "Konzum". Dok skontasmo, popušismo...
GORI UŠI VINETU

Post by GORI UŠI VINETU »

daduli_sa wrote:
StupskaBitanga wrote:
U odnosu na sta?
I kad uzmem u obzir da je jedno domaca, a drugo "kolonijalisticka" varijanta ja radije biram domacu... pa cu cak pristati i na 10% skuplje.... AKO JE skuplje.
MERKUR je uistinu najjeftiniji tržni centar u SA.Što se KONZUM-a tiče tamo uopšte ne želim da idem.Kad je Todorić tek preuzeo VF jednom sam otišao da vidim kako to izgleda i izašao ljut k"o puška.Na proizvodima iz Hrvatske (koji su raspoređeni tako da nema šanse da ih ne vidiš) uopšte nema marže nego ih prodaje po nabavnim cijenama.Kad su pitanju bosanski proizvodi tu je marža ogromna, a i većina ih je gotovo sakrivena po nekim ćoškovima.Što se mene tiče KONZUM više ne postoji.
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

merkur je fakat skup...i nervira me sto ne prodaju proizvode od coca-cole i sarajevskog kiseljaka a prodaju donat mg i jamnicu....toliko o favoriziranju domacih proizvoda...meni je bitno da ja ustedim gdje god mogu ustediti. Meni je konzum pred vratima i navikla sam se na te cijene...i kad odem kod staraca, gdje im je merkur pred vratima....uvjek dodjem kuci sa upitnikom iznad glave...i pregledavam racun...jer potrosim vise nego inace...
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

GORI UŠI VINETU wrote:
daduli_sa wrote:
StupskaBitanga wrote: merkur je katastrofa skup
U odnosu na sta?
MERKUR je uistinu najjeftiniji tržni centar u SA.Što se KONZUM-a tiče tamo uopšte ne želim da idem.Kad je Todorić tek preuzeo VF jednom sam otišao da vidim kako to izgleda i izašao ljut k"o puška.Na proizvodima iz Hrvatske (koji su raspoređeni tako da nema šanse da ih ne vidiš) uopšte nema marže nego ih prodaje po nabavnim cijenama.Kad su pitanju bosanski proizvodi tu je marža ogromna, a i većina ih je gotovo sakrivena po nekim ćoškovima.Što se mene tiče KONZUM više ne postoji.

Interex je najjeftiniji, bez konkurencije!
JohnnyS

Post by JohnnyS »

GORI UŠI VINETU wrote:
daduli_sa wrote:
StupskaBitanga wrote: merkur je katastrofa skup
U odnosu na sta?

Marži nema jer su mahom ti proizvodi Agrokorovi (znači ista grupacija kao i Konzum). Kad sam u Dubrovniku ni mrtav ne bih ušao u Konzum, najgori je od svih lanaca u Hr (Tommy RULZ). U Mostaru idem isključivo u Mercator, čisti, ljubazni, možda malo skuplji, ali znam da kupujem kvalitetu. KKonzum u BiH još nisam konzumirao i ne planiram
Eshek

Post by Eshek »

Amazonka27 wrote:merkur je fakat skup...i nervira me sto ne prodaju proizvode od coca-cole i sarajevskog kiseljaka a prodaju donat mg i jamnicu....toliko o favoriziranju domacih proizvoda...meni je bitno da ja ustedim gdje god mogu ustediti. Meni je konzum pred vratima i navikla sam se na te cijene...i kad odem kod staraca, gdje im je merkur pred vratima....uvjek dodjem kuci sa upitnikom iznad glave...i pregledavam racun...jer potrosim vise nego inace...
Sarajevski Kiseljak je Agrokorov :D :D

Čudno mi je i to što Konzum još uvijek vrši internet prodaju preko VFkomercove stranice, a izbacili ime skroz...nelogično :? (malo bi bilo naivno misliti da to ostavljaju zbog VF brenda, jer ga više nigdje ne vidim)
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

[quote="GRAĐANIN AL" BAŠ ON"]
StupskaBitanga wrote:
Nemogu a da ne primjetim da redovno sve osobe koje ne šire nacionalizam redovno nazivaš nacionalnim izdajnicima a ovdje propagiraš da je TODORIĆEV KONZUM O.K,a MIMS-ov MERKUR skup.Ne kontam zašto više voliš hrvatsku firmu od bosanske i zašto sa toliko ushićenja reklamiraš istu.Možda je to neki novi način zaštite vitalnih nacionalnih interesa.By the way MERKUR je uistinu 20% jeftiniji od KONZUM-a.[/quote]

ako ćemo otvoreno ok
1. boli mene neka stvar odkle je TC nek je iz Malezije Bangladeša ........
2. Žiim na Stupu i kupujem u Konzumu jučer odem kod rodbine na Otoku i kupim Swity sok od Mimsa koji je u Merkuru 2.45 a u konzumu isti 2.05
imam dokaz
zato jednom sam kupio faširano meso u merkuru i katastrofa je
3. Rodica mi je radila kod Selimovića u Mimsu za 600KM prešla na isto mjesto u konzumu za 750KM i manje radi i niti jednom joj nije zakasnila plata
zato
ja idem gdje je jeftinije
možda je interex jeftiniji ali ja nemam auta i daleko mi je vući kese iz interexa kada mi je konzum blizu
prestanite me napadati jer UVIJEK kupujem 100% made in BiH ali NEĆU da me MOJ mims pljačka
eto
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

i još nešto
taj prostor gdje je konzum na baščaršiji je bio devastiran
sada je tu zaposleno 10-ak ljudi
ZAPOSLENO
eto
šta ćete prigovarati kada dođe Billa kaufland ippercoop lidl i ostali
ZELJANICA

Post by ZELJANICA »

StupskaBitanga wrote:i još nešto
ZAPOSLENO
eto
Izvini,ali zaista bi mi bilo drago da nam ponešto napišeš o tim firmama koje si nabrojao pa da možemo otpočeti diskusiju.
Eshek

Post by Eshek »

StupskaBitanga wrote:i još nešto
ZAPOSLENO
eto
Devastiran??? Imaš li ti veze sa životom?

Taj prostor je godinama zjapio prazan, iako je more ljudi bezbroj puta nudilo da čak cijelu zgradu renovira, samo da bi zauzvrat dobili ugovor za zakup istog.

Renoviranje enterijera nije moglo biti skuplje od 10-tak hiljada, i radi se o sumi koja, uzimajući u obzir prostor, nije vrijedna spomena.

Međutim, izgleda da je Konzum najviše tutnuo u "prave" džepove, koji su to čekali godinama i držali prostor praznim.

I sada, po tvojoj priči, Konzum kao pametan...renovirao prostor i zaposlio desetak ljudi, a glupi Bosanci to ne bi znali...

Da taj isti Konzum i ljudi u njemu imaju mozga, a da su Bosandžerosi tako glupi, ne bi im sada neko drugi sjedio na svim BH internet domenama (ako sam dobro informisan), a oni i dalje koristili VF-ovu stranicu...
ja.neron

Post by ja.neron »

GADŽO TITO A KO HOĆE DA LIŽE LATINU I JANEZU BUJRUM
Post Reply