Jaran se pojavio nakon 15 godina
-
Brazzo
pa, svakako je dobro popricati, ako se sta ima prebaciti i to jasno i na noralan nacin uraditi. Sto ga ne bi jasno i glasno upitao : "sto ne posla, ba, nikakav paketic, pismo... znacilo bi puno tada?" Nema veze, pitas, kazes... cujes sta on kaze... mozda ima neki racionalan odgovor... vjerovatno ne... ali, popricate, razjasnite neke momenete... Mozda poslije toga nikad vise ne budete napravili konatakt - sasvim uredu. Mozda ipak ima elemenata da se drugarstvo nastavi - i to je uredu.
Ljudi treba da razgovaraju pa i kad ima razloga da se (mozda) i ne vole bas.
Ljudi treba da razgovaraju pa i kad ima razloga da se (mozda) i ne vole bas.
-
adore
Nema veze ovo ni ni sa temom, ni sa patriotozmom, ni sa punim stadionom a pogotovo sa Lesijem koji se vraca poslije 15 godina. Generalizacija ljudi koji odgovoraju na pitanje koje je momak postavio sa dvojicom gore navedenih ljudskih otpadaka jos i manje.damirm wrote:Joj sto mi je muka od ovih patriota, a kad Zdravko Colic i Haris Dzinovic dodju, pun ih stadion....Ovako ti je care...Nek se on tebi javi i mirna Bosna...
-
Gazdarica
Zlaja mi se ljetos pojavio na vratima, nismo se vidjeli od 1992. godine, zivi u Australiji. Izgrlili se i izljubili k'o najrodjeniji, mjesec dana se izlazilo i pilo, sto stara, sto nova raja... Onda se vratio nazad i od tada se nismo culi, isto kao ni ranije sto nismo. Kad opet dodje, druzicemo se kao i ovog ljeta.Maraschino wrote:Mene interesuje druga stvar. Na ovakve primjere smo navikli ali ima li primjera u obrnutom smislu da je neki Hrvat ili Bosnjak pocetkom rata "dobrovoljno" napustio svoje mjesto bez pozdrava sa komsijama Srbima i nakon izvjesnog vremena pojavio se u svom mjestu i svojoj kuci.Kakve su reakcije bile nakon odlaska (moglo se cuti) i kakve su bile nakon povratka.Mislim na reakcije poznanika od prije.Jesu li odnosi isti prije i poslije?
Zlaja je samo jedan primjer, ima toga jos... Sve isto...
Eto, to ti je prica iz Banjaluke...
Ajd, pozdrav...
-
bedifferent12
radi sta hoces...
sa,mo nemoj zaboraviti javiti sta bi...
da nisam dzaba citala 3 strane foruma
sa,mo nemoj zaboraviti javiti sta bi...
da nisam dzaba citala 3 strane foruma
-
be highirly
po mom nekom sudu on da te drzi za nekog havera javio bi ti se
jos 96 ...a sad ti se javlja da mu olaksas savjest posto mu je stari pokojni pred smrt spomenuo kako ste ga familijarno pripazili i pokoji put nahranili ...zajebane su to situacije jebiga ...on je 92
bio klinac i odluku o odlasku u beograd nije sam donio (bar se nije popeo na trebevic kao moji bivsi haveri a sad bi se kao druzili
)...nego , otidji na fuka i uzivaj u znojenju i supljiranju 
jos 96 ...a sad ti se javlja da mu olaksas savjest posto mu je stari pokojni pred smrt spomenuo kako ste ga familijarno pripazili i pokoji put nahranili ...zajebane su to situacije jebiga ...on je 92
bio klinac i odluku o odlasku u beograd nije sam donio (bar se nije popeo na trebevic kao moji bivsi haveri a sad bi se kao druzili
-
bosn.om
Ma pomozi covjeku, pred Ramazan veceg sevapa nema
Al' malo ozbiljnije, iskreno, nije lako javiti se poslije par godina gubitka kontakta, nekako izgleda lakse nakon 10-15 godina, a i sta ja znam, poslije svega sto je bilo, nije se mozda osjecao dovoljno snazan da izdrzi stid pred tobom. Trebas isto pokusati shvatiti da je i on tamo bio izbjeglica, da Srbija i dan danas a kamoli u to vrijeme nije bas bila zemlja koja ekonomski cvjeta, valjalo se njima tamo snalaziti ko crncima, a da ne govorimo o lokalnoj mrznji prema tim pridoslicama te svakakvim diskriminacijama u vezi posla i ostalog, tako da nije mozda bio u situaciji da salje pakete, jebi ga sad, ne mozes nikoga rad toga odbacivati. A ocito danas ima problema sa prihvatanjem svega sto se dogodilo, negdje u dubini sebe osjeca neku krivicu, inace ne bi imao problema danas. Sta ces, zivot nigdje nije lagan, kako god da ga okrenes, ti radi sta ti se radi, tvoja stvar na kraju i nikom nisi nista duzan, ali ko zna, mozda i tebi samom nesto doprinese.
Al' malo ozbiljnije, iskreno, nije lako javiti se poslije par godina gubitka kontakta, nekako izgleda lakse nakon 10-15 godina, a i sta ja znam, poslije svega sto je bilo, nije se mozda osjecao dovoljno snazan da izdrzi stid pred tobom. Trebas isto pokusati shvatiti da je i on tamo bio izbjeglica, da Srbija i dan danas a kamoli u to vrijeme nije bas bila zemlja koja ekonomski cvjeta, valjalo se njima tamo snalaziti ko crncima, a da ne govorimo o lokalnoj mrznji prema tim pridoslicama te svakakvim diskriminacijama u vezi posla i ostalog, tako da nije mozda bio u situaciji da salje pakete, jebi ga sad, ne mozes nikoga rad toga odbacivati. A ocito danas ima problema sa prihvatanjem svega sto se dogodilo, negdje u dubini sebe osjeca neku krivicu, inace ne bi imao problema danas. Sta ces, zivot nigdje nije lagan, kako god da ga okrenes, ti radi sta ti se radi, tvoja stvar na kraju i nikom nisi nista duzan, ali ko zna, mozda i tebi samom nesto doprinese.
-
bosn.om
A tek nas dragi Dino koji usred najgorih napada na BH Ceci pjesme poklanja u Svici, a da ti ne govorim o haosu koji bi bio da sama Ceca doseta do Sarajeva, ne bi Kosevo nikad punije bilo da FKS igra polufinale lige prvaka na njemu. No dobro, recimo da ovaj sajt nije reprezentativan sarajevskog/bosanskog drustva...damirm wrote:Joj sto mi je muka od ovih patriota, a kad Zdravko Colic i Haris Dzinovic dodju, pun ih stadion....Ovako ti je care...Nek se on tebi javi i mirna Bosna...
- Michun
Sta uradi ti - to mene zanima
Svi smo vjerujem bili u slicnim situacijama i zadnjih 5-6 god. Ma u neke se ljude razocaras...pa pomislis zar sam se ja druzio sa ovom osobom. A sa nekima "nastavis gdje si stao" prije 15-ak god. bez obzira na nacionalnost. Ja se nisam pokajala sto sam se javila nekim ljudima ili im odgovorila na njihovo javljanje - bar znam na cemu sam.
Svi smo vjerujem bili u slicnim situacijama i zadnjih 5-6 god. Ma u neke se ljude razocaras...pa pomislis zar sam se ja druzio sa ovom osobom. A sa nekima "nastavis gdje si stao" prije 15-ak god. bez obzira na nacionalnost. Ja se nisam pokajala sto sam se javila nekim ljudima ili im odgovorila na njihovo javljanje - bar znam na cemu sam.
- Op3r4t0r
Sve sam procitao i ono sto mi je upalo u oko je to da mu se NIJE jaran javio nego mama od jarana, zasto mama? zasto mu se jaran licno nije javio? Mozda je vama ovo sitnica ali je meni ovo ogromna razlika, da mu se jaran javio i trazio ga ja da sam na njegovom mjestu iz neke pristojnosti bi odgovorio na poziv, vidio sta hoce, ali ovako odjebi i njega i mamu mu koja te zvala.
- sffovac
ne mogu te direktno posavjetovati, ali jarani bi bili oni koji su se javili '95,'96,'97, a sve poslije toga, zovu jer im garant nesto trebas, i ne znam kako to mozete zvati jaranima
ma radi kako hoces, samo se zapitaj, da si ti u slicnoj situaciji, da li bi se on tebi javio
ma radi kako hoces, samo se zapitaj, da si ti u slicnoj situaciji, da li bi se on tebi javio
-
IMME
Da je jaran otisao na Pale kojim slucajem,tada, ove polemike ne bi bilo. Al, Beograd... ma ni njemu nisu cvjetale ruze, kontam.
Mislim da bi ti, ipak, volio da dodje do tog susreta - mozda vec i jeste dok mi ovdje stavljamo sebe u tu situaciju i pokusavamo dati savjet. Ako jeste, red bi bio da nam kazes.
Otkud bas da njegova majka zove - mozda joj je sin psihicki vec popustio, a mati ko mati, samo nagadja kako bi mu mogla pomoci da ga izvuce iz depresije ko zna cime prouzrokovane.
Da razgovaras prvo s njegovom majkom - ne smatram nekim pomakom.
Ako njegova majka ponovo nazove, trazi odmah s njim da pricas i na startu jos mu postavi ovo pitanje: "E moj "druze" beogradski - sta bi dao da si na mom mjestu??"
Znam jedno, da se on, kojim slucajem, nenajavljeno pojavio pred tvojim vratima, ne bi mu ih zalupio pred nosom - garant.
hajd kazi nam vise jestel se culi u medjuvremenu- budi fer
Mislim da bi ti, ipak, volio da dodje do tog susreta - mozda vec i jeste dok mi ovdje stavljamo sebe u tu situaciju i pokusavamo dati savjet. Ako jeste, red bi bio da nam kazes.
Otkud bas da njegova majka zove - mozda joj je sin psihicki vec popustio, a mati ko mati, samo nagadja kako bi mu mogla pomoci da ga izvuce iz depresije ko zna cime prouzrokovane.
Da razgovaras prvo s njegovom majkom - ne smatram nekim pomakom.
Ako njegova majka ponovo nazove, trazi odmah s njim da pricas i na startu jos mu postavi ovo pitanje: "E moj "druze" beogradski - sta bi dao da si na mom mjestu??"
Znam jedno, da se on, kojim slucajem, nenajavljeno pojavio pred tvojim vratima, ne bi mu ih zalupio pred nosom - garant.
hajd kazi nam vise jestel se culi u medjuvremenu- budi fer
- hrusta
Op3r4t0r wrote:Sve sam procitao i ono sto mi je upalo u oko je to da mu se NIJE jaran javio nego mama od jarana, zasto mama? zasto mu se jaran licno nije javio? Mozda je vama ovo sitnica ali je meni ovo ogromna razlika, da mu se jaran javio i trazio ga ja da sam na njegovom mjestu iz neke pristojnosti bi odgovorio na poziv, vidio sta hoce, ali ovako odjebi i njega i mamu mu koja te zvala.
jos nema nista, ono kad je njegova mama popricala sa mojom, onaj drugi (zadnji) put joj je dala moj e-mail, pa ako hoce ON da mi se javi, neka se javi.
ali sto fakat ne razumijem, kosto ti gore isto navodis : sto nije on nazvo, nego njegova mama
raja nemojte me molim vas pogresno svatiti, nemam ja nista protiv jeli neko SRB, HR ili neko drugi ili je bio ovde onde ili tamo, ali sto ostaviti 15 godina, mogla je njegova mama i prije kontaktirati. da je on stupio u kontakt, mozda bi bilo drukcije, nebi ovo sve piso ovde najvjerovatnije. mogo sam se naci, zna on adresu, pa ljudi moji njegovi su BILI '98 100metara od moje zgrade, pa mogla se poruka doturiti u moj ulaz i sanducic, da mu je bilo stalo da sazna jesam li prezivio rat.
moja mama ima osjecaj da on nezna da je njegova mama ovo uradila, ko sto rece dala je email, pa cu vidjeti hoce li se javiti (ali je cudno da je ona insistirala da ja nazovem, ili da ona mene prvo nazove, pa bi bilo garant, halo, da, da evo samo malo..... sine telefon za tebe neki jaran zove iz SA), moja mama je odma ponudila e-mail, a ona adgovori, eto ko neradi email, nesto internet ne fercera, bilo bi bolje preko telefona, pa nekako uze adresu jedva....... ovo ja ne kontam fakat
neznam raja, fakat, sta bi mu reko, nece on nikad razumjeti sta smo prosli, mi ti koji smo ostali u SA (da bogdu nisam osto) ali nisam imo kud, nemam ja tetki i rodja po bijelom svijetu, ko ima blago njemu nisam ljubomoran, otisli su da spase glavu ko sto bi i svi drugi da su mogli/imali gdje. susreta nece biti garant, jer je on u BG a ja ovde na svom, gdje ce frajer ostat, stan mu je prodat, a ja fakat nemislim ici u BG.....
-
Semiramida
#64 Re: Jaran se pojavio nakon 15 godina
Da, baš sam i ja htjela da ti postavim isto pitanje.mima wrote: Imas li ti vise o cemu da pricas sa njim?
Jer, i ja sam prošle godine stupila u kontakt sa svojom najboljom prijateljicom koja se ispalila u Srbiju u aprilu '92. Našla me je na hotmail-u ili kako već. I tako, malo smo se dopisivali, razmijenili slike i pozdrave, al' nije to dugo potrajalo. Mislim da se nismo dopisivali ima i 7-8 mjeseci.
Jednostavno ne znam šta joj više pisati. Za 14-15 godina se dosta toga pokida. A da ne pričam da je povjerenje nepovratno izgubljeno.
- zenny
jako dirljivo...... e ovo ti se zove iskusenje, nazovi, halali 10 KM za razgovor i to zamisli kao humanitarno, a Bog ce te za to nagraditi. Ustvari bolje da si to odmah odradio jer ovo lomljenje te danima izjeda i duhovno unazadjuje. Jer, nista nije slucajno.........
- SiSaJuMe
Ovo ko SANTA MARIA sapunica,. Hocel il nece u sljedecoj epizodi.......
Skrati jaro muke,. zvrcni i cire mu ,. djesi paksu jel ti zao para za koji minut na telefonu. Ko zna mozda se faca ukakio od zelje da ti kaze nesto a zna da ce mu se jezik zapetljat,.
No spekuliranja, vec akcija. I sam kazes mama posrednik( a mozda i bez njegova znanja) ,.,. Ko zna,. nastavak sutra u 15.44 na prvom kanalu sarajevo-x.
Skrati jaro muke,. zvrcni i cire mu ,. djesi paksu jel ti zao para za koji minut na telefonu. Ko zna mozda se faca ukakio od zelje da ti kaze nesto a zna da ce mu se jezik zapetljat,.
No spekuliranja, vec akcija. I sam kazes mama posrednik( a mozda i bez njegova znanja) ,.,. Ko zna,. nastavak sutra u 15.44 na prvom kanalu sarajevo-x.
-
Divlji u Srcu
#68 Re: Jaran se pojavio nakon 15 godina
covjek je veliki onoliko koliko prasta...hrusta wrote:eee raja ovako, znam negdje je bila slicna tema sto se tice ovoga ali nisam je fakat mogo naci da je nastavim sa ovim sljedecim pa evo ova nova tema. u dilemi sam pa reko da podjelim ovo sa vama jer sam siguran sam da se ovo slicno desilo nekome od vas.
e ovako, imo sam jarana on srbin ja bosanac i druzi li se prije rata, ista skola razred isti kvart, munto mu sestru, ono najbolji haveri, nama je tad bilo 15 godina. pocelo se kuhati u SA i on meni savjetuje da se ja i moji ako mozemo fatati noge jer ce biti ovde frka, eto on cuo preko svojih da ce biti belaja, a mi vi naivni ostadosmo, a da smo htjeli bjezati, kud cu.???? i tako njegovi se ufate noge i u BG, stari mu bio osto eto ko da cuva stan, . mojim ga bilo zao, eto sam covjek, pa mu nekolo puta posaljemo rucak (mama ono standardno, nema mu zene ko ce mu skuhati, haj odnesi covjeku). i tako je bilo 2-3 sedmice, i on se ispali i u BG kod svojih. uspio sam se cuti sa 'jaranom' jednom, mozda 2-3 mjeseca u rat, kaze mi doso mu tata, i eto ko prica se da je u nasem kvartu logor za neduzne srbe, itd (standardna propaganda), ja njemu je si ba normalan, ko ti to suplje prica. i to je bio zadnji razgovor sa njim (1992).
uvjek me je zanimalo gdje je, sta radi, pokuso sam ga guglovati ali nista konkrentno. i juce iz vedra neba, nazove njegova mama (ja bio na vikendici), moja mama se javi, je ste li vi to gospodjo hrustina mama i tako. posla zena plakati, eto njih (familiju) je stid sto se sve ovo desilo, nije ni njima bilo lako u BG, pita gdje sam ja, sta je sa mojim, moja mama pocne plakati, jer je njegova mama pitala za moga dajidju koji je moj 'jaran' znao (on nas je ko djecu vozo na njegovom tomosu, znao ga je, zivio je iza nase skole. i tako.... ona je uspljela naci nas novi br. tel. pa hoce da vidi da lli bi ja stupio u kontakt s njim, eto on prica o meni i mojima, povuko se u sebe, poslije oceve smrti prosle godine. moja mama se pravo iznenadila i ko ja, poslije 15 godina se ovo desi (nijedno pismo nisma o dnjih dobio u ratu a kamo li paket, fakat u vjek sam se nado da ce mi poslati nesto, imo sam malog brata tada, pa mogli su nesto, ali et ne bi). mama je rekla da nisam kuci, da sam vani pa ce vidjeti kad se ja vratim. nazove me me mama onda i kaze to , ja se fakat zijanio i kaze zena ce opet zvati oko 5 da vidi sta ja kazem. nazove ona poslije 5, da vidi (nisam se bio vrato jos) i moja joj mama tako kaze, da nezna hocu li ga ja kontaktirati, dosta se toga desilo kaze moja mama, itd. zena opet pocne plakati kaze nisu oni ucestvovali u ratu niti njena familija. jadna moja mama sve oko nje prelazi, pa je podsjeti na dajidju pa opet place....
raja, sta bi vi uradili??? st cu mu reci, sta me kontaktira poslije 15 godina, mogo sa zaginuti ko sto je 10.000 raje u SA zijanilio glavu. imamo osjecaj da bi se posvadjo sa njim. imam novi zivot, sta imam mjesati proslost....
neznam ni sam, kad pitam mamu za savjet, ona samo kaze: nemoj molimte vise o tome, dosta nam je bilo rata i sjecanja.... i jos ovo sada. nemogu vjerovati da poslije 15 godina ovo se desi.....
a cini mi se da mu ti nisi zaboravio sve ove godine.
-
Crvena Tifoza
Ako te bude zvao, javi mu se. Vidi šta hoce. Ipak ti si '92-ge bio veci covjek od njega, budi i sad. Na kraju krajeva, ništa te ne košta. Isto tako ako ti pocne srat' o ratu, vako nako, on je tebe zvao, mozeš ga otres' ko slinu. Samo upamti, budi covjek.
- sffovac
#70 Re: Jaran se pojavio nakon 15 godina
mogao je i onaj preko, prvi da oprosti, ne znam sto se uvijek ocekuje od nekih da prastaju, a druge se ne uzima u kontekst ...Divlji u Srcu wrote:covjek je veliki onoliko koliko prasta...hrusta wrote:eee raja ovako, znam negdje je bila slicna tema sto se tice ovoga ali nisam je fakat mogo naci da je nastavim sa ovim sljedecim pa evo ova nova tema. u dilemi sam pa reko da podjelim ovo sa vama jer sam siguran sam da se ovo slicno desilo nekome od vas.
e ovako, imo sam jarana on srbin ja bosanac i druzi li se prije rata, ista skola razred isti kvart, munto mu sestru, ono najbolji haveri, nama je tad bilo 15 godina. pocelo se kuhati u SA i on meni savjetuje da se ja i moji ako mozemo fatati noge jer ce biti ovde frka, eto on cuo preko svojih da ce biti belaja, a mi vi naivni ostadosmo, a da smo htjeli bjezati, kud cu.???? i tako njegovi se ufate noge i u BG, stari mu bio osto eto ko da cuva stan, . mojim ga bilo zao, eto sam covjek, pa mu nekolo puta posaljemo rucak (mama ono standardno, nema mu zene ko ce mu skuhati, haj odnesi covjeku). i tako je bilo 2-3 sedmice, i on se ispali i u BG kod svojih. uspio sam se cuti sa 'jaranom' jednom, mozda 2-3 mjeseca u rat, kaze mi doso mu tata, i eto ko prica se da je u nasem kvartu logor za neduzne srbe, itd (standardna propaganda), ja njemu je si ba normalan, ko ti to suplje prica. i to je bio zadnji razgovor sa njim (1992).
uvjek me je zanimalo gdje je, sta radi, pokuso sam ga guglovati ali nista konkrentno. i juce iz vedra neba, nazove njegova mama (ja bio na vikendici), moja mama se javi, je ste li vi to gospodjo hrustina mama i tako. posla zena plakati, eto njih (familiju) je stid sto se sve ovo desilo, nije ni njima bilo lako u BG, pita gdje sam ja, sta je sa mojim, moja mama pocne plakati, jer je njegova mama pitala za moga dajidju koji je moj 'jaran' znao (on nas je ko djecu vozo na njegovom tomosu, znao ga je, zivio je iza nase skole. i tako.... ona je uspljela naci nas novi br. tel. pa hoce da vidi da lli bi ja stupio u kontakt s njim, eto on prica o meni i mojima, povuko se u sebe, poslije oceve smrti prosle godine. moja mama se pravo iznenadila i ko ja, poslije 15 godina se ovo desi (nijedno pismo nisma o dnjih dobio u ratu a kamo li paket, fakat u vjek sam se nado da ce mi poslati nesto, imo sam malog brata tada, pa mogli su nesto, ali et ne bi). mama je rekla da nisam kuci, da sam vani pa ce vidjeti kad se ja vratim. nazove me me mama onda i kaze to , ja se fakat zijanio i kaze zena ce opet zvati oko 5 da vidi sta ja kazem. nazove ona poslije 5, da vidi (nisam se bio vrato jos) i moja joj mama tako kaze, da nezna hocu li ga ja kontaktirati, dosta se toga desilo kaze moja mama, itd. zena opet pocne plakati kaze nisu oni ucestvovali u ratu niti njena familija. jadna moja mama sve oko nje prelazi, pa je podsjeti na dajidju pa opet place....
raja, sta bi vi uradili??? st cu mu reci, sta me kontaktira poslije 15 godina, mogo sa zaginuti ko sto je 10.000 raje u SA zijanilio glavu. imamo osjecaj da bi se posvadjo sa njim. imam novi zivot, sta imam mjesati proslost....
neznam ni sam, kad pitam mamu za savjet, ona samo kaze: nemoj molimte vise o tome, dosta nam je bilo rata i sjecanja.... i jos ovo sada. nemogu vjerovati da poslije 15 godina ovo se desi.....
a cini mi se da mu ti nisi zaboravio sve ove godine.
i ne kontam fol, sto bi se on njemu morao prvi javiti, jel to izraz kajanja, al opet ne vidim sto on, a ne onaj drugi, ma bilo kako bilo javi kako je bilo
-
tempora
Nema sumnje da su mnogi od nas ovim ratom bili u velikim dilemama, slicnim tvojoj.Ni toliko godina poslije ne mozemo smjestiti stvari na svoje mjesto.U nekom normalnom vremenu, prijateljstva bi se prerastala i puno manje naprasno "zavrsavala" nego sto je to slucaj sa nama.
To sto je neko otisao u BG sa svojih 13/18 ili koliko vec godina meni ne govori nista.Ne oslikava mi nikakvu nelojalnost ili prevaru te zlocin.
To sto je neko otisao u BG sa svojih 13/18 ili koliko vec godina meni ne govori nista.Ne oslikava mi nikakvu nelojalnost ili prevaru te zlocin.
-
kujundzija
Jebo te i srbin i taj hrvat jesil cuo prodana duso. izdaico svoje zemlje i svog naroda,zbrisao si kad je najteze bilo mamu ti tvoju,a mi koji smo izasli vani na nosilima razvaljeni od cetnickih i hrvatskih granata sad trebamo da slusamo i da citamo kako ti nemrzis nikog picko izdajnicka i prodana duso.Amor_dk wrote:E jarane...ovako.
Ja sam ti 92 imao jarana najboljeg srbina. Haos bili raja...Meni 21 njemu 20 godina. Posto sam ja jako bio "pametan" i govorio sam 1991 da ce poceti rat u Sarajevu.........da dodam....sjecam se kad je C.Zvezda pobjedila kup sampiona, vise se i ne sjecam tacno kad je to bilo (90, 91?), ono neke svabe razvalile i ja..... tada plakao od tuge. Kontam mamu im cetnicku yebem, hajd to sada. I taj dan haos slavlje u Sarajevu sto je Zvezda pobjedila tada, sve zakrceno a ja kontam.....ja kretena nas (Bosnjaka) gluho bilo. I to prodje, ali sam uvjek znao sta ce biti. Meni se raja smijala, kao ono, ma ne smije JNA napasti Olimpijski grad, odmah bi Huan Antonio Samaran pozvao Amerikance da to srede u roku 5 dana, a ja kontam, koji debili... Vukovar? Gdje su tu tu bili Ameri?!
Da nastavim sada sa tim jaranom srbinom. Ja njemu kazem (ne on meni)92 u martu, jarane bjezi u p.m. i pokupi svoje i idite u BG. Ja sam Bosnjak 100% da znate...vazna info. I on ti sprzi u BG a stari mu ostane. Ja zbrisem u Zenicu i tu budem 2 godine i onda spicim vani.....
Idemo dalje....I ja ti dodjem malo na odmor 2003 u SA...moja je opstina reintegrisana bila 1997? Mislim. I ja kod svojih u kuci kad zvoni meni neko na vrata, kad taj jaran Srbin. Bas ja otvorim vrata, kad on. Kazem ja.....ooooo jarane, pa djesi ti? Sta mai? On me gleda i ja ga grlim i kazem sacekaj samo da se obucem. Odemo na kafu i ostalo i bili citavo ljeto skupa. Moja raja neka (Bosnjaci) meni srrali, sta ces sa chetnikom itd. Kontam odjebbite...Kaze taj meni jaran da je 3 godine htjeo da mi dodje na vrata a nije smio. Kontao da cu ga ja pljunuti i nalupati ga.....kontam sta ti je ba?! Drag si ti meni i sad pravo. On sada zivi u USA...
.....sad ce te vi meni...lako je tebi, nisi ti bio u SA za vrijeme rata. Ma nije, isto bi postupio jer sam takav. Ne treba sve Srbe stavljati u isti kos. Gdje je bio njegov stari i jel se borio, meni je to ne vazno. Znam drugog jarana Srbina, (prica mi stari), kad je zapucalo, on plakao, dosli mu beli orlovi da ga mobilisu....haos dobar covjek. Eno ga/ih sad u Brckom zive ko fukare najvece. I njegovog sam sina vidio i isli na kafu 2005i dao mu ja 200 KM...ma meni je pravo drago vidjeti nekoga od prije rata. I svjedno mi je jel to Bosnjak, Srbin ili Hrvat. Covjek se gleda kakav je,a ne koje je vjere. Mene je glava najvise bolila od nasih tkz. Bosnjaka na zapadu...
Mislim da trebas tog jarana nazvati (da se cujete), zivot ide dalje. Yebi ga nisu si svi Bosnjaci zlatni, a Srbi i Hrvati genocidni, nije ba sve crno i bijelo. Meni je jedan Hrvat iz Zenice pomogao da zbrisem vani, spavao kod njega u Capljini 93, zamisli kad su najveci sukobili bili izmedju HVO i Armije. Kaze mi stari njegov, ma yebo te rat ovaj ko ga izmisli, ti samo suti i nemoj govoriti da si musliman ni za zivu glavu u Capljini, reci da si Hrvat iz SA dok te ne prebacimo u Hrvatsku. A njegov stari bio velika faca tad u Capljini HVO. Mislio sam tad ce on mene negdje u logor odvesti (koji sam debil bio), sjecam se 93 u oktobru on (jaran) mene vozi prema Plocama i slusamo mi Haria: prsten i zlatni lanac...![]()
...Sve ce ovo proci...kaze mi jaran taj i javi se nekad obavezno da odemo na pice. Da vidim jesi li uspio.... Nazalost nisam ga uspio vidjeti jos, mada sam cuo da je i on sada u USA.
Ma nisu ni oni (Srbi & hrvati) SVI isli u rat sto su volili...kao sto to neki misle...
- gospodar kuglastih munja
Kujundjija,kujundzija wrote:Jebo te i srbin i taj hrvat jesil cuo prodana duso. izdaico svoje zemlje i svog naroda,zbrisao si kad je najteze bilo mamu ti tvoju,a mi koji smo izasli vani na nosilima razvaljeni od cetnickih i hrvatskih granata sad trebamo da slusamo i da citamo kako ti nemrzis nikog picko izdajnicka i prodana duso.Amor_dk wrote:E jarane...ovako.
Ja sam ti 92 imao jarana najboljeg srbina. Haos bili raja...Meni 21 njemu 20 godina. Posto sam ja jako bio "pametan" i govorio sam 1991 da ce poceti rat u Sarajevu.........da dodam....sjecam se kad je C.Zvezda pobjedila kup sampiona, vise se i ne sjecam tacno kad je to bilo (90, 91?), ono neke svabe razvalile i ja..... tada plakao od tuge. Kontam mamu im cetnicku yebem, hajd to sada. I taj dan haos slavlje u Sarajevu sto je Zvezda pobjedila tada, sve zakrceno a ja kontam.....ja kretena nas (Bosnjaka) gluho bilo. I to prodje, ali sam uvjek znao sta ce biti. Meni se raja smijala, kao ono, ma ne smije JNA napasti Olimpijski grad, odmah bi Huan Antonio Samaran pozvao Amerikance da to srede u roku 5 dana, a ja kontam, koji debili... Vukovar? Gdje su tu tu bili Ameri?!
Da nastavim sada sa tim jaranom srbinom. Ja njemu kazem (ne on meni)92 u martu, jarane bjezi u p.m. i pokupi svoje i idite u BG. Ja sam Bosnjak 100% da znate...vazna info. I on ti sprzi u BG a stari mu ostane. Ja zbrisem u Zenicu i tu budem 2 godine i onda spicim vani.....
Idemo dalje....I ja ti dodjem malo na odmor 2003 u SA...moja je opstina reintegrisana bila 1997? Mislim. I ja kod svojih u kuci kad zvoni meni neko na vrata, kad taj jaran Srbin. Bas ja otvorim vrata, kad on. Kazem ja.....ooooo jarane, pa djesi ti? Sta mai? On me gleda i ja ga grlim i kazem sacekaj samo da se obucem. Odemo na kafu i ostalo i bili citavo ljeto skupa. Moja raja neka (Bosnjaci) meni srrali, sta ces sa chetnikom itd. Kontam odjebbite...Kaze taj meni jaran da je 3 godine htjeo da mi dodje na vrata a nije smio. Kontao da cu ga ja pljunuti i nalupati ga.....kontam sta ti je ba?! Drag si ti meni i sad pravo. On sada zivi u USA...
.....sad ce te vi meni...lako je tebi, nisi ti bio u SA za vrijeme rata. Ma nije, isto bi postupio jer sam takav. Ne treba sve Srbe stavljati u isti kos. Gdje je bio njegov stari i jel se borio, meni je to ne vazno. Znam drugog jarana Srbina, (prica mi stari), kad je zapucalo, on plakao, dosli mu beli orlovi da ga mobilisu....haos dobar covjek. Eno ga/ih sad u Brckom zive ko fukare najvece. I njegovog sam sina vidio i isli na kafu 2005i dao mu ja 200 KM...ma meni je pravo drago vidjeti nekoga od prije rata. I svjedno mi je jel to Bosnjak, Srbin ili Hrvat. Covjek se gleda kakav je,a ne koje je vjere. Mene je glava najvise bolila od nasih tkz. Bosnjaka na zapadu...
Mislim da trebas tog jarana nazvati (da se cujete), zivot ide dalje. Yebi ga nisu si svi Bosnjaci zlatni, a Srbi i Hrvati genocidni, nije ba sve crno i bijelo. Meni je jedan Hrvat iz Zenice pomogao da zbrisem vani, spavao kod njega u Capljini 93, zamisli kad su najveci sukobili bili izmedju HVO i Armije. Kaze mi stari njegov, ma yebo te rat ovaj ko ga izmisli, ti samo suti i nemoj govoriti da si musliman ni za zivu glavu u Capljini, reci da si Hrvat iz SA dok te ne prebacimo u Hrvatsku. A njegov stari bio velika faca tad u Capljini HVO. Mislio sam tad ce on mene negdje u logor odvesti (koji sam debil bio), sjecam se 93 u oktobru on (jaran) mene vozi prema Plocama i slusamo mi Haria: prsten i zlatni lanac...![]()
...Sve ce ovo proci...kaze mi jaran taj i javi se nekad obavezno da odemo na pice. Da vidim jesi li uspio.... Nazalost nisam ga uspio vidjeti jos, mada sam cuo da je i on sada u USA.
Ma nisu ni oni (Srbi & hrvati) SVI isli u rat sto su volili...kao sto to neki misle...
Najbolje bi bilo da se ti javis onome u Beogradu !...
-
LjepoticaiZvjer
iskreno ja svaki put kad upoznam nekoga iz hrvatske a posebno iz srbije ( bivse bosance posebno) imam predrasude ali uspijem svaki put sama sebe uvjeriti da je to upravo ono sto su cetnici 92 i htjeli napraviti od mene, lako je nekoga ubiti ali od normalog covjeka napraviti nacionalistu je ipak proces. i zato sam svaki put ponosna na sebe kada uprkos svemu ljudima dam sansu da licno pokazu svoje stavove ( koje lako saznas u roku od 5 minuta) i kada medju njima upoznam neke odlicne ljude.
ljudi koje sam ja upoznala su u ratu bili djeca, isto kao i ja, pa im se ni to gdje su ga proveli ne moze uzeti za zlo, da ne spominjem da bih i ja radije da su moji roditelji otisli u neku njemacku nego ostali u sa, al to je vec druga prica.
ljudi koje sam ja upoznala su u ratu bili djeca, isto kao i ja, pa im se ni to gdje su ga proveli ne moze uzeti za zlo, da ne spominjem da bih i ja radije da su moji roditelji otisli u neku njemacku nego ostali u sa, al to je vec druga prica.
-
parafin
kujundzija wrote: Jebo te i srbin i taj hrvat jesil cuo prodana duso. izdaico svoje zemlje i svog naroda,zbrisao si kad je najteze bilo mamu ti tvoju,a mi koji smo izasli vani na nosilima razvaljeni od cetnickih i hrvatskih granata sad trebamo da slusamo i da citamo kako ti nemrzis nikog picko izdajnicka i prodana duso.
Kujundžija je malo nervozan, umro stari Pantelija. Aaaajte?