Teritorijalno uredjene BiH

Da li podrzavate moj prijedlog?

Da
14
74%
Ne
5
26%

Total votes: 19

_BosanaC

Post by _BosanaC »

dupli
Last edited by _BosanaC on 11/09/2007 18:52, edited 1 time in total.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Prozor wrote:
_BosanaC wrote:Treba u zvanicni sifarnik zanimanja uvesti i profesionalne Srbe, Hrvate i Bosnjake, kao i zanimanja srbovanje, hrvatisanje i bosnjakisanje. Mislim da bi se ispostavilo da je 70% zaposlenih upravo zaposleno u ovom sektoru.
Dobro, ti pricaj o Bosnjacima, Srbima i Hrvatima i kako su svi politicari g*vna ali upravo sada se rjesava buducnost ove zemlje. Da smo barem malo vise politicki zainteresirani, ali na pravi nacin a ne nacionalisticki, dalje bi stigli. Najnegativniji amanet Juge je sto je doslo do mentaliteta "politika - politicarima".
A moze li se danas biti u politici u BiH a ne biti nacionalista? I kako?

I kako se to danas rjesava pitanje buducnosti BiH? :?
Prozor

Post by Prozor »

_BosanaC wrote:
Prozor wrote:
_BosanaC wrote:Treba u zvanicni sifarnik zanimanja uvesti i profesionalne Srbe, Hrvate i Bosnjake, kao i zanimanja srbovanje, hrvatisanje i bosnjakisanje. Mislim da bi se ispostavilo da je 70% zaposlenih upravo zaposleno u ovom sektoru.
Dobro, ti pricaj o Bosnjacima, Srbima i Hrvatima i kako su svi politicari g*vna ali upravo sada se rjesava buducnost ove zemlje. Da smo barem malo vise politicki zainteresirani, ali na pravi nacin a ne nacionalisticki, dalje bi stigli. Najnegativniji amanet Juge je sto je doslo do mentaliteta "politika - politicarima".
A moze li se danas biti u politici u BiH a ne biti nacionalista? I kako?

I kako se to danas rjesava pitanje buducnosti BiH? :?
Moze, znam da ce sad na mene drvlje i kamenje ali ne vjerujem da je politika SBIH nacionalisticka, kao ni SDP. Buducnost se rjesava borbom za normalnu BiH, a zato treba da svi budemo u politici.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Dobro, mozda sam pogresno postavio pitanje: sta se to konkretno radi, ne prica, nego radi, bitno za buducnost BiH, osim sto je sve blize totalnoj podjeli i novom ratu?
Prozor

Post by Prozor »

_BosanaC wrote:Dobro, mozda sam pogresno postavio pitanje: sta se to konkretno radi, ne prica, nego radi, bitno za buducnost BiH, osim sto je sve blize totalnoj podjeli i novom ratu?
Ne znam u kom smislu bi ti htio da se radi? Za stabiliziranje stanja sto opet vodi na status quo ili za ukidanje rs-a sto opet dize tenzije. Kako mislis da bi se trebalo odgovorit provokacijama "RS za Kosovo", ili prijedlozi kao "federalizacija" BiH? Drzanjem do Dejtona ili protu-prijedlozima?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Prozor wrote:
_BosanaC wrote:Dobro, mozda sam pogresno postavio pitanje: sta se to konkretno radi, ne prica, nego radi, bitno za buducnost BiH, osim sto je sve blize totalnoj podjeli i novom ratu?
Ne znam u kom smislu bi ti htio da se radi? Za stabiliziranje stanja sto opet vodi na status quo ili za ukidanje rs-a sto opet dize tenzije. Kako mislis da bi se trebalo odgovorit provokacijama "RS za Kosovo", ili prijedlozi kao "federalizacija" BiH? Drzanjem do Dejtona ili protu-prijedlozima?
Poskupljenjem svega i svacega, uvodjenjem poreza na dohodak, losim penzionim i socijalnim sektorm, a konstantnim stagniranjem prihoda gradjana i sve losijim standardom.

Ali rekoh vec - do mene je - jer slijep pored vlastitih ociju ne vidim da je sve to za neki visi cilj. Samo mi nije jasno kako neko dok gladuje zbog tog viseg cilja neko drugi ko "radi" na ostvarenju tog cilja zivi kao bubreg u loju.
Prozor

Post by Prozor »

_BosanaC wrote:
Prozor wrote:
Poskupljenjem svega i svacega, uvodjenjem poreza na dohodak, losim penzionim i socijalnim sektorm, a konstantnim stagniranjem prihoda gradjana i sve losijim standardom.

Ali rekoh vec - do mene je - jer slijep pored vlastitih ociju ne vidim da je sve to za neki visi cilj. Samo mi nije jasno kako neko dok gladuje zbog tog viseg cilja neko drugi ko "radi" na ostvarenju tog cilja zivi kao bubreg u loju.
Ti si sit politickog lopovluka kao i svako, ali ovdje je opet rijec o teritorijalnom uredjenju BiH.
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Pa ti troglavi ce postici neki sareni teritorijalni dogovor ali tek nakon rasprodaje svega i svacega, privatiziranja i podjele talova i to je broj 1.

Broj 2, vi koji ste za cuvanje dejtonskog sporazuma vozajte se u njemu dok se kola totalno ne razvale odnosno dok BiH totalno ne propadne. A ako propadne onda ce to biti jedino na stetu bosanaca i hercegovaca koji su za cjelovitu drzavu i na vanjskom i na unutrasnjem planu a ne na stetu jednog dijela srba i hrvata koji su za podjelu iste.
Post Reply