Najekonomicnije i najfunkcionalnije auto..imali ga?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- 68847
Astra je, nazalost, nepregledna kad se vozi u rikverc.
(uzgred o Opelu imam vise misljenje nego vecina prisutnih)
Octavija je "zeru" prevelika za gradsku voznju a toga je najveci %.
(uzgred, i o Skodi imam vise misljenje nego vecina prisutnih)
Kako god ima dosta toga da bi se moglo birati.
- Citizen-X
Uzmes parktronic paket (a moze se i samostalno ugraditi68847 wrote:Astra je, nazalost, nepregledna kad se vozi u rikverc.
- Citizen-X
Ne znam iskreno - ali sam ovdje (gdje sam ja) vidio uredjaj za samostalno ugradjivanje i cijena mu je negdje cca 150 maraka... Mislim da u paketu dodju 2 senzora...Nisam ti plaho siguran...68847 wrote:A koliko je to paja na osnovnu cijenu osnovnog modela (5 vrata, 1.4, Essentia) (28 349 KM po konfiguratoru)?
-
zlatan01
Prije 2 godine sam kupio Vento godiste '95 dakle tada starog 10 godina sa predjenih 103500 km. Podatak 100 % siguran jr u Svedskoj tehniski pregled upisuje u protokol kilometrazu. Uzgred od tada sam presao sa njim dodatnih 65000 sa samo jednim kvarom-pukla sajla kvacila. Radno auto za 10!Better Man wrote:Samo idiot može kupiti ili dati nekom prijedlog da uzme golfa II! Kako može biti jeftino održavanje, kad u startu moraš biti spreman da izdvojiš par milja na razne popravke i servise, jer gotovo svi golfovi dvojke su izraubovani maksimalno! rundo zar vjeruješ da je tvoj golf II kojeg si kupio 1999 godine prešao samo 190000 km, pogotovo ako je stariji od 90-te godine? Jedan moj poznanik je bio kupio golfa tricu prije 7-8 godina! Auto je bilo tada staro 4 godine i kilometar sat je pokazivao da je auto prešlo preko 180000 km, tako da je u tvojoj dvojci sigurno sat vračen! Koliko su golfovi dvice i jette te generacije dobre govori podatak da sam juče vračajući se s posla pri vrhu Kobilje glave vidio jettu sa upaljena sva 4 štop žmigavca i iz nje kulja crni dim! Golf II je potencijalna opasnost na cesti po pitanju sigurnosti, kao i golf jedinica i ne samo oni već i druga vozila proizvedena osamdesetih kao Opel kadet i slično! I kao što sam jednom rekao ja za gpofa II ne bih dao više od 1000 KM, jer ne vrijedi više i sve preko 1000 KM je uzalud bačen novac!
Ja sam vidio pokvareno vozilo gotovo svake marke koju poznajem.
Sa ovim se slazem ali u BiH je to auto skoro mit i tesko ce se nesto promjeniti. Nekada je to bio dobro auto ali ga je vrijeme pregazilo
- 68847
@zlatan01: Sa ovim se slazem ali u BiH je to auto skoro mit i tesko ce se nesto promjeniti. Nekada je to bio dobro auto ali ga je vrijeme pregazilo
A da jos vidis kako se smlavi na testu kad udari u stabilnu prepreku. Strava.
Vjerovatno nije bilo tako kad je bio nov ali sad...
A da jos vidis kako se smlavi na testu kad udari u stabilnu prepreku. Strava.
Vjerovatno nije bilo tako kad je bio nov ali sad...
-
StudioBa
Sto se golfa 2 tice neko rece da ne vrijedi ni 1.000 KM slazem se stim jer dosta sam van bosne Kanada - Amerika tamo su cjene golfa 2 do $1000 i to ako naleti neka nasa buda da ga kupi..Imao sam ga licno 1.6TD stvarno nisam naisao na auto na koje moras da vjecito ulazes novac i nikad nemozes da ga dovedes u 100 % ipravnost..Nasi ljudi misle ako su djelovi jeftini da se isplati ga voziti a svi ti djelovi su fus pa tako kad ugradis taj dio morat ces ubrzo opet ga mijenjati...
Neko spomenu za vracanje kilometar sata to slabo moze negdje vani da se desi.,recimo u kanadi svaki mehanicar kad mjenjas cak ulje upisuje ti trenutnu kilometrazu i svaki put kad posjetis mehanicara kilometrazu ti biljezi..Pa tako da nema potrebe da vracas sat jer covjek moze da uzme historiju automobila za nekih 15 $ i sve vidi..To kod nas nazalost jos nije rijesen problem tako kad kupujes auto onda ga kupujes i na srecu..
Neko spomenu za vracanje kilometar sata to slabo moze negdje vani da se desi.,recimo u kanadi svaki mehanicar kad mjenjas cak ulje upisuje ti trenutnu kilometrazu i svaki put kad posjetis mehanicara kilometrazu ti biljezi..Pa tako da nema potrebe da vracas sat jer covjek moze da uzme historiju automobila za nekih 15 $ i sve vidi..To kod nas nazalost jos nije rijesen problem tako kad kupujes auto onda ga kupujes i na srecu..
-
The_Flyer2002
HONDA
bilo koja manje vise. 15 miliona v tech motora proizvedenih u zadnjih nekoliko decenija i niti jedan opoziv niti ikvar na njihovim motorima nije bio.
auto godine po top gerau od 2002 je bila i dalje je honda s2000
bilo koja manje vise. 15 miliona v tech motora proizvedenih u zadnjih nekoliko decenija i niti jedan opoziv niti ikvar na njihovim motorima nije bio.
auto godine po top gerau od 2002 je bila i dalje je honda s2000
-
edukativna_bauštela
golf II za grada??? ma daj, yugić od 500 maraka je izmišljen za gradske vožnje - pogotovu sarajevske vožnje. jeftiniji od golfa, dijelovi jeftiniji, svaki majstor stariji od 30 god u ex yugi ga MORA znat popravljati jer se maltene učio na njemu, troši ko upaljač (45ica) itd.
inače, ekonomična i funkcionalna auta - monovolumeni sa malim TD motorima, dobrom ground clearance, evtl 4x4 - nešto na fol scenic-a sa 4x4.
inače, ekonomična i funkcionalna auta - monovolumeni sa malim TD motorima, dobrom ground clearance, evtl 4x4 - nešto na fol scenic-a sa 4x4.
-
bad.boy_sa
definitivno pasat
udoban, brz (ali onaj TDI 130 konja)
nema daje
udoban, brz (ali onaj TDI 130 konja)
nema daje
- Edin H.
E vi se stvarno ne mozete osloboditi Volkswagena i Golfa 2-iceCitizen-X wrote:Ma ovo je najfunkcionalnije:
Jednom se zivi
Premda priznajem da ga je frajer dobro napuco
Evo za simbolicnih 420000KM - polovan naravno

Uvijek ima kod stedise, al' kod radise jos i vise
- Better Man
Van BiH on nevrijedi više od 800-1000 KM!MOKE_R wrote:svi ga mrze
ali golf 2 diesel je najisplativije auto za voziti i odrzavati
a napravljen je bas za ove nase lose puteve
cijena mu govori sve
- Bullet Tooth Tony
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=vatlichg2sagBetter Man wrote:Van BiH on nevrijedi više od 800-1000 KM!MOKE_R wrote:svi ga mrze
ali golf 2 diesel je najisplativije auto za voziti i odrzavati
a napravljen je bas za ove nase lose puteve
cijena mu govori sve
- Citizen-X
Reklo bi se za pravim konjima prasina se dizeEdin H. wrote:E vi se stvarno ne mozete osloboditi Volkswagena i Golfa 2-iceCitizen-X wrote:Ma ovo je najfunkcionalnije:
Jednom se zivi
![]()
Premda priznajem da ga je frajer dobro napuco![]()
Evo za simbolicnih 420000KM - polovan naravno
Uvijek ima kod stedise, al' kod radise jos i vise