Naser najatraktivniji muškarac u BiH

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

visby

Post by visby »

naser je razveden. cini mi se da je zena onako bukvalno pobjegla od njega.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

visby wrote:naser je razveden. cini mi se da je zena onako bukvalno pobjegla od njega.
zar ga nije superljepotica, misica, cekala da izadje iz zatvora? :-?

lijepo je to sto Naser vodi racuna o svom izgledu, ali davati ovakve interviewe i to za Azru je stvarno bezveze
visby

Post by visby »

Jeste, ali to nije ta.
amrino

Post by amrino »

basta sljezove boje wrote:
visby wrote:naser je razveden. cini mi se da je zena onako bukvalno pobjegla od njega.
zar ga nije superljepotica, misica, cekala da izadje iz zatvora? :-?

lijepo je to sto Naser vodi racuna o svom izgledu, ali davati ovakve interviewe i to za Azru je stvarno bezveze
Ta superljepotica mu je nova...zbog nje se haman razveo od zene...

Sto se svega ostalog tice potpisujem Nosferatu-a - i skidam kapu- svaki put me sve vise odusevljava
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 13:17, edited 1 time in total.
mema mo

Post by mema mo »

svaka ti je na mjestu "nosferat".... sto se tice nasera meni licno se ne svidja, a osim toga koga danas briga sminka li se,farba li kosu, ide li u teretanu... bezze je a mislila sam cak da ima cirka 50 kuka.
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Phia wrote:
Zločini koje drugi čine nisu opravdanje za zločin za koji je on OSUĐEN u Hagu.Ili ne priznaješ Hag kao ostale pristalice zločinaca?
Vidim ima vas ovdje puno s parolom: naš je kakav god da je.. :roll:
Ma daj, Naser je u Hagu osudjen za pogresno parkiranje u poredjenju sa onim za sta je bio optuzen. Dakle 99% onoga sto su mu stavljali na pleca se pokazalo neistinitim. I kazes da je jos zlocinac? Meni je samo krivo sto nase zlocince nismo skrivali po dzamijama i tekijama, sto njihovu odbranu i porodice nismo finansirali iz budzeta F.BiH. Za mene Naser nije ni zlocinac ni heroj, vec obican bosanski covjek koji moze izdurati vise nego sto i jedno bosansko kljuse na svojim plecima moze prenjeti.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 06/09/2007 14:18, edited 1 time in total.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

to je jedna od bolesnijih varijanti stvaranja one svijesti koje je svojevremeno pokusala Gracija (doduse, malo manje ofirno) - hajdemo stvoriti ruzicasto novinarstvo, u kojem glupe tuke koje zele imati bosansku Tenu, Elle, Cosmopolitan, ne haju da li je neko zlocinac/ekstremist/nacionalist/fundamentalist, nego muskarac, zgodan ili ne. kao, manimo se politike, to je ionako ludnica, a svakako je najvaznije da se udas, hebo to jel neko i zasto bio u haagu -- to je pretesko za mali mozak Azrinih citateljica.

ha vezala Granoff kravatu ratnom zlocincu, ha je vezala sudiji isto ti ga dodje, ako je njegovan i sofisticiran i cosmo...
Phia

Post by Phia »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Phia wrote:
Zločini koje drugi čine nisu opravdanje za zločin za koji je on OSUĐEN u Hagu.Ili ne priznaješ Hag kao ostale pristalice zločinaca?
Ma daj, Naser je u Hagu osudjen za pogresno parkiranje u poredjenju sa onim za sta je bio optuzen. Dakle 99% onoga sto su mu stavljali na pleca se pokazalo neistinitim. I kazes da je jos zlocinac? Meni je samo krivo sto nase zlocince nismo skrivali po dzamijama i tekijama, sto njihovu odbranu i porodice nismo finansirali iz budzeta F.BiH.
Jeste zločinac je ako je osuđen za zlodjela.Ne zanima me sad ostala zločinačka ekipa jer je ovdje riječ baš o ovom.Po tebi bi svi koji su ubili jednog čovjeka bili nevini jer molim te ima onih što su skrivili smrt stotina ljudi..I nije problem da neko kaže da je njegova krivica manja već to da ovdje pojedinci tvrde da je on heroj i gazija..e to se već zove iskrivljena svijest.. :roll:
basta sljezove boje

Nancy Drew wrote:
stochar wrote:kad je bio u Hagu prakticirao je jogu. meni je dedo vazda govorio: e moj sinko, nema joge do haashke joge...

zaista nam djeci daju super uzore. na stranu njegove ratne zasluge, ali sumnjam da moze izvadit' potvrdu o nekazhnjavanju...

sta je sljedece? 'Azra bira mafijasa godine? ili 'Azra savjetuje: kako ubiti covjeka i ne zaprljati odijelo', '12 Azrinih prijedloga za elegantno sudjenje', pa onda 'modna policija na red carpetu kantonalnog suda'...
fakat je danas tesko napraviti nadreality show, kad nam je sve nadreality...
btw ne postoji muška linija Vichy kozmetike, koliko znam, ako ne koristi ženine kreme ... :roll:
Vichy Homme, Nancy, mozda nema u svakoj apoteci

Image
amrino

Post by amrino »

Phia wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Phia wrote:
Ma daj, Naser je u Hagu osudjen za pogresno parkiranje u poredjenju sa onim za sta je bio optuzen. Dakle 99% onoga sto su mu stavljali na pleca se pokazalo neistinitim. I kazes da je jos zlocinac? Meni je samo krivo sto nase zlocince nismo skrivali po dzamijama i tekijama, sto njihovu odbranu i porodice nismo finansirali iz budzeta F.BiH.
Jeste zločinac je ako je osuđen za zlodjela.Ne zanima me sad ostala zločinačka ekipa jer je ovdje riječ baš o ovom.Po tebi bi svi koji su ubili jednog čovjeka bili nevini jer molim te ima onih što su skrivili smrt stotina ljudi..I nije problem da neko kaže da je njegova krivica manja već to da ovdje pojedinci tvrde da je on heroj i gazija..e to se već zove iskrivljena svijest.. :roll:
Mozda nije direktno vezano za temu- ali zar tebi zaista nema razlike izmedju onih koji su NAPADALI nevine, ubijali iz proste mrznje ili zadovoljstva i onih koji su se BRANILI te ubijali iz samoodbrane, ocaja, osvete (jer mu je taj neko silovao ili ubio nekoga) ?!
Ono...bas me zanima... :roll:
kicky

Post by kicky »

Nosferatu wrote:
kicky wrote:
Prozor wrote:Naser nije ratni zlocinac.
jok ja sam :roll:
Moguce da i jesi.

Jerbo vidim da si dezruni - da ti optuzujes Dudakovica, perfidno, kao da nekom nije jasno kad vidi tebe i Lisku - i pricu vas o zlocinu Dudakovica i Orica - gdje to biste vi - u Zapadnom Mostaru kad je umirao, i ko je urbicid tu u vasim avlijama izvrsio neko, u vase ime, kao i u svoje? A ja... Ne pitaj.

Mislim, ne rekose meni pobornici treceg entiteta, ili oni koji bi u BiH bili ono sto su Srbi u Hrvatskoj, i jos se pozivaju - da na to imaju pravo. Interesuje me samo - da li oni - koji zive u BiH imaju pravo da se rijese tog istog problema kao u Hrvatskoj?
De živ bio pročitaj moje postove pa skontaj ko sam i šta sam. I tebi bi jednu bukvicu o čišćenju ispred svojih vrata iščito, ali mi se ne da, dosta mi ovih mojih vamo pa još i s tobom muku mučit. Alah imanet
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 13:17, edited 1 time in total.
luciferino

Post by luciferino »

amrino wrote:
Phia wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ma daj, Naser je u Hagu osudjen za pogresno parkiranje u poredjenju sa onim za sta je bio optuzen. Dakle 99% onoga sto su mu stavljali na pleca se pokazalo neistinitim. I kazes da je jos zlocinac? Meni je samo krivo sto nase zlocince nismo skrivali po dzamijama i tekijama, sto njihovu odbranu i porodice nismo finansirali iz budzeta F.BiH.
Mozda nije direktno vezano za temu- ali zar tebi zaista nema razlike izmedju onih koji su NAPADALI nevine, ubijali iz proste mrznje ili zadovoljstva i onih koji su se BRANILI te ubijali iz samoodbrane, ocaja, osvete (jer mu je taj neko silovao ili ubio nekoga) ?!
A sjećaš li se Mladićevih riječi na onome famoznom snimku? Kome se ono on svetio? Nadam se da ne misliš da ga je ta "osveta" opravdala.

Jedino se kao "opravdan" razlog može izdvojiti samoodbrana i ništa više. Znači, ako se mi sada počnemo svetiti, to je opravdano? Ma niđe veze...
Phia

Post by Phia »

amrino wrote:
Phia wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ma daj, Naser je u Hagu osudjen za pogresno parkiranje u poredjenju sa onim za sta je bio optuzen. Dakle 99% onoga sto su mu stavljali na pleca se pokazalo neistinitim. I kazes da je jos zlocinac? Meni je samo krivo sto nase zlocince nismo skrivali po dzamijama i tekijama, sto njihovu odbranu i porodice nismo finansirali iz budzeta F.BiH.
A zar ti zaista ne razumiješ šta ja ovdje govorim?Kakva je samoodbrana pustiti svoje podređene da muče ljude?Onako objektivno, je li rat opravdanje da se neko muči?
I naravno da ima razlike i to kakve između onih monstruma koji bi dok trepneš okom bebu zaklali i jednog komandanta koji nije spriječio mučenje iako je imao nadležnost nad tim.Ali to ga NE OSLOBAĐA krivice shvati..odigrao jeste značajnu ulogu u odbrani ali nije nevin.Zar je tako teško reći da je kriv za ono za što je osuđen?I čemu uopšte rasprava i upoređivanje sa zločincima drugog kalibra..valjda već ima tema o tome na drugom mjestu..
amrino

Post by amrino »

luciferino wrote:
amrino wrote:
Phia wrote: Jeste zločinac je ako je osuđen za zlodjela.Ne zanima me sad ostala zločinačka ekipa jer je ovdje riječ baš o ovom.Po tebi bi svi koji su ubili jednog čovjeka bili nevini jer molim te ima onih što su skrivili smrt stotina ljudi..I nije problem da neko kaže da je njegova krivica manja već to da ovdje pojedinci tvrde da je on heroj i gazija..e to se već zove iskrivljena svijest.. :roll:
A sjećaš li se Mladićevih riječi na onome famoznom snimku? Kome se ono on svetio? Nadam se da ne misliš da ga je ta "osveta" opravdala.

Jedino se kao "opravdan" razlog može izdvojiti samoodbrana i ništa više. Znači, ako se mi sada počnemo svetiti, to je opravdano? Ma niđe veze...
Ne opravdavam ja nikoga. Ako je pocinio zlocin- osudjen je i odlezao je svoje. U cemu je problem?
A da je tebe pitam- tebi je potpuno isto Mladicevo nebulozno preseravanje o stogodisnjim nabijanjima na kolac...za sta znamo da je MIT- i konkretno stradanje ljudi koje se desilo haman juce.
Ti bi se suzdrzao od osvete nad monstrumom koji ti je (ne daj Boze) silovao 60- godisnju majku ili 11- godisnju sestru?!
Opet ponavljam- NE OPRAVDAVAM- ali MOLIM vas- nemozete izjednacavati te stvari.
Taj isti Mladic kojeg ti spomenu je nas NAPAO- a Naser nas je BRANIO. MORA postojati OGROMNA razlika izmedju njih dvojice- i nije uopste korektno sto se spominju u istom kontekstu.
nokia6170

Post by nokia6170 »

Da stvar bude jasnija...a zakljucak ostavljam svakom pojedinacno da izvuce prema svojoj savjesti i bez nekog velikog pravnog znanja.

Slikovito napravicu paralelu sudjenja Naseru Oricu pred Medjunarodnim krivicnim tribunalom u Hagu i sudjenju Bosna protiv Srbije pred Medjunarodnim sudom pravde u Hagu i presudama u ta dva predmeta.

Zakljucak u sudjenju Naseru Oricu je:

"Tribunal judges today convicted Naser Oric, a former senior commander of Bosnian Muslim forces in and around Srebrenica, of failing to take steps to prevent the murder and cruel treatment of a number of Serb prisoners in the former UN ‘safe area’. They sentenced Oric to two years' imprisonment."

"Sudije Tribunala danas osudjuju Nasera Orica, bivseg viseg komadanta snaga bosanskih muslimana u i oko Srebrenice, zbog propusta da preduzme neophodne korake da sprijeci ubistvo i okrutni tretman prema zatocenim Srbima u bivsoj UN sigurnoj zoni. Sudije su osudile Orica na dvije godine zatvora"

Zakljucak u sudjenju Bosna protiv Srbije:

"Finds that Serbia has violated the obligation to prevent genocide, under the Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide, in respect of the genocide that occurred in Srebrenica in July 1995"

"(Sud) nalazi da je Srbija prekrsila obavezu da sprijeci genocid, po Konvenciji za sprijecavanje i kaznajvanje zlocina genocida, u pogledu genocida koji se desio u Srebrenici u julu 1995. godine"

U oba slucaja sudovi su zakljucili da ni Naser, ni Srbija nisu direktno izvrsili ubistva, odnosno genocid, ali su nasli da su medjunarodno krivicno odgovorni, jer su propustili da sprijece ubistva i mucenje, odnosno genocid.

Sad je do svacije savjesti da odluci da li je Srbija kriva ili ne za genocid u srebrenici, odnosno da li je Naser Oric kriv za ubistva srba i njihovo mucenje u Srebrenici i da li je herojski moci, a ne sprijeciti ubijanje i mucenje.
basta sljezove boje

Nancy Drew wrote: Sorry, OK, onda ih kupuje vani ... :-)
zivio je u Holandiji :-D

Naseru bi bolje bilo da poradi malo na sebi iznutra, upise kakav fakultet i slicno, nego sto se pusta da ga "Azra" instrumentalizira. Ne bi me cudilo da u sljedecem broju Mirnes Ajanovic dijeli kozmeticke savjete :lol:
makondo

Post by makondo »

prica "napadao, branio se itd." sad je sasvim sporedna jer je covjek OSUDJEN u hagu. po stoti put: osudjeni ratni zlocinac. ni manje, ni vise.
ako je normalno da "nas" osudjeni ratni zlocinac bude heroj, kako se mozemo zgrazavati sto neki slave karadzica, mladica, plavsicku, bobana, gotovinu... ili grijehe "naseg" zlocinca skida vichy kozmetika?
amrino

Post by amrino »

makondo wrote:prica "napadao, branio se itd." sad je sasvim sporedna jer je covjek OSUDJEN u hagu. po stoti put: osudjeni ratni zlocinac. ni manje, ni vise.
ako je normalno da "nas" osudjeni ratni zlocinac bude heroj, kako se mozemo zgrazavati sto neki slave karadzica, mladica, plavsicku, bobana, gotovinu... ili grijehe "naseg" zlocinca skida vichy kozmetika?
Ma molim te ne pricaj gluposti! Kako je sporedna?
A samim tim sto je OSUDJEN- i sto je ODLEZAO svoje- dovoljno je da se prestane pricati o njegovim zlocinima. Ili mozda mislite da pobogu Hag nije pravedan pa mu je trebao dodijeliti vecu kaznu?! Ne zaboravite da Karadzic, Milosevic i Mladic NISU osudjeni- to znaci da su NEVINI?! Po vasoj logici haman jesu- ali i to je vjerovatno sporedno...
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

makondo wrote:prica "napadao, branio se itd." sad je sasvim sporedna jer je covjek OSUDJEN u hagu. po stoti put: osudjeni ratni zlocinac. ni manje, ni vise.
Osudjen za sta? Sto je propustio da u opstem haosu i metezu sprijeci pojedince da sprovode pravdu po vlastitom nahodjenju? Zlocinaci smo onda svi sto nismo sprijecili sveopste ludolo oko nas.
makondo

Post by makondo »

@amrino - biljana plavsic ce izaci iz zatvora za otprilike godinu dana. da li ona treba biti ugledni gradjanin koji ce davati intervjue, pricati koju liniju kozmetike koristi itd. jer, zaboga, ona je odlezala svoje.
a ako iko progovori nesto protiv nje, ti ces odlucno reci - haman, ne seri!
Phia

Post by Phia »

amrino wrote:
Ma molim te ne pricaj gluposti! Kako je sporedna?
A samim tim sto je OSUDJEN- i sto je ODLEZAO svoje- dovoljno je da se prestane pricati o njegovim zlocinima. Ili mozda mislite da pobogu Hag nije pravedan pa mu je trebao dodijeliti vecu kaznu?! Ne zaboravite da Karadzic, Milosevic i Mladic NISU osudjeni- to znaci da su NEVINI?! Po vasoj logici haman jesu- ali i to je vjerovatno sporedno...
Niko ne kaže da treba cijeli život neko da ga proziva za krivicu koju je odležao ali je krajnje neukusno da bude u jednom časopisu predstavljen kao nekakav uzorit čovjek..hoće li sutra momci koji to čitaju željeti da postanu takvi ljudi i da smatraju kako je kul mučiti druge ljude?! :shock:
luciferino

Post by luciferino »

amrino wrote:
luciferino wrote:
amrino wrote: Mozda nije direktno vezano za temu- ali zar tebi zaista nema razlike izmedju onih koji su NAPADALI nevine, ubijali iz proste mrznje ili zadovoljstva i onih koji su se BRANILI te ubijali iz samoodbrane, ocaja, osvete (jer mu je taj neko silovao ili ubio nekoga) ?!

Ne opravdavam ja nikoga. Ako je pocinio zlocin- osudjen je i odlezao je svoje. U cemu je problem?
A da je tebe pitam- tebi je potpuno isto Mladicevo nebulozno preseravanje o stogodisnjim nabijanjima na kolac...za sta znamo da je MIT- i konkretno stradanje ljudi koje se desilo haman juce.
Ti bi se suzdrzao od osvete nad monstrumom koji ti je (ne daj Boze) silovao 60- godisnju majku ili 11- godisnju sestru?!
Opet ponavljam- NE OPRAVDAVAM- ali MOLIM vas- nemozete izjednacavati te stvari.
Taj isti Mladic kojeg ti spomenu je nas NAPAO- a Naser nas je BRANIO. MORA postojati OGROMNA razlika izmedju njih dvojice- i nije uopste korektno sto se spominju u istom kontekstu.
Evo da ti nacrtam... on meni ubije nekoga prvi...on meni nekoga siluje...onda ja dođem i ubijem ga...ali on ima djecu...djeca dođu, osvete se...ali imam i ja djecu...moja djeca se svete njegovoj djeci. Zamisli šta bi se desilo kada bi se SVI POČELI SVETITI ZA NEŠTO. PA DOKLE BI SE SVETILI? Nebulozno i monstruozno je to što se Mladić "svetio" ljudima koji nisu imali nikakve veze sa nečim što se dešavalo nekada davno. Ja ne izjednačavam nikoga, samo ti ukazujem koliko je ubijanje iz osvete (ne)opravdano i kako nema kraja.
luciferino

Post by luciferino »

...
Post Reply