Montreal:

------------------------------------------------
i na drugom kraju svijeta, sigurno totalno potcijenjen:
Kazan

cyprus wrote:Po čemu su Astana, Dodoma, Edinburg i slični metropole, po tome je i Nikozija metropola.komeba wrote:Po cemu je Nikozia metropola?

nevjerovatno bezvezan grad, sa koliko vidjeh odvratnim stanovnicima. nista licnolady midnight wrote:e kad smo vec u quebecu, znam da nije zapostavljen ali mi je prirastao srcu ko da je moj:
Montreal:
blah blah wrote:nevjerovatno bezvezan grad, sa koliko vidjeh odvratnim stanovnicima. nista licnolady midnight wrote:e kad smo vec u quebecu, znam da nije zapostavljen ali mi je prirastao srcu ko da je moj:
Montreal:![]()
jedini "highlight" je mrak steakhouse "la cheval" (sp?) iliti na naskom "u sevale"
vidim kako neceshblah blah wrote:evo necufestivala i sl. ima u svakom malo vecem gradu na zapadu, tako da ta ne pije vode. jezike cujes, ali uglavnom francuski
ali, ovi su gori od francuza, a bogami i tatara
![]()
probaj zaustaviti nekog "domicilnog" na ulici, pa (ukoliko ti se kojim cudom i zaustave) priupitati gdje je nesto (ulica, univerzitet, sta hoces), ali na engleskom![]()
metropola = nula bodEva![]()
arhitektura, stroga klasika, nista spec, a uglavnom oronulo i prljavo za sjevernoamericke standarde.
jao ljepoteIvy wrote:Sarm istorije i kultureQuebec City, Kanada