Tužno
Polugola djevojka sa polumjesecom koji nestaje u dekolteu..
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
ja bih se trebao okaniti ćoravog posla
ali da li je vrijeđanje ako meni neko kaže: JA BIH TEBE KOMI PO ŠERIJATU > PO KRATKOM POSTUPKU
jel mogu zamisliti šta taj kratki postupak znači
ali da li je vrijeđanje ako meni neko kaže: JA BIH TEBE KOMI PO ŠERIJATU > PO KRATKOM POSTUPKU
-
Kwaheri
Mozda ja Komi ne kontam, bash najbolje ovo po kratkom postupku... poshto nikako da se sjetim sta bi to kratki postupak u sherijatu bio? Mada znam sta to znacu u zargonu? Uvjeravam te da se ne trebash plashiti sherijatskog kratkog postupka...jer takvo shto ne postoji...plashe te Komi...komi wrote:ja bih se trebao okaniti ćoravog posla
-
LudoALudjiJA
da se nasalim, ne znam je li musko ili zensko to sto bi te htjelo po serijatu...ako je musko, onda ne zna da po serijatu nema brakova izmedju ljudi istog spola; a ako je zensko, onda ti trebas znati da po serijatu nema intimnosti prije braka, pa ti sigurno nije potencijalno interesantna...a ima i jos tih "formalnosti"komi wrote:ja bih se trebao okaniti ćoravog posla
a sad ozbiljno za to gore...to nije vrijedjanje, nego prijetnja...lose baratas elementarnim terminima
uopsteno govoreci (da ne pomislis da se slazem sa tom prijetnjom i metodama) su prijetnje potencijalno opasnije, ali puno casnije od uvreda kakvim ti pribjegavas i u vecini slucajeva u praksi (uopsteno govoreci) nastaju kao odgovor na uvrede
karikirajuci, vecim covjekom smatram onog ko mi kaze "slomicu te", nego onog ko mi opsuje majku (koja je isto svetinja)...covjek je bez ponosa krpa...ti nama vjernicima ovdje, karikirajuci, svima psujes majku, vrlo primitivno
"sedam puta sam prezreo svoju dusu: ... ...cetvrti put kad je ucinila ono sto nije smjela, ali je utjehu nasla u tome da i drugi cine isto to sto se ne smije"
kazes da se trebas kaniti corava posla...i ja mislim da je corav posao s tobom govoriti o ljudskosti i toleranciji
-
LudoALudjiJA
to koja je opasnija, partizanska ili vjernicka (pod uslovom da sintagma "vjernicka metoda" postoji kao nesto smisleno) je stvar percepcije; ali, to niukoliko ne mijenja cinjenicu da prijetnja ostaje prijetnja, a uvreda-uvreda; ti si taj koji vrijedja, a neko (vrijedjas nas sve, a jedan ti je prijetio-izuzetak koji potvrdjuje pravilo da ti se ovdje ne prijeti) ti je zaprijetio, siguran sam-tek nakon sto si ga uvrijedio; i ne obrci teze uvreda-prijetnja
- Truba
nema jalovije teme od čitanja knjiga o vjeri bogu vjernicima religiji...treba čitati ono što je zanimljivije i za život KORISNIJE (ono što će nam pomoći da živimo od znanja)Hart wrote:Komi,krst je izgubio svoju prvobitnu nakanu, ako je i ikada imao
toplo ti preporucam da procitas Simbolizam Kriza (The Symbolism of the Cross) koju je napisao Rene Guenon....
-
LudoALudjiJA
black je na jednom drugom topiku izvrsno rekao da ljudi najvise napadaju ono o cemu najmanje znajukomi wrote:nema jalovije teme od čitanja knjiga o vjeri bogu vjernicima religiji...treba čitati ono što je zanimljivije i za život KORISNIJE (ono što će nam pomoći da živimo od znanja)Hart wrote:Komi,krst je izgubio svoju prvobitnu nakanu, ako je i ikada imao
toplo ti preporucam da procitas Simbolizam Kriza (The Symbolism of the Cross) koju je napisao Rene Guenon....
-
Hart
Nisu li predrasude strasne ponekad...Hart (citat):
Citat:
krst je izgubio svoju prvobitnu nakanu, ako je i ikada imao
Komi,
nema jalovije teme od čitanja knjiga o vjeri bogu vjernicima religiji...treba čitati ono što je zanimljivije i za život KORISNIJE (ono što će nam pomoći da živimo od znanja)
-
LudoALudjiJA
ako s razlogom zanemaris cinjenicu da su, uslovno govoreci, na jednoj strani oni koji vjeruju u Boga, a na drugoj, oni koji ne vjeruju, onda ces vidjeti da se ovdje raspravlja o univerzalnim vrijednostima iz sfere etike (ne religije), poput tolerancije, ljudskosti, odgoja, elementarne kultureBECHO wrote:Zanimljivo je citati vasa vjernicko-nevjernicka prepucavanja! Samo naprijed!
-
havetinja
...i tako...dok vi raspravljate o etici, ova polugola koka - uteceLudoALudjiJA wrote:ako s razlogom zanemaris cinjenicu da su, uslovno govoreci, na jednoj strani oni koji vjeruju u Boga, a na drugoj, oni koji ne vjeruju, onda ces vidjeti da se ovdje raspravlja o univerzalnim vrijednostima iz sfere etike (ne religije), poput tolerancije, ljudskosti, odgoja, elementarne kultureBECHO wrote:Zanimljivo je citati vasa vjernicko-nevjernicka prepucavanja! Samo naprijed!
- Truba
ma nisu predrasude
čista ekonomičnost praktičnost i zdravlje (zdravlje mi je najbitnije)
imam naočale sa galopirajućom dioptriom i ne želim da povećam dioptriju, a ako moram sjediti za kompom ne moram čitati ono što me ne zanima
znanje koje je korisno >>>> testovi za vozački koji još nemam, >>>>diplomski koji ne čitam a uskoro branim temu na faksu>>> > knjige o pisanju filmskih scenarija > mnogo toga što je korisnije
imam naočale sa galopirajućom dioptriom i ne želim da povećam dioptriju, a ako moram sjediti za kompom ne moram čitati ono što me ne zanima
znanje koje je korisno >>>> testovi za vozački koji još nemam, >>>>diplomski koji ne čitam a uskoro branim temu na faksu>>> > knjige o pisanju filmskih scenarija > mnogo toga što je korisnije
-
LudoALudjiJA
postujem da se tvoja percepcija vaznosti i korisnosti stvari ne mora slagati sa mojom...i ne vrijedjam te zato sto je to tako...zato te molim da ni ti primitivno ne vrijedjas percepciju drugih koja se ne slaze sa tvojom...sve se svodi na to, a to je tako jednostavnokomi wrote:ma nisu predrasude