ATIF DUDAKOVIĆ NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI U SARAJEVU
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Drzim te za rijec.sekiracija wrote:Na dan kad i ako Duceta - osude - planiram sebi ime i prezime promjeniti, nikad vise Bosnu posjetiti, niti s Bosnjakom rijec progovoriti. Taj dan - ako dodje i prodje sutke - planiram da svi umrete za mene, kao sto cu i ja za vas. Pa zivite u toj pravdi i djecu si radjate u nju, s nadom da ce imati zeru vise od zivota od vas samih. A ja - i nemoj da ko podsjeca na to sta je istina. Istina je ono sto se dogovorimo. Bolan, moze sa sa njom trgovati i navlaciti - kao stof i tkanina iz bezistana, kupi, prodaj, uzmi, dodaj.
I sam sam to namjerio uciniti.
Sretna vam bila Bosna bez mene ako je vi hocete takvu.[/quote]
Bosna je bez tebe ostala 1992-ge.
@ Signature
Bujrum hadzuka, jesi se registrovao radi ove teme?
Diskutirati s nekim ko nije zivjeo nista od ovoga - je imbecilno. Npr. branjenje politike Mirsada Velidzica? Sta ti znas - glupko ko je Mirsad Velidzic? Jel bilo predsjednik Izvrsnog Odbora SDA Velike Kladuse? Sta gluperdo znas o tome gdje je odrzan najveci predizborni skup SDA u BiH. Opet u Kladusi. Sta znas o tome ko je Fikret? Ne znas. Ja znam - ne sto zelim, jer je to sve - toliko trulo i toliko gnjilo - vec sto sam ovo zivjeo. I sto je ono zivjelo mene. I nasao si mene koji je od SDA otisao iz BiH - nisam pobjegao ni od cetnika ni od ustasa - vec od tih majmuna jer nakon ove dvije struje - s tom trecom vise nista nije vrijedilo, ni graditi niti se cemu nadati - nadje on meni da prica o poltiic Mirsada Veliadzica, zeta Cegnicevog, covjeka koji je ubijao ljude kao Duce - i dan danas sam uvjeren da je ubio Izeta Nanica - koji je pukovnik Armije BiH bio, najsposobniji oficir, Naser Oric Zapadne Bosne - ne po kriminalu - vec po velicini svoje borbe. I sta ce meni neko - koji je zivjeo pod tom djubradijom i koji zna - sta je i ko je Fikret Abdic, jedan svercecic, budala, manijak, hajvan, traktorista, za kojeg je sve ovo bila jedna runda saha a ljudi ginu na sve strane - sta je trebalo - stati uz neko ko u sred rata nije imao 1 brigadu s opstine od 50.000 hiljada ljudi. A i ta - je bila na Korani sa Srbima i svercala 24 sata dnevno, pekla janjce, sjedila po kafana i prical o ratu koji je 100km dalje - ubijao po Prijedoru, po Kozracu, po Sani, po Kljucu, pa dodje - gluperda da pita - kako to kad je 1992 godine Srbadija uzela 70% Bosna - i nijedan Srbin ne pojavi se ni na tv, ni na radiju iz te RS - da kaze ljudi ovo nije u redu, niko - nije smjeo zucnuti, a 99% ih je cvjetalo - kako onda 1995 da neko Srbe dira? Kako to? Boze - to ja ne mogu dokuciti. Kako to kad Siptari uzmu cijelo Kosovo, da njih neko dira? Da im ne da struje iz elektrana u Srpskom dijelu? Kako to? Pa gdje zivis - covjece? Gdje? Jeli ti jasno - da kad u ime Srpstva, ako si Srbin, neko ubije nekog - da ti je glava u opasnosti jer ce doci stura neko da tebe ubija zbog toga - i bice u pravu. Znas sto? Sto sutis. I cekas da se nesto protiv Srbadije kaze da ih branis. Oni - valjaju. Gdje je Mladic, gdje je Karadzic, gdje su svi oni silni ministri, biznismeni, placenici, znate vi vrlo dobro - kome ste se bacali na sedzdu kad bi dosao i doveo autobuse pjanih vikend-cetnika. Gdje su ti? E, radi tih - nece mirno spavati. I radi tih - si jos uvijek - s njima, a ne - sa strane, nezavisan, bez ucesca.
SDA je Srpska stranka tj. stranak koja radi u ime Srpskih interesa. 1992 godine je imala sansu - da stane na stranu Hrvatske, pa nije, namjesto toga je htjela da ih neko drugi dodje - oslobadjati ovdje iz konc logora, nakon sto se sazali nad hiljadama mrtvih. Duce koji je od prvih dana - dosao u Krajinu, rijesio se duznosti, vidjeo na Zadru sta Srbadija sprema, upoznao se s liderom Mladicem, koji mu je bio nadredjeni i kad je stekao uvid i dubinski i viniski - za kakvu se to Jugoslaviju bore cetnici- s SDA ima utoliko sto je covjek znao - kuda vodi Fikret Abdic. A to je -treci entitet, podjela BiH, Sarajevo bi popusilo - kao glavni grad, a Krajina nikad vise s Bosnom nebi bila spojena. Bosna bi nestala, danas koliko je ima - nebi ni to bilo. Sta ima SDA s ovim? Gdje je to SDA - odbranila - i uradila sto 5 korpus - najmanji po ljudistvu, najudaljiniji po distanci od centralne Bosne?
Zbog toga - pricati o Ducetu i SDA-u, moze samo pokvranjak koji ne razlikuje onog - ko je u rat uveo ovu zemlju i onog koji je Bosnu vratio na kartu svijeta iz dzepica na reveru Slobe, Franje, Rusije, Srbadije, Grka, Rumuna i sve stoka koje je dosla i prosla ovuda, klala, pljackala, silovala i pravila se zajebanim - po nasim sveukupnim plecima, za neke su bili oslobodioci, za druge zna se sta su bili, i svi su sutali - i mislili da to tako bude i prodje. Ne. Djavo po svoje dodje. Negdje i nekada. A samo za 50 godina sto smo po Biscu Srbe na sisi nosali jer ste vi imali svoj aerodrom - koji ste sa tonama eksploziva srusili - a u koji su se srucile pare iz cijele Juge koja je samo bez te investicije mogla biti na nivou Austrije - po standardu - samo da smo sve te oficire udomacili, od seljacina tih tolikih ljude napravili, zivotu naviklu, i oficiruse durali - 50 godina kako glume dame, a sa selendri su nekih sljegle, i jedino su mogle medjuozje razmjeniti za udoban zivot indoktrinirane stoke koja okrenu cijevi nakon 50 godina na svoj narod, samo to da je Bihac preturio preko glave, dovoljno je. A gdje je okruzenje 300.000 ljudi i klanje svakog okolo? Gdje je granatiranje i glad? Gdje je mrznja, gdje su mrtvi i ubijeni. Gdje su pare koje ste popljackali "posteno svercom". I ko je za ovo odgovarao?
Pa da vidimo i to - kako bez nas mozete i kako cete biti dobri, veliki, ljepi, najjaci, najzejbaniji. Eto vam - Srbije. U kojoj rat ne prodje - a sve popljackano i siroto, neka vam bude zvjezda vodilja o tome - ko je za medjunarodnog sudstva, a ko nije. I zbog cega se je ovdje ratovalo, a neke budale - zavalile glave - da bi iz sracke koje su skuhali politicari spasavali ljudima glave.
-
signature
Bosna je bez tebe ostala 1992-ge.Nosferatu wrote:Drzim te za rijec.sekiracija wrote:Na dan kad i ako Duceta - osude - planiram sebi ime i prezime promjeniti, nikad vise Bosnu posjetiti, niti s Bosnjakom rijec progovoriti. Taj dan - ako dodje i prodje sutke - planiram da svi umrete za mene, kao sto cu i ja za vas. Pa zivite u toj pravdi i djecu si radjate u nju, s nadom da ce imati zeru vise od zivota od vas samih. A ja - i nemoj da ko podsjeca na to sta je istina. Istina je ono sto se dogovorimo. Bolan, moze sa sa njom trgovati i navlaciti - kao stof i tkanina iz bezistana, kupi, prodaj, uzmi, dodaj.
I sam sam to namjerio uciniti.
Sretna vam bila Bosna bez mene ako je vi hocete takvu.
@ Signature
Bujrum hadzuka, jesi se registrovao radi ove teme?
Diskutirati s nekim ko nije zivjeo nista od ovoga - je imbecilno. Npr. branjenje politike Mirsada Velidzica? Sta ti znas - glupko ko je Mirsad Velidzic? Jel bilo predsjednik Izvrsnog Odbora SDA Velike Kladuse? Sta gluperdo znas o tome gdje je odrzan najveci predizborni skup SDA u BiH. Opet u Kladusi. Sta znas o tome ko je Fikret? Ne znas. Ja znam - ne sto zelim, jer je to sve - toliko trulo i toliko gnjilo - vec sto sam ovo zivjeo. I sto je ono zivjelo mene. I nasao si mene koji je od SDA otisao iz BiH - nisam pobjegao ni od cetnika ni od ustasa - vec od tih majmuna jer nakon ove dvije struje - s tom trecom vise nista nije vrijedilo, ni graditi niti se cemu nadati - nadje on meni da prica o poltiic Mirsada Veliadzica, zeta Cegnicevog, covjeka koji je ubijao ljude kao Duce - i dan danas sam uvjeren da je ubio Izeta Nanica - koji je pukovnik Armije BiH bio, najsposobniji oficir, Naser Oric Zapadne Bosne - ne po kriminalu - vec po velicini svoje borbe. I sta ce meni neko - koji je zivjeo pod tom djubradijom i koji zna - sta je i ko je Fikret Abdic, jedan svercecic, budala, manijak, hajvan, traktorista, za kojeg je sve ovo bila jedna runda saha a ljudi ginu na sve strane - sta je trebalo - stati uz neko ko u sred rata nije imao 1 brigadu s opstine od 50.000 hiljada ljudi. A i ta - je bila na Korani sa Srbima i svercala 24 sata dnevno, pekla janjce, sjedila po kafana i prical o ratu koji je 100km dalje - ubijao po Prijedoru, po Kozracu, po Sani, po Kljucu, pa dodje - gluperda da pita - kako to kad je 1992 godine Srbadija uzela 70% Bosna - i nijedan Srbin ne pojavi se ni na tv, ni na radiju iz te RS - da kaze ljudi ovo nije u redu, niko - nije smjeo zucnuti, a 99% ih je cvjetalo - kako onda 1995 da neko Srbe dira? Kako to? Boze - to ja ne mogu dokuciti. Kako to kad Siptari uzmu cijelo Kosovo, da njih neko dira? Da im ne da struje iz elektrana u Srpskom dijelu? Kako to? Pa gdje zivis - covjece? Gdje? Jeli ti jasno - da kad u ime Srpstva, ako si Srbin, neko ubije nekog - da ti je glava u opasnosti jer ce doci stura neko da tebe ubija zbog toga - i bice u pravu. Znas sto? Sto sutis. I cekas da se nesto protiv Srbadije kaze da ih branis. Oni - valjaju. Gdje je Mladic, gdje je Karadzic, gdje su svi oni silni ministri, biznismeni, placenici, znate vi vrlo dobro - kome ste se bacali na sedzdu kad bi dosao i doveo autobuse pjanih vikend-cetnika. Gdje su ti? E, radi tih - nece mirno spavati. I radi tih - si jos uvijek - s njima, a ne - sa strane, nezavisan, bez ucesca.
SDA je Srpska stranka tj. stranak koja radi u ime Srpskih interesa. 1992 godine je imala sansu - da stane na stranu Hrvatske, pa nije, namjesto toga je htjela da ih neko drugi dodje - oslobadjati ovdje iz konc logora, nakon sto se sazali nad hiljadama mrtvih. Duce koji je od prvih dana - dosao u Krajinu, rijesio se duznosti, vidjeo na Zadru sta Srbadija sprema, upoznao se s liderom Mladicem, koji mu je bio nadredjeni i kad je stekao uvid i dubinski i viniski - za kakvu se to Jugoslaviju bore cetnici- s SDA ima utoliko sto je covjek znao - kuda vodi Fikret Abdic. A to je -treci entitet, podjela BiH, Sarajevo bi popusilo - kao glavni grad, a Krajina nikad vise s Bosnom nebi bila spojena. Bosna bi nestala, danas koliko je ima - nebi ni to bilo. Sta ima SDA s ovim? Gdje je to SDA - odbranila - i uradila sto 5 korpus - najmanji po ljudistvu, najudaljiniji po distanci od centralne Bosne?
Zbog toga - pricati o Ducetu i SDA-u, moze samo pokvranjak koji ne razlikuje onog - ko je u rat uveo ovu zemlju i onog koji je Bosnu vratio na kartu svijeta iz dzepica na reveru Slobe, Franje, Rusije, Srbadije, Grka, Rumuna i sve stoka koje je dosla i prosla ovuda, klala, pljackala, silovala i pravila se zajebanim - po nasim sveukupnim plecima, za neke su bili oslobodioci, za druge zna se sta su bili, i svi su sutali - i mislili da to tako bude i prodje. Ne. Djavo po svoje dodje. Negdje i nekada. A samo za 50 godina sto smo po Biscu Srbe na sisi nosali jer ste vi imali svoj aerodrom - koji ste sa tonama eksploziva srusili - a u koji su se srucile pare iz cijele Juge koja je samo bez te investicije mogla biti na nivou Austrije - po standardu - samo da smo sve te oficire udomacili, od seljacina tih tolikih ljude napravili, zivotu naviklu, i oficiruse durali - 50 godina kako glume dame, a sa selendri su nekih sljegle, i jedino su mogle medjuozje razmjeniti za udoban zivot indoktrinirane stoke koja okrenu cijevi nakon 50 godina na svoj narod, samo to da je Bihac preturio preko glave, dovoljno je. A gdje je okruzenje 300.000 ljudi i klanje svakog okolo? Gdje je granatiranje i glad? Gdje je mrznja, gdje su mrtvi i ubijeni. Gdje su pare koje ste popljackali "posteno svercom". I ko je za ovo odgovarao?
Pa da vidimo i to - kako bez nas mozete i kako cete biti dobri, veliki, ljepi, najjaci, najzejbaniji. Eto vam - Srbije. U kojoj rat ne prodje - a sve popljackano i siroto, neka vam bude zvjezda vodilja o tome - ko je za medjunarodnog sudstva, a ko nije. I zbog cega se je ovdje ratovalo, a neke budale - zavalile glave - da bi iz sracke koje su skuhali politicari spasavali ljudima glave.[/quote]
Ja tebe necu nazvati "glupkom i hadzukom" samo da ti stavim do znanja da sam i ja rat proveo u Krajini,sad ti necu kazati u kojem gradu a prezivam se Vukovic a nisam ni Musliman ni Bosnjak.Da li znas gdje ima Vukovica najblize Bihacu.
Zato sam te zamolio da pises realno i istinito o svim tim dogadjanjima.Dobro ja znam ko je Mirsad Veladzic,ko je Fikret Abdic i mnogi drugi.
-
HoustonPiramidiot
Ne mozes od ovog trolla pobjeci nigdje.trlica wrote:ja mislim da tebi bin Ladenova druzina najvise odgovara.Arslan wrote:jopet toplo preporucujem hitnu posjetu nasoj klinici! da, da tebi trlice!trlica wrote: mrs krajiski kljukusaru,
Dudakovic nosi na dusi 106 nevinih civilnih zrtava.
i ti bi prozivao Srbe za zlocine a nemas snage ni hrabrosti se suociti sa vlastitim zlocinima,nad vlastitim narodom.
procitaj BHDANE(arhivu) sta sve pisu o Dudakovicu i petom korpusu.
-
signature
http://www.bhdani.com/arhiva/228/t22803.shtmlrajvosa^ wrote:Nego jel se mogu naci negdje snimci petog korpusa i njihove akcije...Davno sam nasao neka borbena djelovanja al zahvaljujuci sabotazi ukucana, sve mi se sjebalo...a sad da me ubijes ne mogu se sjetiti gdje nadjoh.
izvoli!!!
- Citizen-X
signatur-esignature wrote:Kako ti nije dosadno da pises sve ove gluposti.Ako vec pises onda na tu situaciju gledaj iz malo vise uglova a ne da branis politiku SDA stranke u to vrijeme i politiku Mirsada Veladzica.Svaka posljedica ima svoj uzrok a ti bas bjezis od tog uzroka ko djavo od krsta.Kad vec napominjes da je vreca brasna bila 1000 DM,nisi objasnio od koga si je kupio i taj sto je je tebi prodao od koga je on kupio.Nosferatu wrote:Pa normalno je da je tebi - koji se druzio s drotovima Srpskim - Duce krivi za nesto, a to je sto nije sam u grob skocio, s metkom JNA i Sprske Milicije u potljku - nakon sto bi potpisao da predaje kucu i zenu i djecu Srbima da im mjenjaju imena i nacije.Kada netko prica o komandnoj odgovornosti, ja se uvijek sjetim jednog covjeka, oca od mog druga (inace Srbin po nacionalnosti). Taj je covjek prije rata bio visoki duznosnik u MUP-u i kada je poceo rat, vlasti u RS su mu nudile da bude na visokoj poziciji u MUP-u RS. Medutim, on je to odbio, uz negodovanje cak i svojih ukucana (znas se sto je u ratu znacilo biti na funkciji i imati koju konzervu vise). Medjutim, on je obitelji objasnio da se njemu nudi funkcija koja ima veliku odgovornost, a da on u stvarnosti ne bi mogao imati kontrolu situacije niti mogao drzati pod kontrolom razlicizte budale na terenu , i da bi mogao najebati.
Sada , kad se iz ove vizure pogleda, vidi se da je u pravu jer da je tada prihvatio polozaj u MUP-u RS sada bi sigurno bio u Haagu ili pred Sudom u SA.
Medjutim - Duce nije od Babniovaca napravio Srebrenicu, iako je to moglo, vrlo lako, na drugu ruku Babinovci junaci - kojima se brines - su po 5-6 puta znali biti zarobljeni i razmjenjeni. Znas li ti ijednog Srbina - koji je u ratu u BiH 6 puta bio zarobljen od Hrvata ili Bosnjaka - pa se vratio kuci s glavom na ramenima.
Na kraju svega toga - Duce i Ducici, su svojim parama financirali Srpske projekte drzave, jer valjalo je od neceg zivjeti Srbadiji dok su ratovali, to nesto su bili milioni poslani od bosnjaka u Austriji, Svici, Njemackoj - od koji se kupovala hrana, ali i oruzije, pa tako - potrazi malo kojeg milionera medju Srbima - i cestitaj mu sto je ubio barem par stotina Srba, svojerucno, na taj nacin. Mejdutim - za tebe su ti i takvi - "junaci" i "biznismeni" u koje ne smijes ni pogledati, jer su se usudili uzeti "koju konzervu vise". Koja poltronska prica - jel tebi momak nejasno da je Srpska milicija - ubijala ljude s vecim zarom od vojske - jer vojska je makar - morala otici na frontu - dok drotine zakrvavljeni ociju jer im propade drzava a sa njom lezanje i primanje place i toplog obroka, i izmanipulirani propagandom - su ljudima bubrege otkidali i red zavodili?
Sve u svemu, rat je prljava igra, ali - Duce je znao protiv koga je i zbog cega. I nije on Banjaluku drzao u okruzenju i navalio s tenkovima iz Kninskog korpusa da pomete svu Srpsku nejac iz Hrvatske, vec zna se sta je i kako je bilo. Danas mu zamjeraju sto kad je sa sjekirama krenuo - protiv silne armade- sto nije bio humanista, jel, pa tamo gdje je poginulo njegovih stotinu ljudi - nije gledao da koji Srbin ili Autonomas manje izgine...
To su price naravno, za funkcionersku djecu RS-a, koja za konzervu vise pobi sto hiljada ljudi, a ti bi se danas igrao medjunarodno prava. Znas koje je medjunarnod pravo - jedino koje ovdje egzistira - a to je ko mog sahrani jednog, prvi, nevinog, i ni iz kakvog razloga osim sto je umislio sebi da moze i da je sila neka - ja cu dok zivim sve njegove - i kraj price. A poslje toga me moze Hag - kaznjavati s 28 dana zatvora po ubijenom i dati mi pasos, novo ime i prezime i obezbjediti mi da iz propale zemlje - dzalnem kao npr. Drazen Erdemovic.
Ja sam proveo rat u Bihacu, i s onim sto znam znam i ko je napao, i ko nas je okruzio i ko je tri godine drzao konvoje humanitarne koji nisu mogli uci, a hranio nas svojom hranom npr. vreca brasna 1000 maraka, znam i koje Fikreta - milovao po glavi - isti oni bojovnici koji ubise Djindjica, iste neke Crvene Bertke, te razno-razni drugi specijalci, koji su dovlacili naoruzanje i pruzali artiljersku podrsku - ono - 5 maraka habucika granata, 10 maraka tenkovska, po 2-3 marke minobacac, na kraju podvuces refu pa odnes u kulu Hrnjica Muje - da ti isplate sto si se naradio danas, znam sto je i on u Puli i Rijeci mogao svercati bez placanja ikakvih carina - milosrdnoj braci Hrvatima, dok mu je narod zivjeo pod najlonom u kampu, ili negdje u Americi, prebacio ih drugima na grbacu, muko moja predji na drugoga - pa ih ja danas ljecim po bolnicima - dok ih je sramota reci odakle su, ali zato mene nije. U tome je razlika, razlika je u tome - sto nema nigdje Karadze i Mladica, sto zlocin nijedan nije adekvatno kaznjen, sto je dosta ljudima igranja pravde, tj. samo nek mecka plese i masa guzicom - dokle god plate idu i domacem sudstvu i stranom - sve je u dure, ovdje se ima za sta i kome - i 500 godina poslje suditi. Nego - kad je to tako - ko mene tri i pol godine u okruzenju je drzao i hranio granata, oca mi ranio, u stanu u Sarajevu, granatom? Kucu na Stupu spalio do zemlje, drugu u Sarajevu polu-urusio s tri granate? A, to nije bitno. Bitna je medjunarodna pravda, ista ona koja je odbila tuzbu u vezi Srbije, jer satelitski rezim u kojem ne ostade ni uho Srpsko - nije nikako mogao biti pomogan, iz Srbije, niti je sa 30.000 ljudi u ljeto 1992 - palio sve dok nije dosao - do Brckog, itd. itd...
I samo mi nemoj - sto reci Ivo Andric, reci za nekog da je nevin.
Pozdrav svim balijama i cetnicima, s nadom da su nesto naucili od 1992-1995, sta bude kad mecku cackas, pa kad je onda moglo, onako po zlu krenuti, ja bih se samo na momenat zapitao - kako li i sta moze danas biti. Mogli bi sve one potjernice Babinovcima reverzirati, aboliciju ukinuti i cekati samo na granici kad ce koji da se pojavi, pa u hapsanu po 10-tak godina, neka onda pisu pisma - svojim zastupnicima u Kladusoj, ali to bi oni i voljeli. Neprestana igra zrtve i zrtovovanja, gomile supaka koji se kriju, i traze pravdu vapajima, a ne gledaju i ne pitaju se ko nas zavali - da idemo na nozeve i metke onim ljudima tamo. Jok, to je njihovo pravo. Pa kad je pravo, bujrum, dodji te nam opet...
A i ova - Srpska briga o Kladuscanima, kao i njihova ljubav naspram Srba, koja je drka-drka djon, prica. Srbi pobili 70.000 bosnja - a brinu se vrlo, o logorima "dvorane Luke" - tj. dvorani u kojoj je bilo stotine hrabrih boraca Abdica, koji se predase, samo jel im komandant poginuo - to je kljucno bilo, cim pogine komandant odmah 600-700 ljudi se predaje naoruzanih do zuba, sto? Jer su znali da idu u logore smrti, ala Keraterm, Manjaca, Trnopolje, ili to nije bas bilo "tako"? Mozda su znali da - im je bolje cistiti snjeg, cjepati drva po Bihacu, nego ratovati protiv 5 korpusa, sto je znacilo, poprilicno sigurno da ces dobiti po medjunozju, pitanje je samo - koliko... A o tome - kako su se lideri proveli - liderima liderska odgovornost, i degenek pri tom istom, pa kad hoces vladati, i fotelja ti je draga, i kad hoces - "koju konzervu" vise, treba biti spreman i platiti, cijenu. Zbog koje - ko je god imao ne mucak, vec mozak - u onom ratu se nije nikakve pretjerane duznosti hvatao, jer je znao sta to samo po sebi podrazumjeva...
Al' eto - meni je drago da Srbi ni autonomasi ne ganjaju ni Hajrudina Osmanagica, rahmetli koji je bio komandant 5 korpusa par sati, ni Sandzakliju - Ramiza Drekovica, koji je bio komandant 5 korpusa - od Aprila 1992 do Oktobra 1993 (iako se formacija drukcije i promjenjivo zvala - kao npr. Operativno-takticka grupa UNa i slicno)...a znam i zasto - zato sto ti ljudi danas znace vrlo malo, npr. u poredenju s Ducetom - koji je Srbe "s konzervom vise" zaduzio - za sljedecih 500 godina da ga ganjaju jerbo kako se usudio - da ih natjera, u paniku i stravu, da se moze sve sprsko skupiti u vrecu i prebaciti preko ledja - pa uhvati se pravca - majke Velike, rodjene, namilije. E, to je to. Al' prijateljstvo obavezuje jednako kao i neprijateljstvo - pa ja Ducetu mogu reci - samo reci kad treba da dodjem ti stati na prag, preko mene mrtvog ce moci jedino kao sto su preko tebe mrtvog jedino mogli do mene 1992-1995 - a i jednako tako ako je Bosna postala srce Srbije - imas Duce - u Americi, za heftu svjedocenja - i novo ime i novo prezime i Federalnu protekciju i budzet, samo - da potvrdis i kazes, sve sta znas o sokolovima Aljinim i Slobinim i Franjinim i Fikretovim - jer to je ono cega se danas i najvise plase. Ali ja znam - da to tebi Krajsniki ponos to ne dopusta - jer koji to jos general koji je vojsku vodio kontra tvoje - danas mirno spava u BiH, i znaju svi - gdje je, sta je i kako je. Nema ga. Jer je Ducet velicina - koju pokusavaju svojim brabonjcima smanjiti. Al' nece ici - plasim se. Pa neka ga sude i tuze, bas bih voljeo ta imena utefteriti - pa jednom, negdje, nekad, da i ja nekog posljem tamo gdje sve moje i moji - odose iz nikivave potrebe osim da ovo bude Srpski priplecak, gdje Srbin vlada, gdje je njegova drzava, vojska, milicija i jezik. "Za konzervu vise"... e pa pazi se da ne postane - glava manje, za konzervu vise...moja budalo, koja nikad nece skontati 2+2, al' ce nabiflati da mora biti to 3.
Prvo bi rekli skoci pa reci hop
Iza ovog Nosfe-tovog posta bih samo citirao Mula Omara:
- "Nama je smrt draza od zivota, amerikancima je drazi zivot i uzivanje, tako - da cemo pobijediti svejedno"
- "Ako je Allah s nama, pobijedicemo ih, a ako nije, svejedno nismo zasluzili da zivimo"
Ne bih zelio da ulazim u cilj, ali ulazim u smisao tih rijeci.
Nosferatu, halal ti vjera. Ne moras ti markirat niskokvocijentalne
- Prozor
Ovo je notorna laz. Snimak ima na youtube i samo ukucajte "Tigar 94" ili slicno i mozete ga sami pogledati. Nema nigdje zarobljenih autonomasa niti mucenja istih. Radi se o tome kako je Hamdija inflitrirao autonomase cijeloga rata("glavni glumac...") da bi konacno udario na njih sa Dudakom iza se u akciji koja je po njemu dobila ime. Naravno, sve je bio isplanirao Dudakovic("Ja sam reziser...").neko iz mase wrote:Radi se o videosnimkama
(od kojih su neke ranije
objavljene u medijima) nastalim nakon
zavr{etka vojne operacije Tigar na
kojima se mogu vidjeti stravi~ne snimke
javnog zlostavljanja i poni`avanja
zarobljenih autonoma{a, a sve popra-
}eno Dudakovi}evim komentarom; Ja
sam re`iser, a glavni glumac je Hamdija
Abdi} Tigar.
Veliko-srpska politika je krenula u ofanzivu u BiH i da bi umanjila cetnicke zlocine iz rata i izjednacila strane uporno optuzuje onoga sto ih je dobrim dijelom sprijecio od stvaranja velike Srbije. Kao i uvijek, sve ce propasti jer su to njihove puste zelje.
-
signature
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 358&meni=2
hocu,hocu,kako god ti kazes onako biti nece.
nesto i po Krajini ovih dana hapse.
hocu,hocu,kako god ti kazes onako biti nece.
nesto i po Krajini ovih dana hapse.
-
Pustinjski pjesnik i mrav
"Ja nisam ratovao i palio po Srbiji, kao što su neki iz Srbije to radili u BiH, nego sam se borio i oslobađao svoju zemlju",
rekao je legendarni Dudaković.
Ovo se moze prenijeti i na sve druge borce armije BiH!!

Da je Srbima bio barem jedan ovakav...

- Prozor
Ma pusti ba valja mu se sad svetit sto ih je namarisao k´o Naser OricPustinjski pjesnik i mrav wrote:"Ja nisam ratovao i palio po Srbiji, kao što su neki iz Srbije to radili u BiH, nego sam se borio i oslobađao svoju zemlju",
Za one sto se sjecaju:
http://www.youtube.com/watch?v=X9F_cUhs-QY
-
signature
Strijeljao i trojicu autonomaša
D. Risojević 20.09.2007 21:26
BANJALUKA - Suad Kapić, bivši pripadnik Petog korpusa Armije RBiH, osumnjičen za ratni zločin nad Srbima, dovodi se u vezu i sa strijeljanjem trojice zarobljenih "autonomaša", tokom međubošnjačkog sukoba na području zapadne Bosne.
Ovo tvrdi Esad Čović, predsjednik Udruženja logoraša "Zapadna Bosna", koje istražuje zločine počinjene tokom sukoba jedinica lojalnih Abdiću sa pripadnicima Petog korpusa, pod kontrolom Atifa Dudakovića.
Kapić (32), preprodavac voća i povrća, uhapšen je u srijedu u Cazinu. Osumnjičen je da je 18. septembra 1995. godine, na području Unsko-sanskog kantona, počinio ratni zločin nad zarobljenim srpskim vojnicima. Tužilaštvo BiH juče je zatražilo od Suda BiH da mu odredi pritvor, zbog opasnosti od bijega i mogućeg uticaja na svjedoke.
U udruženju logoraša Kapića, zvanog Hodža, drže odgovornim i za ubistvo trojice zarobljenih pripadnika Abdićevih snaga, počinjeno 1994. godine u rejonu sela Liskovac, na graničnom području između Cazina i Velike Kladuše.
"To može posvjedočiti krunski svjedok, koji je preživio strijeljanje. Trojica njegovih kolega, nažalost, nisu preživjela strijeljanje, a on se izvukao pošto je ranjen pao ispod tijela ubijenih. On je spreman da Tužilaštvu da iskaz o tome", rekao je Čović.
Prema podacima Udruženja logoraša, Kapić je tokom rata jedno vrijeme predavao u Nastavno-regrutnom centru u selu Koprivni, a izvjesno vrijeme je bio potčinjen Hamdiji Delaliću, tadašnjem komandantu 503. brigade Armije. Zvanično nema informacija o tome da li je i Delalić pod istragom, uprkos tome što je još prošle godine objavljen video-snimak od 16. aprila 1995. godine na kojem se vidi kako hrabri svoje borce da "pobiju šta se god pred njima nađe, a mogu i da siluju, ako hoće".
Čović vjeruje da se ovo hapšenje poklapa s istragom Tužilaštva BiH protiv generala Dudakovića, otvorenom prošle godine kad je objavljen video-snimak strijeljanja zarobljenih srpskih vojnika, koje su počinili pripadnici Petog korpusa.
"Koliko znam, istraga protiv Dudakovića je u završnoj fazi. Ostalo je još nekoliko važnih svjedoka koji treba da budu saslušani, a vjerujem će to biti učinjeno krajem ovog mjeseca. Nakon tih saslušanja, očekujem da bi optužnica mogla biti podignuta i protiv Dudakovića", smatra Čović.
Dudaković je ranije negirao sve tvrdnje da je umiješan u zločine. Po objavljivanju snimka ubistva, tvrdio je "kako za zločine, ako ih je i bilo, ne može biti odgovorna Armija, niti on, već pojedinci", ističući da je učinio sve da se oni kazne.
Borci ljuti zbog hapšenja
Udruženje demobilisanih boraca Armije RBiH Unsko-sanskog kantona saopštilo je da hapšenje Suada Kapića doživljavaju "kao još jedan pritisak na istragu koja se vodi protiv boraca Petog korpusa Šefika Alića i ratnog komandanta Atifa Dudakovića".
Veterani su izrazili i protest "zbog demonstracije sile prilikom hapšenja Kapića na javnom mjestu". Protestujući zbog hapšenje Kapića, pozvali su nadležne da procesuiraju odgovorne za zločine počinjene u Ljutočkoj dolini, Ripču i Sanskom Mostu.
D. Risojević 20.09.2007 21:26
BANJALUKA - Suad Kapić, bivši pripadnik Petog korpusa Armije RBiH, osumnjičen za ratni zločin nad Srbima, dovodi se u vezu i sa strijeljanjem trojice zarobljenih "autonomaša", tokom međubošnjačkog sukoba na području zapadne Bosne.
Ovo tvrdi Esad Čović, predsjednik Udruženja logoraša "Zapadna Bosna", koje istražuje zločine počinjene tokom sukoba jedinica lojalnih Abdiću sa pripadnicima Petog korpusa, pod kontrolom Atifa Dudakovića.
Kapić (32), preprodavac voća i povrća, uhapšen je u srijedu u Cazinu. Osumnjičen je da je 18. septembra 1995. godine, na području Unsko-sanskog kantona, počinio ratni zločin nad zarobljenim srpskim vojnicima. Tužilaštvo BiH juče je zatražilo od Suda BiH da mu odredi pritvor, zbog opasnosti od bijega i mogućeg uticaja na svjedoke.
U udruženju logoraša Kapića, zvanog Hodža, drže odgovornim i za ubistvo trojice zarobljenih pripadnika Abdićevih snaga, počinjeno 1994. godine u rejonu sela Liskovac, na graničnom području između Cazina i Velike Kladuše.
"To može posvjedočiti krunski svjedok, koji je preživio strijeljanje. Trojica njegovih kolega, nažalost, nisu preživjela strijeljanje, a on se izvukao pošto je ranjen pao ispod tijela ubijenih. On je spreman da Tužilaštvu da iskaz o tome", rekao je Čović.
Prema podacima Udruženja logoraša, Kapić je tokom rata jedno vrijeme predavao u Nastavno-regrutnom centru u selu Koprivni, a izvjesno vrijeme je bio potčinjen Hamdiji Delaliću, tadašnjem komandantu 503. brigade Armije. Zvanično nema informacija o tome da li je i Delalić pod istragom, uprkos tome što je još prošle godine objavljen video-snimak od 16. aprila 1995. godine na kojem se vidi kako hrabri svoje borce da "pobiju šta se god pred njima nađe, a mogu i da siluju, ako hoće".
Čović vjeruje da se ovo hapšenje poklapa s istragom Tužilaštva BiH protiv generala Dudakovića, otvorenom prošle godine kad je objavljen video-snimak strijeljanja zarobljenih srpskih vojnika, koje su počinili pripadnici Petog korpusa.
"Koliko znam, istraga protiv Dudakovića je u završnoj fazi. Ostalo je još nekoliko važnih svjedoka koji treba da budu saslušani, a vjerujem će to biti učinjeno krajem ovog mjeseca. Nakon tih saslušanja, očekujem da bi optužnica mogla biti podignuta i protiv Dudakovića", smatra Čović.
Dudaković je ranije negirao sve tvrdnje da je umiješan u zločine. Po objavljivanju snimka ubistva, tvrdio je "kako za zločine, ako ih je i bilo, ne može biti odgovorna Armija, niti on, već pojedinci", ističući da je učinio sve da se oni kazne.
Borci ljuti zbog hapšenja
Udruženje demobilisanih boraca Armije RBiH Unsko-sanskog kantona saopštilo je da hapšenje Suada Kapića doživljavaju "kao još jedan pritisak na istragu koja se vodi protiv boraca Petog korpusa Šefika Alića i ratnog komandanta Atifa Dudakovića".
Veterani su izrazili i protest "zbog demonstracije sile prilikom hapšenja Kapića na javnom mjestu". Protestujući zbog hapšenje Kapića, pozvali su nadležne da procesuiraju odgovorne za zločine počinjene u Ljutočkoj dolini, Ripču i Sanskom Mostu.
-
signature
to je istina sto je general kazao ali imao je namjeru '95.godine prijeci Drinu,a tamo bi palio samo indijansku vatru.ma,vatra je vatra i svugdje je ista.Prozor wrote:Ma pusti ba valja mu se sad svetit sto ih je namarisao k´o Naser OricPustinjski pjesnik i mrav wrote:"Ja nisam ratovao i palio po Srbiji, kao što su neki iz Srbije to radili u BiH, nego sam se borio i oslobađao svoju zemlju",
Da je Srbima bio barem jedan ovakav...a njegova enklava jos i ne pade!
A valja i necim prikriti stotine slobodnih zlocinaca u cetnitetu kao i nedostatak R & R...
Za one sto se sjecaju:
- rajvosa^
Hvalasignature wrote:http://www.bhdani.com/arhiva/228/t22803.shtmlrajvosa^ wrote:Nego jel se mogu naci negdje snimci petog korpusa i njihove akcije...Davno sam nasao neka borbena djelovanja al zahvaljujuci sabotazi ukucana, sve mi se sjebalo...a sad da me ubijes ne mogu se sjetiti gdje nadjoh.
izvoli!!!
-
signature
Muhamed Škrgić, koji je cio život proveo u Pećigradu, uhapšen je tog dana i odveden u Bihać. "Nisu me tukli u logoru, ali jesu u autobusu, toliko da sam se upišao", veli on. Kada se nakon 12 dana iz Bihaća vratio u Pećigrad, na mjestu gdje je nekada stajala njegova kuća, bilo je zgarište. Sve kuće u susjedstvu su, kaže, bile spaljene, a tek jedna je ostala čitava, i ona temeljito opljačkana.Prozor wrote:Ma pusti ba valja mu se sad svetit sto ih je namarisao k´o Naser OricPustinjski pjesnik i mrav wrote:"Ja nisam ratovao i palio po Srbiji, kao što su neki iz Srbije to radili u BiH, nego sam se borio i oslobađao svoju zemlju",
A valja i necim prikriti stotine slobodnih zlocinaca u cetnitetu kao i nedostatak R & R...
Za one sto se sjecaju:
-----------------------------------------------------
po cvrstom generalovom ubjedjenju on nebi trebao odgovarati za vatre po Cazinskoj krajini.
- Prozor
I jos samo da mi ovu namjeru i dokazes... ARBIH je imala namjeru izaci na Drinu kao sto je HR izasla na srpsku granicu. To je legitimno i nema tu zlocina. A i da je pres´o Drinu, vala mu nebi zamjerio ni minute nakon svega.signature wrote:to je istina sto je general kazao ali imao je namjeru '95.godine prijeci Drinu,a tamo bi palio samo indijansku vatru.ma,vatra je vatra i svugdje je ista.Prozor wrote:Ma pusti ba valja mu se sad svetit sto ih je namarisao k´o Naser OricPustinjski pjesnik i mrav wrote:"Ja nisam ratovao i palio po Srbiji, kao što su neki iz Srbije to radili u BiH, nego sam se borio i oslobađao svoju zemlju",
Za one sto se sjecaju:
- gospodar kuglastih munja
Dudakovic se zajebo sto je mislio da ratuje za R BiH, a ratovao je za Alijin cef.
- Prozor
Hajd i ti ohladi malo po tebi su svi trebali baciti puske jer je ionako Aljo sve dogovorio... Nije se Dudakovic borio ni za Aliju ni za neko Predsjednistvo ili Vladu nego za svoju zemlju i svoj narod i to je pravi patriota. Navedi mi jos jednog komandanta Bosanske Armije da je oslobodio koliko je Dudakovic? Njegove jedinice su na kraju rata oslobadjale po vise km na dan bas tamo gdje su cetnici planirali imati najjaci spoj RS i RSK. I sad ce ga neko hvatati zbog kuce sto je neko spalio tamo u nekom selu ma dajte...gospodar kuglastih munja wrote:Dudakovic se zajebo sto je mislio da ratuje za R BiH, a ratovao je za Alijin cef.
-
signature
opste poznata stvar kako ste se borili za narod i kako je taj narod prosao.Dudakovic nije ratovao samoinicijativno,nego je naredjenje dobivao iz Sarajeva i izvrsavao ista.Prozor wrote:Hajd i ti ohladi malo po tebi su svi trebali baciti puske jer je ionako Aljo sve dogovorio... Nije se Dudakovic borio ni za Aliju ni za neko Predsjednistvo ili Vladu nego za svoju zemlju i svoj narod i to je pravi patriota. Navedi mi jos jednog komandanta Bosanske Armije da je oslobodio koliko je Dudakovic? Njegove jedinice su na kraju rata oslobadjale po vise km na dan bas tamo gdje su cetnici planirali imati najjaci spoj RS i RSK. I sad ce ga neko hvatati zbog kuce sto je neko spalio tamo u nekom selu ma dajte...gospodar kuglastih munja wrote:Dudakovic se zajebo sto je mislio da ratuje za R BiH, a ratovao je za Alijin cef.
hajd' sad ti ovdje napisi koliko je Dudakovic oslobodio teritorije od '92.godine pa do 5-tog augusta '95.godine.da cujemo!!!
nemoj racunati ono poslije petog augusta jer je hrvatska Oluja odradila glavninu stvari.
-
celavac27
Ucestvovao sam 95 u oslobadjanju Bos. Krajine i da vam kazem da smo nastavili dobio bi Milosevic jos jos svojih istomisljenika na dedinju jer nek se oni zahvale samo americi sto im je poklonila cetnitet i Holbruku koji im je dao naziv Republika Srpska
Gen. Dudakovic je bio i ostao borac za R BiH domaci izdajnici Fikretove cetnicke sluge to su izrodi nasi i oni su se davno ispisali iz knjige drzavljana BiH jer dokazali su se na djelu zalosno ali istinito ratovali smo protiv svoje brace protiv amidzica protiv tecica otac na sina udarao da bi se ocuvala BiH da Fikret ne proda Milosevicu i sad Dudakovic kriv za par zapaljenih sjena i stala...
Na kraju krajeva cetnici su svioje civile 95 gazili tenkovima bjezeci oda zrakoplovstva Hrv. vojske to sam svojim ocima vidjeo ...
Gen. Dudakovic je bio i ostao borac za R BiH domaci izdajnici Fikretove cetnicke sluge to su izrodi nasi i oni su se davno ispisali iz knjige drzavljana BiH jer dokazali su se na djelu zalosno ali istinito ratovali smo protiv svoje brace protiv amidzica protiv tecica otac na sina udarao da bi se ocuvala BiH da Fikret ne proda Milosevicu i sad Dudakovic kriv za par zapaljenih sjena i stala...
Na kraju krajeva cetnici su svioje civile 95 gazili tenkovima bjezeci oda zrakoplovstva Hrv. vojske to sam svojim ocima vidjeo ...
- Prozor
Dudakovic je od 92´ do 95´ odbranio malu bihacku enklavu od TRI VOJSKE i to POD OPSADOM! Ako to nije podvig ja ne znam sta je. Njega su napadali i Mladicevi cetnici, i Marticevi cetnici i Abdicevi izdajnici. Da ne brojim sve snage iz SCG i paravojne formacije. Oluja je samo oslobodila hrvatske teritorije, a Dudakovi su u jesen 95´ oslobodili komplet zapadnu Krajinu, i nastavili bi dalje da nisu zaustevljeni, to vec svako zna.signature wrote:opste poznata stvar kako ste se borili za narod i kako je taj narod prosao.Dudakovic nije ratovao samoinicijativno,nego je naredjenje dobivao iz Sarajeva i izvrsavao ista.Prozor wrote:Hajd i ti ohladi malo po tebi su svi trebali baciti puske jer je ionako Aljo sve dogovorio... Nije se Dudakovic borio ni za Aliju ni za neko Predsjednistvo ili Vladu nego za svoju zemlju i svoj narod i to je pravi patriota. Navedi mi jos jednog komandanta Bosanske Armije da je oslobodio koliko je Dudakovic? Njegove jedinice su na kraju rata oslobadjale po vise km na dan bas tamo gdje su cetnici planirali imati najjaci spoj RS i RSK. I sad ce ga neko hvatati zbog kuce sto je neko spalio tamo u nekom selu ma dajte...gospodar kuglastih munja wrote:Dudakovic se zajebo sto je mislio da ratuje za R BiH, a ratovao je za Alijin cef.
hajd' sad ti ovdje napisi koliko je Dudakovic oslobodio teritorije od '92.godine pa do 5-tog augusta '95.godine.da cujemo!!!
nemoj racunati ono poslije petog augusta jer je hrvatska Oluja odradila glavninu stvari.
I naravno Dudak nije ratovao samo-incijativno, je li to trebao? A narod kog je Dudak branio je opstao zajedno sa njegovim ognjistima...
- Bosanac_21
Svi oni sto su isli na Hrvatsku su bili ti isti koji su se zadrzali u Bosni i
Hercegovini te vrsili garet. Cilj je bio da Bosanska Krajina padne, al' uz
formiranje korpusa i generala poput Dudakovica, Bosanska Krajina se uspjela
odbraniti. Samo kad se pomisli na razaranje gradova poput Bosanske Krupe,
sve ti postane jasnije.

Bosanska Krupa nakon srpske agresije
Taj isti agresor koji je ovo gore ostavio iza sebe nastoji da izjednaci sebe s
onima kojima je agresiju i genocid nanio
Dudakovic je heroj sa svim borcima koji su odbranili Zapadnu Bosnu od
agresora koji su nastojali sve da uniste. Bosanska Krajina im to nikad nece
zaboraviti.