FK VELEŽ Mostar

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Compact

#51 Re: FK VELEŽ

Post by Compact »

kebele wrote:Činiš nam uslugu time što nam želiš "kantonalnu ligu". Jer Velež će se vratiti iz inata.
Nismo mi krivi zbog činjenice da smo izbjeglice u vlastitom gradu, a nismo privilegovani kao npr. FK Sarajevo, koji nema svoga vlastitog stadiona, nego koristi Olimpijski gradski stadion za svoje utakmice.

:bih:
E pa to što ste izbjeglice u vlastitom gradu, ne možete promijeniti da onome ko ti pruža ruku, uzvratiš šamarom!

Takvo ponašanje pokazuje o kakvim se ljudima radi.

Zahvaljujemo se dragom Allahu koji nam je omogućio da Olimpijski stadion Koševo nosi ime našeg velikana Asima Ferhatovića - Haseta.

I da me pogrešno ne shvatiš (davno je bilo kada nas je Velež pobijedio, možda se i ne sjećaš) ne smatram Velež timom koji mi je zanimljiv, pa da vam želim ispadanje! Nego smatram da ste jadnici kojima je mjesto u kantonalnoj ligi.... vrlo jednostavno, a mogu ti reći da nisam jedini...

Zrinjski šampion...
karanana

#52 Re: FK VELEŽ

Post by karanana »

Compact wrote:
kebele wrote:Činiš nam uslugu time što nam želiš "kantonalnu ligu". Jer Velež će se vratiti iz inata.
Nismo mi krivi zbog činjenice da smo izbjeglice u vlastitom gradu, a nismo privilegovani kao npr. FK Sarajevo, koji nema svoga vlastitog stadiona, nego koristi Olimpijski gradski stadion za svoje utakmice.

E pa to što ste izbjeglice u vlastitom gradu, ne možete promijeniti da onome ko ti pruža ruku, uzvratiš šamarom!

Zahvaljujemo se dragom Allahu koji nam je omogućio da Olimpijski stadion Koševo nosi ime našeg velikana Asima Ferhatovića - Haseta.

I da me pogrešno ne shvatiš (davno je bilo kada nas je Velež pobijedio, možda se i ne sjećaš) ne smatram Velež timom koji mi je zanimljiv, pa da vam želim ispadanje! Nego smatram da ste jadnici kojima je mjesto u kantonalnoj ligi.... vrlo jednostavno, a mogu ti reći da nisam jedini...

Zrinjski šampion...
nisi trebo ovoliko rijeci trosit. dovoljno bi bilo da si samo napiso ove zadnje dvije i sve bi nam se samo kazalo.
Compact

#53 Re: FK VELEŽ

Post by Compact »

karanana wrote:
Compact wrote:

Zrinjski šampion...
nisi trebo ovoliko rijeci trosit. dovoljno bi bilo da si samo napiso ove zadnje dvije i sve bi nam se samo kazalo.
OK, sorry, Zrinjski šampion! :bih:
pOZz

#54 Re: FK VELEŽ

Post by pOZz »

kebele wrote:Nismo mi krivi zbog činjenice da smo izbjeglice u vlastitom gradu
Jeste, vi ste krivi.
karanana

#55 Re: FK VELEŽ

Post by karanana »

pOZz wrote:
kebele wrote:Nismo mi krivi zbog činjenice da smo izbjeglice u vlastitom gradu
Jeste, vi ste krivi.
Nismo
pOZz

#56 Re: FK VELEŽ

Post by pOZz »

Dobro, i dalje živite u toj zabludi.
kebele

#57 Re: FK VELEŽ

Post by kebele »

Ma vidi ti dječice što su se raskokodakali. :lol:
Šta vi znate... vjerovatno ste bili u pelenama kad se sve to dešavalo, sad ste "najpametniji" na svijetu.
Bolje je da ne komentarišete dnevno-političku situaciju kad o tome veze nemate.

Image

Image
karanana

#58 Re: FK VELEŽ

Post by karanana »

he bola, 39. smo nosili zvijezdu dok je evropu gutao hitler, i dok je ovo jos uvijek bila nekakva kraljevina kralja petra a znamo sta je iz nje izraslo i koja je to vojska bila u 2. sv. ratu.

druga liga, druga liga, zaboli na kiiiita, bili bismo sampioni da je druga tiiiita!
Compact

#59 Re: FK VELEŽ

Post by Compact »

kebele wrote:Ma vidi ti dječice što su se raskokodakali. :lol:
Šta vi znate... vjerovatno ste bili u pelenama kad se sve to dešavalo, sad ste "najpametniji" na svijetu.
Bolje je da ne komentarišete dnevno-političku situaciju kad o tome veze nemate.

Image

Image
Kad nemogu sportski, mogu partizanski! Umjesto da se plasirate u neki od evropskih kupova, sa tom vizijom ste se mogli plasirati na neku od radnih akcija, gdje vam je objektivno i mjesto! Pa vi ste za Partizan i Zvezdu, "Bitka na Sutjesci"! :D

Nego ne kontam, šta bi ovo trebalo da znači! Tito vas pohvalio, pa šta! Nosili ste zvezdu, pa šta! Vratili ste zvezdu na grb umjesto Starog mosta, pa šta! Kakve to veze ima sa tim što ste dotakli dno i u sportskom i u ljudskom smislu! Pa sami sebe prozivate za jad, mi vam i ne trebamo to govoriti!
pOZz

#60 Re: FK VELEŽ

Post by pOZz »

kebele wrote:Bolje je da ne komentarišete dnevno-političku situaciju kad o tome veze nemate.
MoRe bit', moRe bit'. :oops:
Compact

#61 Re: FK VELEŽ

Post by Compact »

karanana wrote:he bola, 39. smo nosili zvijezdu dok je evropu gutao hitler, i dok je ovo jos uvijek bila nekakva kraljevina kralja petra a znamo sta je iz nje izraslo i koja je to vojska bila u 2. sv. ratu.

druga liga, druga liga, zaboli na kiiiita, bili bismo sampioni da je druga tiiiita!
pOZz wrote:Dobro, i dalje živite u toj zabludi.
Zrinjski šampion.... Velež druga liga!

Nego mene zaniuma jel to vi namjerno ispadate, nešto vas je krenulo...
kebele

#62 Re: FK VELEŽ

Post by kebele »

karanana wrote:he bola, 39. smo nosili zvijezdu dok je evropu gutao hitler, i dok je ovo jos uvijek bila nekakva kraljevina kralja petra a znamo sta je iz nje izraslo i koja je to vojska bila u 2. sv. ratu.
Karanana, brato, de priupitaj ove Pitare gdje je F.K. Sarajevo bilo 1939. godine. :-D

Image Image Image Image Image Image Image
Compact

#63 Re: FK VELEŽ

Post by Compact »

kebele wrote:
Karanana, brato, de priupitaj ove Pitare gdje je F.K. Sarajevo bilo 1939. godine. :-D

Image Image Image Image Image Image Image
Bolje je pojaviti se sedam godina poslije, pa biti ponos svoje države i svog grada! :dance:
kebele

#64 Re: FK VELEŽ

Post by kebele »

Ispravak, nije 7 godina poslije, nego 25 godina poslije!

Velež since 1922.

Image
Compact

#65 Re: FK VELEŽ

Post by Compact »

kebele wrote:Ispravak, nije 7 godina poslije, nego 25 godina poslije!

Velež since 1922.

Image
OK, 25 godina poslije.... :thumbup:
stolac-SARAJEVO

#66 Re: FK VELEŽ

Post by stolac-SARAJEVO »

Ne mogu da vjerujem kakve gluposti ovdje neki pisu.
Navijam za Sarajevo,nisam utakmice propustio od '98,bio sam na vise gostovanja nego sto ovdje neki imaju godina al moram reci da mi je Velez drag.
Ne mogu da shvatim da ima primitivaca koji zele Velezu zlo,da ispadne,da se ugasi.
Velez je bio prije rata ponos Hercegovine i nas najuspejsniji tim (odmah iza Sarajeva :D).Velez je klub koji je igrao 1/4 finale Kupa Uefa,finale Srednjoevropskog kupa-GIGANT.
Klub koji je dao ogroman broj kvalitetnih igraca (Sliskovic,Kodro,Bajevic,Barbarez).
Sad je NAZALOST tu gdje jeste.Ima tu krivice i glupana iz uprave ali glavni razlog je politika.Velez je institucija,koju treba unistiti.Zasto?Zato jer Velez je simbol onog starog,dobrog Mostara i svaki uspjeh Veleza je uspjeh i Mostara (onog istocnog dijela).Hrvatskim politicarima je stalo da Velez ne postoji,jer ako u ligi igra samo jedan predstavnik Mostara (Zrinjski) onda se zna i ciji je grad.
Zato za Velez treba navijati iz inata,jer borba za Velez nije borba samo mostaraca,nego i svih koji ovu zemlju smatraju svojom. ;-)
karanana

#67 Re: FK VELEŽ

Post by karanana »

stolac-SARAJEVO wrote:Ne mogu da vjerujem kakve gluposti ovdje neki pisu.
Navijam za Sarajevo,nisam utakmice propustio od '98,bio sam na vise gostovanja nego sto ovdje neki imaju godina al moram reci da mi je Velez drag.
Ne mogu da shvatim da ima primitivaca koji zele Velezu zlo,da ispadne,da se ugasi.
Velez je bio prije rata ponos Hercegovine i nas najuspejsniji tim (odmah iza Sarajeva :D).Velez je klub koji je igrao 1/4 finale Kupa Uefa,finale Srednjoevropskog kupa-GIGANT.
Klub koji je dao ogroman broj kvalitetnih igraca (Sliskovic,Kodro,Bajevic,Barbarez).
Sad je NAZALOST tu gdje jeste.Ima tu krivice i glupana iz uprave ali glavni razlog je politika.Velez je institucija,koju treba unistiti.Zasto?Zato jer Velez je simbol onog starog,dobrog Mostara i svaki uspjeh Veleza je uspjeh i Mostara (onog istocnog dijela).Hrvatskim politicarima je stalo da Velez ne postoji,jer ako u ligi igra samo jedan predstavnik Mostara (Zrinjski) onda se zna i ciji je grad.
Zato za Velez treba navijati iz inata,jer borba za Velez nije borba samo mostaraca,nego i svih koji ovu zemlju smatraju svojom. ;-)
i znam da vecina navijaca sarajeva razmislja ovako ili slicno ovome i da su oni koji pricaju drugacije u velikoj manjini.
:thumbup:
Compact

#68 Re: FK VELEŽ

Post by Compact »

karanana wrote:
i znam da vecina navijaca sarajeva razmislja ovako ili slicno ovome i da su oni koji pricaju drugacije u velikoj manjini.
@karanana I ja sam ovako razmišljao do one utakmice u Mostaru, kada ste nas tukli, a koju smo hvala dragom Allahu, odigrali neriješeno i osvojili titulu!

@stolac i ja sam bio na gostovanjima ovih godina, ali i onih prije ratnih, tako da ti argumentacija o nekakvim gostovanjima ne pije vode!

Veći je primitivizam što su oni uradili nama, od ovoga što ja mislim, i velika većina nas, a neupućeni mogu pisati u množini!

I još nešto, to što si me nazvao primitivcem nikako ti ne stoji. Možeš to ovako preko foruma, ali jadno je to svakako!
M-16

#69 Re: FK VELEŽ

Post by M-16 »

e moj compact, ti si pravi primjer balije :roll:

samo ti slavi one koji se naslanjaju na ustasku ideologijiu i otvoreno mrze drzavu BIH, a skandiranje "sarajevo sampion" neces nikad od njih doziviti, osim ako ne prodas vjeru za veceru.
Charuga
Globalni moderator

#70 Re: FK VELEŽ

Post by Charuga »

stolac-SARAJEVO wrote: Velez je bio prije rata ponos Hercegovine i nas najuspejsniji tim (odmah iza Sarajeva :D).Velez je klub koji je igrao 1/4 finale Kupa Uefa,finale Srednjoevropskog kupa-GIGANT.
Objektivnost na nivou ... 8-) 8-)
stolac-SARAJEVO

#71 Re: FK VELEŽ

OK.Oprosti sto sam te nazvao primitivcem al si me malo iznervirao svojim stavom.
Sjeti se naseg zadnjeg gostovanja u Mostaru (ako si bio,ja jesam) i kad nas je cijeli stadion ispratio aplauzom.Ljudi nas vole.Istina,ima primitivaca i kod njih,al oni su manjina.Sjetih se belaja koji su Manijaci imali u Mostaru i sigurno ti mogu rec (ovo su mi rekli ljudi iz Mostara) da NIKO AL BAS NIKO od pravih R.A. nije napao Manijake.Cak sta vise,nakon utakmice su predstavnici R.A. otisli u policiju i donjeli Manijacima cigare i nesta hrane (ovo ti mogu potvrditi i Manijaci).
I jos nesta.Velez nije uprava,Velez je klub sa historijom i tradicijom.Za tvoju informaciju kada smo osvojili titulu u sezoni 1984/'85 osvojili smo je zahvaljujuci poklonima Veleza i Vardara (2:2 obadvije utakmice). ;-)
stolac-SARAJEVO

#72 Re: FK VELEŽ

@plavih_11,jesam li sta pogrijesio?

VJECNA TABELA PRVE SAVEZNE LIGE:

1. Crvena Zvezda Beograd
2. Partizan Beograd
3. Dinamo Zagreb
4. Hajduk Split
5. Vojvodina Novi Sad
6. Sarajevo
7. Velez Mostar
8. Zeljeznicar Sarajevo
9. OFK Beograd
10. Radnicki Nis
IZVOR: http://www.bihsoccer.com/?s=all_tabele_ ... ih_yu_liga

Sarajevo-2 puta prvak Jugoslavije
Velez-2 puta osvajac Kupa (1981,1986) i jos dva puta finalist (1958,1989)
Zeljeznicar- 1 put prvak Jugoslavije.
Compact

#73 Re: FK VELEŽ

Post by Compact »

stolac-SARAJEVO wrote:OK.Oprosti sto sam te nazvao primitivcem al si me malo iznervirao svojim stavom.
Sjeti se naseg zadnjeg gostovanja u Mostaru (ako si bio,ja jesam) i kad nas je cijeli stadion ispratio aplauzom.Ljudi nas vole.Istina,ima primitivaca i kod njih,al oni su manjina.Sjetih se belaja koji su Manijaci imali u Mostaru i sigurno ti mogu rec (ovo su mi rekli ljudi iz Mostara) da NIKO AL BAS NIKO od pravih R.A. nije napao Manijake.Cak sta vise,nakon utakmice su predstavnici R.A. otisli u policiju i donjeli Manijacima cigare i nesta hrane (ovo ti mogu potvrditi i Manijaci).
I jos nesta.Velez nije uprava,Velez je klub sa historijom i tradicijom.Za tvoju informaciju kada smo osvojili titulu u sezoni 1984/'85 osvojili smo je zahvaljujuci poklonima Veleza i Vardara (2:2 obadvije utakmice). ;-)
Ok, kad i ja malo bolje razmislim navijači su uvijek bili ok! Teško je razdvojiti Velež na navijače, upravu, primitivce u timu, tradiciju!

Sve kada se sabere, ne mogu zaboraviti koliko su Marsijana tukli, ali ni na ovu zadnju situaciju kada su nas zvali da zajedno navijamo!

Opet kažem, radovao sam se uspjehu Veleža, kao i svom. Jedinstvo i Banoviće sam zamrzio zbog Veleža, a oni nama tako.

Neka malo prođe!
Compact

#74 Re: FK VELEŽ

Post by Compact »

Plavih_11 wrote:
stolac-SARAJEVO wrote: Velez je bio prije rata ponos Hercegovine i nas najuspejsniji tim (odmah iza Sarajeva :D).Velez je klub koji je igrao 1/4 finale Kupa Uefa,finale Srednjoevropskog kupa-GIGANT.
Objektivnost na nivou ... 8-) 8-)
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 8#p2692308
meme pitar

#75 Re: FK VELEŽ

Post by meme pitar »

karanana wrote:
Prvi put se javljam na forum jer mi nije pravo kako neki razmišljaju.Pitar sam i nisam propustio više od 5 utakmica Sarajeva (na koševu) od 1974 godine.Velež nije klub pojedinaca (kao što to neki žele) i pamtim i lijepa razdoblja između naša dva kluba. Želim jedno da spomenem. Kad je Sarajevo igralo u Play offu protiv Širokog u Širokom i kad je Gogalić dole zabio go i Sarajevo prošlo u finale u Mostaru (našem djelu) smo dočekani bolje nego u Sarajevu. Ljudi su ulazili u autobus i bukvalno nas ljubili. Ne mogu nikako da zamislim da neko voli Zrinjskom sa onakvim parolama . Veliku grižnju savjesti imam prema ljudima u Mostaru koji su ostavljeni da životare dok oni u drugom djelu Mostara prave one katedrale i krstove a naši jadovi od političara sjede i šute. Od našeg Mostara je ostao stari most i Velež. Jad je i onaj Velagić što je dobio crveni protiv Sarajeva a protiv Zrinjskog ko P... ali nisu svi Velagić HVALA BOGU.Kad igra Sarajevo protiv Veleža naravno da psujem i pljujem ali realno,kad svi u RS-u vole da ima više klubova iz RS-a tako i ja više volim SVOG VELEŽA nego i Orašje i posušje (izuzetak je Zeljo)
Post Reply