mi smo sirocad kantonaAmazonka27 wrote:da vam se pozalim...
drugi dan bajrama...8:30 ujutro...ja na autobuskoj stanici u Blazuju...trebam do Hadzica...imala prevoz samo do Blazuja.Zadernecilo se...omaklo se ...elem...meni taj prevoz super dodje dotle...kontam brzo ce autobus...i tako...ja stadoh na ono prosirenje gdje pise BUS...jer su staru stanicu zatvorili...i cekam i cekam....svirajukamiondzije...komercijalisti...ovaki i onakvi...ja bih se rado sklonila...al nemam gdje...uzela bi i taxi...al ga nema ni na mapi....pocese i da staju na prosirenje i nako...sarmerskim glasom..."maco, trebal ti prevoz"....a meni hladno...kisa pomalo paducka...vec sam 24 sata budna....konacno nakon pola sata...dodje bus...i prodje...ja ono![]()
mashem ja...ko da sam na pustom ostrvu pa vidjela brod......levati me samo prodjose...pusjem galamim vristim....ovi i dalje sviraju...blinkaju...kad nakon 10 min...nailazi neki ciko i rece mi ...eeeeeeeee ne stoji tu autobus...gore ti je stanica...i ja raspalim gore...prosirenje ima...nako posuto sljunkom....i stala i chekam...vec je 9:45...ne shvatam...zasto tu staje...kad je dole obiljezeno mjesto za stajanje. Dodze autobus...kad staje jooooos visocije...ni prosirenja ni kojeg klinca...ja trcim u stiklama po onom kamenjaru...ulijecem u autobus i sistim ko pretis lonac...a vozac ..vidi me nako ljutu pita...ma ko luzio...i ja odmah s vrata pocinjem da vristim...da ne kontam zasto ovdje stoji kad ima dole prosirenje ili treb da zovem dzemilu i saradnike da mi kaze gdje ce ovi da stanu...a on mi pokaza rukom na felgu od kamiona na "stanici" u koju je zaboden crveno zeljezo na kojem bi trebalo da pise stajaliste...al eto nisu napisali....i kaze zali se kantonu....
neopravdano visoke cijene prevoza u GRAS-ovim kantama
-
zlotscha
- Skyfox
Tcim ja jednom za busom u mraku samo zadnja svjetla mu vidim nigdje ceste sve neke jaruge, cini mi se zadnji bus tu vece. Nigdje zive duse kontam ako dje slomim nogu nace me tek ujutro. I BUM pravo u tu felgu, bar sam skontao dje je stanica....Amazonka27 wrote:a on mi pokaza rukom na felgu od kamiona na "stanici" u koju je zaboden crveno zeljezo na kojem bi trebalo da pise stajaliste...al eto nisu napisali....i kaze zali se kantonu....
-
break
hahahahaha...nevjerovatno!Skyfox wrote:Tcim ja jednom za busom u mraku samo zadnja svjetla mu vidim nigdje ceste sve neke jaruge, cini mi se zadnji bus tu vece. Nigdje zive duse kontam ako dje slomim nogu nace me tek ujutro. I BUM pravo u tu felgu, bar sam skontao dje je stanica....Amazonka27 wrote:a on mi pokaza rukom na felgu od kamiona na "stanici" u koju je zaboden crveno zeljezo na kojem bi trebalo da pise stajaliste...al eto nisu napisali....i kaze zali se kantonu....
felga od kamiona ili ti kamionska felga!
hahah, ljudi moji, ovo je gore nego Kairo! josh u busu heklanje na svakom sjedishtu, a vozach slusha Abida Sakalasha!
- Amazonka27
neki dan u troli vidim njihovu novu reklamu....
slike razvaljenih autobusa i velikim slovima napisano
"kakva drzava takav Gras"
(vako nesto)
dodjoh na ideju da cu sebi napraviti dozivotnu kartu....
uslikati prazan novcanik pun rupa i napisati...
"kakva drzava....takva i karta"
pa da vidimo dokle cemo....

(vako nesto)
-
obuca
Amazonka27 wrote:neki dan u troli vidim njihovu novu reklamu....
(vako nesto)
ja dolazim po tebe i nemoj cekere nosit
-
zlotscha
danas sam bila prijatno iznenadjena jer sam se ugrijala u tramvaju nam!
radilo grijanje...
sta je sa iskustvom prethodnih godina
1. ljeto- grijanje
2. zima- hladjenje...
(poslije cujem da je na mojim putevsestijama bilo i srece
)
na kantonalnoj TV cujem da ce se mjenjati nacin naplate voznih karata te da ce se sniziti cijene usluga !
e bas me interesuje sta i kako. molim, ako neko ima vise info da to podjeli sa mnom
, bas me interesuje.
a centro jos uvijek se vuca po sudskim ladicama, u namjeri da nas obraduje svojom uslugom za prihvatljivu cijenu!
(spominjase i Austriju u kojoj pored ekvivalenta GRASa u nas radi jos 9 (devet!) prevoznika
(necel i nas sunce ogrijat, zimus
)
sta je sa iskustvom prethodnih godina
1. ljeto- grijanje
2. zima- hladjenje...
(poslije cujem da je na mojim putevsestijama bilo i srece
na kantonalnoj TV cujem da ce se mjenjati nacin naplate voznih karata te da ce se sniziti cijene usluga !
e bas me interesuje sta i kako. molim, ako neko ima vise info da to podjeli sa mnom
a centro jos uvijek se vuca po sudskim ladicama, u namjeri da nas obraduje svojom uslugom za prihvatljivu cijenu!
(spominjase i Austriju u kojoj pored ekvivalenta GRASa u nas radi jos 9 (devet!) prevoznika
(necel i nas sunce ogrijat, zimus
- Amazonka27
na trolejbuskoj u hrasnom kod robota ..dodje trola Dobrinja-jezero...kontamo...zajebali tablu...Posto nije bilo struje...svi smo mirno sjedili u troli da bezze ne kisnemo vani...a onda je vozac poceo da vristi na nas i govori "zasto ne citate sta piseeeeeeeeee....ovo ide za Dobrinju..." i mi u njega zbunjeno gledamo...kako ce se odatle prebaciti na dobrinju...mislim...odkada to trola sa otoke...ide na dobrinju...i istjera nas lik....
poslije udzem u bus za bare...koji ide preko kosevskog...i lik samo produzi pored zetre...i mi ono...jel ovo za bare...kaze jeste....ne mogu gore izaci preko kosevskog....a mozda sam i mogao...i stade nam na sred ceste da masa izadze
veseloooooooooo
veseloooooooooo
Last edited by Amazonka27 on 22/10/2007 22:28, edited 1 time in total.
-
_BosanaC
Obecanje ludom radovanjezlotscha wrote:a jos nesto vidjeh na TVSA ali zaboravila,
kazu da ce inspekcija malo vise obilaziti firme cija je djelatnost vezana za cestei kamenolome. tako da nam i GRASo moze ocekivati posjetu iz druge dimenzije. bas me interesuje sta ce inspekcija zakljuciti
Pod obilaziti znaci da ce malo bolje profitirati restorani ovi malo vidjeniji, a jbg ramazan bio nema ni mjesec pa valja inspektorima guzice napuniti.
- Amazonka27
vakooooo 
autobus 16 (d.armije - bare) nakrcala se raja, sve super bilo dok vozac opet nije profurao pored zetre prema barama. Digle se zene, vriste na vozaca ( a i ja sa njima
) jer trebao je reci da nece preko kosevskog...i u toj citavoj guzvi, medzu svim tim zenama, nadze se jedan mladic i govori nam da se smirimo i zamoli vozacha da nam stane. Vozach se nastavio prepirati sa zenom koja je na ciglanama kupila kartu do kosevskog...govoreci joj da je niko ne tjera da kupi kartu i zahvali se momku koji ga u svemu podrzava. I taman da otvori vrata...vozac se dreknu VRATI PAREEEEE, VRATI 20 KM.(obraca se nekoj curi na vratima) Cura ga blijedo gleda...kakve pare, sta pare...kaze momak...de ba otvori vrata, kakve pare, pusti nas. NECU, VRATI MI 20 KM OVDJE SU BILE. UZELA SI VIDIO SAM. ZVACU POLICIJU. I fakat zovnu policiju. Ali momak je ustvari muz od "osumnjicene". I uporan da otvori vrata, okrenu onu sklopku iznad vrata. Dok on to otvara, vozac pritisce kod sebe ono dugme i zatvara....metez....cura razvaljuje vrata, a momak napada vozaca...a mi kokoske se povukosmo prema drugim vratima. Napokon otvorise vrata, cura otrcha, lik izadje za njom i vrati se i poce da udara sofera..TI CES MOJU ZENU DA PROGLASIS LOPOVOM PIPPP MATERINA...skocise i muski u autobusu svi za kisobrane i i svi u glas NE DIRAJ SOFERA...i lik pobjeze...isprazni se autobus...i prilazi policajac koji je citavo vrijeme sjedio u autobusu...prilazi vozacu i pita..."a jesul ti stvarno ukrali 20 KM)
kaze sofer, pa jesu bolan evo odavde (pokazuje na onu kasicu) kaze njemu policajac...."pa sto bolan tu drzis pare" ...

autobus 16 (d.armije - bare) nakrcala se raja, sve super bilo dok vozac opet nije profurao pored zetre prema barama. Digle se zene, vriste na vozaca ( a i ja sa njima
-
pinkzelena
1,60 je stvarno previše za kartu u jednom pravcu,pogotovo još kad ideš samo stanicu,dvije,onda bar da ti važi ta ista za oba smjera,to je već ok.
Ovo govorim u slučaju ljudi,koji nemaju mjesečne iskaznice i koji se ne voze tako često,oni koji redovno koriste javni prevoz uglavnom svi imaju.
Ovo govorim u slučaju ljudi,koji nemaju mjesečne iskaznice i koji se ne voze tako često,oni koji redovno koriste javni prevoz uglavnom svi imaju.
- zhera
- Location: Niodaklevichi b.b kod Cheljigovicha Cicin Han kafana kod 2 Winamp.a
Uzmes na trafici lijepo spil karata (2-3km) i izvadis jocker-a i nofi u padze.. 
Na upit revizora? MLADICHU KARTA ????
Odgovoris jasno i glasno:
Jocker mjenja svaku kartu
p.s. ak nemas karte? uzmes auto kartu stare Yugoslavije.. moze izvrsno koristiti
ali je malo prevelika za dzep
A vi kako tE?
Na upit revizora? MLADICHU KARTA ????
Odgovoris jasno i glasno:
Jocker mjenja svaku kartu
p.s. ak nemas karte? uzmes auto kartu stare Yugoslavije.. moze izvrsno koristiti
A vi kako tE?
- Fiore
#67 we
i to je sigurno bilo 97 il 98 god... sad su puno nasrtljiviji i fataju raju za ramena .,bude i bliskog kontakta.. et pa ti vidi sta ce mladji odabrat da kupi kartu il da ga sef grupe revizora nabije laktom il stocem..Kukuruz_Barbe-q wrote:ja sam srednju prosao bez da sam ijednom platio kartu a svaki radni dan sam isao tramwayem ::D
revizor dodje , imas kartu, neam , izadji na sljedecoj, ne izadjem
- Comrad
Ukoliko zelite da vas reva ne maltretira uradite sljedece:
1. nabacite "talijanku"
2. obucite trenerku
3. tamne, crne, naocale (bez obzira da li sunce grije ili pada kisa)
4. poseban hod (mahanje rukama i sl.)
5. prilikom ulaska uputite opasan pogleda ka revizorima
Garantovano!!! Prolazite bez placanja karte!
p.s. za zene ne znam
1. nabacite "talijanku"
2. obucite trenerku
p.s. za zene ne znam
- Amazonka27
a jel to zeMske ne mogu furati "talijanku", obuci trenerku i zakovrnuti obrvu haaaa?Comrad wrote:Ukoliko zelite da vas reva ne maltretira uradite sljedece:
1. nabacite "talijanku"
2. obucite trenerku
p.s. za zene ne znam
- Fiore
#70 we
Comrad wrote:Ukoliko zelite da vas reva ne maltretira uradite sljedece:
1. nabacite "talijanku"
2. obucite trenerku
p.s. za zene ne znam
Desilo mi se 2 put slucajno i fakat prolazi..OBUCITE SE KAO REVIZOR,( ako ste zensko.,nema problema strpite se.,kazu uskoro ce i zene revizori ici paralelno sa ovim revizorima). Zao mi neke,zene sto kod "drugih vrata2" izleti navrat na nos..na Malti.. A tek kad sam vidio reakciju zene kad je vidjela da nisam taj.. meni bilo pravo smjesno.,ali sam se nekako uzdrzao..
znaci neka dominira tamno-plava boja...
- Amazonka27
#71 Re: we
a ti si tajFiore wrote:Comrad wrote:Ukoliko zelite da vas reva ne maltretira uradite sljedece:
1. nabacite "talijanku"
2. obucite trenerku
p.s. za zene ne znam
Desilo mi se 2 put slucajno i fakat prolazi..OBUCITE SE KAO REVIZOR,( ako ste zensko.,nema problema strpite se.,kazu uskoro ce i zene revizori ici paralelno sa ovim revizorima). Zao mi neke,zene sto kod "drugih vrata2" izleti navrat na nos..na Malti.. A tek kad sam vidio reakciju zene kad je vidjela da nisam taj.. meni bilo pravo smjesno.,ali sam se nekako uzdrzao..
znaci neka dominira tamno-plava boja...
- Sheikha
-
zlotscha
a trnerka i cipele su dobitna kombinacija! stiklaceAmazonka27 wrote:a jel to zeMske ne mogu furati "talijanku", obuci trenerku i zakovrnuti obrvu haaaa?Comrad wrote:Ukoliko zelite da vas reva ne maltretira uradite sljedece:
1. nabacite "talijanku"
2. obucite trenerku
p.s. za zene ne znam
- Comrad
Ne moze, nadjite svoj fazonAmazonka27 wrote:a jel to zeMske ne mogu furati "talijanku", obuci trenerku i zakovrnuti obrvu haaaa?Comrad wrote:Ukoliko zelite da vas reva ne maltretira uradite sljedece:
1. nabacite "talijanku"
2. obucite trenerku
p.s. za zene ne znam
p.s. imate vi skrivenih (bukvalno) aduta
-
Eshek
cyprus wrote:Meni je ubjedljivo najjača kad mi revizor prošle sedmice reče: što studiraš, ako nemaš para za karte?![]()
![]()
Iskreno...svaki put se nasmijem kad me pitaju za kartu, i ne sjećam se da se u 2-3 godine našao pametnjaković koji me pitao po 2. put... vjerovatno jer imam 120 kg