100% istina pozz Edvinu , samo takav majstor treba svima koji voze Reno.doblo wrote:Edvin je super znalac,jednom sam otisao i odmah je prepoznao kvar posle probne voznje
RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- saravara
#51 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?
- saravara
#52 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?
Ja imam ružno iskustvo sa Halilovićem (stari je nešto radio i fula bila) al nemora značiti da nevalja..
-
Brus Lee
#53 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?
I ja, na moju zalost, imam veoma lose iskustvo sa Edvinom. BTW, savjet korisnicima majstor Edvina, obiljezite prije nego sto date auto na servis dijelove, ako ce te ostavljati auto, a ako imate neku sitnicu da odradite, onda 1l kafe kutiju cigareta i nekakav magazin (ne dnevne novine), jer ce te ostati 7-8 sati.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Renault u BiH ima definitivno najgori servis, Bunjo je samo prodavac k'o na pijaci, podrska i servis katastrofa. Taj Edvin, tzv. momak sto zna sta radi, je najobicnija varalica i choban i to govorim iz vlastitog iskustva. Nisam covjek sklon nasilju, svadji i incidentnim situacijama pa nisam ni reagovao na prvu i sada mi je drago zbog togadavorf wrote:Pošto vozim Renault Lagunu već 4 godine i probao sam sve (i redovni i neredovni servis =) i kod Bunje i kod Halilovića, i u Neuronu. Neuron - katastrofa, otišao da mi provjere što mi se auto gasi, oni naplatili promjenu svjećica - za 2 dana - opet se gasi. Neko je ranije rekao, Edvin kod Bunje - momak stvarno zna šta radi, za ostale ne znam. Halilović - kako kad. I za zamjenu ulja - ganjaj Elf. Castrolu u Renaultovim motorima puno brže opadne viskozitet...a čak ga malo i "pojede" - duže će ti trajati Elf (a i preporučuje ga Renault btw.)
Pozdrav, Davor, ali taj je zasluzio da ga neko dobro nauci pameti. Steta za Renault u BiH na tako losoj prodajnoj i servisnoj mrezi.
-
direstraits0078
#54 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?
Da se i ja javim, probao sam sva 3 ovlastena u SA. Slazem se sa vecinom da Neuron treba izbjegavati. Fusere, i kad nesto use*u, pa se covjek vrati da mu to poprave, kazu da nije moguce da su to oni uradili...
Jest, eto sam ja us*ao dok sam izasao iz kruga firme i vratio se za tih 2 minute koliko mi je trebalo.
Bunjo je realno najposteniji od ovlastenih, razlog je vjerovatno zato sto on drzi skladiste za prodaju u SA i ima najveci promet i sto se tice prodaje i servisa, ali majstori bi mogli biti i kompetentniji.
Edvin vise ne radi kod Bunje, otvorio je radionicu iznad Zeljinog stadiona na Tranzitu. On rjesava probleme koje drugi majstori ne znaju rijesiti, a prisustvovao sam slucajno i situaciji kad su ga zvali iz ovlastenog servisa da im pomogne u rjesavanju problema koji nisu znali rijesiti sami, pa im je covjek dao neke ideje.
Halilovica ne bih spominjao, neki se zaklinju u njega, a meni je bilo dovoljno da mi je htio podvaliti pogresno ulje, pri tom mi "strucno" objasnjavajuci kako je upravo to ulje predvidjeno za motor koji imam u autu, i to po Renaultovom katalogu.
Vezano za zamjenu zupcastog na 1.9 dCi, registruj se na www.renault-klub.ba, tamo ces naci savjete sta i kako, da ne bih bilo koga reklamirao. A mozes otici i do Edvina na Tranzitu i raspitati se za cijene, pretpostavljam da je nesto jeftiniji, samo sto je uvijek u guzvi.
Bunjo je realno najposteniji od ovlastenih, razlog je vjerovatno zato sto on drzi skladiste za prodaju u SA i ima najveci promet i sto se tice prodaje i servisa, ali majstori bi mogli biti i kompetentniji.
Edvin vise ne radi kod Bunje, otvorio je radionicu iznad Zeljinog stadiona na Tranzitu. On rjesava probleme koje drugi majstori ne znaju rijesiti, a prisustvovao sam slucajno i situaciji kad su ga zvali iz ovlastenog servisa da im pomogne u rjesavanju problema koji nisu znali rijesiti sami, pa im je covjek dao neke ideje.
Halilovica ne bih spominjao, neki se zaklinju u njega, a meni je bilo dovoljno da mi je htio podvaliti pogresno ulje, pri tom mi "strucno" objasnjavajuci kako je upravo to ulje predvidjeno za motor koji imam u autu, i to po Renaultovom katalogu.
Vezano za zamjenu zupcastog na 1.9 dCi, registruj se na www.renault-klub.ba, tamo ces naci savjete sta i kako, da ne bih bilo koga reklamirao. A mozes otici i do Edvina na Tranzitu i raspitati se za cijene, pretpostavljam da je nesto jeftiniji, samo sto je uvijek u guzvi.
-
edo001
#55 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?
Što se triče Renoa od Edvina boljeg majstora u BiH sigurno nema. Provijereno 100% odrežavao mi je megana 4 god. 
-
mirzonski
#56 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?
ima li mi ko dati odgovor za renault megane karavan 1.9 dci godina 2011
cini se dobro auto :/
-
mirzonski
#57 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?
mirzonski wrote:ima li mi ko dati odgovor za renault megane karavan 1.9 dci godina 2011
- matsuda
#58 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?
loprilh wrote:Pozdrav svima,
Kupio sam Renault Clio i sad bih trebao zamijeniti ulje, potrosne dijelove i ostale sitnice. Zna li neko gdje mogu kupiti i zamijeniti te dijelove, a da to nisu Bunjo servis i Halilovic?
Neuron.. Kod Heco pijace u Nedzaricima
EDIT: sad vidjeh datum, bas mi je drago da sam pomogao
-
bakir 1803
#59 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?
K
Guma M Mostar je definitivno po meni vise nego korektan,
u odnosu prema kupcu, strucnosti i efikasnosti nema im se prigovoriti.
Guma M Mostar je definitivno po meni vise nego korektan,
u odnosu prema kupcu, strucnosti i efikasnosti nema im se prigovoriti.
- bpsang
#60 Re: Otprilike cijena?!?!
110 marakaanesdz wrote:Znaci preporucujete Bunju za servisiranje renault automobila...Zna li neko koliko bi cca bila promjena filtera..ulje/gorivo/zrak + zamjena ulja?!
Renault Megane II
- bpsang
#61 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?
Dajte ljudi nemojte da ponizavate ljude u NEURONU ,Ako si ti ljubazan prema njima i oni su ljubazni prema tebi ...direstraits0078 wrote:Da se i ja javim, probao sam sva 3 ovlastena u SA. Slazem se sa vecinom da Neuron treba izbjegavati. Fusere, i kad nesto use*u, pa se covjek vrati da mu to poprave, kazu da nije moguce da su to oni uradili...Jest, eto sam ja us*ao dok sam izasao iz kruga firme i vratio se za tih 2 minute koliko mi je trebalo.
![]()
Halilovica ne bih spominjao, neki se zaklinju u njega, a meni je bilo dovoljno da mi je htio podvaliti pogresno ulje, pri tom mi "strucno" objasnjavajuci kako je upravo to ulje predvidjeno za motor koji imam u autu, i to po Renaultovom katalogu.![]()
Vezano za zamjenu zupcastog na 1.9 dCi, registruj se na http://www.renault-klub.ba, tamo ces naci savjete sta i kako, da ne bih bilo koga reklamirao. A mozes otici i do Edvina na Tranzitu i raspitati se za cijene, pretpostavljam da je nesto jeftiniji, samo sto je uvijek u guzvi.
ja sam imao slucaj na KLIČKU,jer sam isao na put i dosao da mi srede ( očiste ) leptir na karburatoru Enes majstor mi je poslije dijagnostike koju nije naplatio rekao slobodno vozi auto ti je potpuno ispravno.
Prešao sam 1300 kilometara nisam imao nikakvih problema to je bilo u Junu ove godine ,Evo jos uvjek vozim i nemam problem...Zato,ne prenagljujte u svojim izjavama,ako se kome svidja moze otiči i u NEURON ILI KOD BUNJE ILI PAK KOD HALILOVIĆA,A MOZE I NA OTPAD,al poslije otpada če sigurno tražiti dijagnostiku u nekom od servisa ...
-
LeKo
#62 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?
Šta je s Edvinom, zatvoreno, nigdje nikog?
-
alidedo
#63 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?
na g.o.i ja ga cekam,za par dana dolaziLeKo wrote:Šta je s Edvinom, zatvoreno, nigdje nikog?
- shlauf
#64 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?
Nešto je produžio odmor u odnosu na prethodne godine.
-
alidedo
#65 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?
Radi od pon.03.09.shlauf wrote:Nešto je produžio odmor u odnosu na prethodne godine.
- johntra
#66 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?
S obzirom da mu radnici skoro svaki dan zatvaraju radnju oko 23 sata, i ne čudi me...shlauf wrote:Nešto je produžio odmor u odnosu na prethodne godine.
- shlauf
#67 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?
Edvin počeo da radi.
- Koshpa
#68 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?
Renolci help "zaljubio" sam se u Scenic-a i imam namjeru da ga kupim 2005-2008g trebaju mi savjeti
da ili ne 
- drndalo
#69 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?
Da, ako je dobar...
Prelistaj malo temu o renolima, ima dosta iskustava...
-
doktorrr
#70 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?
Može li iko dati tačnu adresu tog Edvina? Kako doći do njega?
- shlauf
#71 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?
Od pekare AS tranzitom prema Vracama. Nakon 400-500 m sa desne strane je servis a sa lijeve je ograda od Željinog stadiona. Na trotoaru uz ogradu uvijek 20-tak auta čeka na poravak. Evo i broj mobilnog: 061/259-784doktorrr wrote:Može li iko dati tačnu adresu tog Edvina? Kako doći do njega?
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
- drndalo
#72 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?
Cim vidis previse Renola na jednom mjestu, to ti je ...
-
megan 2
#73 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?
Last edited by megan 2 on 01/03/2017 21:00, edited 2 times in total.
-
direstraits0078
#74 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?
Ja sam cuo, tj. prico mi je od tetke mi jedan bivsi jaran, da taj Edvin ustvari sam pravi dijelove za auta na tavanu, ili jono bi u podrumu, nijesam siguran. Kazu, ima masinu i samo klikne misom, voljti spaner zubcastog, voljti vodenasta pumpa. I tako to ispada iz masine, upakovato u kartonsku ili plasticnu ambalazu, zavisi na sta kliknes misom. A mis je onaj za kompjutor, nije pravi, da ne bude zabune. Ja vala kod njega ne bi golfa dvicu vozijo.
Ali zato bih bilo kog Renaulta. Jer covjek zna da u vozila s DPF-om ide RN720 ulje, ACEA C4, za razliku od kokosara u Halilovica koji jos uvijek tocd C3 iz bureta.
Ali zato bih bilo kog Renaulta. Jer covjek zna da u vozila s DPF-om ide RN720 ulje, ACEA C4, za razliku od kokosara u Halilovica koji jos uvijek tocd C3 iz bureta.
-
citroen xm