Prijateljska utakmica BiH - Hrvatska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- GandalfSivi
Kako je meni ovo pravo smijesna utakmica. Svi na svijetu igraju prijateljske sa reprezentacijama koje igraju slicno kao protivnici u kvalifikacijama. Jedino mi zovemo Hrvatsku, a jedini razlog tome je sto samo oni mogu napuniti stadion (iz politickih razloga u koje necu da ulazim). I sta se desava, postavljaju se cijene karata od 10,15 i pazi molim te, 20 KM. Dok ima ovaca, bit ce i vune, ili tako nesta. Ali kao sto neko rece, daj nam hljeba i igara, mada je hljeba sve manje, a ni igre nisu sto su nekada bile...
-
zebih
#52 Re: Prijateljska utakmica BiH - Hrvatska
[quote="pape"]Posto je prvobitna tema sa ovim naslovom licila na sve, a najmanje na jednu sportsku temu, a bilo ju je nemoguce ocistiti, .... zavrsila je u korpi za otpatke. Svi vi koji se zelite baviti politickim pitanjima u i oko sporta, izvolite otvarati teme na podforumima Politika i Razne diskusije. Ovdje to nece ici. Postovi takvog sadrzaja ce biti brisani bez dodatnih objasnjenja, a autori banovani.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
svaka cast pape.
ovo je najbolji post koji sam procitao na ovoj temi.
sport je sport ,a bolesnici nek' se zatvaraju u nacionalne torove.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
svaka cast pape.
ovo je najbolji post koji sam procitao na ovoj temi.
sport je sport ,a bolesnici nek' se zatvaraju u nacionalne torove.
-
zebih
evo par stvari iz intervjua sa Corlukom( http://www.index.hr/sport/clanak/corluk ... 56151.aspx)
Sutra Vas očekuje pravi ispit uoči nastavka kvalifikacija u rujnu. Očekujete li neke neugodnosti s tribina?
Očekujem da će ozračje na tribinama biti vatreno, ali ne očekujem neko posebno neprijateljstvo. Utakmica je prijateljska pa očekujem i takav odnos prema nama.
Vaši roditelji su porijeklom iz Dervente. Mijenja li to nešto u vašem gledištu prema sutrašnjoj utakmici?
Ponosan sam što su mi roditelji iz tog kraja i istina je da je pomalo čudan osjećaj, ali ne osjećam neki poseban naboj.
Jeste li možda imali kakvu ponudu prije nego ste počeli nastupati za Hrvatsku da nastupate za BiH?
Ne.
------------------------------------------------------------------------------------
POsteno,normalan momak za razliku od nekih od navijaca.
Sutra Vas očekuje pravi ispit uoči nastavka kvalifikacija u rujnu. Očekujete li neke neugodnosti s tribina?
Očekujem da će ozračje na tribinama biti vatreno, ali ne očekujem neko posebno neprijateljstvo. Utakmica je prijateljska pa očekujem i takav odnos prema nama.
Vaši roditelji su porijeklom iz Dervente. Mijenja li to nešto u vašem gledištu prema sutrašnjoj utakmici?
Ponosan sam što su mi roditelji iz tog kraja i istina je da je pomalo čudan osjećaj, ali ne osjećam neki poseban naboj.
Jeste li možda imali kakvu ponudu prije nego ste počeli nastupati za Hrvatsku da nastupate za BiH?
Ne.
------------------------------------------------------------------------------------
-
basta sljezove boje
nemoj puno vjerovati Corluki. Javno je izjavio da ne slusa turbo-folk, jer su Srbi protjerali njegovu obitelj. Nekoliko dana nakon toga uveliko pjeva u narodnjackom klubu 
jedan odlazak na cajke vecer prije utakmice bi onesposobio pola hrvatske repke, pa makar bili 7. na fifinoj listi
jedan odlazak na cajke vecer prije utakmice bi onesposobio pola hrvatske repke, pa makar bili 7. na fifinoj listi
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Stari wrote:Vidim da su i neki od mojih komentara uklonjeni sa ove teme. Ne znam ljudi moji ...da li zbog toga sto se ne sjecam jesam li sto-god lanuo u nekom od njih ...ili zbog toga sto sam stvarno u zadnje vrijeme izbudalio...ili mozda komentari i nisu uklonjeni samo ih ja u svom dilirijumu ne umijem pronaci....tko bi to sad mogao znati, .......................................
Posto je prvobitna tema sa ovim naslovom licila na sve, a najmanje na jednu sportsku temu, a bilo ju je nemoguce ocistiti, .... zavrsila je u korpi za otpatke. Svi vi koji se zelite baviti politickim pitanjima u i oko sporta, izvolite otvarati teme na podforumima Politika i Razne diskusije. Ovdje to nece ici. Postovi takvog sadrzaja ce biti brisani bez dodatnih objasnjenja, a autori banovani.
- Meho Kodro
Turbofolk pjesma: Ceca, Brena feat Srna , Olic & BalabanrIder wrote:
cuo sam... Dario Srna, Ivica Olic, Ceca, turbo-folk klubovi i tako to...mozda ih (vas) i dobijemo onda...
Hrvatskoj reprezentaciji je nakon ove afere sve krenulo ko po spagu...
- bijelo_dugme
Hocel biti utakmica na BHT1`?
-
Majstorinho
Normalno da hoce.Kakvo ti je to pitanje?bijelo_dugme wrote:Hocel biti utakmica na BHT1`?
- Meho Kodro
Fuad Muzurović: Nije istina da nisam ustao na hrvatsku himnu
21/8/2007 u 15:33

Izbornika reprezentacije Bosne i Hercegovine Fuada Muzurovića upitali smo uoči susreta s Hrvatskom kako komentira svoj navodni gaf od prije deset godina. Naime, mediji su pisali kako na košarkaškoj utakmici, odigranoj u Skenderiji između BiH i Hrvatske (74:67) 1997. godine, on nije želio ustati u vrijeme intoniranja «Lijepe naše»...
- Moj odgoj mi nikad takvo nešto ne bi dopustio – rekao je za Glas Dalmacije Muzurović.
- Nije mi teško ustati ni radi nekog djeteta, a kamoli kad se intonira himna neke države. Zlonamjernici pišu neistine, ja sam apolitičan i ponašam se kao sav kulturni svijet, te želim da naša utakmica protiv Hrvatske protekne u prijateljskom ozračju.
Muzurović je dodao:
- Hrvatska javnost me poznaje kao korektnu osobu, momčad Sarajeva koju sam ja vodio još je 1993. godine kao prijateljsku dočekao tadašnji direktor Hajduka Vedran Rožić, a kasnije smo bili gosti Ćire Blaževića, koji je bio na čelu ondašnje Croatije. Takve stvari se ne zaboravljaju.
O utakmici s izabranicima Slavena Bilića je rekao...
- Hrvatska je sigurno bolja momčad, ali mi ćemo pokušati izboriti pozitivan rezultat. Želim Hrvatskoj da nastavi uspješan niz pojavljivanja na Svjetskim i Europskim prvenstvima, te da ostvaruje vrhunski rezultat poput onoga mog prijatelja Ćire u Francuskoj. Slaven Bilić nekad je bio jedan od najboljih svjetskih stopera, a danas je uspješan izbornik. Pamtim njegov gol Sarajevu još dok je bio u dresu Hajduka, a posebno onaj reprezentaciji BiH u Maksimiru, kada sam također sjedio na klupi reprezentacije. Ostalo je na kraju 3:2 za Hrvatsku. Želim da se i sutra dogodi dvoboj za pamćenje, te, ponavljam, da sve prođe u fer i prijateljskom ozračju – zaključio je Muzurović.

Izbornika reprezentacije Bosne i Hercegovine Fuada Muzurovića upitali smo uoči susreta s Hrvatskom kako komentira svoj navodni gaf od prije deset godina. Naime, mediji su pisali kako na košarkaškoj utakmici, odigranoj u Skenderiji između BiH i Hrvatske (74:67) 1997. godine, on nije želio ustati u vrijeme intoniranja «Lijepe naše»...
- Moj odgoj mi nikad takvo nešto ne bi dopustio – rekao je za Glas Dalmacije Muzurović.
- Nije mi teško ustati ni radi nekog djeteta, a kamoli kad se intonira himna neke države. Zlonamjernici pišu neistine, ja sam apolitičan i ponašam se kao sav kulturni svijet, te želim da naša utakmica protiv Hrvatske protekne u prijateljskom ozračju.
Muzurović je dodao:
- Hrvatska javnost me poznaje kao korektnu osobu, momčad Sarajeva koju sam ja vodio još je 1993. godine kao prijateljsku dočekao tadašnji direktor Hajduka Vedran Rožić, a kasnije smo bili gosti Ćire Blaževića, koji je bio na čelu ondašnje Croatije. Takve stvari se ne zaboravljaju.
- Hrvatska je sigurno bolja momčad, ali mi ćemo pokušati izboriti pozitivan rezultat. Želim Hrvatskoj da nastavi uspješan niz pojavljivanja na Svjetskim i Europskim prvenstvima, te da ostvaruje vrhunski rezultat poput onoga mog prijatelja Ćire u Francuskoj. Slaven Bilić nekad je bio jedan od najboljih svjetskih stopera, a danas je uspješan izbornik. Pamtim njegov gol Sarajevu još dok je bio u dresu Hajduka, a posebno onaj reprezentaciji BiH u Maksimiru, kada sam također sjedio na klupi reprezentacije. Ostalo je na kraju 3:2 za Hrvatsku. Želim da se i sutra dogodi dvoboj za pamćenje, te, ponavljam, da sve prođe u fer i prijateljskom ozračju – zaključio je Muzurović.
-
jale2003
Mujko, ne govori da su bolja momcad.. Ode nam nada u kazan.Meho Kodro wrote:Fuad Muzurović: Nije istina da nisam ustao na hrvatsku himnu
Muzurović je dodao:
-
basta sljezove boje
18 Eura -rajvosa^ wrote:Jebem ga ima li iko da zna gdje se na internetu moze pogledat ili ako nista snimak nakon par dana. Pape spasi me....![]()
Veliki Bosanac iz Dijaspore
http://www.superbosna.com/utakmica/
-
Crvena Tifoza
Sopcastrajvosa^ wrote:Jebem ga ima li iko da zna gdje se na internetu moze pogledat ili ako nista snimak nakon par dana. Pape spasi me....![]()
- bijelo_dugme
Zadnje utakmice su bile na hayatuMajstorinho wrote:Normalno da hoce.Kakvo ti je to pitanje?bijelo_dugme wrote:Hocel biti utakmica na BHT1`?
-
Santos
Imas na satelitu na BiH,nece valjda bit kodirano.Dalje za Rascica pa to je bio najgori spic u istoriji Zelje.Da mi je brat nevalja nikakve veze nema sto igra za Sarajevo ko valja valja.Onaj mali Muharemovic je dobar ali povrjedjen.Pitari donedavno ste govorili da bi vam najace pojacanje bilo kad bi se Alaim prodo pa nije valjda da postade odjednom dobar golman.Ni Guso nije neka pljacka.
-
Chicha Chvorak
Isti intervju je prenio i Jutarnji list,a za naslov clanka su uzeli njegovu recenicu: Ponosan sam sto sam rodjen u Bosni....zebih wrote:evo par stvari iz intervjua sa Corlukom( http://www.index.hr/sport/clanak/corluk ... 56151.aspx)
Ne.
Ja se samo iskreno nadam da cemo poslije utakmice biti zauzeti komentiranjem dobre utakmice,a ne nereda,pizdarija...
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
Gledao sam Bartolovica za Hajduk- Sampdoria. Covjek je Hajduka kostao 2 gola iz zicer sansi. Taj covjek kao da ima dvije lijeve i zaista neznam sta jos uvijek radi u repki. Custovic mi zvuci kao bolja opcija.alphonse kauders wrote:Ja mislim da će najvjerovatnije početi utakmicu ovako:
--------------------------Gušo (Alaim)-------------------------
Berberović----------Bajić-------------Nadarević------Hrgović--
-----------------Damjanović------Rahimić---------------------
Bartolović--------------------------------------Misimović------
----------------------Džeko------Muslimović----------------------
Ovo i ne izgleda tako grozno, ali od zamjena imamo jedino upotrebljivo Čustovića i Ibiševića i mooooožda Ibričića, sve ostalo je za plakati..
Fakat ne kontam kako misli uvesti Raščića u igru.....
Nego predvidjam nerjeseno naguzove .... ako bog da
- BSn
Samo informacije radi, naredne gostujuce utakmice repke ce biti prenosene na PINK BH, tako da se zna!bijelo_dugme wrote:Zadnje utakmice su bile na hayatuMajstorinho wrote:Normalno da hoce.Kakvo ti je to pitanje?bijelo_dugme wrote:Hocel biti utakmica na BHT1`?
(Nije spam, no samo da informisem covjeka, da se na vrijeme pripremi)
- Meho Kodro
Posto je nestalo sa starom temom, evo opet izjave Slavena Bilica o mecu i cevapima...
http://www.youtube.com/watch?v=bvxOBFq7GPg
http://www.youtube.com/watch?v=bvxOBFq7GPg
- rajvosa^
e super, hvalabasta sljezove boje wrote:18 Eura -rajvosa^ wrote:Jebem ga ima li iko da zna gdje se na internetu moze pogledat ili ako nista snimak nakon par dana. Pape spasi me....![]()
http://www.superbosna.com/utakmica/
-
Majstorinho
Hey?Haj jednom da cujemo i od glavnog admina prognozu rezultata?zoom66 wrote:tacno tako. bolje vam je i da ne pomislite da fokirate na ovoj temi. 4 glave su pale na prethodnoj...pape wrote:Stari wrote:Vidim da su i neki od mojih komentara uklonjeni sa ove teme. Ne znam ljudi moji ...da li zbog toga sto se ne sjecam jesam li sto-god lanuo u nekom od njih ...ili zbog toga sto sam stvarno u zadnje vrijeme izbudalio...ili mozda komentari i nisu uklonjeni samo ih ja u svom dilirijumu ne umijem pronaci....tko bi to sad mogao znati, .......................................Starino, ... nemas ti problema ni sa sjecanjem, niti si izbudalio, niti u delirijumu, a nisi nista ni lajo, ....
Samo, .... izgleda da moras nabaviti cvike, ....
![]()
Posto je prvobitna tema sa ovim naslovom licila na sve, a najmanje na jednu sportsku temu, a bilo ju je nemoguce ocistiti, .... zavrsila je u korpi za otpatke. Svi vi koji se zelite baviti politickim pitanjima u i oko sporta, izvolite otvarati teme na podforumima Politika i Razne diskusije. Ovdje to nece ici. Postovi takvog sadrzaja ce biti brisani bez dodatnih objasnjenja, a autori banovani.
-
basta sljezove boje
neka se Luka odmara, potrebniji je protiv Werdera
-
Majstorinho
Nikome ja ne vjerujem,dok ne vidim ko ce igrati.Vazda treneri slazu...basta sljezove boje wrote:neka se Luka odmara, potrebniji je protiv Werdera
-
basta sljezove boje
prijateljska utakmica, kao da je rezultat vazan, ionako ce svi dzuture nakon tekme na Bazene na KoketaMajstorinho wrote:Nikome ja ne vjerujem,dok ne vidim ko ce igrati.Vazda treneri slazu...basta sljezove boje wrote:neka se Luka odmara, potrebniji je protiv Werdera