"Pod pratnjom"
-
photo
da zakljucim:
sklanjanje hitnoj i vatrogasima je POD OBAVEZNO, BEZ PITANJA
policiji PO PROCJENI, uglanom SKLANJANJE (ko zna, mozda su stvarno poceli raditi svoj posao)
ovim idiotima pod pratnjom SORRY HADZO, NISAM TE VIDIO/CUO/PREPOZNAO
ako se 6 mjeseci vecina vozaca pridrzava ovih, recimo napomena, prestace i oni da se kurce rotacijama jer nece imati svrhe...
power to the people
policiji PO PROCJENI, uglanom SKLANJANJE (ko zna, mozda su stvarno poceli raditi svoj posao)
ako se 6 mjeseci vecina vozaca pridrzava ovih, recimo napomena, prestace i oni da se kurce rotacijama jer nece imati svrhe...
power to the people
-
niggy
heheheh. halal ti bog,photo wrote:da zakljucim:
power to the people
extra rezime
e sada da vam ja ispricam jednu pricu....
helem, ovo mi kaze frjaer ciji jaran radi u OHR,
i kao isli oni iz Beograda valjda za Sarajevo, i negdje i se priblizi neko auto, ne znam tacno koje i ubaci se izmedju pratnje, tj uleti u pratnju..... i ovi jednom upozoravaju, drugi put....treci put... iz "glavnom auta" javljaju im... "rijesi ga se" i lijepo fino veliki dzip koji je u sluzbi pratnje OHR udara auto i izgurava ga u jarak....
hehe
eto reko fina pricica.... mislim da je tacna, ali ne garantujem... zglavnom vidi se sta se sve moze sa BONSKIM ovlastima
a jos jedva situacija,
jedan haver moja kaze, isao on iz Mostara i pretekne ga pratnja.... i on lijepo fino 120- 140 i za njima... i gari gari, prati prati,...u tom se lik iz zadnjeg auta pratnje proviruje kroz prozor i govori mu da uspori...i da se odmakne od pratnje.... helem ovaj frajer nista i samo ih prati....
poenta price.... kako on kaze: da pratnja takva nikada ne smije stati...tj... ne smiju stati i nesto te zapisati ili kazniti..tj automobili koji su u pratnji....
znaci.... ako tako neko naidje,i vi mu se ne sklonite... nemojte se bojati neke kazne,,,i da ce vas zaustaviti ( osim ako nije ovaj OHR onda se pazite tih dzipova
-
KENJAC
OPAAAA, STA SAD OVO??? SMETAJU VAM "ONI POD PRATNJOM" SRAM VAS BILO! GDJE CE VAM DUSA, IMATE LI OBRAZA??? SAD KAD SU VAM SVE OBEZBIJEDILI ,SAD VAM SMETAJU NEZAHVALNI NARODE... SAD KAD SU VAM FABRIKE OTVORILI (MENTAL STEEEEEL) PLATE VAM DALI (2 MARKE SVAKIH 60 MINUTA) UVELI RED I MIR (UBILI CELU) OMOGUCILI VAM DA PUTUJETE (U SRBIJU I REPUBLIKU SRPSKU) AUTO-PUT NAPRAVILI (11 KM ZA 11 GODINA) PODIGLI UGLED OVE NASE NAPACENE ZEMLJE U SVIJETU (BOSNA = BIJELA AL QUAIDA) I OSKARA VAM DONIJELI (OVOME NISU BAS MNOGO PRIPOMOGLI...) SAD VAM SMETAJU STO I ONI MORAJU NA RUCAK PA VAC "CERAJU" SA CESTE. KAKO CE VAM TEK SMETAT KAD ZA KOJI DAN HELIKOPTEROM BUDU ISLI NA UTAKMICE JEDNE NAM I JEDINE BOSNE! RECI CETE MARVO JEDNA DA JE NEBO VASE I, TO CE VAM SMETAT! GOSPODO HARISE, MILORADE, ZELJKO I OSTALE NASE VODJE, OPROSTITE IM, NE ZNAJU STA RADE!!!
-
Bajrin najmladji
U Africi, DR Kongo-Kinshasa, predsjednika prate specijalci sa dugim cijevima, njih desetak na furgonu i nekoliko crnih limuzina. Oko 07:30 ispred Parlamenta se podiže zastava i svira himna (radio-prenos) te svi pješaci i vozila u Gradu (oko 7 miliona st.) moraju stati dok se zastava ne podigne i himna ne odsvira. Nepropuštanje predsjednika ili nepoštovanje zastave i himne kažnjava se na licu mjesta pucanjem u prekršioca. Naročito ako je prekršilac m'zungu (bjelčuga).sulesavic wrote:Udaljavamo se od teme. Još nijednu poruku ne pročitah u vezi s vozilima pod pratnjom.
Ima li u svijetu ovoga? Evropa, Amerika, Azija? Mislim na šupke koji su malo prespacali pa će okasniti na "posao".
Ako pružimo ovaj pasivni otpor i ne propuštamo "pratnju" ohaerima i ministrima tipa ministar poljoprivrede, jednog dana će i kod nas biti kažnjavanje neposlušnih kao u bogatom, ali bijednom DR Kongu.
- Lady Saray
ma zavisi na koju i ciju pratnju naletisniggy wrote:
a jos jedva situacija,
jedan haver moja kaze, isao on iz Mostara i pretekne ga pratnja.... i on lijepo fino 120- 140 i za njima... i gari gari, prati prati,...u tom se lik iz zadnjeg auta pratnje proviruje kroz prozor i govori mu da uspori...i da se odmakne od pratnje.... helem ovaj frajer nista i samo ih prati....
poenta price.... kako on kaze: da pratnja takva nikada ne smije stati...tj... ne smiju stati i nesto te zapisati ili kazniti..tj automobili koji su u pratnji....
znaci.... ako tako neko naidje,i vi mu se ne sklonite... nemojte se bojati neke kazne,,,i da ce vas zaustaviti ( osim ako nije ovaj OHR onda se pazite tih dzipova![]()
![]()
![]()
-
Hendrix
Prije par godina ja sa starim u autu na crveno stali mislim da su Pofalići bili , i ide saobraćaj ispred nas naravno , kad iza se stvoriše hadže i policijsko auto , sviraju da se sklonimo.Mi prvi nemaš gdje ići naprijed auta piče pokosiće nas sa strane a ne možeš u stranu.I stojimo mi 2-3 minute i stari više ne zna šta će čovjek mu se s desna skloni malo i mi tamo kad lik iz policijskog auta kroz prozor da nam jebe majku i sve živo i lupi sa onim lizalom svojim po haubi i ko prijeti da će nas naći kasnije
Mi se gledamo ne kontamo i onda lagano bježmo 
Od tada ja se njima sklanjam pogotovo SIPA autima , to su krkani neviđeni i ja mislim da se ne bi libili ni pucati u gume ili auto kad im padne na pamet.
Jednostavno ovo je jedan dio naše svakodnevnice u koji se bolje ne zadirati i ne kontrirati im , jer kako god da okreneš najebaćeš.
Od tada ja se njima sklanjam pogotovo SIPA autima , to su krkani neviđeni i ja mislim da se ne bi libili ni pucati u gume ili auto kad im padne na pamet.
Jednostavno ovo je jedan dio naše svakodnevnice u koji se bolje ne zadirati i ne kontrirati im , jer kako god da okreneš najebaćeš.
-
lordi
24. Vozila pod pratnjom
Član 125.
(1) Vozilima pod pratnjom, u skladu s ovim zakonom, podrazumijevaju se vozila kojima je dodijeljena pratnja policije ili vojne policije, s posebnim motornim vozilima opremljenim uređajima za davanje posebnih zvučnih i svjetlosnih znakova crvene i plave boje, i to za vrijeme dok se ti znakovi daju.
(2) Vozač koji na putu susretne vozilo ili kolonu vozila pod pratnjom i vozač kojeg sustigne vozilo ili kolona vozila pod pratnjom dužni su ustupiti prvenstvo prolaza, omogućiti nesmetan prolaz, a, po potrebi, zaustaviti vozilo, umjesto dugih svjetala noću upotrijebiti kratka svjetla za osvjetljavanje puta, strogo se pridržavati naredbi koje im daju lica iz pratnje i kretanje nastaviti tek pošto prođu sva vozila pod pratnjom.
(3) Vozila pod pratnjom imaju pravo prvenstva prolaza u odnosu na sva druga vozila (član 49.), osim u odnosu na vozila koja se kreću raskrsnicom na kojoj je saobraćaj reguliran svjetlosnim saobraćajnim znakovima ili znakovima ovlaštenog lica, i na njih se ne primjenjuju odredbe o ograničenju brzine (čl. 44. i 46.), zabrani preticanja i obilaženja kolone vozila (član 61. stav (1) tačka 1.) i zabrani presijecanja kolone pješaka (član 80.), pod uslovom da ne ugrožavaju sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.
(4) Da bi omogućili nesmetan prolaz vozilima iz stava (1) ovog člana, pješaci su se dužni skloniti s kolovoza dok ta vozila prođu.
Eto vam član iz zakona pa vidite sta smiju a sta ne.
Član 125.
(1) Vozilima pod pratnjom, u skladu s ovim zakonom, podrazumijevaju se vozila kojima je dodijeljena pratnja policije ili vojne policije, s posebnim motornim vozilima opremljenim uređajima za davanje posebnih zvučnih i svjetlosnih znakova crvene i plave boje, i to za vrijeme dok se ti znakovi daju.
(2) Vozač koji na putu susretne vozilo ili kolonu vozila pod pratnjom i vozač kojeg sustigne vozilo ili kolona vozila pod pratnjom dužni su ustupiti prvenstvo prolaza, omogućiti nesmetan prolaz, a, po potrebi, zaustaviti vozilo, umjesto dugih svjetala noću upotrijebiti kratka svjetla za osvjetljavanje puta, strogo se pridržavati naredbi koje im daju lica iz pratnje i kretanje nastaviti tek pošto prođu sva vozila pod pratnjom.
(3) Vozila pod pratnjom imaju pravo prvenstva prolaza u odnosu na sva druga vozila (član 49.), osim u odnosu na vozila koja se kreću raskrsnicom na kojoj je saobraćaj reguliran svjetlosnim saobraćajnim znakovima ili znakovima ovlaštenog lica, i na njih se ne primjenjuju odredbe o ograničenju brzine (čl. 44. i 46.), zabrani preticanja i obilaženja kolone vozila (član 61. stav (1) tačka 1.) i zabrani presijecanja kolone pješaka (član 80.), pod uslovom da ne ugrožavaju sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.
(4) Da bi omogućili nesmetan prolaz vozilima iz stava (1) ovog člana, pješaci su se dužni skloniti s kolovoza dok ta vozila prođu.
Eto vam član iz zakona pa vidite sta smiju a sta ne.
-
lordi
(1) Novčanom kaznom u iznosu od 50,00 KM do 250,00 KM kaznit će se za prekršaj:
18. vozač ili pješak koji u odnosu na vozila pod pratnjom postupi protivno odredbama člana 125.;
(2) Ako je prekršajem iz stava (1) ovog člana izazvana neposredna opasnost za drugog učesnika u saobraćaju, ili prouzrokovana saobraćajna nesreća, učinilac prekršaja kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 100,00 KM do 300,00 KM i odredit će mu se jedan ili dva kaznena boda, a ako je učinilac prekršaja vozač motornog vozila, može se izreći i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju do dva mjeseca.
(3) Osim novčane kazne za prekršaje iz stava (1) ovog člana, vozaču se određuju i jedan ili dva kaznena boda.
18. vozač ili pješak koji u odnosu na vozila pod pratnjom postupi protivno odredbama člana 125.;
(2) Ako je prekršajem iz stava (1) ovog člana izazvana neposredna opasnost za drugog učesnika u saobraćaju, ili prouzrokovana saobraćajna nesreća, učinilac prekršaja kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 100,00 KM do 300,00 KM i odredit će mu se jedan ili dva kaznena boda, a ako je učinilac prekršaja vozač motornog vozila, može se izreći i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju do dva mjeseca.
(3) Osim novčane kazne za prekršaje iz stava (1) ovog člana, vozaču se određuju i jedan ili dva kaznena boda.
- Citizen-X
Eh sve dok neko od obespravljenih ratnih veterana koji sute i djece poginulih boraca ne izvadi raketni bacac sa kumulativnom glavom pa ubije pratnju zarad onih silnih grobova na Kovacima ili silnih grobova neiskopanih grobnica do tad ce i moci lupat po haubama i jebat mater jer mi ko prave pi**e samo sutimo i vicemo jes-jes...
U proslom sistemu (haj' eto) i moglo je jer je bio sistem kakav takav...Al u danasnjem javasluku je cista demonstracija snage i sile...
Udri po majmunu...
A taj kreten iz SIPInog auta je sa istim autom skrivio smrt vec najmanje jednog lica ako ne i vise!
U proslom sistemu (haj' eto) i moglo je jer je bio sistem kakav takav...Al u danasnjem javasluku je cista demonstracija snage i sile...
Udri po majmunu...
A taj kreten iz SIPInog auta je sa istim autom skrivio smrt vec najmanje jednog lica ako ne i vise!
- Lace
ma kontam ja da se previse uzima vlasti kada se blokira grad radi nekog guzonje ili se ugrozavaju drugi ucesnici u saobracaju...ali shvatite i vi da taj sto vozi...ima shefa...ima protokol...koji mu nalaze da to radi tako kako radi...ako ne izvrsi, bit ce zamjenjen onim koji ce to uraditi...ne treba se ljutiti na vozace auta u pratnji...nego na one koji su osmislili taj i takav plan voznje, rute i doba dana kada ce se to desiti...i to nije samo kod nas...gledala sam neki dan na novoj TV...kratki prilog o toj voznji...gdje su novinarki objasnili i pokazali kako to izgleda...provezli su je gradom ko da je carla del ponte...ali to je njihov posaoCitizen-X wrote:Eh sve dok neko od obespravljenih ratnih veterana koji sute i djece poginulih boraca ne izvadi raketni bacac sa kumulativnom glavom pa ubije pratnju zarad onih silnih grobova na Kovacima ili silnih grobova neiskopanih grobnica do tad ce i moci lupat po haubama i jebat mater jer mi ko prave pi**e samo sutimo i vicemo jes-jes...
Udri po majmunu...
-
Mislilac
Od kad ja to govorim svojim poznanicima, prijatelima, ljudima dobre volje... Ali ne...lordi wrote:24. Vozila pod pratnjom
Član 125.
Pravila:
1. drot
2. semafor
3. vozila pod pratnjom... tzv. Tito
4. stop
5. pravilo desne strane
Eto toliko...
Bio sam svjedok jedne prilike kada je hitna (pod rotacijom, sa sirenom) krenula kroz crveno, suprotnom trakom, na nepreglednom mjestu, i frajer je izbjegao direktan sudar sa hitnom tako što je nabio automobil na VELIKI ivičnjak, unitivši prednje gume i kompletan prednji ovjes... I nakon toga, iz hitne izlazi - drot.
Sklonim se malo u stranu, ako mogu proći sretno im. Ako je hitna ili vatrogasci SA sirenom i SA rotacijom, sklanjam se, stajem.. Ako su guzonje, mogu me za racku povuć. Neću u hendek zbog njih. Nek im se ohladi pi(#k)ta koju im žena garant nije spremila.