Jao, majko mila ja kompleksa...Ovo mi lici na onu "provincijalka"...sasla mala u carsiju pa pozavrsavala skola svakakvijeh pa misli da je tobejarabum ufatila Boga za bradu, pa dzece ona sa momkom koji jos nije zavrsio....bedifferent12 wrote:sljedece:
ja znam sad nabrojati 5 parova iz moje blize okoline u kojima je ona ta koja je pametnica, okretna, uspjesna, gura fax i/ili karijeru... a on se jedva provlaci... obnavlja godine na faxu, ispija kafe s rajom i td.
sta je to sa djevojkom koja odluci da ce se vezati za nekoga ko, ocigledno, ne moze ni primirisati njenom potencijalu s jedne strane?
i, koji su fenomen momci, koji nemaju ambicija da prate svoji djevojku/zenu u korak?
sto je super: sve ove veze se cine kao da stvarno dobro ferceraju!? ona odusevljena sto je neko voli, a on sto ne mora nista raditi... i mirna bosna!
sta vi mislite?
Da li covjeka insanom cini fakultet? Da li se za svakoga ko zavrsi fakultet moze reci da je intelektualac? Sta ako ta osoba u svome zivotu nikada nista nije procitala osim skripti prije polaganja ispita? Nisam iskompleksiran, da se razumijemo, zavrsio sam ga i ja, pored toga govorim i dva strana jezika, jako sam uspjesan u svome poslu i u zivotu inace, ali to mene ne cini insanom...moja djela mene cine onim sto jesam. Sta je sa momcima, sto kazu dobrim ko dusa, koji su pametni, inteligentni, ali sticajem okolnosti nisu zavrsili velike skole, s kojima mozes pricati o svemu, od sporta, preko umjetnosti do muzike ili religije...Je li oni nisu vrijedni nasega vremena jer nemaju fakultet...
Ja licno imam vise raje s kojima mogu raspravljati o svemu uz kafu a koji nemaju pozavrsavane te velike skole, a dok mi se gadi sjesti sa vecinom svojih "kolega" iz struke, bas zbog tih kompleksa...
Dabogda ti nama nasla sebi fakultetliju, koji ce te maltretirati i varati i svaki dan ti nabijati na nos to da i on ima diplomu, da je Balkanac i da ti kao njegova zena trebas da budes uvijek u kuci, njemu pri ruci, dok on ganja ili posao ili karijeru ili druge zene...A ti sve to trpila zato sto on ima diplomu, a u sebi se lomila svaki put kada vidis obicne parove kako zajedno svako vece setaju drzeci se za ruke.
Joj ja kletve k"o da su je Nadrealisti smislili