Kod nas je javni prevoz blago rečeno u totalnom raspadu.Shvatam da neko neće da ide busem jer im je osim lošeg stanja autobusa tramvaja i trola tačnost kako se kom šoferu prohtije.Da ne spominjem gužve gdje ljudi skoro ispadaju iz autobusa zbog prenatrpanosti.BELLUNO wrote:Najbolje bi bilo da se naplacuje ulaz u stari dio grada,i do deset puta skuplji parking ako bas hoces da udjes.Neznam sto je problem kod pojedinaca ici i pjeske ili javnim prevozom na posao. Zivim 100 km daleko od mjesta gdje radim i placen mi je prevoz po 0,50cts po kilometru i imam ispred firme rezervisan parking.jos nisam sa autom otisao jer mi je glupo ici i jos sam.Nema niko sa mnom koji radi da je blizu mene.Ja idem vozom i kad dodjem na stanicu imam negdje oko 10 minuta pjeske,pretezno idem pjeske ali nekad i sa busom.Iz firme smo se dogovorili da svi idemo javnim prevozom a da ono sto nam firma placa prevoz po km,da od toga dajemo u humanitarne svrhe 40%.Auto stvarno rijetko koristim imam BMW 2001god kupio sam ga novog i presao sam dosad sa njim samo 30 hiljada.Nikad nisam razumio ljude koji idu sami sa autom na posao i to jos radi daleko od kuce nekih 2km.
Nije to problem.problem ovdje je što se ljudi žale kad im policija naplati kaznu kad parkiraju na trotoaru gdje je to zabranjeno.Jer molim te kako nije stid policajce da kažnjavaju jadne ljude koji nisu krivi što ne mogu sprovoditi svoju slobodu da idu autom na posao a država neće da im naparavi parking ispod zgrade u kojoj rade ili hoće da popiju kafu.