13ti Sarajevo Film Festival
Moderator: _BataZiv_0809
-
in_my_skin
Ma samo se nadam da ce ih davati u kinima, jer ovo je fakat peglanje na sff-u ih gledati. Ili cekati dvd 
-
zemo_online
i sad kao to najbolji film festival ex-yu???
ajde de,samo se pitam dokad?
ajde de,samo se pitam dokad?
- BSn
Ove ogdine su to donosili na kucne adrese!van Basten wrote:A kada misle dati komletan repertoar, da se to fino natenane protabiri i vidi ima li šta za šta bi se uzela karta?
Mislim ostavljali su "brosusre" u postanska sanducad, gdje je sve fino (ukratko napisano), a i bolji nacin da se sponzori Festivala izreklamiraju!
@test01 Ne da je najbolji film festival ek-Yu, nego cijelog regiona, a ocito je da ima tendenciju daljnjeg rasta.
Sad, sto neki ne mogu da oproste uspjeh, tj. to sto su uskogrudni je njihov problem, blago receno!
-
zemo_online
sto se tice turske,grcke ili bugarske ne znam nis o njihovim film festivalima.
sta je tajna uspjeha sff?miro purivatra ili.....?
nek je i bosna u necemu dobra sobzirom da u sportu nema nikakvog uspjeha.
sta je tajna uspjeha sff?miro purivatra ili.....?
nek je i bosna u necemu dobra sobzirom da u sportu nema nikakvog uspjeha.
-
Umjetnik a
SFF na Youtube, znate li išta više o ovome
- DaysleepeR
Tako je to kad je DHL partner Festivalakomi wrote:pogledah za sada samo 2 azijska
lažem se da sam negdje drugdje:D:D
u 1 je ton bio užasan... a drugi je pusten umjesto trećeg jer je kopija greškom završila u australiji
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
nikaddanas wrote:komi, pa ti se jos nisi kutariso svog azijskog fetisa![]()
možda bi bilo prezahtjevno da tražim SF horror na SFFu pa eto... gomile novih novih horrora bi se moglo dovesti bez problema
salamandersko rješenje
vidi kako su to slovenci napravili
http://www.grossmann.si/novice.php
neovisni mali klutni filmovi i vino ne volim vino ali su doveli sve važne face... i glumce... nažalost čujem da im je režiser Nekromantika u zadnji momenat otkazao
-
Nabildana_Baba
Ako neki dokoni novinar zna kad&gdje ce biti odrzana pressica sa Buscemijem, molim da mi javi - I want to meet Mr. Pink! Je l ga iko vidio da, ko fol, kafenise u Meeting Point-u?
Unazad zahvalna,
N.B.
Unazad zahvalna,
N.B.
- Truba
evo baš sam sinoć čuo da je Ming Tsaidanas wrote:komi, pa ti se jos nisi kutariso svog azijskog fetisa![]()
pederčina
i da je bio sa svojim ljubavnikom na ljubljanskom festivalu kada je prikazivana retrospektiva njegovih filmova
a kad je trebao doći kod nas mama mu je bila bolesna
osim toga cenzori SFFa
kako ih drugacije nazvati?
nisu pustili ...
-
monicageller
ee ovako
dobila sam neke karte za sff, za filmove na Heineken Open Air Cinema, ali ne mogu ici na sve pa bi prodala karte za cetvrtak i petak, u cetvrtak je Provala (Breaking and Entering) a u petak je Na rubu raja (The Edge of Heaven) po 2 karte za 10KM
, pa ko je zainteresovan bujrum na private
dobila sam neke karte za sff, za filmove na Heineken Open Air Cinema, ali ne mogu ici na sve pa bi prodala karte za cetvrtak i petak, u cetvrtak je Provala (Breaking and Entering) a u petak je Na rubu raja (The Edge of Heaven) po 2 karte za 10KM
- cHupjahalic@
da se poFalim i kazem da cu sutra najvjerovatnije gledati The Simpson Movie u kinu, mada nisam u Saraj`vu.Comrad wrote:Ako budu sinhronizovani to je sranje, ko moze odglumiti one zvukove Homerain_my_skin wrote:Simpsoni idu u Teen programu i jedini su film koji mi se gleda. E glupost je sto se ne zna hoce li biti sinhronizovani na nas jezik (sto bi bilo kriza) i sto SFF inace ima idiotski nacin prodaje karata! Trebam doci na dan projekcije od 9 ujutru da kupim kartu!!!??? Ne znam, ne dijelim vase odusevljenje ovim festivalom...ma ja ih gledam kasnije, ne bih da se guram sa djecom
ovdje se moze birati: sinhronizovani na norveski, al ja naravno idem da cujem glas Homera, Marge i ostale co.
- Truba
pa očul u slovenijo sam beskoga samo samnomdanas wrote:cu nema SUkimkomi wrote:neam skimdanas wrote:pa sto nisi isao na ono slovenackomakar zbog nekromancera ti
:D:D
![]()
al da se ide na koridu bilo bi kandidata![]()
![]()
![]()
pa sam brate
a sta sam puta sama u kinoteku, isto debil
-
rashomon
Devil Came On The Horseback, što bi trebao biti američki prijevod za Janjaweed, mi je ipak odličan film.
Ima američkog patriotizma gdje mu nije mjesto i detalj kada jedan od izbjeglica govori kako humanitarna pomoć ne dolazi od strane islamskog svijeta i nije baš tačan, ali krajnja potka je u tome da su govorili nakon drugog svjetskog rata da se genocid ne smije više desiti
a onda se desio u Rwandi
i sada se dešava u Darfuru
i niko ništa ne poduzima...i u krajnjem slučaju, niko ništa i ne kani poduzimati...
Ljevičari i liberali izvaljuju gutu para, idu na nekakve proteste, koncerte, gledaju ovakve filmove, glumataju savjesnu formu društva koja želi popraviti stvari, ali u biti, šta imaju od toga ljudi u Darfuru.
Ovo ostalo na SFF-u me više i ne zanima, ali eto pogledam Intervju još. Ako smijem dodati, kada odgledaš ovakav film skontaš koji idiot treba biti pa dizati frku zbog toga što hostese i konobari vole pronosati kareditaciju van radnog mjesta.
Ima američkog patriotizma gdje mu nije mjesto i detalj kada jedan od izbjeglica govori kako humanitarna pomoć ne dolazi od strane islamskog svijeta i nije baš tačan, ali krajnja potka je u tome da su govorili nakon drugog svjetskog rata da se genocid ne smije više desiti
a onda se desio u Rwandi
i sada se dešava u Darfuru
i niko ništa ne poduzima...i u krajnjem slučaju, niko ništa i ne kani poduzimati...
Ljevičari i liberali izvaljuju gutu para, idu na nekakve proteste, koncerte, gledaju ovakve filmove, glumataju savjesnu formu društva koja želi popraviti stvari, ali u biti, šta imaju od toga ljudi u Darfuru.
Ovo ostalo na SFF-u me više i ne zanima, ali eto pogledam Intervju još. Ako smijem dodati, kada odgledaš ovakav film skontaš koji idiot treba biti pa dizati frku zbog toga što hostese i konobari vole pronosati kareditaciju van radnog mjesta.
-
regal
A idiota je puno i uvjek ce primjecivati ono nebitno, ono sto je u zivotu minorno i beznacajno kao sto je akreditacija.rashomon wrote: Ako smijem dodati, kada odgledaš ovakav film skontaš koji idiot treba biti pa dizati frku zbog toga što hostese i konobari vole pronosati kareditaciju van radnog mjesta.
- DaysleepeR
Dosao Steve Buschemi, bio bi fol da kad krene drzat govor sto vise raje vikne "Shut the fuck up Donny!" 
http://youtube.com/watch?v=MjYJ7zZ9BRw
http://youtube.com/watch?v=MjYJ7zZ9BRw