Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP BiH

Locked
topmir

Post by topmir »

Ma i Alija je dobro zaradio na ovom ratu, sve je to banda jedna velika.
margareta

#52 ssssssssssssssssssssssssssssssss

Post by margareta »

Jest u pravu si to za Aliju , stvarno je zaradio sljedece : mržnju naroda
kome je šuplje glave spasio, bolest, olajavanja više od bošnjaka nego od onih koji su činili sve da bošnjaci nestanu !

Jesi li zaboravio karadžičeve prijetnje u parlamentu ?

Ma idi i živi kod srba u rs. tor se tornjaj !
Tamo dokazuj svoje perverzne teologije i demagogije.

kretenu
topmir

Post by topmir »

Ma ko te naucio tako da se ponasas . Nisam zaboravio te prijetnje. Tako nesto se ne smije zaboravit. Ja sam samo rekao da je Alija zaradio pare dok mu je narod patio a tom narodu i ja pripadam. On i njegova SDA klapa nije nas ni mogla voditi i odbraniti jer nisu imali vremena za to od svojih biznisa.
kijametdedo

Post by kijametdedo »

margareta...

za pocetak, moram ti iskazati svoju zbunjenost tvojim stilom i metodom izlaganja. naime, meni kao osobi od tri kuke i solidnim obrazovanjem vise nije jasno jesil ti muslimanka, bosnjakinja, srpskinja, cetnikusa, koljacica ili john lennon. mozda si cak i jebena yoko ono :?

dalje, ne interesuju me tvoji bljutavi trenuci jos bljutavijeg patriotizma, te uglavnom izbjegavam postove takvog tipa. ono, ne mogu od smijeha...

samo ti zelim ukazati na temeljnu gresku koju pravis, a koja je karakeristicna za sve bolesne poklonike raznih nacionalnih idola i heroja: ja se nisam borio za aliju ili SDA, nit sam ratovao za "bosnjacki" (citaj mladomuslimanski, M92) dio naroda. borio sam se za sarajevo, bosnu i bosance.

a na aliju i ekipu starih razbojnika iz MM se poserem u ime svih ljudi koji su se borili kraj mene, a cija djeca danas nemaju za novih tena. jebat ga, vazno je da su se uhljebili ganici, sacirbegovici i cengici.

i mojne TI matere ti pricati NAMA o islamu, bosnjacima, ratu i patriotizmu. jer na ovom forumu ima jako puno ljudi koji su smrt, boga i suplje ideale vidjeli puno blize nego sto ti ikada mozes i usniti.

al mojne se sekirati, jebo nas borce, mi smo ionako prevazidjeni, niko nas vise ne treba. haj se ti malo posveti kultu licnosti, tu lezi dobar biznis...

hajmo zene ideologije, religije, svega pomalo... :(
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Citajuci vase komentare, ne mogu a da ne pomislim da nesto sa matematikom u ovoj drzavi ne stima. naime, na stotinama bh. foruma citam kako mladi Bosne i Hercegovine ne podrzavaju nacionalne stranke bla bla bla truc...ako je stvarno toliko mladih protiv nacionalizma i jednoumlja, kako onda da nas na svakim izborima posteno zaye8u pa opet iste stranke pobijede? nemojte trositi vrijeme na naglabanje, vec fino izadjite na izbore i onda se pokazite...nemojte da bude ko u nadrelistima SVI KAZU DA SU GLASALI ZA REFORMISTE, A U STVARI SVAK GLAS'O ZA SVOJE (ko god oni bili)...
jest da upadam sa svojim komentarom kao sa Marsa, al Boze moj, bolje ikad nego nikad...
hvala
PS za one koji su zagrizeni gramatici i branioci nacionalnih interesa, ono bh. je skracenica za bosanskohercegovacki, a pridjevi idu malim slovom, znaci NE PODRIVAM NASU DRZAVU
:)
toliko za sad
margareta

#56 ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Post by margareta »

"""""""""""""""""""""""""Daj molim te ne ponašaj se""""""""""""""""""""""""""

LUDAČE !!!!
ALIJA se napljačk'o !?
Ono ti branio a on pljačkao!?
Napljačk'o se on i te kako podrumaša, miševa koji danas laju po Aliji a
BAŠ takvi su pljačkali , koji sada blate čovjeka
nemam riječi.........

Kad si čuo srbin blati ostojića , tintora , batka KARADŽICA.........

OP žica SREBRENICA jel se furaš na taj hit !?
topmir

Post by topmir »

Stvarno si bolesna. Sta mene zanima koga srbi brane! Ti koji brane takve su ionako idioti. Ja govna necu da branim pa makar da mi je otac. Jadni mi sa takvim kao sto si ti, blago nama kad je tako. Znaci ako je musliman ili bosnjak ili sta vec ja ga moram branit ma sta da je taj covjek ucinio.

Nikad!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

margareta, izvini sto ti moram rec, ali nisi ti sva svoja.ocigledno si bila vani kad se sve desavalo, ili si bila ovdje pod protekcijom. nikad za nikad branit necu lopove, a na Aliju Izetbegovica ne dam da iko a kaze samo zato sto je covjek mrtav, a o mrtvima se lose ne prica. a to da se napljacko...pa daj i slijepac to vidi....da ti nije Sasa MAtic sta u rodu???? 8)
kijametdedo

Post by kijametdedo »

svako malo ludaci bivaju pusteni iz svojih celija kako bi uzivali u ljetnjem suncu...

nekada sajo, danas cvjecka... :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Dok sam ja na Bjelavama satima cekala cisternu da dodje, moj stari je sa svjezom ranom skakako po Igmanu, a Bakiru (sinu doticnog) se svjeze meso donosilo....ne vjerujem tracevima samo svojim ocima i ushima...a nagledalal sam se svega...stoga, patriotizam na baterije RAUS ;)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Sreca vasa da idem off, inace bih vas satima davila ratnim pricama ;)
sala mala
lijep pozdrav a papcima...sta im reci.... :D
topmir

Post by topmir »

mIRCerka

Svaka cast
margareta

#63 šššššššššššššššššššššššššššššššššššššš

Post by margareta »

Ne slušaj mene , slušaj svoju savjest .
Alija JESTE kriv ali SAMO zato što nije vidjeo čopore vukova i jata lešinara oko sebe.
"Ljudi" su zloupotrijebili njegovu dobrotu i nesagledivi metež i gužvu u kojoj se on kao i niko drugi ne bi mogao snaci.
Vjerovao je pogrešnim ljudima , ali gledajuci kroz svoju prizmu na njih kao poštene - jednostavno nije mogao ni pomisliti da je okružen lopovima,što su ovi iskoristili.

Alija nije bio u sendviču između 2 zla. Najteže se bilo boriti protiv vlastitih zala koja se razgranaju , procvjetaju i puste korijene u SVAKOME ratu.
SVI bi to trebali znati , jer je to fakat svakoga rata a ovaj od '92. do '95.
je veoma složen i specifičan.

Ne krivicom Alije nego zbog naroda ja nisam patriota i

sve dok ne zaživi pravna i prava država.

Zlatko zna gdje smo najtanji i gdje je on najdeblji. Ponavljam da je Lagumdžija nanio više štete sa tokičem nego večina četnika.

Ima NEKO ko će ispraviti te greške , ali ne prije opcih izbora.
Last edited by margareta on 24/08/2004 17:34, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

topmire, ne znam kakav je vas odnos ovdje, da li se inace ujedate il ste se tek sad zakacili, ali ne mogu tog KULTA LICNOSTI...dovoljan nam je bio jedan Tito (dabogda ustao iz groba i doveo nas u red opet). Alergicna sam na vanjsko uplitanje u unutrasnje odnose, tj kad mi neko sa strane popuje i crta mi kako je bilo i kad je bilo i ko je zlato. Cijeli rat sam bila, ostala, i prezivjela u Sarajevu, sto na bjelavama sto na Dobrinji, tako da mi NIKO PAMET SOLIT NECE! Moj tata nije dzaba 40%invalid rata (divni RVI) sa 40 KM invalidnine....
tek sad vidim da sam se zeznula sto se nisam kandidovala za nacelnika opcine, mozda bih i pobijedila sta znas ;)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

margareta, priznaj za koga radis ;)
nemojte se kaciti ljudi ba sta vam je. idem ja laganini na kaficu a vi se i dalje koljite...javite mi kad da zovem NATO ;)
pozdravcic s Grbavice
topmir

Post by topmir »

ma to je bilo slucajno. moj glas imas :)
airwing

#67 Re: ssssssssssssssssssssssssssssssss

Post by airwing »

margareta wrote:Jest u pravu si to za Aliju , stvarno je zaradio sljedece : mržnju naroda
kome je šuplje glave spasio, bolest, olajavanja više od bošnjaka nego od onih koji su činili sve da bošnjaci nestanu !

Jesi li zaboravio karadžičeve prijetnje u parlamentu ?

Ma idi i živi kod srba u rs. tor se tornjaj !
Tamo dokazuj svoje perverzne teologije i demagogije.

kretenu
Svaka čast Margareta!

Mrzim šuplju, zlonamjernu priču kvazipatriota i providne laži o r.Alijinom papagaju i "Bakirovom svježem mesu"-auhh :-?
margareta

#68 ko bi znao

Post by margareta »

Upitala bih sve poštenjačine da SEBI a meni ne jer odgovore apri - ori ----znam : Da li je to Bakirovo MESO razlog ljubomore i
da li bi GA ove pseudo patriote željele za SEBE i
da li bi TADA iko normalan odbio hranu, pa makar i MESO i
da li bi se znali , mogli, i umijeli oduprijeti :
međunarodnoj zajednici i
posebno EU,
domacim četnicima,
domacim ustašama,
srbijanskim četnicima,
crnogorskim četnicima,
vikend četnicima,
neviđenoj teškoj artiljeriji "jna",
ruskim dobrovoljcima,
ukrainskim dobrovoljcima,
tuđmanu,
miloševiću,
butrosu galiju,
mekenziju,
jasušiu akašiju,
arkanovcima,
šešeljevcima,
i inim "tuđim" neprijateljima i pritiscima,
"daytonskom sporazumu" a
najteže je bilo shvatiti naše lažne PATRIOTE
i najteže se njima bilo oduprijeti,
zbog neprepoznatljivosti,
zbog vještih maski ???? :?
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

A tako je lijepo mirisala piletina i teletina iz "Amerikanca" 1993 koja se pekla za Radima Delica i kompaniju, dok smo mi obicni jeli riblju corbicu pripremljenu od humanitarnih konzervi. Kao posljedica, ja ni poslije toliko godina ne mogu pomisliti da stavim u usta ni jedan morski proizvod.
airwing

Post by airwing »

valterbranisarajevo wrote:A tako je lijepo mirisala piletina i teletina iz "Amerikanca" 1993 koja se pekla za Radima Delica i kompaniju, dok smo mi obicni jeli riblju corbicu pripremljenu od humanitarnih konzervi. Kao posljedica, ja ni poslije toliko godina ne mogu pomisliti da stavim u usta ni jedan morski proizvod.
:sad: Kako tužna priča
margareta

#71 dragi moji

Post by margareta »

A tako smo trpjeli glad, tešku , neopisivo tešku........
.......brali smo neku travu iz obližnjeg parka i pravili improviziranu pitu , bez soli i bez kapi ulja.................................
........tako smo donosili karnistere vode sa "Pivare".........posebno nocu........
.........a tako smo pojeli svu humanitarnu pomoc za jedan dan............
i onda .........do sljedeće ništa, baš ništa..........
.......a tako smo ......POTPUNO..........ZABORAVILI........IZGLED......OKUS.....MIRIS.....banane,.........luka........paradajza.......PILETINA......i....bilo .......koje...meso.......osim....bljutave.....NEZABORAVNE........riblje .......konzerve......i...
one........dobre.....u.......umaku........i ......tako .......bih....mogla........tj..ne.......bih........mogla.......opisati......sve.....užase.......sve........strahote........koje .......su....nas.....pregazile.......

To je taj problem nas samih - "međuljudski,"
sa kojim se nismo uspjeli izboriti ,
velika večina nas,
pa kako bi jedan čovjek
sa balastima drugih problema
SAM mogao rješavati naše mentalne kuršluse,
gasiti "žarišta" te vrste?

Ponavljam pitanje : Da li bi iko gladan normalan il' lud ODBIO hranu ?
Koliko bi vi dali drugima od SEBE ?

Znam ja dobro takve mustre.

Znam i bezbroj generala poslije završene bitke.

Da li je naš problem još uvijek koliko je čelo mesa pojeo ?
Ne znam Čelu ,za razliku od vas, koji znate za svo meso koje je on pojeo ? Mediji su me upoznali sa Čelom.
margareta

#72 ČELINI PILIĆI i NAŠ MORAL

Post by margareta »

Vi ste upravo to : prodane duše za komad PILETINE.

Žuljaju vas fileti, bataci i cijeli pilići.

Vi biste SADA samo da imate hrabrosti UPUCALI čovjeka za jedno PILE.

Način komuniciranja odaje čovjekov karakter.

OK - završavamo politiku na pilićima.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Mozda su ONI: prodane duse za komad piletine.

Lakse bi mi sve to predeverali da su i oni jeli improvizovanu pitu, ali na zalost nisu :sad: :(
mIRCerka

Post by mIRCerka »

kao prvo CELO se pise sa Ć (za vas sa slabim razlikovanjem glasova i slova č i ć to je mehko ć), kao drugo, sta god on radio, koliko god krao, makar je drzao pusku u ruci stoga ne prdi molim te. a sto se mesa tice, nisam ni IKAR konzervu okusila jer je bilo bitnije da dam svojim mackama kojih sam i prije, i u ratu a bogami i poslije imala u kuci.
nisam ja sebicni stvor koji se samo trpa za svoj ŠIĆAR ja razmisljam globalno..a djelujem lokalno...
glasajte za mene
PS cim si ti u stanju da prozivas ljude, da i 10 godina nakon rata pricas o tome, terba te poslat u Predsjedništvo direkt :) malo nam je takvih
Locked