Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Santos

Post by Santos »

Kod Enzaginice je najbolja.
a.basko

Post by a.basko »

...ELMA... na stupskoj petlji...br.1
"taman" jufke...nemasno...dobar fil... sve ispod saca...ali...
sve je opet stvar ukusa i navike musterije... :-)
Tesssa

Post by Tesssa »

Nije burek, ali...

nema nista ljepse nego pojesti onu zeljanicu na Bjelasnici, jos uz onaj domaci jogurt iz drvene čontre

:zjev:
HiBreeD

Post by HiBreeD »

Daleko najbolje pite, po meni imaju u buregdzinici Zigo kod ZGP-a na Marin Dvoru...krompirusa im je, ma podera, pravo je dobra, a burek takodje...pite se prave pod sacom...

minus je to sto je ogroman promet, guzve, pa najcesce moras cekat dok se nova pita ne ispece, ali su zato uvijek spremne i vruce :P
Better Man

Post by Better Man »

basta sljezove boje wrote:ne idem iz principa van jesti pitu, kod kuce je najbolje :-D
I ja isto! Zašto bi jeo vani pite, kad niko ni blizu ne zna kvalitetno napraviti pitu ko moja mama! Kada bi ovi što spominju silna mjesta gdje su dobre pite probali pitu moje mame prekrižili bi sva ta mjesta ii nokad nebi otišli više! Vidim svi hvale Bosnu, ali navode da im je puno masna! I kako može onda biti dobro nešto što je premasno? Nikako!
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Better Man wrote:
basta sljezove boje wrote:ne idem iz principa van jesti pitu, kod kuce je najbolje :-D
I ja isto! Zašto bi jeo vani pite, kad niko ni blizu ne zna kvalitetno napraviti pitu ko moja mama! Kada bi ovi što spominju silna mjesta gdje su dobre pite probali pitu moje mame prekrižili bi sva ta mjesta ii nokad nebi otišli više! Vidim svi hvale Bosnu, ali navode da im je puno masna! I kako može onda biti dobro nešto što je premasno? Nikako!
moja mama se malo i ljutnula kad sam joj rekla da ljudi hvale Bosnu :-D
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

basta sljezove boje wrote:
Better Man wrote:
a i ti vala moras odma sve reci :lol: nemoj to vise raditi :P
lampaa

Post by lampaa »

U "Bosni" sam vidio zohara tako da mi se tamo vise ni ne jede.
"Sac" preko puta Bosne i Melina. Dobra je isto "Pod Lipom" mada ambijent nije meracki.
mahalas505

Post by mahalas505 »

basta sljezove boje wrote:
Better Man wrote:
Treba li mi otvoriti temu cija mama najbolju pitu pravi :-D :D
Arogantni

Post by Arogantni »

Najgore 2 buregdzinice su ubjedljivo u Sarajevu Nagib i Bosna na Carsciji.

Najbolja buregdjinica je ona preko puta slasticarne Sport, ovako sa desne strane na Bascarsiji, ne znam joj ime. Pita ispod saca...

Onda sam jeo burek ljetos u Hrasnici u jednoj buregdjinici, ni njoj ne znam joj ime, ali burek haos dobar. Boli glava!

:D
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

...
Last edited by pun_mjesec on 19/11/2007 09:31, edited 1 time in total.
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

LafoMamone wrote:Daleko najbolje burekdzinica je "Bosna" kod Vijecnice. Nisam odavno bio, ali ne sumnjam da je kvalitet ostao isti. Dobra je i "Sarajevo".
Ostala mjesta nisam posjecivao tako cesto, osim ako je u pitanju neka velika frka i guzva.

Znaci u "Bosnu" na kilu bureka i neces se pokajati :-D .
U "Bosni" je meni vazda praznik kad idem na pitu, bilo koju. Najbolje mi idu burek, zeljanica pa sirnica.
Nana rahmetli je pravila dobre pite ali "Bosna" je posebna. Ja sam na Grbavici, al' pocesto i nedeljom odem po pitu da donesem za ručak.
Dori

Post by Dori »

pun_mjesec wrote:
LafoMamone wrote:Daleko najbolje burekdzinica je "Bosna" kod Vijecnice. Nisam odavno bio, ali ne sumnjam da je kvalitet ostao isti. Dobra je i "Sarajevo".
Ostala mjesta nisam posjecivao tako cesto, osim ako je u pitanju neka velika frka i guzva.

Znaci u "Bosnu" na kilu bureka i neces se pokajati :-D .
U "Bosni" je meni vazda praznik kad idem na pitu, bilo koju. Najbolje mi idu burek, zeljanica pa sirnica.
Nana rahmetli je pravila dobre pite ali "Bosna" je posebna. Ja sam na Grbavici, al' pocesto i nedeljom odem po pitu da donesem za ručak.
:thumbup:
Ostri_Mac

Post by Ostri_Mac »

Pa hebote, ljudi nem'rem da vjerujem....niko da spomene "Harf" !!! Jel' ko bio??? Iznad zlatne ribice ulicica koja vodi nagore prema njemackoj ambasadi i dalmatinskoj... Do sada najblize sto sam probao domacoj, ma ustvari, nekad joj je bolja nego i mamina :lol: :lol: :lol:

Ako niste isli otidjite, stomachna satisfakcija zagarantovana, ako nije, vracam novac :lol: :lol: :lol:

Tete su xtra usluzne, fino cisto, idem tamo vec duze od 5god...
cico x

Post by cico x »

flora.sa wrote:
zvrk na ilidzi, kako sam to zaboravila, odlicna pita...meni daleko najbolja krompirusa...
NEMA JACE!!!
didgeridoo

Post by didgeridoo »

...
Last edited by didgeridoo on 19/11/2007 10:50, edited 2 times in total.
didgeridoo

Post by didgeridoo »

pa kako niko (pored Elme i ASDž) ne spominje "Agronom" na Grbavici: najbolji zvrk i buredžici?
karanana

Post by karanana »

Dobar je agronom, doduse nisam odavno jeo tamo i ponekad mu je meso u sjeckanom pozilavo. jeli iko spomeno pitu ispod saca na zeljinom stadionu? Meni je dobra i burek i krompirusa.
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

boki071 wrote:Bosna do prije mjesec dana kad su mi probali uvaliti pokvarenu pitu ja platio uredno ali im vratio a oni me napali :roll:

Nagib solidan, ona buregdžinica od mosta Dva ribara prema Džamiji isto nije loša, Kod Zuhdija na marin dvoru :D
ovo za "Bosnu" mi je malo nategnuto...
kod njih idem ne samo zbog kvaliteta, vec i zbog prometa koji ostvaruju. po tome znam da se ovakve svari ne mogu desiti. dok udjes i narucis, oni su vec promijenili dvije tepsije :)
al' ko zna, mozda im je ispala pita na pod, pa je samo malo opuhali i spremna za upotrebu :lol:
vedderedi

#70 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by vedderedi »

palestinka wrote:Najbolja pita je pita ispod sača u Bosanskom bureku, Željin stadion. Sjecani burek bez premca, sirnica slasna, a ostalo standard. Obavezno probati i teletinu ispod sača na istom mjestu. Moram upozoriti da koliko god je pita odlična, toliko su one tete što naplaćuju obično odurne, ali neka vas to ne omete na putu do vrhunske pite. Jer vi to zaslužujete :-D
oplakah! :lol:
sulesavic

Post by sulesavic »

Arogantni wrote:Najgore 2 buregdzinice su ubjedljivo u Sarajevu Nagib i
Ama, za¹to, èovjeèe???
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

dinchy84 wrote:Nije burek, ali...

nema nista ljepse nego pojesti onu zeljanicu na Bjelasnici, jos uz onaj domaci jogurt iz drvene čontre

:zjev:
jes valha i ja kazem :)
A inace Bosna i Ejup
Ffff

Post by Ffff »

sulesavic wrote:
Ama, zašto, čovječe???
zato sto se desavalo da ljudi odleze nakon jela, eto zasto... simptomi ala pomodorino :x
velaxsa

Post by velaxsa »

karanana wrote:
keran wrote:Kod Nagiba ni pod razno!!!

Ja ne znam sta ljudi vide u njegovoj piti?! Ja kad sam burek uzeo isto k'o da sam po' kile kartona na sto stavio, ni okusa ni...

A jedetel' vi Učkurušu?!
E to je NAJBOLJA PITA NA SVIJETU :D

Ispod murije na Logavini, uz šine odmah... morate probati, samo tu na svijetu citavom ima... i da... nije to ona od iznutrica

Edit: Ahahaha cuj Zeljo za cevape... ncncncnc kad je sipac ista znao sem kospa napravit... smijesni ste... idite u 5 pa da vidite
Od cega je ta uchkurusha? Prije bio najbolji Zhigo kog magribija dzamije nize vojne bolnice, ali sto se pokvario to je za ne povjerovat, kriza. Bosna je dobra.
Definitivno najjaca pita, fakat ne znam od cega je prave ali znam da je vazda guzva i da ljudi prave samo tu vrstu pite.
Naravno i Bosna je super, ali ja sanjam uckurusu godinama.....
Arogantni

Post by Arogantni »

sulesavic wrote:
Ama, za¹to, èovjeèe???
1) Navikan
2) Premasna pita gluho bilo, ja je nebi djaba jeo.
3) Ja ti zivim u toj zgradi pa valjda ja znam valjal il ne valja
4) Jesi vidio njegov vozni park? Audi 4 novi, Golf 5, Q7, Audi 6 novi
Sta kod nas voze inzinjeri? Yebo te zivot, pa to samo ima kod u BIH...
Post Reply