Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
-
HiBreeD
Daleko najbolje pite, po meni imaju u buregdzinici Zigo kod ZGP-a na Marin Dvoru...krompirusa im je, ma podera, pravo je dobra, a burek takodje...pite se prave pod sacom...
minus je to sto je ogroman promet, guzve, pa najcesce moras cekat dok se nova pita ne ispece, ali su zato uvijek spremne i vruce
minus je to sto je ogroman promet, guzve, pa najcesce moras cekat dok se nova pita ne ispece, ali su zato uvijek spremne i vruce
- Better Man
I ja isto! Zašto bi jeo vani pite, kad niko ni blizu ne zna kvalitetno napraviti pitu ko moja mama! Kada bi ovi što spominju silna mjesta gdje su dobre pite probali pitu moje mame prekrižili bi sva ta mjesta ii nokad nebi otišli više! Vidim svi hvale Bosnu, ali navode da im je puno masna! I kako može onda biti dobro nešto što je premasno? Nikako!basta sljezove boje wrote:ne idem iz principa van jesti pitu, kod kuce je najbolje
-
basta sljezove boje
moja mama se malo i ljutnula kad sam joj rekla da ljudi hvale BosnuBetter Man wrote:I ja isto! Zašto bi jeo vani pite, kad niko ni blizu ne zna kvalitetno napraviti pitu ko moja mama! Kada bi ovi što spominju silna mjesta gdje su dobre pite probali pitu moje mame prekrižili bi sva ta mjesta ii nokad nebi otišli više! Vidim svi hvale Bosnu, ali navode da im je puno masna! I kako može onda biti dobro nešto što je premasno? Nikako!basta sljezove boje wrote:ne idem iz principa van jesti pitu, kod kuce je najbolje
- Salko sto je u vodu skako
a i ti vala moras odma sve recibasta sljezove boje wrote:moja mama se malo i ljutnula kad sam joj rekla da ljudi hvale BosnuBetter Man wrote:I ja isto! Zašto bi jeo vani pite, kad niko ni blizu ne zna kvalitetno napraviti pitu ko moja mama! Kada bi ovi što spominju silna mjesta gdje su dobre pite probali pitu moje mame prekrižili bi sva ta mjesta ii nokad nebi otišli više! Vidim svi hvale Bosnu, ali navode da im je puno masna! I kako može onda biti dobro nešto što je premasno? Nikako!basta sljezove boje wrote:ne idem iz principa van jesti pitu, kod kuce je najbolje
-
mahalas505
Treba li mi otvoriti temu cija mama najbolju pitu pravibasta sljezove boje wrote:moja mama se malo i ljutnula kad sam joj rekla da ljudi hvale BosnuBetter Man wrote:I ja isto! Zašto bi jeo vani pite, kad niko ni blizu ne zna kvalitetno napraviti pitu ko moja mama! Kada bi ovi što spominju silna mjesta gdje su dobre pite probali pitu moje mame prekrižili bi sva ta mjesta ii nokad nebi otišli više! Vidim svi hvale Bosnu, ali navode da im je puno masna! I kako može onda biti dobro nešto što je premasno? Nikako!basta sljezove boje wrote:ne idem iz principa van jesti pitu, kod kuce je najbolje
-
Arogantni
Najgore 2 buregdzinice su ubjedljivo u Sarajevu Nagib i Bosna na Carsciji.
Najbolja buregdjinica je ona preko puta slasticarne Sport, ovako sa desne strane na Bascarsiji, ne znam joj ime. Pita ispod saca...
Onda sam jeo burek ljetos u Hrasnici u jednoj buregdjinici, ni njoj ne znam joj ime, ali burek haos dobar. Boli glava!

Najbolja buregdjinica je ona preko puta slasticarne Sport, ovako sa desne strane na Bascarsiji, ne znam joj ime. Pita ispod saca...
Onda sam jeo burek ljetos u Hrasnici u jednoj buregdjinici, ni njoj ne znam joj ime, ali burek haos dobar. Boli glava!
- pun_mjesec
- pun_mjesec
U "Bosni" je meni vazda praznik kad idem na pitu, bilo koju. Najbolje mi idu burek, zeljanica pa sirnica.LafoMamone wrote:Daleko najbolje burekdzinica je "Bosna" kod Vijecnice. Nisam odavno bio, ali ne sumnjam da je kvalitet ostao isti. Dobra je i "Sarajevo".
Ostala mjesta nisam posjecivao tako cesto, osim ako je u pitanju neka velika frka i guzva.
Znaci u "Bosnu" na kilu bureka i neces se pokajati.
Nana rahmetli je pravila dobre pite ali "Bosna" je posebna. Ja sam na Grbavici, al' pocesto i nedeljom odem po pitu da donesem za ručak.
- Dori
pun_mjesec wrote:U "Bosni" je meni vazda praznik kad idem na pitu, bilo koju. Najbolje mi idu burek, zeljanica pa sirnica.LafoMamone wrote:Daleko najbolje burekdzinica je "Bosna" kod Vijecnice. Nisam odavno bio, ali ne sumnjam da je kvalitet ostao isti. Dobra je i "Sarajevo".
Ostala mjesta nisam posjecivao tako cesto, osim ako je u pitanju neka velika frka i guzva.
Znaci u "Bosnu" na kilu bureka i neces se pokajati.
Nana rahmetli je pravila dobre pite ali "Bosna" je posebna. Ja sam na Grbavici, al' pocesto i nedeljom odem po pitu da donesem za ručak.
- Ostri_Mac
Pa hebote, ljudi nem'rem da vjerujem....niko da spomene "Harf" !!! Jel' ko bio??? Iznad zlatne ribice ulicica koja vodi nagore prema njemackoj ambasadi i dalmatinskoj... Do sada najblize sto sam probao domacoj, ma ustvari, nekad joj je bolja nego i mamina
Ako niste isli otidjite, stomachna satisfakcija zagarantovana, ako nije, vracam novac
Tete su xtra usluzne, fino cisto, idem tamo vec duze od 5god...
Ako niste isli otidjite, stomachna satisfakcija zagarantovana, ako nije, vracam novac
Tete su xtra usluzne, fino cisto, idem tamo vec duze od 5god...
-
didgeridoo
-
didgeridoo
pa kako niko (pored Elme i ASDž) ne spominje "Agronom" na Grbavici: najbolji zvrk i buredžici?
- pun_mjesec
ovo za "Bosnu" mi je malo nategnuto...boki071 wrote:Bosna do prije mjesec dana kad su mi probali uvaliti pokvarenu pitu ja platio uredno ali im vratio a oni me napali![]()
Nagib solidan, ona buregdžinica od mosta Dva ribara prema Džamiji isto nije loša, Kod Zuhdija na marin dvoru
kod njih idem ne samo zbog kvaliteta, vec i zbog prometa koji ostvaruju. po tome znam da se ovakve svari ne mogu desiti. dok udjes i narucis, oni su vec promijenili dvije tepsije
al' ko zna, mozda im je ispala pita na pod, pa je samo malo opuhali i spremna za upotrebu
- vedderedi
#70 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
oplakah!palestinka wrote:Najbolja pita je pita ispod sača u Bosanskom bureku, Željin stadion. Sjecani burek bez premca, sirnica slasna, a ostalo standard. Obavezno probati i teletinu ispod sača na istom mjestu. Moram upozoriti da koliko god je pita odlična, toliko su one tete što naplaćuju obično odurne, ali neka vas to ne omete na putu do vrhunske pite. Jer vi to zaslužujete
-
mamica papucarka
jes valha i ja kazemdinchy84 wrote:Nije burek, ali...
nema nista ljepse nego pojesti onu zeljanicu na Bjelasnici, jos uz onaj domaci jogurt iz drvene čontre
A inace Bosna i Ejup
-
velaxsa
Definitivno najjaca pita, fakat ne znam od cega je prave ali znam da je vazda guzva i da ljudi prave samo tu vrstu pite.karanana wrote:Od cega je ta uchkurusha? Prije bio najbolji Zhigo kog magribija dzamije nize vojne bolnice, ali sto se pokvario to je za ne povjerovat, kriza. Bosna je dobra.keran wrote:Kod Nagiba ni pod razno!!!
Ja ne znam sta ljudi vide u njegovoj piti?! Ja kad sam burek uzeo isto k'o da sam po' kile kartona na sto stavio, ni okusa ni...
A jedetel' vi Učkurušu?!
E to je NAJBOLJA PITA NA SVIJETU![]()
Ispod murije na Logavini, uz šine odmah... morate probati, samo tu na svijetu citavom ima... i da... nije to ona od iznutrica
Edit: Ahahaha cuj Zeljo za cevape... ncncncnc kad je sipac ista znao sem kospa napravit... smijesni ste... idite u 5 pa da vidite
Naravno i Bosna je super, ali ja sanjam uckurusu godinama.....
-
Arogantni
1) Navikansulesavic wrote:Ama, za¹to, èovjeèe???Arogantni wrote:Najgore 2 buregdzinice su ubjedljivo u Sarajevu Nagib i
2) Premasna pita gluho bilo, ja je nebi djaba jeo.
3) Ja ti zivim u toj zgradi pa valjda ja znam valjal il ne valja
4) Jesi vidio njegov vozni park? Audi 4 novi, Golf 5, Q7, Audi 6 novi
Sta kod nas voze inzinjeri? Yebo te zivot, pa to samo ima kod u BIH...