auto od 4-5 hiljadarki
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Ma 16 " felge...ono zapinje za blatobrane na svakoj manjoj rupi ako nije umjesto amortizera stavio celicnu sipku fi 5o..
.Pogledaj prednji spojler...ostecen od udaraca
.Ako imash musteriju za felge i spojler prednji,ako mu je motor dobar...mozete izaci na kraju 2000 KM...
.
- nerko13
ah da ispircavam se zbog greske.. ali lici na una posto je sa strane, a i glupan, trebao sam vidjeti u tekstu da pise tipo.. sve u svemu, ja ti predlazem da se kanis italijana.. ali, opet je to tvoja odluka..ako se tebi italijan dopada, samo kupi..libo te racku sta drugi kazu.. samo eto ljudi vole cuti tudje savjete, ali opet uraditi po svom.. radim iste te stvari
japanca je u bih zeznuto voziti, ali moram priznati sve manje i manje.. dijelove mozes nabaviti skoro na svakom uglu, tako da nije strasno.. a da budem iskren, slabo ce ti i trebati dijelovi.. samo eto 4-5 milja je bas jebena cifra za auto.. samo jedan savjet za kraj.. NEMOJ SE ZALIJETATI.. bolje pjesaciti jos mjesec-dva a poslije voziti nesto sto je ok, nego riknuti sada, biti faca, a imati krs u garazi...
puno srece jos jednom.....
(a kad budes imao vise love za auto, kupi audija
) jebo VW..
japanca je u bih zeznuto voziti, ali moram priznati sve manje i manje.. dijelove mozes nabaviti skoro na svakom uglu, tako da nije strasno.. a da budem iskren, slabo ce ti i trebati dijelovi.. samo eto 4-5 milja je bas jebena cifra za auto.. samo jedan savjet za kraj.. NEMOJ SE ZALIJETATI.. bolje pjesaciti jos mjesec-dva a poslije voziti nesto sto je ok, nego riknuti sada, biti faca, a imati krs u garazi...
puno srece jos jednom.....
(a kad budes imao vise love za auto, kupi audija
-
nekooo
ovo auto mi se fakat svidja. nije glomazno, nije skupo, fino izgleda, ne trosi puno... vjerovatno cu otic sa amidzom koji se naravno puno bolje razumije od mene, da pogledamo i kakav mu je motor, pa cu vidjet...
za moj pocetak, cini mi se ko fin autic...
za moj pocetak, cini mi se ko fin autic...
-
sulesavic
I dalje je to 16 godina staro.nekooo wrote:evo malo konkretno, koje je vase misljenje o slijedecem???
fiat tipo, metalic plava, 1.9 disel, 48kw-65KS, 91 god, preso 195000km, reg do 24.01.2008
od opreme: centralnu bravu, siber, maglenke, e.stakla, volan podesiv po visini, alu felge 16, muzika sony explode mp3 sa daljinskim, visokotnici,tosistemci,pojacalo 600w i bas 12" 600w
cijena: 3300KM ko za mene![]()
u svakom slucaju, bolje mi se cini nego neka golf2...
- niskoprofilni
Kako god da sracunas, ta kilometraza je k*ta. Nema sanse da je presao samo 195.000 kilometara za 16 godina, to nije realno ocekivati. Mnogo blize bi bilo duplo toliko, dakle negdje oko 400.000 kilometara.nekooo wrote:pa hajd ti kupi mladje za ove pare koliko ja imam...
bolje i 91 nego golfa 2 85,87....
Tip: od 5-8 hiljada cini mi se ima lijepih SEAT Ibiza (VolksWagen iz Spanije, veca kompatibilnost dijelova mislim) i inih vozila koje izgledaju jako slatko i obicno su 1999. godiste ili mladji.
Sretno!
-
dugi
Ovako tunirana i spustena auta izbjegavaj bio to Fiat, BMW ili bilo sta drugo. Prvo zbog toga sto je auto "rastreseno" zbog tvrdjih amortizera i krucih opruga. Znaci krajnice i svi lezajevi su izlozeni extra naporu.nekooo wrote:imal jos neko nesto reci??? svaki komentar je dobro doso....
Drugo motor sigurno nije mazen jer uz ovaku "sminku" idu vozaci koji vole pritisnuti gas i zakucavati motor "do crvenog". To im je vecernji hobi.
Auto, pogotovo polovno se kupuje razumom a ne srcem.
Radije trazi auto nize klase npr. Corsa, Fiesta, Ibiza.... koje ima fabricki izgled, bez spojlera i prevelikih felgi.
btw. Bas sam citao test polovnih auta u toj klasi, doduse malo novijih, i sjecam se naslova koji kaze da citiram " Toyoti preskupi dijelovi gotovo da nisu ni potrebni" i znam da je Fabia bolje prosla od Pola u tom testu a i statisticki je bolja.
Ili zasto ne Felicija jest da nema imidz ali za te pare mislim da je najbolji izbor, vozio sam je vise puta i nije losa.
Jest da je plastika unutra tvrda i ne odise kvalitetom ali je mehanika ( VW )koliko toliko provjerena i odrzavanje nebi trebalo biti problem.
Last edited by dugi on 09/08/2007 20:27, edited 2 times in total.
- nerko13
audi je zakon... ali nista bez kaska i multilocka
seat ima totalno prolaznu ocjenu, sto vise, za auta te klase su i vise nego dobri... u cijene se i ne razumijem bas, nisam nikada vozio seata, ali mislim za pocetak, jedna ibiza, da sam ja imao tako nesto, mozda bih tada bio veci jebac
kao sto rekoh, italijana (fiat) ti nikada ne bih predlozio, ali eto..
mislim da svi znamo kako je to.. spojler ovdje, gume tamo, super boja, drma na sve strane... sta jednom pocetniku na cesti vise ponuditi....
nadam se da ce biti sve u redu.. pokusaj napisati i poslije kupovine FIATA par rijeci ovdje na sajtu, bas bi me zanimalo tvoje misljenje.. i prije svega, provozaj ga malo, pa poslusaj da li vise lupa fiat ili golf dvojka
vozdra
seat ima totalno prolaznu ocjenu, sto vise, za auta te klase su i vise nego dobri... u cijene se i ne razumijem bas, nisam nikada vozio seata, ali mislim za pocetak, jedna ibiza, da sam ja imao tako nesto, mozda bih tada bio veci jebac
kao sto rekoh, italijana (fiat) ti nikada ne bih predlozio, ali eto..
mislim da svi znamo kako je to.. spojler ovdje, gume tamo, super boja, drma na sve strane... sta jednom pocetniku na cesti vise ponuditi....
nadam se da ce biti sve u redu.. pokusaj napisati i poslije kupovine FIATA par rijeci ovdje na sajtu, bas bi me zanimalo tvoje misljenje.. i prije svega, provozaj ga malo, pa poslusaj da li vise lupa fiat ili golf dvojka
vozdra
-
sulesavic
Podijeljeni su ovdje stavovi, i ti na vi¹e nivoa.amalka wrote:Citala sam ovdje kritike o Fiatu, ali... zanima me kakav je Fiat Bravo ili Brava, ima li ko iskustva sa ovim automobilima? Cini mi se kao lijep autic, i bravo i brava.....
Prvo - gdje æe¹ Fiata?!
Drugo - gdje æe¹ Brava/Bravu?!
Koliko para tra¾e za to auto? Ovo pitam pod pretpostavkom da ti je neko ponudio ne¹to ovako ili si ti sku¾ila da negdje ne¹to ima...
- amalka
sulesavic wrote:Nemoj se ljutiti, sad mi se to posloži u glavi, meni ta auta liče popunjeno žensko koje curi iz farmerki ili sl.
(OT: puno mi je to para - zbog priča, a i zbog ličnog, na previše, lošeg iskustva)