Šampion BiH 2007/2008?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Šampion BiH 2007/2008?

Željezničar
24
27%
Široki Brijeg
10
11%
Sarajevo
41
47%
Zrinjski
1
1%
Velež
3
3%
Čelik
9
10%

Total votes: 88

0.7.1.

Post by 0.7.1. »

Fleischfresser wrote:@0.7.1.
Tebi stavrno nema pomoci, ti si stvarno neznalica koji pametuje.
Pazi nema veze gdje je osnovan klub nego koga je osnovao. Bocu su osnovali radnici, Feyenord su osnovali lucki radnici, kakav bolan milioner nemoj se provaljivati, Celtic doseljenici iz Irske obicni radnici, Athletic takodje radnici iz Engleske, i on je postojao davno prije ETE. I da mene ne bi ubudece davio svojim neznanjem odes na klupske stranice i procitas historiju doticnog kluba. Ako vec mislis da trebas iznositi informacije o tim klubovima.
Znam ja da ti ovo opet neces shvatiti, i mogao bi se zakleti da si neki klinac koji ovdje sebi nabija sampouzdanje.
živ bio znaš li engleski posjeti malo ove stranice pa se javi... do tada molim te ne umaraj me...

http://www.bocajuniors.com.ar/english/e ... storia.php

http://www.worldcup-2002.co.uk/clubs/fe ... terdam.htm

http://www.athletic-club.net/acc/home.a ... &c=1&idi=2

http://www.celticfc.net/home/about/briefHistory.aspx

imaj na umu da postoji razlika između siromaha i radnika... da pojasnim možeš biti radnik a da nisi siromašan iako jedno drugo ne isključuje... ono što je indikativno jeste da su svi navedeni bili vezani na neki dio grada "La Boca", Feyenoord naziv luke, Celtic je malo drugačiji njega su osnovali Irci/Katolici iz Gazgova kada vidiš grb kluba sve ti je jasno da njihova zajednička potka nije siromaštvo verč irsko porjeklo. Isto tako,nije isto pripadati radničkoj klasi ili biti siromašan, sinonim pripradanju određenom sindikatu, radnik je mnogo opštiji pojam. Ne zaboravi da se u vašem slučaju radi o sindikatu željezničara, a ne o radničkom klubu jer u gradu je bilo mnoštvo drugih firmi/sindikata koje nisu imale svoje klubove pa su eto našli utjehu u radničkom klubu FK Sarajevo... kao što vidiš ova vaša priča je budalaština samo vama svojstvena i ja ne znam ni za jedan sličan primjer jer dok svi drugi imaju svoje razloge ili da promovišu svoje gradove, kvartove, ideale ili etničku pripadnost, mislim da ste vi jedinstven primjer promovisanja sindikata u svijetu.

malo bi se trebao pozabaviti terminologijom i definisati neke stvari pa onda raspravljati o njima...

tek toliko da znaš athletic bilbao je nastao fusiom dva kluba althletic i bilbao... koji od ta dva je bio radnički da budem jasniji sindikat? i da li u bilbau postoji neka firma koja se zove athletic? malo se raspitaj da li je u tom klubu ikad igrao iko drugi do baskijaca... kad ovo saznaš javi mi biće mi drago da pročavrljamo i o tome...

čuj o meni da sam ja neinformisan :-)
Last edited by 0.7.1. on 30/07/2007 23:27, edited 1 time in total.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Laktasi, definitivno. :P
vjecnobordo

Post by vjecnobordo »

komadinamujo wrote:
vjecnobordo wrote:MOJ GRAD MOJ KLUB
U ovom regionu je nekada svaki grad imao klub sa nazivom grada.

NK Zagreb, NK Split, OFK Beograd, OFK Titograd, FK Novi sad, FK Skoplje...

Ni u jednom od tih gradova se ne smisli slogan MOJ GRAD MOJ KLUB... Ljudi navijaju za Dinamo, Hajduk, Zvezdu, Partizan, Budučnost, Vojvodinu, Vardar...

Mislim, zamislite sad da navijačima tih klubova počnete palamudit sa teorijama tipa MOJ GRAD MOJ KLUB... smiješno je zar ne???

joj ali im je odmah muka čim se kaže: moj grad moj klub. umiru. I još jednom za kraj:

MOJ GRAD MOJ KLUB
Patron of Formello

Post by Patron of Formello »

Vrijeme je da se Zeljo vrati na stare puteve slave. 8-)
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Image
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Image
Hakala

Post by Hakala »

:roll:
Zavatoni

Post by Zavatoni »

Fleischfresser wrote:@0.7.1.
Tebi stavrno nema pomoci, ti si stvarno neznalica koji pametuje.
Pazi nema veze gdje je osnovan klub nego koga je osnovao. Bocu su osnovali radnici, Feyenord su osnovali lucki radnici, kakav bolan milioner nemoj se provaljivati, Celtic doseljenici iz Irske obicni radnici, Athletic takodje radnici iz Engleske, i on je postojao davno prije ETE. I da mene ne bi ubudece davio svojim neznanjem odes na klupske stranice i procitas historiju doticnog kluba. Ako vec mislis da trebas iznositi informacije o tim klubovima.
Znam ja da ti ovo opet neces shvatiti, i mogao bi se zakleti da si neki klinac koji ovdje sebi nabija sampouzdanje.
Puno mi brate spominješ te radnike-doseljenike kao navijački pokret NK Željezničara. Ne znam slažu li se i ostali navijači Želja da su radnici-doseljenici? :D

Helem, isfurana tema. Danas ima nešto puno aktuelnije i interesantnije za polemisati. Pogađaš? Radi se o jednoj zaista pravoj utakmici. Ne, nećemo danas pričati o utakmici u kojoj tvoj klub igra sa Čokom iz Vojvodine, niti o utakmici sa Zvijezdom iz Gradačca.

Pogađaš? Radi se o Ligi prvaka. A tamo Sarajevo igra utakmicu sa vicešampionom Belgije.

U svakom slučaju pogledaj. Ima na Mreži plus. Možda osjetiš djelić te prelijepe fudbalske euforije koju Liga prvaka nosi sa sobom. Vidjećeš da ćeš uživati i biti ponosan.

Pošto nije tema, predlažem da se diskusija o ovome vodi na onom drugom topicu.
0.7.1.

Post by 0.7.1. »

@zavatoni

Mi smo divovi
svako nam je plijen
naš je cijeli svijet
u bordo obojen
komadinamujo

Post by komadinamujo »

0.7.1. wrote:Za određeni klub se ne navija zato što se tako zove

to ti tako misliš, pola tvog grada se ne slaže s tobom (možda čak i više), a za boje, zastave, grbove, gradove ljudi su davali svoje živote, a ne samo navijali, FK Sarajevo nosi ime svoga grada i ja se ponosim s tim... je li sve uredu? MOJ GRAD - MOJ KLUB onaj koji treba razumjeti - razumjeće.

Učen sam od malih nogu da je to UDBA-ški klub, kao što sam učen da je Zvezda chetnicki i Dinamo Ustaski i to je to...

ovo oko udbe je takva budalaština, al' samo takva... malo se bolje raspitaj zašto sve viđenije sarajlije (ovdje naglašavam sarajlije) nisu navijale za klub koji je tad postojao 25 god... več se odlučuju praviti novi... koliko ja znam radnička ideologija je na liniji komunističke ili ja nisam dobro informisan... pa što im je željo bio toliki ideološki problem pa su ga htjeli uništiti? jesi li se ikad potrudio pročitati išta drugo o ovoj temi do klupskog biltena? jesi li se ikad pitao zašto, prije nego doneseš neki stav? da li znaš da je te godine osnovana i USD Bosna sa istim bojama i "ideologijom" znaš li zašto je izabrana baš bordo boja? i zašto se baš zovu tako Bosna i Sarajevo? trebao si pitati te komuniste zašto su pravili baš takav režimski tim...

Ista stvar je sa FK Sarajevo. Zamisliš da je iz kluba za koji navijaš 7 igrača natjerano da zaigraju za neki novoformirani komunistički klub

a ti ne bi volio preći iz 3. republičke u prvu saveznu ligu? Bogati, jesu li ovi igrači pobjedili vas sa 5:0 u prvoj utakmici... da mi je to samo vidjeti...

Dakle, stvar je ukusa, neko voli nešto neko nešto drugo. Neko se nečim ponosi a neko drugi bi se iste stvari stidio.

e ovdje ću se složiti s tobom... neko voli sindikat, a neko opet svoj grad, četvrt...
Kako ne bih lupao gluposti u google.ba sam ukucao FK Torpedo Sarajevo. Prvi link me je odveo na zvaničnu stranicu navijača FK Torpedo. I tu jasno piše ovako:

"Fudbalski klub Sarajevo osnovan je 24. oktobra 1946. godine. Spajanjem FK Udarnik i OFK Sloboda osnovano je novo sportsko drustvo Torpedo koje godinu dana kasnije mijenja ime u Sportsko drustvo metalaca Sarajevo. Dvije godine poslije, iz sportskog drustva Sarajevo izdvaja se fudbalski klub koji od 20. maja 1949. djeluje samostalno."

Dakle moj grad se zvao Sloboda (Valjda do Marin dvora) i Udarnik (Možda od Marin dvora do Malte), pa je MOJ grad promijenio ime u Torpedo.. Da bi napokon bio preimenovan u Sarajevo.

Čudno je da se sadašnji navijači smiju radničkim opcijama, ako sami na stranici napišu da je klub jedno vrijeme egzistirao kao, citiram: "Sportsko drustvo metalaca Sarajevo".

Dakle...

Činjenica je da se očito imena kluba nisu baš "primala" pa su tražene razne opcije.. Ali, zašto se stiditi toga...
Fleischfresser

Post by Fleischfresser »

Zavatoni wrote: Puno mi brate spominješ te radnike-doseljenike kao navijački pokret NK Željezničara. Ne znam slažu li se i ostali navijači Želja da su radnici-doseljenici? :D

Helem, isfurana tema. Danas ima nešto puno aktuelnije i interesantnije za polemisati. Pogađaš? Radi se o jednoj zaista pravoj utakmici. Ne, nećemo danas pričati o utakmici u kojoj tvoj klub igra sa Čokom iz Vojvodine, niti o utakmici sa Zvijezdom iz Gradačca.

Pogađaš? Radi se o Ligi prvaka. A tamo Sarajevo igra utakmicu sa vicešampionom Belgije.

U svakom slučaju pogledaj. Ima na Mreži plus. Možda osjetiš djelić te prelijepe fudbalske euforije koju Liga prvaka nosi sa sobom. Vidjećeš da ćeš uživati i biti ponosan.

Pošto nije tema, predlažem da se diskusija o ovome vodi na onom drugom topicu.
Pa naravno da cu pogledati utakmicu, to je klub iz BiH iz mog grada i naravno da ce mi biti draze da Sarajevo pobijedi od nekog Genka. Nije Sarajevo krivo sto ima ovdje na ovom forumu par pacijenata-navijaca(ne odnosi se na tebe znaju oni ko su) kojima nema pomoci, tako da bi zbog njih svako imao razlog da mrzi Sarajevo, no meni oni ne mogu ogaditi nista.
A sto se tice euforije ja sam nju osjetio jos prije 6 godina kad nisam mogao da sapvam noc prije, tako da veceras nece biti nikakve euforije vec samo lagano gledanje tekme. :wink:
ramiz2

Post by ramiz2 »

MOJ GRAD MOJ KLUB-LAKTASI :lol:
pudlica

Post by pudlica »

FKSARAJEVO

Image
Image
Image
Image
komadinamujo

Post by komadinamujo »

Zavatoni wrote:Pogađaš? Radi se o Ligi prvaka. A tamo Sarajevo igra utakmicu sa vicešampionom Belgije.
Sjedi jedan.
Liga prvaka je ono kad se postroje dvije ekipe pa se odvira himna Lige prvaka a tribine se okite onim crnobijelim zvijezdama... I onda počne utakmica..

Ovo što igra Sarajevo noćas je od toga daleko još 4 utakmice. Ako izvuče povoljne rezultate u sve 4 onda ćemo gledati Ligu prvaka. Zasad su to samo kvalifikacije za Ligu Prvaka.

I ja bih volio da je to Lifa prvaka, jer bi se mogao faliti da je Željo odigrao 8 utakmica u Ligi prvaka i ostvario 4 pobjede, jedan remi i 3 poraza... Nažalost nije odigrao ni jednu..

To je isto kao kad bi rekao da BiH sad učestvuje na Europsko prvenstvu
El_comadante

Post by El_comadante »

komadinamujo wrote:
Zavatoni wrote:Pogađaš? Radi se o Ligi prvaka. A tamo Sarajevo igra utakmicu sa vicešampionom Belgije.
Sjedi jedan.
Liga prvaka je ono kad se postroje dvije ekipe pa se odvira himna Lige prvaka a tribine se okite onim crnobijelim zvijezdama... I onda počne utakmica..

Ovo što igra Sarajevo noćas je od toga daleko još 4 utakmice. Ako izvuče povoljne rezultate u sve 4 onda ćemo gledati Ligu prvaka. Zasad su to samo kvalifikacije za Ligu Prvaka.

I ja bih volio da je to Lifa prvaka, jer bi se mogao faliti da je Željo odigrao 8 utakmica u Ligi prvaka i ostvario 4 pobjede, jedan remi i 3 poraza... Nažalost nije odigrao ni jednu..

Nisi mi odgovorio na pitanje. Sad ču ga ponoviti da netražiš: Sarajevo ima više titula od Želje i kako je onda Željo bolji od Sarajeva?
Zavatoni

Post by Zavatoni »

komadinamujo wrote:
Sjedi jedan.

Yes. Yes.

Skroz si u pravu.

Ali....

Ipak...

Večeras je....

Ludilooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

ImageImage
LSD

Post by LSD »

Nisi mi odgovorio na pitanje. Sad ču ga ponoviti da netražiš: Sarajevo ima više titula od Želje i kako je onda Željo bolji od Sarajeva
Pa jarane zahvalite se upravo Zelji za tu drugu (koji je dan prije poderao Hajduk 4-3,i to kad je gubio 3-0),a posebno se zahvalite Mesi Bazdarevicu koji je(po pitarskom misljenju,naravno) odigrao utakmicu zivota.Sarajevu je ostalo da sutra dobije na svom terenu.Raspitaj se malo oko te titule kod starijih pa ce ti reci da je ovo jedina istina.Ustvari ne moras provjeravati,ovo je 101% tacno.
Zavatoni

Post by Zavatoni »

LSD wrote:Pa jarane zahvalite se upravo Zelji za tu drugu (koji je dan prije poderao Hajduk 4-3,i to kad je gubio 3-0),a posebno se zahvalite Mesi Bazdarevicu koji je(po pitarskom misljenju,naravno) odigrao utakmicu zivota.Sarajevu je ostalo da sutra dobije na svom terenu.Raspitaj se malo oko te titule kod starijih pa ce ti reci da je ovo jedina istina.Ustvari ne moras provjeravati,ovo je 101% tacno.
To je tačno.

Hvala Željo. :D :D :D

A sad....

Ludiloooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

ImageImageImageImageImageImageImageImageImage
Skoro

Post by Skoro »

LSD wrote:
Nisi mi odgovorio na pitanje. Sad ču ga ponoviti da netražiš: Sarajevo ima više titula od Želje i kako je onda Željo bolji od Sarajeva
Pa jarane zahvalite se upravo Zelji za tu drugu (koji je dan prije poderao Hajduk 4-3,i to kad je gubio 3-0),a posebno se zahvalite Mesi Bazdarevicu koji je(po pitarskom misljenju,naravno) odigrao utakmicu zivota.Sarajevu je ostalo da sutra dobije na svom terenu.Raspitaj se malo oko te titule kod starijih pa ce ti reci da je ovo jedina istina.Ustvari ne moras provjeravati,ovo je 101% tacno.
Netacno. Bilo je 3:3 na Kosevu a mi igrali nerjeseno u Skoplju, koliko se sjecam bilo je 1:1. Jos nesto nije tacno - Nismo mi osvojiili titulu zahvaljujuci Zelji, mi smo je osvojili zahvaljujuci najvecem broju pobjeda te sezone. Ako neko treba zahvaliti vama to je Hajduk jer je mogao 'zahvaljujuci' vama osvojiti titulu. Ali ne bitno, ispricano hiljadu puta, izlizano bas kao i UDBE, Josko, ovi-oni...
shana_majka

Post by shana_majka »

LSD wrote:

12 September 1976
FK Sarajevo - Zeljeznicar
5 - 0
Pred kraj ove utakmice se desilo neshto!?(101% tacno)
Znash li shta? :-D
P.S.Hvala na lijepim zeljama.
shana_majka

Post by shana_majka »

SHta bi TM 87?Gdje ste,"guglate" li malo? :-D :-D :-D :-D
Ako,ako.... :-D
LSD

Post by LSD »

Nisam ja pominjao ni UDBU ni joska :?
LSD

Post by LSD »

Ma jok ba,evo razbacio malo sah sa nekim rednecksom iz texasa na yahoo 8) Neda se bosnjo,borba je strasna :D
LSD

Post by LSD »

Ma jok ba,evo razbacio malo sah sa nekim rednecksom iz texasa na yahoo 8) Neda se bosnjo,borba je strasna :D
0.7.1.

Post by 0.7.1. »

@komadinamujo

de ponovo pročitaj da moja posta pa ćeš vidjeti da sam upravo ja vama skrenuo pažnju na činjenicu da željo nije radnički klub več klub sindikata, te da je u tom smislu FK Sarajevo jednako radnički klub kao željo, tako da ti ovim svojim postom upravo potvrđuješ ono što sam ja pisao...

pored toga vidim da si se dobro raspitao da je i FK Torpedo nastao fusiom, a ne dovođenjem igrača od vas...

kako rekoh na pravom si putu da nešto razumiješ ali si još uvijek slijep kod očiju... valjda ćeš nadoći
Post Reply