jebote, ja tek sad skontah da je ovo izNislo u nezavisnimInfraRedRidinghood wrote:Kakav ebeni fašist!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Filipović: Ostavimo se velikih riječi i praznog rodoljublja
- danas
Last edited by danas on 26/07/2007 17:17, edited 1 time in total.
-
artzy
Ne mogoh a da ne reagujem a sad nemam pojma sta da kazem..danas wrote:ziviJo domicilni patriJotizam![]()
![]()
Kada nesto radis imas i neki motiv za nekakvu borbu. Nesto zelis promijeniti i uciniti stvari boljim. Ne vidim koji je Tunjin motiv i sta zeli uciniti boljim.
Ne mogu se ljudi bosne tako otudjivati a mislim i da nije moguce - mozes ti mene istjerat iz Bosne al ne mozes Bosnu iz mene.
Cini mi se da ovakvi napisi nemaju nikakvog smisla. Bas nicemu ne vode. Uopste ne mogu da skontam cemu sluze... ne mislim da Bosanci i Hercegovci mogu zamrziti one koji su vani cak i kad ih ovi jako iritiraju.
Sta bi sad trebalo otvoriti front protiv iseljenika? Zabraniti ovo, zabraniti ono... Kakve su to gluposti..?
Mislim da je BiH bogatija jer ima gomilu ljudi posvuda po svijetu, u razlicitim kulturama, situacijama jer smo to jos uvijek oni isti MI samo bogatiji za drugacije iskustvo... a ako neko misli da je bolji jer nije u Bosni to je stvar "osobnog papanluka"... Uvijek je neko nekog nerviro bili to papci, Sandzaklije, ovi, oni... sad imamo i dijasporce...
Tunjo, Tunjo, sta bi od onakvog filozofa...
- Motokultivator
ja ja volim klat........mislim janjad, ja to od malena radim 
-
Vozdra_123
danas wrote:ziviJo domicilni patriJotizam![]()
![]()
-
haris ubleha
Meliha A.,Nancy Drew wrote:haris ubleha wrote:BH Srbi nemaju dvostruka drzavljanstva. Dodo se bori za to, ali njegovi mentori iz Srbije nisu glupi da ponove gresku Hrvatske koja je davanjem drzavljanstva bh. hrvatima ubrzala njihovo iseljavanje..Nancy Drew wrote: Ta gospoda su već BH Srbi (sa srbijanskim i bh pasošima) i BH Hrvati (sa hrvatskim i bh putovnicama).
Bošnjaci to, još uvijek, nisu. Oni, naime, i dalje moraju birati državljanstvo - BH ili ono drugo.
Dok god se zakoni ne reguliraju za sve isto oni su daleko od gospode.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Valjda ga je zato i i tražio ...'Dodo'... što ga ne može dobiti ....
http://www.javno.com/hr/svijet/clanak.php?id=47859
Ugovor o dvojnom državljanstvu izmedju BiH i SR Jugoslavije je potpisan krajem 2002.godine, u Beogradu.
(a potpisali su ga, koliko se sjećam, Svilanović i Lagumdžija)
itd itd itd
al biće da si ovo ipak znao, zar ne
a i nije tema ...
zivi bili pa vidjeli hoce li se i kako sprovoditi ugovor o dvojnom drzavljanstvu izmedju BiH i SRJ. Da zanemarimo sto SRJ vise ne postoji pa je ugovor nistavan. Masovno davanje srbijanskog drzavljanstva BH Srbima (na nacin na koji je to uradila Hrvatska sa BH Hrvatima) doveo bi u opasnost opstanak tvorevine koju je aminovao tvoj stranacki sef prije 12 godina.
Planerima Velike Srbije... BH Srbi ne trebaju u Srbiji nego u BiH... kako bi se cementirale etnicke ociscene teritorije + izazivala nestabilnost kada to zazeli Kostunica & Co...
a sa mogucnoscu lakog dobivanja srbijanskog pasosa BH Srbi bi dosli u iskusenje da potraze srecu u drzavi u kojoj je prosjecna netto plata veca za 150 KM nego u RS (a ova se razlika stalno povecava), plus sto rjesenjem Kosova ocekuju brzi put ka EU od BiH...
RS ispraznjena od Srba = mogucnost vracanja stanja na prijeratni nivo = zasto su onda pokrenuli rat... zato "no sikiriki"...
nego sefu prenesi da, dok posjecuje sijela tipa "svjetski kongres dijaspore", njegovo "nedijasporsko biracko tijelo" u Zenici bukvalno skapava od gladi radeci u robovlasnickim uslovima u firmi koju je (skupa sa radnicima) poklonio svojim kuvajtskim haverima...
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
Motokultivator wrote:ja ja volim klat........mislim janjad, ja to od malena radim
A sta smo mi to uradili da ste vi tak'i
-
kao novi
pa vidis ja ih potpuno razumijem. zasto ne bi isli na Mallorcu ili Ibizu, zezali se na kvalitetnim partijima, upoznavali zanimljive ljude, opusteno-mladalackibasta sljezove boje wrote:mladjim generacijama se uopce ne ide u BiH, oni bi radije sa rajom na Mallorcu ili Ibizu. Njima bi se dopalo uvodjenje viza kao novi argument da ne idu u Bosnuharis ubleha wrote:Pa, da se ja pitam, vize bi se uvele...InfraRedRidinghood wrote:Ma, tako je, povikaše seljaci...![]()
![]()
![]()
Šta se oni imaju preseravati po NAŠOJ zemlji, trebali bismo im specijalne vize uvesti (koje ne možeš izganjati ni za lijeka
![]()
![]()
![]()
). Nek' pocrkaju u džahilijetu, i oni i njihove ljenguze od žena!
![]()
![]()
![]()
Jerbo, njihove zemlje (EU, Svica, USA...) imaju vize za nas - drzavljane BiH.
Lijepa rijec - reciprocitet. Tako da se oni mogu preseravati o BiH onoliko koliko se mi preseravamo o Danskoj ili Svedskoj.
-
branimir_s
Najbolje bi bilo kada bi u Bosni ostali samo Tunjo i Sinovi.
-
Nancy Drew
-
vesela
Motokultivator wrote:Ja mislim da je doslo vrijeme da postiram ovaj link
http://youtube.com/watch?v=cvlLbPRhw60
Vec se dovoljno zakuhalo
aaaj, ovo prvi put vidim!
a Filipovic bio i ost'o papak!
-
korto_malteze
kljuc opstanka nesrba u rs-u je u rukama bh dijaspore. dugorocni
o(p)stanak nesrba u rs = opstanak bosne i hercegovine. od toga treba krenuti, pa razmisliti sta uraditi da djeca ovih 'sto dolaze da se kur*e dobrim autima' ne posalju i bosnu i hercegovinu u tri lijepe pi*de materine cim im caca umre. ne pada mi napamet da komentarisem tunju i njegov kretenizam.
o(p)stanak nesrba u rs = opstanak bosne i hercegovine. od toga treba krenuti, pa razmisliti sta uraditi da djeca ovih 'sto dolaze da se kur*e dobrim autima' ne posalju i bosnu i hercegovinu u tri lijepe pi*de materine cim im caca umre. ne pada mi napamet da komentarisem tunju i njegov kretenizam.
-
haris ubleha
Vidim, smeta ti Meliha. OK, stara, debela, ruzna, kleptomanka... Je'l ljepse Sanja Bagaric?Nancy Drew wrote:Dakle, u pitanju je svjesna i namjerna laž (kao i obično), sve ostalo je, opet kao i obično, ubleha ...Nancy Drew wrote:Ugovor o dvojnom državljanstvu izmedju BiH i SR Jugoslavije je potpisan krajem 2002.godine, u Beogradu.haris ubleha wrote: BH Srbi nemaju dvostruka drzavljanstva. Dodo se bori za to, ali njegovi mentori iz Srbije nisu glupi da ponove gresku Hrvatske koja je davanjem drzavljanstva bh. hrvatima ubrzala njihovo iseljavanje..
(a potpisali su ga, koliko se sjećam, Svilanović i Lagumdžija)
...
btw poštedi svekoliko pučanstvo ironije s imenima, ne ide ti (nije svako prle) a i biće šege ako krenemo ... zaprave .
Nego, vratimo se temi. Ne znam sta nije jasno? Ugovor jeste potpisan ali... BH Srbi nemaju dvojna drzavljanstva... Potpis nije jednako cinjenicno stanje... Kao sto je Haris S. poklanjajuci Zeljezaru Kuvajcanima potpisao da ce radnici biti socijalno obezbjedjeni i imati plate i uslove rada dostojne covjeka, a to se u praksi ne desava.
Zasto? Jer na brdovitom Balkanu potpis ne znaci nista ako se ne primjenjuje u praksi. A jos jednom ti garantujem da sporazum o dvojnom drzavljanstvu sa Srbijom nece zazivjeti u praksi... iz razloga koje sam objasnio (pravni i, mnogo bitnije, pragmaticni)...
Kao sto je potpisan a nikad nije zazivio u praksi ugovor o "specijalnim konfederativnim vezama" Federacije i Hrvatske... kao sto pred svake izbore najjaca partija u RS nanovo potpisuje "ugovor o specijalnim vezama sa Srbijom" a da nikome nije jasno sta taj ugovor znaci, odnosno da nema nijednog zareza koji je u suprotnosti sa postojecim bileteralnim sporazumima izmedju drzava BiH i Srbije...
- tech10
"S druge strane, naše djevojke, koje žive u čamotinji neravnopravnosti i beznađa nezaposlenosti i svake druge bijede, jedva čekaju da se udaju u taj neki daleki i svakako ljepši, kako misle, svijet, pogotovo ako kandidat živi u atraktivnoj zemlji i ima veliki automobil. Sve drugo je puka priča, loša politika i obmana. "
Prevedeno na nas, forumashki jezik ovo znaci da domace koke jedva cekaju da safataju (zgombaju, zbare, ufachkaju, obrlate) nekog dijasporca iliti e(r)mingranta pa da i same budu ono sto im se sada svestrano gadi, a to je da dodju u Bosnu desetak dana godisnje, obidju vamiliju i podijele jeftine poklone, skoknu do mora, poprave zube, udare pramenove kod Fakete, proshetaju crockserice Ferhadijom, dok nesudjeni hairlija konta, ako moram birati izmedju dva zla uzecu ovo sto mi izgleda manje (ah, krhko je znanje), mozda ova domaca treba zna i pitu smotat', one anamonjihove sigurno ne znaju a moracu i sudje prati i usisavati, mozda s'ovom ne, a i punica izgleda jos u snazi, moze djecu pripazit'.
Prevedeno na nas, forumashki jezik ovo znaci da domace koke jedva cekaju da safataju (zgombaju, zbare, ufachkaju, obrlate) nekog dijasporca iliti e(r)mingranta pa da i same budu ono sto im se sada svestrano gadi, a to je da dodju u Bosnu desetak dana godisnje, obidju vamiliju i podijele jeftine poklone, skoknu do mora, poprave zube, udare pramenove kod Fakete, proshetaju crockserice Ferhadijom, dok nesudjeni hairlija konta, ako moram birati izmedju dva zla uzecu ovo sto mi izgleda manje (ah, krhko je znanje), mozda ova domaca treba zna i pitu smotat', one anamonjihove sigurno ne znaju a moracu i sudje prati i usisavati, mozda s'ovom ne, a i punica izgleda jos u snazi, moze djecu pripazit'.
-
haris ubleha
Ni manje ni vise nego KONGRES... i to svjetski...wels wrote:Nista novo pisac ne rece.
Cak sta vishe siromasno i nedovoljno.![]()
Dijaspora je zasluzila vishe od novinskog clanka
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
ima cojek stila sto jest jest, doso, poslo ih u pm, i fino otisožena zmaj wrote:Suknuo im ga Tunjo svjetski, i demonstrativno napustio salu...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
basta sljezove boje
ne bi vjerovao, ali sve to vidim kroz rodjaka-dijasporcatech10 wrote:"S druge strane, naše djevojke, koje žive u čamotinji neravnopravnosti i beznađa nezaposlenosti i svake druge bijede, jedva čekaju da se udaju u taj neki daleki i svakako ljepši, kako misle, svijet, pogotovo ako kandidat živi u atraktivnoj zemlji i ima veliki automobil. Sve drugo je puka priča, loša politika i obmana. "
klasicno: ona ima ca. 26 godina, fakultet, djevica je i ici ce kod njega u posjetu samo ako se prethodno uda
-
artzy
Ti izgleda nisi primjetio da je Tunjo sam sebi shuknuo.xon_sa wrote:Jadna emigracija se naljutila sto nisu gradjanima ove zemlje od usta uzeli koju hiljadu maraka za organizaciju skupa. Valjda poslije 12 milijardi nisu vise imali sice.
Tunjo legendo, nek si im shuknuo...
- danas
upravo podjoh reci... da je taj tunjo nesto sto nije i ovako prica, pa hajde... pa da covjek kaze -- ok, ne slazem se tunjinim bluvotinama ali makar ima nekog integriteta i dosljedan je... a ovako... zadao ga sam sebi i nikome, ama bas nikome drugom... a toliko glup izgleda da ni ne konta da mu je glava u vlastitom supku...artzy wrote:Ti izgleda nisi primjetio da je Tunjo sam sebi shuknuo.xon_sa wrote:Jadna emigracija se naljutila sto nisu gradjanima ove zemlje od usta uzeli koju hiljadu maraka za organizaciju skupa. Valjda poslije 12 milijardi nisu vise imali sice.
Tunjo legendo, nek si im shuknuo...
PS al' neka tunje