Prijateljstvo izmedju muskarca i zene

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
anais_nin

Post by anais_nin »

pinkzelena wrote: Prvo.. ne znam zasto repliciras post nije upucen tebi,drugo postedi me ovih analiza..gorcine..itd...
jer ne poznajes me,ne znas ama bas nista o meni,te ove neosnovane dijagnoze ostavi za neki podforum gdje se zezamo.
Trece.. ne znam dal inace glumis nekog posrednika izmedju dvoje ljudi,ali ako glumis,zamolila bih te da ne izvrces tudje rijeci,NE LAZES i ne konstruises u svojoj glavi nebuloze.
POsljednje...
Ovo gdje si me citirala..

"Moj momak nema takvu prijateljicu kakva si ti,hocu reci kako opisujes svoj odnos sa prijateljima i iskreno nema potrebe,jer u meni ima sve,a prijateljice koje i ima su nam zajednicke..kao i prijatelji..i nema potrebe da njemu neka trci i jada se kad ja nisam tu,a isto vrijedi i za mene."

Ne znam sta je tebi cudno u tome da postoji momci koji su ludo zaljubljeni u svoju djevojku i nakon godina veze..i kojima je jednostavno toliko lijepo,da nemaju uopste zelju da imaju prijatelje medju zenskim osobama..dakle,nije stvar ljubomore,niti ZENSKO-MUSKO,vec jednostavno..nama je dovoljno drustvo..gdje su uglavnom parovi i bas nikad nismo imali potrebu da sa strane imamo drugo rame za plakanje osim jedno drugog.Mozda je tebi to u tvojim vezama falilo..ne znam ja..
ali znam da meni imponuje kad se raspituju djevojke za mog momka,kad ga gledaju..nama je simpa..i njemu isto kad sam ja u pitanju,a to jbg sto sam u stanju da apsolutno svu paznju svog momka zaokupim JA..je valjda do mene :D nema veze sa jaranicama..
moze ih on imati,ali ne zeli... isfurao je to davno..
Da li ima zelju za razgovorom sa drugom djevojkom?? jesi me to htjela pitati???
Pitaj ga.. :D ..ne znam sta se palis toliko,kao da je tebe neko isprozivao,ili kao da si se prepoznala u deskripciji dosadnih i nametljivih prijateljica..
kojima naumpadne da se jadaju kad je recimo njihov prijatelj u krevetu sa svojom djevojkom.

citat:

drugim rijecima nemoguce je da ta druga osoba ima nesto pricati sa tvojim momkom sto se ne tice tebe??? :oops: ili da on ima potrebu za razgovor nasamo sa nekim osim tebe???

drugim rijecima.. mislim da je to nesto moje privatno,ako ne zamjeris.. :D
ako je privatno onda nemoj iznositi na forumu :D po meni je sve sto se ovde iznese fair game za analizu i komentarisanje...

a moje citiranje dijela tvog posta se vise odnosilo na razvoj diskusije u malo generalnijem smjeru....nema to nikakve veze ni sa zaljubljenoscu ni za nivom zainteresiranosti, platonska dugogodisnja prijateljstva su nesto sasvim drugo i uopste se ne mogu porediti za romanticnom vezom, to je kao da poredis kruske i jabuke....ja nisam nigdje spomenula upoznavanje i zblizavanje sa novim curama, govorim o vec postojecim prijateljstvima koja se nastave odrzavati i nakon nastanka novih veza....

ne znam mozda je do mene, sta li, ja nekako uvijek kontala da je razgovor bio element prijateljstva, druzenje i raja, grupni izlasci su jedno....da bi prijateljstvo opstalo privatne komunikacije i price u 4 oka su potrebne....i sa osobama istog ili osobama suprotnog pola....

a sto se mene licno tice, da si pazljivije procitala moj post vidjela bi da navodim da nisam nikad do sada za svojih 30 godina zivota imala bilo kakvih problema po pitanju muskih prijatelja i njihovih djevojaka ili zena...stavise u par slucajeva se desilo da su oni postali bivsi a ja ostala jako dobra jaranica i sa zenskim dijelom te veze :D :D
Dori

Post by Dori »

Zasto sam mislila da govoris meni :? Paaaaa recimo zbog pocetka recenice:
pinkzelena wrote:
Dena wrote:
Rania wrote: :thumbup:

Bas i nije tako....djevojke dodju i prodju, a prijetelji su tu zauvijek. Meni su 90% prijatelja muskarci...ozenjeni, neozenjeni, sa djevojkama, slobodni...Odrasla sam sa momcima i apsolutno nemam zajednicke teme sa curama. Imam 2 prijateljice, s njima popijem kafu, ali ako je kakav problem trcim svom najboljem drugu s kojim sam odrasla i znamo se 100 godina. Super sam sa njegovom djevojkom, ali milion puta se nadjemo poslije posla na kafi...jos me nakritikuje ako se ne javim par dana....Znaci musko/zenska prijateljstva su po meni 100x bolja i cvrsca od cisto zenskih....
Muskarci ne muljaju, ako im nesto smeta ne cute vec ti odmah kazu, raspravite i idemo dalje....

Naravno preduslov za jedno ovakvo prijateljstvo je da apsolutno nema ni 1% pivlacnosti medju Vama

Ma mogla bih ja o ovome do sutra, ali po mom misljenju oni koji kazu da je nemoguce nisu nikada probali i nemaju ni jednog takvog prijatelja.

Ti si onda jako sebicna.. jer si svjesna da to sto radis djevojkama od tvojih prijatelja ne moze biti drago.To nema nikakve veze da li si navikla da se druzis sa muskarcima,ili zenama.. jer i ja sam uvijek imala vise jarana,ali nisam se ubacivala na takav nacin na koji ti opisujes.
Jednostavno,ne podrzavam takvo nesto..i alergicna sam na takve djevojke,koje paznju traze u drustvu muskaraca,po svaku cijenu..bili oni zauzeti,ili ne..i poznavali ih dugo ili ne.
Moje misljenje,nemoj shvatiti licno.
Naravno,ovdje nije rijec iskljucivo da li su moguca musko-zenska prijateljstva,jer svi znamo da JESU moguca,koliko su cvrsta zavisi od osobe do osobe.
Moj momak nema takvu prijateljicu kakva si ti,hocu reci kako opisujes svoj odnos sa prijateljima i iskreno nema potrebe,jer u meni ima sve,a prijateljice koje i ima su nam zajednicke..kao i prijatelji..i nema potrebe da njemu neka trci i jada se kad ja nisam tu,a isto vrijedi i za mene.
Da napomenem..svi se mi medjusobno znamo 100 godina.
A ovo sto sam boldirala.. ne znam jesi li htjela reci da trebas biti ti vaznija u zivotu svojih prijatelja,nego njihove djevojke koje eto budu..prodju..
Mislim da ces shvatiti o cemu govorim kad budes u ozbiljnoj vezi..
ako vec nisi.
jugoistocnjak

#53 Re: Prijateljstvo izmedju muskarca i zene

Post by jugoistocnjak »

Zelena Carapa wrote:Ne znam jel bila ova tema ranije, ako jeste brisite je i ne dramite previse! ;-)

Zanima me sta forumasi misle o ovome pitanju.

Kokretno, blisko prijateljstvo izmedju ozenjenog muskarca i slobodne zene. Traje par godina ali je postalo vrlo intenzivno. Zna li neko za slucaj da je ovo moguce zadrzati na nivou prijateljstva samo...

Namjerno necu da kazem koja je moja uloga ili perspektiva u ovom svemu (recimo da sam samo slucajni posmatrac iz blizine) :D jer fakat zelim da cujem vasa razmisljanja
Prijateljstvo u smislu cestog vidjanja - ne vjerujem. Ja to bar svojim ocima do sada nisam vidio u stvarnom zivotu. Jedna strana tu najcesce racuna na nesto vise.
Nesto vise je prava veza ili samo seks.
Prijateljstvo u smislu povremenog vidanja, ali i spremsnost da se jedno drugom pomogne - to da.
Mi muskarci, jebiga, najcesce mislimo kako cemo ga zavuci tim svojim prijateljicama. Ne znam jeli to prijateljstvo. :D
Grubo receno, ali bolje da se zna da je tako. Ovo pogotovo, ako su oboje "prijatelja" single.
anais_nin

Post by anais_nin »

pinkzelena wrote: vjeruj mi da nisi upravu,mislila sam i ja da je problem do njenog momka bio..
ali i nakon sto je tu prijateljicu lijepo zamolio da ne salje poruke u 3 sata,da ne zove..
itd..ne znam sta jos...nije vise ni bitno
ona je to i dalje radila namjerno vjerovatno,a znam koliko voli tu moju prijateljicu..znam sigurno da ljubav nije upitna.
mozda grijesim, ali zvucis dosta mlado...vrlo je mali procenat osoba na ovoj planeti koji ce bez nekog konkretnog povoda tako nekog opsjedat, a u tim slucajevima imaju fin epitet "stalker" a ne prijateljica/prijatelj....

pa eto ukoliko on nije htio kontaktirati sa tom prijateljicom ne vidim kako im je onda problem U VEZI napravila? osim nelagode zvonjenja telefona ne vidim kako im je to moglo biti problem u vezi....na kraju krajeva postoji opcija blokiranja necije broja telefona, tako da poruke i pozivi ne stizu :roll:
Dori

#55 Re: Prijateljstvo izmedju muskarca i zene

Post by Dori »

jugoistocnjak wrote:
Zelena Carapa wrote:Ne znam jel bila ova tema ranije, ako jeste brisite je i ne dramite previse! ;-)

Kokretno, blisko prijateljstvo izmedju ozenjenog muskarca i slobodne zene. Traje par godina ali je postalo vrlo intenzivno. Zna li neko za slucaj da je ovo moguce zadrzati na nivou prijateljstva samo...

Namjerno necu da kazem koja je moja uloga ili perspektiva u ovom svemu (recimo da sam samo slucajni posmatrac iz blizine) :D jer fakat zelim da cujem vasa razmisljanja
Prijateljstvo u smislu cestog vidjanja - ne vjerujem. Ja to bar svojim ocima do sada nisam vidio u stvarnom zivotu. Jedna strana tu najcesce racuna na nesto vise.
Prijateljstvo u smislu povremenog vidanja, ali i spremsnost da se jedno drugom pomogne - to da.
Mi muskarci, jebiga, najcesce mislimo kako cemo ga zavuci tim svojim prijateljicama. Ne znam jeli to prijateljstvo. :D
Grubo receno, ali bolje da se zna da je tako. Ovo pogotovo, ako su oboje "prijatelja" single.
Izvini, ali ti onda nikada nisi imao pravu prijateljicu.....Ima vise vrsta ljubavi. Mozes imati nekog za koga bi sve dao i uradio, ali NIKADA ne bi otisao (ni pomislio)....Nesto kao rodjena sestra....;-)
pinkzelena

Post by pinkzelena »

anais_nin wrote:
pinkzelena wrote: vjeruj mi da nisi upravu,mislila sam i ja da je problem do njenog momka bio..
ali i nakon sto je tu prijateljicu lijepo zamolio da ne salje poruke u 3 sata,da ne zove..
itd..ne znam sta jos...nije vise ni bitno
ona je to i dalje radila namjerno vjerovatno,a znam koliko voli tu moju prijateljicu..znam sigurno da ljubav nije upitna.
mozda grijesim, ali zvucis dosta mlado...vrlo je mali procenat osoba na ovoj planeti koji ce bez nekog konkretnog povoda tako nekog opsjedat, a u tim slucajevima imaju fin epitet "stalker" a ne prijateljica/prijatelj....

pa eto ukoliko on nije htio kontaktirati sa tom prijateljicom ne vidim kako im je onda problem U VEZI napravila? osim nelagode zvonjenja telefona ne vidim kako im je to moglo biti problem u vezi....na kraju krajeva postoji opcija blokiranja necije broja telefona, tako da poruke i pozivi ne stizu :roll:
Ne znam jesam li mlada..hvala ti na komplimentu..24 godine imam..
drugo..momak te moje prijateljice ima sad vec 31 godinu,prijateljica je od mene starija godinu.
A ta djevojka je opet mladja od svih nas :-) ..i sestra je njegovog druga..
te je valjda navikla cijeli zivot da bude u centru paznje..
i po meni je cisti bezobrazluk nazvati u vrijeme kad zna da je on sa svojom curom..i reci
"MI te cekamo..hajde kad vise dolazis.."
ili "joj..raskinula sam s dragim,haj dodji do mene..meni tesko"
razumijes..eh to ja ne bih tolerisala..to je bezobrazluk.A problem je napravila tako sto je jednostovano doslo u pitanje da li je on nju i upozorio,jer je ponovo to radila..moja drugarica naravno nije mogla znati,logicno da ce prvo frka ispasti.
Jedno je kafa,popricati... ali te stvari raditi,samo jer smatras da imas pravo zato sto tu osobu dugo poznajes..
hmmmmmmmm....
Last edited by pinkzelena on 23/07/2007 18:40, edited 1 time in total.
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Dena wrote:Zasto sam mislila da govoris meni :? Paaaaa recimo zbog pocetka recenice:
pinkzelena wrote:
Dena wrote:

Bas i nije tako....djevojke dodju i prodju, a prijetelji su tu zauvijek. Meni su 90% prijatelja muskarci...ozenjeni, neozenjeni, sa djevojkama, slobodni...Odrasla sam sa momcima i apsolutno nemam zajednicke teme sa curama. Imam 2 prijateljice, s njima popijem kafu, ali ako je kakav problem trcim svom najboljem drugu s kojim sam odrasla i znamo se 100 godina. Super sam sa njegovom djevojkom, ali milion puta se nadjemo poslije posla na kafi...jos me nakritikuje ako se ne javim par dana....Znaci musko/zenska prijateljstva su po meni 100x bolja i cvrsca od cisto zenskih....
Muskarci ne muljaju, ako im nesto smeta ne cute vec ti odmah kazu, raspravite i idemo dalje....

Naravno preduslov za jedno ovakvo prijateljstvo je da apsolutno nema ni 1% pivlacnosti medju Vama

Ma mogla bih ja o ovome do sutra, ali po mom misljenju oni koji kazu da je nemoguce nisu nikada probali i nemaju ni jednog takvog prijatelja.

Ti si onda jako sebicna.. jer si svjesna da to sto radis djevojkama od tvojih prijatelja ne moze biti drago.To nema nikakve veze da li si navikla da se druzis sa muskarcima,ili zenama.. jer i ja sam uvijek imala vise jarana,ali nisam se ubacivala na takav nacin na koji ti opisujes.
Jednostavno,ne podrzavam takvo nesto..i alergicna sam na takve djevojke,koje paznju traze u drustvu muskaraca,po svaku cijenu..bili oni zauzeti,ili ne..i poznavali ih dugo ili ne.
Naravno,ovdje nije rijec iskljucivo da li su moguca musko-zenska prijateljstva,jer svi znamo da JESU moguca,koliko su cvrsta zavisi od osobe do osobe.
Moj momak nema takvu prijateljicu kakva si ti,hocu reci kako opisujes svoj odnos sa prijateljima i iskreno nema potrebe,jer u meni ima sve,a prijateljice koje i ima su nam zajednicke..kao i prijatelji..i nema potrebe da njemu neka trci i jada se kad ja nisam tu,a isto vrijedi i za mene.
A ovo sto sam boldirala.. ne znam jesi li htjela reci da trebas biti ti vaznija u zivotu svojih prijatelja,nego njihove djevojke koje eto budu..prodju..
ako vec nisi.

Upravo..rekla sam da si sebicna iz one gore tvoje recenice,koju sam boldirala sto nema veze sa ovim dole opet..gdje govorim sta podnosim,sta ne..sto nema veze s tobom.
Kad kazem TAKVE djevojke..ne kazem TI..jer da sam mislila na tebe,vjeruj ne bih se libila da ti to i kazem.
Jasno sam pokazala koji mi se dio tvog posta ne svidja,to sto umanjujes znacaj "djevojaka".
Kazes u vezi si.. s kim bi radije da tvoj momak poprica o nekom svom problemu,ili za koga bi voljela da bude prva osoba,kojoj ce javiti sretnu neku vijest-- ti,ili njegova jaranica????
jugoistocnjak

#58 Re: Prijateljstvo izmedju muskarca i zene

Post by jugoistocnjak »

Dena wrote:
jugoistocnjak wrote:

Izvini, ali ti onda nikada nisi imao pravu prijateljicu.....Ima vise vrsta ljubavi. Mozes imati nekog za koga bi sve dao i uradio, ali NIKADA ne bi otisao (ni pomislio)....Nesto kao rodjena sestra....;-)
Ja i govorim o tome da ja to nisam dozivio niti sam vidio svojim ocima. Licno mislim da smo mi muskarci i manje sposobni za to od zena.
Ti ako mislis da imas takvu relaciju, proanaliziraj ti to malo bolje. Kazem moze iskrena i nesebicna pomoc, ali bez precestog vidjanja. Ako je suprotno, onda to isto tako moze dovesti do pojave ljubomore kod prave cure/supruge ili ta prava relacija u stvari i nije jaka, pa se onda supljira na drugoj strani. Ovu temu sam poprilicno apsolvirao u stvarnom zivotu :D , tako da ne pricam napamet.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

Dena wrote:

bravo @Dena, al se ja prepadoh u po frke ko da moj zivot pricas zeMska :D :lol:

ne znam sta bih bez muskih prijatelja :) kad dobijem karte za neki romanticni evening ili veceru za dvoje, a ja sam single, dam njima i njihovim djevojkama :) postujem njihovo vrijeme... ne izlazim s njima i ne "drzim svijecu". Sa 50 posto njihovih cura bas i nemam sta pricati, a da se druzim s njima reda radi jer su, eto, njihove cure, to mi je bezze...

nije ni cudo sto ljudi tako brzo dosade jedni drugima... pa samo vise zajedno momci i cure :shock: cuj ja ne smijem ni sa kim popit kafu?! jer, ako meni "nije red" popiti kafu sa prijateljem koji je ozenjen ili ima curu, u svijetu takvih pravila nije ni njegova djevojka sloboda da ima druga, a samim tim i ja onda trebam ocekivati da ce mi moj momak to zabraniti :? ne znam gdje je tu povjerenje.... jer, ako ce me prevariti, prevarit ce me...

necu ja strazu cuvati i svugdje s njim ici! kakva je to veza? mislim da bi se djevojke koje to cine trebale zamisliti.

@pinkzelena, razumijem od cega polazis, ali se uopce ne slazem s tobom :)
Dori

Post by Dori »

pinkzelena wrote:
Dena wrote:Zasto sam mislila da govoris meni :? Paaaaa recimo zbog pocetka recenice:
pinkzelena wrote:
ako vec nisi.

Upravo..rekla sam da si sebicna iz one gore tvoje recenice,koju sam boldirala sto nema veze sa ovim dole opet..gdje govorim sta podnosim,sta ne..sto nema veze s tobom.
Kad kazem TAKVE djevojke..ne kazem TI..jer da sam mislila na tebe,vjeruj ne bih se libila da ti to i kazem.
Jasno sam pokazala koji mi se dio tvog posta ne svidja,to sto umanjujes znacaj "djevojaka".
Kazes u vezi si.. s kim bi radije da tvoj momak poprica o nekom svom problemu,ili za koga bi voljela da bude prva osoba,kojoj ce javiti sretnu neku vijest-- ti,ili njegova jaranica????
Sve ima svoje vrijeme i mjesto....momak ima svoje price sa rajom isto kao i ja sa svojom....Naravno neka se intima ne iznosi iz kuce

@jugoistocnjak: Ma mogla bih ti ja doktrosku disertaciju napraviti, a ne analizu., ali kao sto sam rece nisi ti to dozivio ni vidio, tako da je najbolje da to sam dozivis. Prica je jedno, a iskustvo drugo ;-)
pinkzelena

Post by pinkzelena »

dawn_upon_dawn wrote:
Dena wrote:

ne znam sta bih bez muskih prijatelja :) kad dobijem karte za neki romanticni evening ili veceru za dvoje, a ja sam single, dam njima i njihovim djevojkama :) postujem njihovo vrijeme... ne izlazim s njima i ne "drzim svijecu". Sa 50 posto njihovih cura bas i nemam sta pricati, a da se druzim s njima reda radi jer su, eto, njihove cure, to mi je bezze...

nije ni cudo sto ljudi tako brzo dosade jedni drugima... pa samo vise zajedno momci i cure :shock: cuj ja ne smijem ni sa kim popit kafu?! jer, ako meni "nije red" popiti kafu sa prijateljem koji je ozenjen ili ima curu, u svijetu takvih pravila nije ni njegova djevojka sloboda da ima druga, a samim tim i ja onda trebam ocekivati da ce mi moj momak to zabraniti :? ne znam gdje je tu povjerenje.... jer, ako ce me prevariti, prevarit ce me... necu ja strazu cuvati i svugdje s njim ici! kakva je to veza? mislim da bi se djevojke koje to cine trebale zamisliti.

A ko je spomenuo prevaru? nema veze s prevarom..bar ovo sto ja pisem..
i ne razumijes od cega polazim :)
Navela sam primjer kakve "prijateljice" ne bih tolerisala posluzivsi se primjerom i iskustvom svoje dobre jaranice.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

pinkzelena wrote:
dawn_upon_dawn wrote:
Dena wrote:

nije ni cudo sto ljudi tako brzo dosade jedni drugima... pa samo vise zajedno momci i cure :shock: cuj ja ne smijem ni sa kim popit kafu?! jer, ako meni "nije red" popiti kafu sa prijateljem koji je ozenjen ili ima curu, u svijetu takvih pravila nije ni njegova djevojka sloboda da ima druga, a samim tim i ja onda trebam ocekivati da ce mi moj momak to zabraniti :? ne znam gdje je tu povjerenje.... jer, ako ce me prevariti, prevarit ce me... necu ja strazu cuvati i svugdje s njim ici! kakva je to veza? mislim da bi se djevojke koje to cine trebale zamisliti.

a ko je spomenuo prevaru? nema veze s prevarom..bar ovo sto ja pisem..
sta nema veze sa prevarom :?

pa cega se onda boji postavljacica teme, njena prijateljica ili ko je vec subjekat ove price :roll:

znam od cega polazis, imam prijateljicu koja razmislja isto. ali meni to jednostavno nije zrelo.
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Dena wrote:
pinkzelena wrote:

Sve ima svoje vrijeme i mjesto....momak ima svoje price sa rajom isto kao i ja sa svojom....Naravno neka se intima ne iznosi iz kuce

@jugoistocnjak: Ma mogla bih ti ja doktrosku disertaciju napraviti, a ne analizu., ali kao sto sam rece nisi ti to dozivio ni vidio, tako da je najbolje da to sam dozivis. Prica je jedno, a iskustvo drugo ;-)

iako nisi odgovorila na moje pitanje,dovoljno si rekla :wink:
Dori

Post by Dori »

Ma meni se sve nesto cini da je ova "prijateljica" zamjena za prvo lice :D

Uh izvini, zaboravila sam odgovoriti na pitanje...Znaci sve zavisi o kakvom se problemu radi. Ja ako imam problem recimo na poslu, o tome cu pricati i sa kolegama i sa rajom i momkom i familijom...Ako ja i momak imamo problem, to cemo znati samo nas dvoje....

Znaci nema potrebe izvlaciti neke stvari...ako ce ti neko nesto reci, to ce sam uraditi. Nekad ga samo treba saslusati. Ja sa jaranom cu mahalati raju, prolaznike, prepricati sedmicu, dati mu "nove vijesti" i on meni...Sa momkom je druga prica. Isto sa momkove strane. Zna se sta je za raje, a sta za kuce....;-)
Last edited by Dori on 23/07/2007 18:55, edited 1 time in total.
pinkzelena

Post by pinkzelena »

dawn_upon_dawn wrote:
pinkzelena wrote:
dawn_upon_dawn wrote: bravo @Dena, al se ja prepadoh u po frke ko da moj zivot pricas zeMska :D :lol:

a ko je spomenuo prevaru? nema veze s prevarom..bar ovo sto ja pisem..
sta nema veze sa prevarom :?

pa cega se onda boji postavljacica teme, njena prijateljica ili ko je vec subjekat ove price :roll:

znam od cega polazis, imam prijateljicu koja razmislja isto. ali meni to jednostavno nije zrelo.

zato sto si ti ona druga strana garant :) ..ni meni nije zrelo ovo sto ti pises.. :) al hajde nema veze.. :D
i btw malo smo mi skrenuli s teme imam osjecaj,tako da ne znam vise ni koja je.
jugoistocnjak

Post by jugoistocnjak »

@jugoistocnjak: Ma mogla bih ti ja doktrosku disertaciju napraviti, a ne analizu., ali kao sto sam rece nisi ti to dozivio ni vidio, tako da je najbolje da to sam dozivis. Prica je jedno, a iskustvo drugo ;-)[/quote]

Ma i ja mogu obraditi doktorat i to vecinom na slucajevima po metodi "vlastite koze" :D Imao sam relacije za koje sam mislio da su samo prijateljske i takve su bile, u pocetku, ali stvari poslije odu u drugom pravcu.

Imam osoba zenskog pola za koje znam da se na njih mogu osloniti, ali povremeno se vidjamo i ne stvaram takve situacije i odnose koji bi mogli pobuditi ljubomoru kod moje djevojke/zene.
Uz puno postovanje za razlicitost misljenja, mogu li te pitati koliko godina imas ili mi bar reci dali imas vise od 30 godina starosti. Mozda si ipak jos uvijek malo preveliki idealista.
anais_nin

Post by anais_nin »

pinkzelena wrote: Ne znam jesam li mlada..hvala ti na komplimentu..24 godine imam..
drugo..momak te moje prijateljice ima sad vec 31 godinu,prijateljica je od mene starija godinu.
A ta djevojka je opet mladja od svih nas :-) ..i sestra je njegovog druga..
te je valjda navikla cijeli zivot da bude u centru paznje..
i po meni je cisti bezobrazluk nazvati u vrijeme kad zna da je on sa svojom curom..i reci
"MI te cekamo..hajde kad vise dolazis.."
ili "joj..raskinula sam s dragim,haj dodji do mene..meni tesko"
razumijes..eh to ja ne bih tolerisala..to je bezobrazluk.A problem je napravila tako sto je jednostovano doslo u pitanje da li je on nju i upozorio,jer je ponovo to radila..moja drugarica naravno nije mogla znati,logicno da ce prvo frka ispasti.
Jedno je kafa,popricati... ali te stvari raditi,samo jer smatras da imas pravo zato sto tu osobu dugo poznajes..
hmmmmmmmm....
e to je vec nesto drugo....ali tu ne pricamo o prijateljstvu...to je ocigledno dugogodisnje poznanstvo preko prijatelja/brata i neko ko je ocigledno zeljan paznje i ima odredjenih psihickih problema :D ali kao sto rekoh opet je do momka da sredi tu situaciju zbog radi svoje veze :D

za mene je PRIJATELJSTVO nesto drugo....a prije svega je zasnovano na postovanju i razumijevanju, ne samo prijatelja nego i njegove veze i bolje polovine, kao sto rekoh a i Dema je isto rekla, poenta je raditi sve s mjerom :D ukljucujuci i provodjenje vremena nasamo sa prijateljem....za mene je neophodno da imam taj svijet prijateljstva i pored romanticne veze....a nikad nisam gledala moj odnos sa prijateljima kao konkurenciju njihovom odnosu s curama, tj zna se sta se kome prvo govori :D

P.S. a komentar o godinama nije bio s namjerom da upiti na "nezrelost", samo da to naglasim, jednostavno i u cyber svijetu se mogu predosjetiti razlike u godinama :D
Dori

Post by Dori »

jugoistocnjak wrote:[quote="Dena
Ma i ja mogu obraditi doktorat i to vecinom na slucajevima po metodi "vlastite koze" :D Imao sam relacije za koje sam mislio da su samo prijateljske i takve su bile, u pocetku, ali stvari poslije odu u drugom pravcu.

Imam osoba zenskog pola za koje znam da se na njih mogu osloniti, ali povremeno se vidjamo i ne stvaram takve situacije i odnose koji bi mogli pobuditi ljubomoru kod moje djevojke/zene.
Uz puno postovanje za razlicitost misljenja, mogu li te pitati koliko godina imas ili mi bar reci dali imas vise od 30 godina starosti. Mozda si ipak jos uvijek malo preveliki idealista.[/quote]

Blizu si...29 :D

Ma ne, daleko od toga....Imam i ja "jarana" s kojima se godinama druzim, ali im nesto previse ne vjerujem. Imala sam par situacija kad mi neko postane super drag, a dodje mi sa pricom "ja tebi ne mogu biti jaran...ti se meni svidjas..." bla, bla... :? pokvari i ono "prijateljstvo" koje smo imali...
A imam i one koji nece da rizikuju :lol:
Znaci kontas ti neke stvari duboko u sebi i znas postaviti neke granice sa svakim.
Sam primjer su ti brojne veze koje se rode iz fol prijateljstva....Ma bilo je znaci tu nesto od pocetka, ali je trebalo priznati.

Ali imam fakat par drugova sa kojima sa odrasla, koji me npr. ako zaspem na derneku, samo pokriju...Znaci dzaba i one "pjanske" i more i derneci...ako tu nema nista, onda stvarno nesmije biti nista.
anais_nin

#69 Re: Prijateljstvo izmedju muskarca i zene

Post by anais_nin »

jugoistocnjak wrote: Prijateljstvo u smislu cestog vidjanja - ne vjerujem. Ja to bar svojim ocima do sada nisam vidio u stvarnom zivotu. Jedna strana tu najcesce racuna na nesto vise.
ja sam jednog od najboljih jarana dugo vremena imala i za cimera :D sa sadasnjom curom sam ga ja upoznala....ni moj momak ni njegova cura nisu imali problema sa cinjenicom da mi zivimo zajedno....niti nam je prijateljstvo ikad doslo u pitanje zbog toga sto tako puno vremena provodimo zajedno...
jugoistocnjak

Post by jugoistocnjak »

Dena wrote:
jugoistocnjak wrote:[quote="Dena

Uz puno postovanje za razlicitost misljenja, mogu li te pitati koliko godina imas ili mi bar reci dali imas vise od 30 godina starosti. Mozda si ipak jos uvijek malo preveliki idealista.

Ma ne, daleko od toga....Imam i ja "jarana" s kojima se godinama druzim, ali im nesto previse ne vjerujem. Imala sam par situacija kad mi neko postane super drag, a dodje mi sa pricom "ja tebi ne mogu biti jaran...ti se meni svidjas..." bla, bla... :? pokvari i ono "prijateljstvo" koje smo imali...
Znaci kontas ti neke stvari duboko u sebi i znas postaviti neke granice sa svakim.
Sam primjer su ti brojne veze koje se rode iz fol prijateljstva....Ma bilo je znaci tu nesto od pocetka, ali je trebalo priznati.

Ali imam fakat par drugova sa kojima sa odrasla, koji me npr. ako zaspem na derneku, samo pokriju...Znaci dzaba i one "pjanske" i more i derneci...ako tu nema nista, onda stvarno nesmije biti nista.[/quote]

Ma u stvari najopasnija su ta prijateljstva u kojima su i jedno i drugi "single". E takve relacije se znaju vrlo cesto iskomplikovati i poslije kad jedno udje u vezu, onda bude "ponizenih i uvredjenih".
Naravno slazem se sve ovo za zurke i pokrivanja i ostalo. Ima tu sigurno i privlacnosti, ali naravno da mora postojati i samokontrola. E o tome ja i pricam. To je nesto sto na duge staze nije zdravo.
jugoistocnjak

Post by jugoistocnjak »

Dena wrote:
jugoistocnjak wrote:
Dena wrote: @jugoistocnjak: Ma mogla bih ti ja doktrosku disertaciju napraviti, a ne analizu., ali kao sto sam rece nisi ti to dozivio ni vidio, tako da je najbolje da to sam dozivis. Prica je jedno, a iskustvo drugo ;-)

Ali imam fakat par drugova sa kojima sa odrasla, koji me npr. ako zaspem na derneku, samo pokriju...Znaci dzaba i one "pjanske" i more i derneci...ako tu nema nista, onda stvarno nesmije biti nista.

Ma u stvari najopasnija su ta prijateljstva u kojima su i jedno i drugi "single". E takve relacije se znaju vrlo cesto iskomplikovati i poslije kad jedno udje u vezu, onda bude "ponizenih i uvredjenih".
Naravno slazem se sve ovo za zurke i pokrivanja i ostalo. Ima tu sigurno i privlacnosti, ali naravno da mora postojati i samokontrola. E o tome ja i pricam. To je nesto sto na duge staze nije zdravo.
Dori

Post by Dori »

Ma ne, cinjenica jeste da ima tipova koji jednostavno ne mogu biti prijatelji sa curama i ne gledaju ih tako....Isto tako neke cure se prodaju kao prijateljice, a samo cekaju pravu priliku....Znaci sve zavisi od osobe i ne treba generalizovati.

Meni je nekad problem sto se moji jarani zaborave da su samnom i pocnu sa nekim svojim pricama koje fakat nisu za mene....I komentar na to kad se ja pobunim je "ma hajde bona, ti si nasa" :lol:
Doduse moram priznati, puno sam vise stavri cula i naucila od svoje muske raje, nego zenske.
Znam ja kako zene razmisljaju, ali je super fol cuti musko misljenje o istoj stvari...Nekad su to nebo i zemlja :lol:
Dori

Post by Dori »

jugoistocnjak wrote:
Dena wrote:
jugoistocnjak wrote: Ma i ja mogu obraditi doktorat i to vecinom na slucajevima po metodi "vlastite koze" :D Imao sam relacije za koje sam mislio da su samo prijateljske i takve su bile, u pocetku, ali stvari poslije odu u drugom pravcu.

...i postovanje....

Ali sta ima veze samokontrola, ako te neko ne privlaci....sigurna sam da si u zivotu upoznao cura s kojima ne bi otisao u krevet... :?
obuca

Post by obuca »

pinkzelena wrote:
Dena wrote:
pinkzelena wrote: Jednostavno,ne podrzavam takvo nesto..i alergicna sam na takve djevojke,koje paznju traze u drustvu muskaraca,po svaku cijenu..bili oni zauzeti,ili ne..i poznavali ih dugo ili ne.
Mogu ja samo da dodam da radim u vojnoj bazi....nas 20 i njih 10.000 (toliko sto se tice mene zeljne paznje muskaraca) :D

ali zasto se TI osjecas prozvanom djevojko,ja nisam govorila O TEBI..

zaboga,citajte ljudi pazljivije...

da mi ne radimo zajedno dena?? reko mozda se poznajemo :-D
sure_alma

Post by sure_alma »

been there done that... :D nista od zensko-muskog prijateljstva...na kraju ispalo da smo oboje se furali i cekali ko ce pitati prvo sta cekamo...6 godina smo bili raja i imali druge partnere al uvijek se vracali na base "prijateljstvo"...nikad nista nije bilo sto se fizike tice al osjecanja su bila tu...
sad smo raja na distanci... :D
Post Reply